London Business Training & Consulting

Introducere

Citește Descrierea Oficială

CURSURI DE AFACERI

Situat în inima Londrei, chiar în afara stației Kings Cross, London Business Training

Serviciile LBTC sunt livrate prin practicarea consultanților de afaceri și de management care posedă cunoștințe și experiență vastă în mai multe sectoare și la nivel mondial. O caracteristică-cheie a modelului de livrare a serviciilor LBTC este că acesta este în întregime fără hârtie, în concordanță cu valoarea de bază a durabilității. În consecință, toate materialele de curs, documentația și comunicarea sunt livrate electronic, ceea ce duce la eficiența operației și experiența de învățare a clienților.

La îngrijirea LBTC se iau în considerare nevoile specifice ale clienților noștri, iar livrarea serviciilor este adaptată în mod corespunzător pentru a aborda natura unică a cerințelor clientului. Ne străduim în permanență să stabilim și să dezvoltăm relații de afaceri pe termen lung. Declarația de poziționare a LBTC este de a servi ca parteneri ai clienților noștri în desfășurare, rezolvând problemele lor de afaceri și management.

Viziunea noastră este de a satisface nevoile de consultanță și de instruire a afacerilor și managementului tuturor persoanelor și organizațiilor din întreaga lume. Declarația misiunii LBTC este de a furniza un serviciu inovator, durabil și accesibil de calitate premium, care oferă soluții clienților noștri.

Oferim un portofoliu de cursuri deschise care include 500 de cursuri de afaceri și de management în Londra . Cursurile deschise au durate cuprinse între 1 zi și 2 săptămâni și sunt repetate la fiecare 4 luni, oferindu-le clienților potențiali posibilitatea de a alege o dată de curs care să se potrivească orarelor respective.

Pentru acei clienți care se confruntă cu probleme mai complexe în afaceri și management, LBTC oferă, de asemenea, servicii de consultanță de formare profesională și management. Aceste opțiuni de servicii sunt foarte adaptate pentru a aborda natura specifică a provocărilor cu care se confruntă clienții noștri.

DURABILITATE

Durabilitatea este una dintre valorile noastre fundamentale la LBTC.

Impactul hârtiei asupra mediului este semnificativ. Mașinile de celuloză și hârtie contribuie la poluarea aerului, apei și a solului. Această problemă este exacerbată și de faptul că consumul global de hârtie a crescut cu 400% în ultimele patru decenii.

Instituțiile de educație și formare sunt notorii pentru încrederea lor și pierderea consecventă a hârtiei. Hârtia este într-adevăr reciclabilă, dar nu toată lumea reciclează.

LBTC a adoptat mantra reducerii, reutilizării și reciclării - și a făcut-o un pas mai departe prin respingerea utilizării hârtiei. Am implementat un model operațional fără hârtie prin care toate comunicările, documentele și materialele de curs sunt livrate electronic.

Beneficiul suplimentar al utilizării mediilor electronice este eficiența extraordinară pe care o oferă această abordare. Îi încurajăm pe toți cei interesați să se alăture LBTC în eforturile noastre spre GOING VERDE .

Această școală oferă programe în:
  • Engleză

Vezi cursuri »

Programe

Această școală oferă și:

Cursuri

Achiziții - Concepte de bază

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: rolul și importanța funcției de achiziție în lanțul valoric; sarcinile și responsabilitățile majore ale achiziției; rolurile diferite dintr-o unitate de decizie de cumpărare etc. [+]

