University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Fondată în 1343, Universitatea din Pisa este una dintre cele mai prestigioase universități din Italia.
Alumni celebri ai Universității includ Galileo Galilei, 3 câștigători ai premiului Nobel și 2 medalii Fields.
Este printre primele 3 universități din Italia (ARWU) .
În prezent, Universitatea din Pisa reprezintă un centru modern de prestigiu pentru predare și cercetare avansată.

Pisa oferă studenților internaționali oportunitatea unică de a studia și experimenta bogăția istoriei și culturii italiene într-un mediu frumos și stimulant. Faimos în întreaga lume pentru Turnul Înclinat, aproape toate departamentele sale sunt situate în inima orașului. Locația sa geografică strategică, aeroportul internațional și conexiunile feroviare excelente oferă posibilitatea călătoriilor de weekend în alte părți din Italia și Europa.

***

Cursul de fundație este un program de un an predat exclusiv în limba engleză, care pune la punct diferența dintre studiile liceului și universitatea și dotează studenții cu pregătirea academică adecvată pentru o diplomă italiană la Universitatea din Pisa.
Acest program se adresează studenților internaționali care au 11 sau 10 ani de școlarizare și au terminat cu succes liceul și studenților americani care nu au urmat cursuri de plasare avansată (AP) în ultimul an de liceu și nici nu au urmat 2 ani de facultate

***

Școlile de vară sunt cursuri academice intense pentru studenți internaționali și, de asemenea, pentru absolvenți.
Acestea durează în cea mai mare parte de la 1 la 6 săptămâni și au loc într-un context internațional, studenți și lectori venind din diverse părți ale lumii și toate prelegerile predate în engleză.
Se caracterizează prin formate didactice neconvenționale (ateliere, tutoriale, excursii, evenimente culturale, mărturii de afaceri etc.) și o abordare multidisciplinară. Profesorii sunt experți în domeniile lor și au un interes intens în ceea ce fac.
Școlile de vară îndeplinesc reglementări academice stricte: fiecare acordă cel puțin 3 credite ECTS, iar participanții care susțin cu succes examenele finale vor primi o fișă academică oficială.

***

Contacte:

Università di Pisa
Lungarno Pacinotti, 44 - 56126 Pisa (PI) Italia

Informații despre cursul fundației: studiuabroad@unipi.it

Informații despre școlile de vară: support.summerschool@unipi.it

Alte informații: international@unipi.it

Locații

Pisa

Address
Pisa, Toscana, Italia

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Programe

An Fundațional
Cursuri
Cursuri de vară