Read the Official Description

Collège des médecines douces du Québec fost înființată la Montreal în 1988 . Scopul colegiului a fost acela de a oferi o educație de calitate în medicina alternativă care să favorizeze un dialog între medicina alternativă și cea convențională. AMCC a realizat rapid că învățământul la distanță ar fi o afacere foarte bună pentru mulți dintre studenții săi. Inițial, Colegiul era destinat exclusiv vorbitorilor de limbă franceză , dar cursurile de limba engleză au fost oferite începând cu anul 2000.

Ideea unei structuri educaționale a venit la viață în practica de consultanță a doi doctori (unul dintre aceștia a fost un homeopat), un naturopath și actualul director al colegiului, David Bentata, un acupuncturist și membru recunoscut al Collège des médecins du Québec în 1988 (cunoscută apoi drept Corporation professionnelle des médecins du Québec). La acea vreme, practica de consultanță era găzduită de cursanți din alte școli. Cererea a fost mare, într-un context de dezvoltare a unor abordări diferite, dar complementare.

Guvernul din Quebec și Oficiul de profesii din Québec au adoptat un proiect de lege (# 25), care face ca acupunctura să cadă sub controlul Corporației de Profesiuni a Medicinilor din Québec. Acest lucru sa întâmplat în anii 1980, după care acupuncturii au trecut la examene. În aceeași perioadă, Dolisos și Boiron au instalat laboratoare în Montreal. Aceasta a dus la dezvoltarea fără precedent a medicamentelor homeopatice, practicate de practicanți, nu de medici. Acești practicanți au urmat cursuri în diverse școli și laboratoare din Quebec cu pasiune. Fondatorul și directorul Colegiului a fost un pionier în promovarea acupuncturii încă din 1979 și a homeopatiei încă din 1984.

În anii 1980, a existat o naturopatie, dar mult mai neclar; laboratoarele Robert et Fils au fost primii care au furnizat produse naturale de calitate. Cu toate acestea, până la sfârșitul anilor 1990 sa manifestat un interes real pentru acest tip de practică.

La începuturile sale, în 1988, Colegiul a oferit un training multifuncțional în sălile sale de consultanță, un weekend pe lună timp de trei ani. Profesorii au ținut cont de dorința lor de a transmite cunoștințe științifice de calitate care să permită o adevărată comunicare și colaborare cu medicii. Aceasta a fost o urmărire legitimă, deoarece au fost implicați trei dintre cei patru profesori sau membri ai Collège des médecins du Québec.

Educație la distanță

Ideea învățământului la distanță a apărut atunci când profesorii au recunoscut problemele legate de menținerea unui program de calitate, în timp ce întâlnesc numai studenții într-un weekend pe lună. Cu un astfel de timp limitat de întâlnire, vremea, bolile și vacanțele pot întrerupe cu ușurință progresul unui student. Învățarea la distanță ar rezolva aceste probleme. Au fost adăugate manuale și materiale scrise la toate cursurile. Acest lucru a complimentat atelierele practice din cadrul Colegiului. Aceste manuale oferă, de asemenea, o bibliotecă de referință atât pentru studenți, cât și pentru profesori.

Rapid, învățământul la distanță sa dovedit a oferi numeroase avantaje. Elevii își pot gestiona timpul independent, profitând de timpul liber și fără griji de călătorie. Atelierele au finalizat formarea.

Odată ce învățământul la distanță sa dovedit a avea succes, Colegiul ar putea accepta studenți din orice țară vorbitor de limbă franceză. Colegiul a crescut cu succes de mulți ani, inclusiv deschiderea sucursalei în Elveția.

În 1994, Colegiul a adaptat curriculumul la standardele internaționale de predare. Fiecare curs a suferit o restructurare bazată pe un model de 45 sau 90 de ore. Am adăugat, de asemenea, cursul în anatomie-fiziologie, care a devenit o condiție prealabilă pentru formare.

A deveni un colegiu online

În 1997, Colegiul a lansat primul său site web și cursuri online. Aceste progrese au îmbunătățit experiența educațională a studenților noștri. Comunicarea cu tutorii a fost mai rapidă, mai spontană și mai fluidă. În perioada 2000-2001, cursurile au fost traduse în limba engleză, atrăgând un număr mare de studenți anglofone de pe toate cele cinci continente.

Astăzi, Colegiul are atât studenți francezi, cât și englezi vorbitori de limba engleză, supravegheați de o echipă care le este întotdeauna disponibilă.

Obiectivele fundamentale ale programelor noastre

Programele noastre satisfac trei obiective principale în medicina alternativă.

 • Educați: Învățați stilul de viață sănătos și calitatea vieții
 • Preveniți: Învățați să preveniți prin programe sănătoase de viață. Acestea se bazează pe controlul greutății, echilibrul alimentar, corectarea deficiențelor nutriționale, detoxifierea, revitalizarea, exercitarea, managementul stresului etc.
 • Heal: Soluții terapeutice oferite folosind metode de îngrijire naturală.

Abilități esențiale pentru dezvoltare

Educația la distanță este destinată adulților. Scopul este de a construi anumite abilități.

 • Autonomie: Abilitatea de a continua să urmărească noile cunoștințe în domeniu pe tot parcursul carierei profesionale.
 • Gândire critică: Analiza în domeniul medicamentelor alternative.
 • Creativitate: Fiind deschisă învățării de noi competențe și idei și încorporarea acestora în planurile de tratament.
 • Adaptabilitate: Participarea la transformarea societății și la reînnoirea valorilor sociale.
 • Comunicare: Bune abilități de predare.

Avantajele învățământului la distanță

Educația la distanță vă permite să studiați unde doriți, atunci când doriți. Furnizăm materiale didactice și tutori care vă vor ușura calea spre cunoaștere, fără a ține seama de distanță. Antreprenorii vă vor ajuta să vă gestionați timpul și să vă oferiți o mai mare autonomie. Învățarea la distanță este adoptată de tot mai multe școli din întreaga lume pentru aceste caracteristici. Cu această formulă, numărul de ore de curs este garantat. Nici un risc de anulare - din orice motiv.

 • Studiezi în propriul tău ritm și câteodată lucrează pentru tine.
 • Vă determinați volumul de muncă săptămânal.
 • Alegi subiectele care te interesează. Învățământul la distanță înseamnă că nu trebuie să te grăbești, poți studia în profunzime. Beneficiați de contact și de urmărirea personală cu un tutore care are o pregătire medicală și naturopată.
Programs taught in:
Engleză
Limba franceza

Această școală oferă și:

Bienvenue au site du CMDQ!