Achiziții - Concepte de bazăINFORMATIE CHEIECodul cursului: OPM104ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUIRolul achizițiilor în lanțul de valoriImportanța achizițiilor pentru afaceriClasificarea bunurilor și echipamentelor de cumpărareNoile evoluții în domeniul achizițiilorE-achizițiiProcesul de gestionare a achizițiilorSarcinile și responsabilitățile principale ale funcției de achizițiiSprijinirea clientului internProfesionalizarea achiziției prin furnizarea de valoare pentru baniCum se dezvoltă managementul aprovizionării și al furnizării în timpLuarea deciziilor în domeniul achizițiilor publiceCrearea declarației de cerințăFurnizarea aprovizionăriiEvaluarea și adjudecarea furnizorilorNegociereRiscul de achizițieDe ce managementul riscurilor este esențial pentru eficiența achizițiilorRiscurile tipice ale lanțului de distribuțieEvaluarea probabilității și analizarea impactuluiMetode de gestionare a riscului de achizițiiRolul contractelor ca instrument de gestionare a riscurilorAchiziționarea de servicii de afaceriDe ce să cumpărați servicii diferiteClasificarea serviciilorManagementul contractelor pentru industria construcțiilorGestionarea performanțelor în contractele de serviciiPublic țintăProfesioniști în domeniul comerțului și al industriei, activi în domeniul achizițiilor sau al gestionării lanțului de aprovizionare, care sunt interesați de oportunități de îmbunătățire a eficacității și eficienței funcției de achiziții și furnizare a organizațiilor lor.Cei care supraveghează direct sau indirect personalul de achiziții publice.Cei care provin dintr-un mediu care nu face obiectul achizițiilor publice și sunt interesați de ultimele evoluții în domeniul achizițiilor publice.Cei care sunt interesați de achiziții și de gestionarea ofertei în sensul cel mai larg.Rezultatele învățării... [-]

Achiziții - strategie și planificare

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână November 2018 Regatul Unit London

La finalizarea acestor cursuri de formare, veți putea înțelege: conceptele de bază ale lanțului de aprovizionare; structura funcției de achiziție în cadrul organizațiilor; rolul din ce în ce mai strategic al funcției de achiziții etc. [+]

Achiziții - strategie și planificareINFORMATIE CHEIECod curs: OPM104BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2725 £CONTEXTUL CURSULUILogistică și managementul lanțului de aprovizionarePlanificarea cerințelor materialeStructuri logistice de bazăGestiune just-in-timeElemente ale sistemului de informații privind achizițiileProbleme de coordonare între achiziții și logisticăOrganizarea și structuraFactorii care influențează localizarea achiziției în cadrul organizațieiNiveluri de sarcini, responsabilități și autoritateStructuri organizatorice în cadrul achizițiilorProfile de profilAchiziții și strategie de afaceriAchiziții și strategie competitivăIntegrarea achizițiilor în strategia de afaceriAchiziționarea excelențeiAnaliza portofoliului de achizițiiSourcingul globalMăsurarea performanței și guvernanțaCum să evaluăm performanța furnizorilor și contractorilor noștri?Stabilirea măsurilor de calitate, eficiență și eficacitate a serviciilorUtilizarea instrumentelor de achiziții electronice pentru a asigura un proces intern eficient și transparentAuditul achizițiilor ca instrument de gestionareAchiziții durabileOferind valoare pentru bani prin achiziții durabileConsiderații privind linia triplă"Valoare internă" și alte responsabilități în domeniul achizițiilor publiceDezvoltarea și îmbunătățirea unui lanț de aprovizionare durabilExemple de abordări: bazate pe produse și pe bază de furnizoriPublic țintăProfesioniști în domeniul comerțului și al industriei, activi în domeniul achizițiilor sau al gestionării lanțului de aprovizionare, care sunt interesați de oportunități de îmbunătățire a eficacității și eficienței funcției de achiziții și furnizare a organizațiilor lor.Cei care supraveghează direct sau indirect personalul de achiziții publice.Cei care provin dintr-un mediu care nu face obiectul achizițiilor publice și sunt interesați de ultimele evoluții în domeniul achizițiilor publice.Cei care sunt interesați de achiziții și de gestionarea ofertei în sensul cel mai larg.Rezultatele învățării... [-]

Achiziții strategice avansate

Campus 2 săptămâni March 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege rolul și importanța funcției de achiziție în lanțul valoric. [+]

