Riphah International University

Introducere

Citește Descrierea Oficială

UNIVERSITATEA

Riphah International University , Islamabad, este o universitate privată, închiriată de guvernul federal din Pakistan în 2002. Universitatea a fost înființată în scopul producerii de profesioniști cu valori morale și etice islamice. Este sponsorizat de un trust non-profit; și anume Trustul Internațional Medical al Colegiului Internațional Islamic (IIMCT), creat în 1995. Primul proiect al IIMCT a fost Colegiul Medical Internațional Islamic, Rawalpindi, înființat în 1996 de Fondatorul său de Fondator; Maj. Gen. (Retd.) Muhammad Zulfiqar Ali Khan, TI (M), TBt (târziu).

În prezent, Universitatea are 7 facultăți și diferite departamente academice și un proiect de peste mări, și anume, Colegiul RAK de Științe Dentare, Emiratele Arabe Unite. Universitatea lucrează, de asemenea, la înființarea campusului său din Mauritius.

Misiune

Islamic International Medical College Trust (IIMCT) a fost înființată în 1995 de către Managing Trustee Late Maj. Gen (R) Muhammad Zulfiqar Ali Khan TI (M), TBt. IIMC-T este o organizație non-profit, non-politică, non-sectariană, înregistrată la guvernul pakistanez. Misiunea Trustului este:

"Înființarea unor instituții educaționale de ultimă oră, cu accent pe înclinarea valorilor etice islamice".

IIMC-T intenționează să ajute Ummahul musulman în rezolvarea problemei presante a deteriorării standardului academic, prin înființarea unor instituții de stat în instituțiile de artă din Pakistan, angajarea unor oameni de știință și oameni de știință eminenți. În conformitate cu declarația de misiune, accentul se pune pe incluzia valorilor etice islamice în rândul studenților pentru a produce medicii musulmani buni, inginerii și oamenii de știință sociali.

Campusele constitutive:

Universitatea are următoarele campusuri în Islamabad, Rawalpindi, Lahore, Faisalabad și Ras Al-Khaimah, Emiratele Arabe Unite.

  • Campusul principal, Sectorul I-14, Islamabad.
  • Campusul orașului - I, G-7/4, 7th Avenue, Islamabad.
  • Campusul orașului - II, complexul Evacuee Trust, Islamabad.
  • Campusul Al-Mizan, Rawalpindi.
  • WISH Campus numai pentru femei, H-8/2, Islamabad.
  • Lahore City Campus, Township, Lahore.
  • Raiwind Road Campus, Lahore.
  • Lahore Industrial Estate Campus.
  • Campus Faisalabad, Satiana Road, Faisalabad.
  • RAK Colegiul de Științe Dentare, Ras Al-Khaimah, Emiratele Arabe Unite.

Riphah a început să lucreze la noul său campus din Zona V, Islamabad, împreună cu un spital de predare cu șase sute de paturi.

guvernare

Onorabilul Președinte al Republicii Islamice Pakistan este Patronul Universității. Maj. Gen. (Retd.) Muhammad Zulfiqar Ali Khan (Late) a fost cancelarul fondator. În prezent, domnul Hassan Muhammad Khan este cancelarul Universității și prof. Dr. Anis Ahmad, un eminent cărturar cu reputație internațională și educator de distincție, este viceguvernatorul fondator al Universității. Consiliul guvernatorilor și Consiliul academic sunt cele mai înalte organe de elaborare a politicilor din cadrul Universității. Vice-cancelarul este directorul executiv și directorul academic al Universității.

Clasamentul universitar și certificarea calității

Riphah International University Islamabad a fost inclusă în universități de categoria "W" de Comisia pentru Învățământul Superior (HEC) din Pakistan în 2005 și a fost în curând inclusă în primele cinci universități din sectorul privat care se califică pentru a primi granturi de cercetare de la Guvernul Pakistanului HEC. Recent, Riphah este clasat pe poziția a doua în rândul tuturor universităților private private din categoria generală. Mai mult, celula de îmbunătățire a calității a Universității a obținut prima poziție în categoria universităților din categoria "Universități" din categoria Universități din țară, conform tabloului de bord elaborat de HEC. Riphah este prima universitate a țării care a fost certificată conform standardului ISO 9001: 2008 anunțat de Lloyd's Register din Regatul Unit, care este una dintre primele cinci organizații globale independente de management al riscului și de asigurare a siguranței.

Locații

Lahore

Address
Lahore, Punjab, Pakistan