Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya - IEFC

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Școala de Fotografie din cadrul IEFC oferă studiouri de fotografie care oferă pregătirea necesară acelor oameni care caută un magazin profesional, un mijloc de exprimare artistică sau cunoștințe care îi vor ajuta în activitatea lor.

Școala este o referință importantă în predarea fotografiei la nivel european . Peste 15.000 de studenți au trecut prin sălile sale de clasă, multe dintre ele fiind dedicate fotografiei profesionale , fie ea în aspectele artistice, academice, culturale, de afaceri sau de serviciu.

Cine suntem noi?

Institutul de Imagini din Catalunya este o asociație culturală non-profit , cu filosofia entității în serviciul publicului.

Anul 2010 a fost distins cu Distincția Entității de onoare de către Federația Catalană de Fotografie.

Misiunea IEFC este de a încuraja, stimula și promova studiul, cercetarea și difuzarea fotografiei.

Institutul de Imagini din Catalunya lucrează timp de 40 de ani în formarea și promovarea fotografilor și în conservarea și diseminarea patrimoniului fotografic . Proiectul nostru este de a lucra pentru a fi mai competitiv în societatea informațională și de cunoaștere, în care imaginea are un rol relevant.

În calitate de entitate nonprofit , toate veniturile generate de IEFC însuși revin la serviciile pe care le oferă, dintre care unele sunt libere și deschise publicului larg . Angajamentul echipei umane a IEFC, împreună cu colaborarea entităților și a persoanelor care ne-au însoțit în proiectele noastre, ne-au permis să ajungem acolo unde suntem acum.

IEFC este organizată în trei departamente:


Școală

Oferă lecții de fotografie pentru persoanele care caută formare profesională sau mijloace de exprimare artistică.

Departamentul de Documentare și Cercetare

Păstrează, gestionează și difuzează documentația existentă privind fotografia, precum și patrimoniul fotografic din Catalonia. Oferă servicii deschise publicului pentru Biblioteca, Arhiva foto istorică și Biblioteca foto.

Departamentul de Activități Culturale

Distribuie și promovează fotografia ca eveniment cultural, prin organizarea și participarea la expoziții, conferințe și alte activități de formare (ateliere de lucru, cursuri introductive în fotografie etc.).

Istoricul IEFC

Institutul de Imagini din Catalunya (IEFC) a fost fondat în 1972 de Miquel Galmes i Creus (1937-2015), care a fost director până în 2012 și președinte până în 2015.

Din 2012, Eduard Bertran este directorul IEFC și este, de asemenea, președintele din 2016.

Locații

Barcelona

Address
C/ Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona, Catalonia, Spania