Informatie cheieCod curs: OPM104Durata: 2 săptămâniTaxă: 4095 RONCursuri de cursRolul achizițiilor în lanțul de valoriImportanța achizițiilor pentru afaceriClasificarea bunurilor și echipamentelor de cumpărareNoile evoluții în domeniul achizițiilorE-achizițiiProcesul de gestionare a achizițiilorSarcinile și responsabilitățile principale ale funcției de achizițiiSprijinirea clientului internProfesionalizarea achiziției prin furnizarea de valoare pentru baniCum se dezvoltă managementul aprovizionării și al furnizării în timpLuarea deciziilor în domeniul achizițiilor publiceCrearea declarației de cerințăFurnizarea aprovizionăriiEvaluarea și adjudecarea furnizorilorNegociereRiscul de achizițieDe ce managementul riscurilor este esențial pentru eficiența achizițiilorRiscurile tipice ale lanțului de distribuțieEvaluarea probabilității și analizarea impactuluiMetode de gestionare a riscului de achizițiiRolul contractelor ca instrument de gestionare a riscurilorAchiziționarea de servicii de afaceriDe ce să cumpărați servicii diferiteClasificarea serviciilorManagementul contractelor pentru industria construcțiilorGestionarea performanțelor în contractele de serviciiLogistică și managementul lanțului de aprovizionarePlanificarea cerințelor materialeStructuri logistice de bazăGestiune just-in-timeElemente ale sistemului de informații privind achizițiileProbleme de coordonare între achiziții și logisticăOrganizarea și structuraFactorii care influențează localizarea achiziției în cadrul organizațieiNiveluri de sarcini, responsabilități și autoritateStructuri organizatorice în cadrul achizițiilorProfile de profilAchiziții și strategie de afaceriAchiziții și strategie competitivăIntegrarea achizițiilor în strategia de afaceriAchiziționarea excelențeiAnaliza portofoliului de achizițiiSourcingul globalMăsurarea performanței și guvernanțaCum să evaluăm performanța furnizorilor și contractorilor noștri?Stabilirea măsurilor de calitate, eficiență și eficacitate a serviciilorUtilizarea instrumentelor de achiziții electronice pentru a asigura un proces intern eficient și transparentAuditul achizițiilor ca instrument de gestionareAchiziții durabileOferind valoare pentru bani prin achiziții durabileConsiderații privind linia triplă"Valoare internă" și alte responsabilități în domeniul achizițiilor publiceDezvoltarea și îmbunătățirea unui lanț de aprovizionare durabilExemple de abordări: bazate pe produse și pe bază de furnizoriPublic... [-]

Analiza și analiza financiară avansată a sectorului public

Campus Cu normă întreagă 3 zilele March 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea: să înțelegeți elementele cheie din situația activelor nete; să înțeleagă procesul contabil; utilizați informațiile din situația activelor nete în analiza financiară etc. [+]

Analiza și analiza financiară avansată a sectorului publicINFORMATIE CHEIECodul cursului: PS105B3Durata: 3 zileTaxă: 1635 £CONTEXTUL CURSULUIRaportarea și analiza financiară: situația activelor neteCe informații se prezintă în situația activelor nete?Procesul contabilPrincipii care guvernează practicile contabileRaportarea și analiza financiară: Declarația activitățilorCe informații se află în declarația de activități?Baze de contabilitateRaportare și analiză financiară: declarații la nivel de fondFondurile guvernamentaleFonduri proprietateFondurile fiduciarePublic țintăPersonal financiar și bugetar din guverne.Oricine este interesat de finanțele guvernamentale.Rezultatele învățării... [-]

Analiza și scopul strategic

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână March 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de gândire strategică, veți putea înțelege: mediul strategic și de ce este important; factorii cheie din industrie care contribuie la atingerea obiectivelor unei organizații; principalele domenii de fond care urmează să fie analizate; importanța strategică a creșterii pieței etc. [+]

