Read the Official Description

LABA din Florența este o Academie de Arte Plastice autorizată de MIUR (Ministerul Educației și Cercetării). Un Institut de înaltă educație artistică care sa concentrat întotdeauna pe căi "inovatoare" , apropiate de noile tehnologii și care implică utilizarea instrumentelor multimedia. Cursurile academice, echivalente cu gradul, sunt structurate pe 3 2 prin departamentele de Fotografie, Grafică

LABA este o rețea didactică cu birouri în Italia și în străinătate. Instituția din Florența a fost activă din 2001 , având doar cursuri cu număr fix (până la 20 de studenți), permițând celor aproape 600 de studenți înscriși să folosească laboratoarele profesionale , echipate cu echipamente multimedia și de ultima generație , în modul cel mai optim.

69838_69792_SchoolProfile01.jpg

Elevii provin din toată lumea, iar Academia de-a lungul anilor a devenit un loc de schimburi culturale și etnice continue, în care oamenii cu diferite stiluri de viață, culturi, religii și grupuri etnice se întâlnesc, discută și verifică cunoștințele despre artă, creativitate, frumusețe și armonie.

LABA a lucrat întotdeauna pentru a crea sinergii semnificative, implicând fundații, asociații și instituții publice, cum ar fi muzee, municipalități, provincii, regiuni ; dar în mare parte colaborează cu companii internaționale standard precum Cartiere Fedrigoni, Rifle, Alessi, Martinelli Luce, Mantellassi 1926, Artemide, Alpitour și MBM Biliardi, care finalizează cursul de formare profesională prin dezvoltarea de proiecte care privesc atât didactica, cât și producția industrială.

Prin crearea de programe educaționale ad-hoc, definirea subiecților formatori adecvați, cooperarea în cercetare, LABA și partenerii săi au făcut posibilă o creștere continuă a muncii dezvoltate și produse de elevi, Laba însăși are resurse în mod constant astfel încât să măriți rețeaua de colaborare a companiei.

În plus față de programul Erasmus Plus, în ultimii ani, LABA a activat sinergii internaționale ; acordând o mai mare putere unei educații care face parte dintr-un sistem conceput la nivel european, Sistemul European de Credite Transferabile , util pentru a facilita mobilitatea studenților, nu numai între facultățile italiene universitare, ci și în țările Comunității Europene, cu posibilități diferite ca formare de trei ani în Italia și în următorii doi ani într-una dintre țările membre ale UE. Procesul de internaționalizare este, de asemenea, activ în țările de peste mări, prin colaborările începute cu câțiva ani în urmă cu Universitatea de Stat Stephen F. Austin și Angelina Colegiul (SUA).

În 2015, LABA a supravegheat Festivalul Culturii italiene în Republica Cehă .

Florence

ECHIPAMENT DE LABORATOR

LABA Laboratoarele sunt dotate cu echipamente profesionale și cu cea mai recentă tehnologie. Există două studiouri cu sisteme complete de iluminare și instrumente excelente de fotografiere (camerele Nikon și camerele video Canon). Există o cameră întunecată pentru dezvoltarea, fixarea și imprimarea imaginilor analogice. Sala de clasă este dotată cu lămpi, bănci optice, cisterne pentru dezvoltare și fixare etc. Sunt disponibile laboratoare de calcul, fiecare echipat cu 20 de stații de lucru MACINTOSH (ultima generație), precum și cu imprimante și scanere de înaltă definiție. Laboratorul de Pictura constă într-o sală mare, în care elevii au loc să se exprime în funcție de propriile caracteristici, folosind diferite tehnici. Modelele sunt disponibile pentru lecții în nud.

Florence

Oferta de instruire

LABA sa concentrat întotdeauna pe Pathways inovatoare, activând cursuri academice structurate pe 3 2, echivalente cu gradele scurte și adresele de specializare asociate noilor tehnologii și implicând utilizarea mediilor legate de multimedia. Oferta de instruire este împărțită între Fotografie, Grafică și Multimedia, Arte vizuale-Pictura, Design, Design de modă.

