FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Școala de Film și TV (FAMU)

Școala de Film și Televiziune (FAMU) face parte integrantă din Academia de Arte Spectacole, fondată după al doilea război mondial, în 1947. Este cea de-a cincea cea mai veche școală de film din lume. Absolvenții săi au numeroși regizori și scenaristi influenți.

Studii la Famu = Filmmaking Writing Disciplines Academice

FAMU International dispune de diverse programe în limba engleză, de la ateliere de vară de la una la șase săptămâni până la programe de semestru organizate în străinătate până la programe de un an până la programe de masterat.

Fiecare program constă într-o proporție variată de filme practice, scrierea de competențe legate de procesele practice și disciplinele academice legate de domeniul audiovizualului, cu reflecțiile și metodologiile lor. Fiecare program are condiții diferite de admitere.

Studiind la FAMU înseamnă, de asemenea, să vă petreceți viața în inima unul dintre cele mai frumoase orașe din lume. Praga este un loc minunat pentru viața studenților, plin de cultură și distracție. Mai puțin de 5 ore de la Viena / Berlin / Munchen / Budapesta și alte orașe mari din Europa Centrală.

Istorie

Anii 1960 au fost probabil cea mai strălucită perioadă din istoria cinematografiei cehe și a FAMU. Studenții și profesorii au oferit ideile cele mai progresiste și provocatoare pentru discursul social general al vremii.

După ocuparea Cehoslovaciei în august 1968, câțiva profesori și absolvenți ai FAMU au trebuit să părăsească țara, printre care și Miloš Forman sau Frank Daniel. Unii dintre aceștia au contribuit la dezvoltarea artei cinematografice și a industriei din lume și au jucat un rol semnificativ în dezvoltarea educației cinematografice. După căderea comunismului în Europa, FAMU și-a păstrat statutul de școală națională de film, dar, în același timp, și-a deschis porțile pentru studenții internaționali din întreaga lume.

FAMU este membru fondator al CILECT (Asociația mondială a școlilor de film), a Ligii Europene a Institutelor de Artă (ELIA) și a Asociației Europene a Școlilor de Cinema și Televiziune GEECT. Lucrările realizate de absolvenții săi au primit numeroase premii la festivaluri internaționale și au fost adesea coproducționate cu rețelele de televiziune naționale și difuzate în întreaga țară.

FAMU3

Locații

Praga

FAMU Film and TV School of the Academy of Performing Arts in Prague

Address
FAMU International
Smetanovo nábřeží 2

11665 Praga, Praga, Republica Cehă
Număr de telefon
+420 234 244 311