Analiză strategică și curs de formareINFORMATIE CHEIECodul cursului: SM102ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUIAnalizând mediul strategicExplorarea mediului concurențialMediul strategic - elementele de bazăGradul de turbulență în mediuAnalizând mediul generalAnalizând etapele creșterii piețeiFactori cheie pentru succesul într-o industrieAnalizând mediul competitiv al industriei - contribuția lui PorterAnalizând mediul cooperativAnalizând în profunzime unul sau mai mulți concurenți imediațiAnaliza clientului și segmentarea piețeiAnaliza resurselor și a capacitățilorDe ce o organizație deține deloc resurse? Decizia de a face sau de a cumpăraAnaliza resurselor și valoarea adăugătoareValoare adăugată: lanțul valoric și sistemul de valori - contribuția lui PorterAnaliza resurselor și avantajul competitivIdentificarea resurselor și a capacităților care oferă un avantaj competitiv durabilAnaliza resurselor și a capacităților - îmbunătățirea avantajului competitivAnalizând alte resurse importante ale companiei: în special resursele umaneDinamica strategieiDezvoltarea unui cadru de afaceri dinamicDinamica mediului schimbător și nesigur al unei organizațiiStrategii dinamice pe piețele în mișcare rapidăDinamica dezvoltării resurselorStrategii concurențiale agresiveDinamica strategiilor de cooperareDinamica strategiei folosind teoria jocurilorScopul prescris, realizat prin misiune, obiective și eticăModelarea scopului organizațieiDezvoltarea unei viziuni strategice pentru viitorAnaliza puterii părților interesateGuvernanța corporativă și scopul organizațieiScopul format de etică și responsabilitatea socială corporativăDezvoltarea misiuniiDezvoltarea obiectivelorScopul provenit din cunoaștere, tehnologie și inovareÎnțelegerea și măsurarea cunoștințelorCunoașterea și scopulFolosirea tehnologiei pentru a dezvolta un scop și un avantaj competitivInovare și scopCum să inovați: procesul de "idei"Public țintă... [-]

Aplicarea analizei avansate în deciziile de management al resurselor umane

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână January 2019 Regatul Unit London

La finalizarea acestei instruiri și dezvoltări în domeniul managementului resurselor umane, veți putea să folosiți analize avansate și Big Data pentru a construi organizații mai echitabile, mai colaborative și de succes, etc. [+]

Aplicarea analizei avansate în deciziile de management al resurselor umaneINFORMATIE CHEIECodul cursului: HR107Durata: 1 săptămânăTaxă: 2725 £CONTEXTUL CURSULUIProvocări și oportunități cu luarea optimă a deciziilor și modul în care Analytics avansat vă poate ajutaCum luăm decizii și ce facem în caleRidicarea mașinilor: analize avansate și luarea deciziilorOmul și mașina: echipa ideală de luare a deciziilorColaborare, cooperare și reciprocitateNatura umană și știința umanăPuterea de colaborare: modelul scandinavAnaliza avansată și luarea deciziilor în colaborareCrearea de valori și Google Analytics avansateBogăția organizațiilor și ce analize avansate pot faceValoare și cum se creează: capital intangibilAlegerea strategică și analiza avansatăAplicații software, analize și decizii HRȘtiințele umane și deciziile de selecțieOptimizarea deciziilor de selecție și de promovarePlanificarea forței de muncă, dobândirea de talente și analiza deciziilorStiinta umana si deciziile de selectie si promovareAplicațiile științei umane la deciziile de selecțieȘtiință umană și stimulenteȘtiință umană și stimulenteȘtiința și motivația umanăManagementul performanteiAplicarea științei umane la contractele de stimulareAplicarea științei umane la aspecte specifice de stimularePublic țintăManagerii de resurse umane și directori.Partenerii de afaceri HR și consilierii.Profesioniștii din domeniul resurselor umane și practicienii.Oricine din orice organizație care ia decizii de gestionare a capitalului uman (HCM), inclusiv directori de nivel C și toți managerii.Rezultatele învățării... [-]

Aplicarea IFRS

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână March 2019 Regatul Unit London