Programs taught in:
Engleză
Italiană

Această școală oferă și:

Diploma

LABA Firenze - Liberal Academy Of Fine Art

Orientarea artelor vizuale la LABA, deja structurată pe 3 2 (noul sistem): toate cursurile Universității de Arte Liberale din Florența se caracterizează printr-un angajam ... [+]

Orientarea artelor vizuale la LABA, deja structurată pe 3 2 (noul sistem): toate cursurile Universității de Arte Liberale din Florența se caracterizează printr-un angajament ferm față de arta contemporană, oferind în programul de studiu discipline legate de Video Arta, instalare și performanță.

Cursul de pictură își propune să dezvolte abilități pe teme și practici prezente în arta timpului nostru, ținând cont de diversitatea limbilor și tehnicilor expresive, prin dezvoltarea ulterioară a unei cercetări individuale.

Academia a implementat o serie de colaborări cu companii și instituții, atât publice, cât și private, pentru a permite studenților să aibă experiențe semnificative prin stagii, ucenici și întâlniri cu artiștii.... [-]

Italia Florence
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => Italia
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => Florence
    )

)
1
October 2019
Full-time
3 anii
Campus

Citiți mai multe în limba engleză
LABA Firenze - Liberal Academy Of Fine Art

Orientarea LABA Design este structurată pe noua ordine ministerială (3 2). La sfârșitul primilor trei ani de formare se realizează Diploma de studii postuniversitare de n ... [+]

Orientarea LABA Design este structurată pe noua ordine ministerială (3 2). La sfârșitul primilor trei ani de formare se realizează Diploma de studii postuniversitare de nivel I (diplomă de licență), iar în următorii doi ani se realizează diploma de gradul II.

Cursul se ocupă de diferite aspecte ale designului, inclusiv designul industrial (design de produs) și designul interiorului (mobilierul interior). Cursul este integrat cu atelierele organizate în fiecare an la Fundația Piaggio din Pontedera, în contextul creativității (concursul ministerial) și în festivalul Săptămâna Design care se desfășoară în fiecare an în Florența.

Libera Accademia di Belle Arti din Florența, ramură a LABA din Brescia, și-a început activitatea începând cu anul universitar 2001/02 și mulți studenți au absolvit deja teza de doctorat în următoarele discipline: Design industrial, Design de modă, Design interior, Interior Design de mobilier, design de iluminat.... [-]

Italia Florence
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => Italia
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => Florence
    )

)
1
October 2019
Full-time
3 anii
Campus

Citiți mai multe în limba engleză
LABA Firenze - Liberal Academy Of Fine Art

Cursul de studiu pentru a deveni un designer de moda este împărțit în trei ani. Lucrând la proiectarea și realizarea practică a stilurilor, elevii inițial dobândesc menta ... [+]

Într-o lume în care puteți spune o carte prin coperta sa, moda este instrumentul de comunicare prin care informațiile necesare sunt transferate la distincția socială. Oferind cunoștințele și metodologia de bază a limbajului de modă, cursul formează figura cheie în lumea modei și a afacerilor: designerul.

Cursul de studiu pentru a deveni un designer de moda este împărțit în trei ani. Lucrând la proiectarea și realizarea practică a stilurilor, elevii inițial dobândesc mentalitatea și instrumentele designerului, de la desen la design-ul țesăturilor până la cercetarea tendințelor, fără a neglija tehnologia video necesară pentru a-și comunica proiectele. În al treilea an, studenții experimentează designul de accesorii de modă și devin mai familiarizați cu industria editorială și cu organizarea de spectacole și evenimente de modă.... [-]

Italia Florence
Array
(
  [0] => Array
    (
      [type] => country
      [title] => Italia
    )

  [1] => Array
    (
      [type] => region
      [title] => Florence
    )

)
1
October 2019
Full-time
3 anii
Campus

Citiți mai multe în limba engleză

LABA Presentation

Location address
LIBERA ACCADEMIA DI BELLE ARTI
Piazza di Badia a Ripoli, 1/A
50126 Florence (Italy)

Florence, Tuscany, IT