Birzeit University PAS

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Universitatea Birzeit a fost inițial stabilit ca o școală în 1924 de către d-na Nabiha Nasir (1891- 1951), un membru al unei familii de pionierat de educatori palestiniene. În 1953, ea a început să ofere cursuri universitare primul an în arte și științe, în plus față de un program de liceu. Prin 1961, Birzeit Colegiul oferea cursuri universitare doilea an. În anul următor, grade asociat au fost acordate pentru programul de doi ani care să permită studenților să se transfere la alte universități din lumea arabă și în altă parte pentru a finaliza diplomă de licență lor.

În 1967, Cisiordania și Fâșia Gaza au căzut sub ocupație militară israeliană, care a dus la restricțiile de călătorie impuse palestinienilor care locuiesc în aceste zone. Ca urmare, elevii au fost mai putin capabil de a călători în țările arabe vecine să-și continue educația lor. Acest nou mediu politic a determinat Birzeit de a elimina treptat programul său de liceu și se concentrează pe un învățământ superior. Prin 1972, de fotbal a început un program de patru ani care să conducă la diplome de licență acordate de la Facultatea de Arte și Facultatea de Științe.

În 1975, numele, Universitatea Birzeit a fost adoptat în mod oficial și Birzeit a devenit prima universitate arab care urmează să fie stabilit în Palestina. Prima ceremonie de absolvire a avut loc la 11 iulie 1976. În 1978, facultățile de Comerț și Economie au fost stabilite, urmată de Facultatea de Inginerie cu un an mai târziu. Universitatea a început să ofere programe postuniversitare în 1977. În 1996, Facultatea de Studii postuniversitare a fost înființată oficial.

În 1973, la fel ca și dezvoltarea Birzeit intr-o universitate cu drepturi depline a abordat finalizare, Israel închis campusul de ordin militar timp de două săptămâni. Aceasta a fost prima dintre numeroasele măsuri represive împotriva comunității universitare. Mai puțin de un an mai târziu, autoritățile militare israeliene deportat președintele universității, Dr. Hanna Nasir, care a rămas în exil timp de nouăsprezece ani. Din 1979-1992, universitatea a fost închisă de către autoritățile de ocupație israeliene de mai multe ori. Pentru moment al XV-și finale, armata israeliană închis universitatea din 1.opt.1988-4.douăzeci și nouă.1992, cum a fost cazul cu toate instituțiile palestiniene de învățământ superior. În această perioadă prelungită de închidere, universitatea a continuat să funcționeze subteran cu grupuri de studiu mici din acorduri improvizate în afara campusului. În aceste condiții, mulți studenți au luat mai mult decât timpul obișnuit pentru a absolvi.

Universitatea Astăzi

Astăzi, Universitatea Birzeit este o instituție înfloritoare, cu mai mult de 900 de facultate și de personal membri și în jurul valorii de 10103 de studenți din care 64 la sută sunt de sex feminin (6497 elevi) și 36 la sută sunt de sex masculin (3606 elevi), provenind din toate regiunile din Cisiordania. Universitatea este situat la marginea orașului Birzeit, la 10 de kilometri nord de Ramallah și 26 km nord de Ierusalim. Angajată la firma principiile libertății academice, universitatea își propune să pregătească generația tânără palestiniană de a deveni lideri responsabili și cetățeni. După cum se încurajează elevii săi pe calea de excelență academică, ea subliniază, de asemenea, necesitatea de conștientizare socială și angajament național.

Lista noastra de cursuri cuprinde:

Modern Arabă Standard colocvial arabe societății palestiniene Palestinei Intrebare Femeile din arabă Societate Societate arab palestinian Culturale Studii modernă și contemporană arabă Gând

Locații

Birzeit

Address
Birzeit University
PO Box 14

Birzeit, Teritoriile Palestiniene