Acest curs IFRS este potrivit pentru: specialiști în contabilitate și financiar, profesioniști și practicieni care doresc să dezvolte o mai bună înțelegere a conceptelor-cheie și a aplicațiilor IFRS; cele care vizează adoptarea organizațională a IFRS pentru a permite o mai bună fluență în raportarea lor financiară și pentru a stabili o înțelegere globală a practicii lor contabile într-o lume de afaceri din ce în ce mai internaționalizată; contabil și financiar al entităților cărora li sa impus conformitatea cu IFRS. [+]

Aplicarea IFRSINFORMATIE CHEIECodul cursului: AFB106Durata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUICadrul conceptualConsiliul pentru standarde internaționale de contabilitate (IASB)Scopul unui cadru conceptualCaracteristicile calitative ale informațiilor financiare utilePrezența îngrijorăriiDefinirea, recunoașterea și măsurarea elementelor situațiilor financiareConcepte de capitalEvoluții viitoareElemente: Partea 1Capital propriu: capital social și rezerveEvaluarea valorii justeVenituri din contracte cu cliențiiProvizioane, datorii contingente și active contingenteTaxe pe venitInstrumente financiarePlata pe bază de acțiuniElemente: Partea 2StocurileBeneficiile angajatuluiImobilizări corporaleLeasing-urileActive necorporaleCombinații de afaceriDeprecierea activelorPrezentare și dezvăluiriDeclarație financiară și prezentareDeclarație a fluxului de numerarSegmente de operareAlte dezvăluiri ale textuluiEntitățile economiceConsolidare: entități controlateConsolidare: filiale deținute integralConsolidare: tranzacții intragrupConsolidare: interes de necontrolTraducerea situațiilor financiare ale entităților străinePublic țintă... [-]

Avansat de învățare și de practică de dezvoltare

Campus 2 săptămâni December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege poziția și contribuția lui L [+]

Informatie cheieCodul cursului: HR106Durata: 2 săptămâniTaxă: 4045 RONCursuri de cursÎnvățării și dezvoltării și organizațieiÎnțelegerea organizațiilorDe ce sunt stabilite organizațiile?Diferite tipuri de organizațiiFuncția de învățare și dezvoltareIdentificarea nevoilor de învățare și dezvoltareCare sunt nevoile de învățare?Identificarea nevoilor de învățareColectarea și analizarea informațiilor privind nevoile de învățareDeterminarea prioritățilorPrezentarea unei recomandări pentru învățareProiectarea activităților de învățare și dezvoltareObiective, obiective și rezultate ale învățăriiDeterminarea și secvențarea conținutului de învățareSelectarea metodelor de instruire și învățareSelectarea și dezvoltarea resurselor de învățareRealizarea activităților de învățare și dezvoltarePregătirea pentru LStabilirea mediului fizic pentru învățareMetode și tehnici de livrareLucrul cu ajutoare și resurse vizualeGestionarea dinamicii grupului și crearea unui mediu pozitiv de învățareUtilizarea tehnologiei pentru a facilita învățareaTehnologie și învățareCronologia tehnologiei în formareOferirea de sesiuni live de învățare onlineCrearea conținutului digital de învățareÎmbunătățirea implicării cursanțilorFactorii care afectează implicarea în procesul de învățarePsihologie și învățareNeuroștiință și învățareStrategii pentru sporirea angajamentuluiSprijinirea învățării colective și socialeCe este învățarea colectivă și socială?E-learningFacilitarea învățării colective și sociale în cadrul unui program de învățare onlineFolosirea mediilor sociale pentru învățarea colectivă și socialăSprijinirea învățării individuale prin coaching și mentoringProcesul de coachingProcesul de mentoratCoaching și practică de mentorat - modeleCoaching și practică de mentorat - tehnici de comunicareÎnregistrarea coaching-ului și a activității de îndrumareEvaluarea învățării și dezvoltăriiRolul evaluatoruluiEvaluarea planificăriiMetode de evaluareEfectuarea unei decizii de evaluareFurnizarea de feedback de evaluareOrganizarea evenimentelor de învățare și dezvoltareTipuri de LPlanificarea și coordonarea unui LPromovarea LAbilitățile cliențilorPublic țintă... [-]

Băncile centrale, politica monetară și stabilitatea financiară

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână April 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs bancar și bancar, veți putea înțelege: funcțiile și obiectivele băncilor centrale; caracteristicile unei bănci centrale eficiente; provocări fiscale pentru băncile centrale etc. [+]

Băncile centrale, politica monetară și stabilitatea financiarăINFORMATIE CHEIECodul cursului: AFB110Durata: 1 săptămânăTaxă: 2725 £CONTEXTUL CURSULUIBăncile centrale din lumea de aziElementele de bază: cum au apărut băncile centrale și rolul acestora în prezentStabilitatea: obiectivul principal al tuturor băncilor centraleRealizarea provocării: crearea unei bănci centrale de succesAranjați totul împreună: băncile centrale și politica fiscalăStructura băncilor centraleStructura Sistemului Federal de RezervăEvaluarea structurii Sistemului Federal de RezervăBanca Centrală EuropeanăBilanțul Băncii Centrale și procesul de furnizare a banilorBilanțul băncii centraleModificarea dimensiunii și compoziției bilanțuluiMultiplicatorul de expansiune a depozitelorBaza monetară și oferta de baniPolitica monetară: Stabilizarea economiei naționaleSetul de instrumente convenționale al Rezervei FederalePolitica operațională la Banca Centrală EuropeanăLegarea instrumentelor cu obiectivele: realizarea alegerilorUn ghid pentru ratele dobânzilor băncilor centrale: regula TaylorInstrumente de politică neconvenționalePoliticii de schimb valutar și băncii centraleLegarea politicii cursului de schimb cu politica monetară internăMecanica managementului ratei de schimbCosturile, beneficiile și riscurile cursurilor de schimb fixeModele fixe ale ratei de schimbPublic țintăPersonalul băncii centraleCei care doresc să analizeze ce fac băncile centrale și cum o fac.Cei care doresc să înțeleagă rolul și obiectivele băncilor centrale.Cei care doresc să fie echipați cu cunoștințele care vor fi necesare pentru a face față schimbărilor inevitabile care vor apărea în structura băncii centrale.Rezultatele învățării... [-]

Comunicatii avansate de marketing

Campus 2 săptămâni March 2019 Regatul Unit London

După finalizarea cursurilor profesionale de marketing, veți putea înțelege rolul pe care publicitatea îl joacă în influențarea gândurilor și a comportamentului nostru. [+]

Informatie cheieCodul cursului: MPRS102Durata: 2 săptămâniTaxă: 4045 RONCursuri de cursPublicitate: Rolul, Formele și StrategiaPropuneri de vânzareUtilizarea emoției în publicitateTipuri de publicitateUtilizarea strategică a publicitățiiPublicitate generată de consumatoriRelații publice: principii și practiciRelații publice și managementul relațiilorObiectivele relațiilor publiceRelațiile publice: metode și tehniciRelatii mediaForme de relații publiceSponsorizareCreșterea și dezvoltarea sponsorizăriiObiectivele de sponsorizareCum ar putea funcționa sponsorizareaTipuri de sponsorizareRolul sponsorizării în mixul de comunicareMarketingul direct și vânzarea personalăCreșterea marketingului directRolul datelorMedii de răspuns directSarcinile de vânzare personalăRolul social media în vânzarea personalăGestionarea strategică a contuluiPromovarea vânzărilor, marketingul pe teren și experiența în marcăPlanurile de promovare a vânzărilor: obiectivelePrograme de retențiePromovarea vânzărilor: metode și tehniciGama de activități de marketing pe terenExperiența și evenimentele de brandPlasarea de marcă, expoziții, ambalare și licențiereCaracteristicile și aspectele legate de plasarea mărciiExpozitii si expozitiiDimensiunile de comunicare ale ambalajuluilicențiereMesaje și creativitateSursa mesajuluiElemente structurale într-un mesajMesajele de apelTactica publicitarăProcesul de creatieFormatarea mesajelorPovestireaConținutul generat de utilizatori (UGC)Sursa de conținutMedia - principii și practiciClasificarea media - prin formularClasificarea media - după sursăClasificarea media - funcție de funcțieMedii liniareMedii interactiveSocial, Căutare și alte medii interactivePublicitate media interactivăMarketing-ul motoarelor de căutareSocial mediaAlte forme de medii interactivePlanificarea media: atingerea de segmente de publicMixul mediaComportamentul de comutareSelectarea vehicululuiPlanificarea de ultimă orăAchiziționarea de materiale: planul blocului și automatizareaEfectele surselor mediaPublic țintăComandanți de comunicareDirectori de marketing și comunicare, manageri, directori și personal.Cei care doresc să înțeleagă modul în care brandurile creează comunicări și angajează publicul în conversațiile de brand.Cei angajați de organizații guvernamentale, caritabile, alte organizații nonprofit și din cel de-al treilea sector, care trebuie să comunice cu o... [-]

Comunicări de marketing - Nivelul 1

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână March 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestor cursuri de comunicare în marketing, veți putea înțelege: rolul pe care publicitatea îl joacă în influențarea gândurilor și comportamentului nostru; publicitatea ca disciplină independentă; utilizarea propozițiilor de vânzare și rolul emotiilor în publicitate; diferite tipuri sau forme de publicitate etc. [+]

Comunicări de marketing - Nivelul 1INFORMATIE CHEIECodul cursului: MPRS102ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUIPublicitate: Rolul, Formele și StrategiaPropuneri de vânzareUtilizarea emoției în publicitateTipuri de publicitateUtilizarea strategică a publicitățiiPublicitate generată de consumatoriRelații publice: principii și practiciRelații publice și managementul relațiilorObiectivele relațiilor publiceRelațiile publice: metode și tehniciRelatii mediaForme de relații publiceSponsorizareCreșterea și dezvoltarea sponsorizăriiObiectivele de sponsorizareCum ar putea funcționa sponsorizareaTipuri de sponsorizareRolul sponsorizării în mixul de comunicareMarketingul direct și vânzarea personalăCreșterea marketingului directRolul datelorMedii de răspuns directSarcinile de vânzare personalăRolul social media în vânzarea personalăGestionarea strategică a contuluiPromovarea vânzărilor, marketingul pe teren și experiența în marcăPlanurile de promovare a vânzărilor: obiectivelePrograme de retențiePromovarea vânzărilor: metode și tehniciGama de activități de marketing pe terenExperiența și evenimentele de brandPublic țintă... [-]

Comunicări de marketing - Nivelul 2

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână November 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestor cursuri de marketing pe termen scurt, veți putea înțelege: conceptul și problemele asociate plasării mărcii; diferențele și importanța expozițiilor și a expozițiilor comerciale; principalele avantaje și dezavantaje ale utilizării expozițiilor ca parte a mixului de comunicare etc. [+]

Comunicări de marketing - Nivelul 2INFORMATIE CHEIECodul cursului: MPRS102BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2675 £CONTEXTUL CURSULUIPlasarea de marcă, expoziții, ambalare și licențiereCaracteristicile și aspectele legate de plasarea mărciiExpozitii si expozitiiDimensiunile de comunicare ale ambalajuluilicențiereMesaje și creativitateSursa mesajuluiElemente structurale într-un mesajMesajele de apelTactica publicitarăProcesul de creatieFormatarea mesajelorPovestireaConținutul generat de utilizatori (UGC)Sursa de conținutMedia - principii și practiciClasificarea media - prin formularClasificarea media - după sursăClasificarea media - funcție de funcțieMedii liniareMedii interactiveSocial, Căutare și alte medii interactivePublicitate media interactivăMarketing-ul motoarelor de căutareSocial mediaAlte forme de medii interactivePlanificarea media: atingerea de segmente de publicMixul mediaComportamentul de comutareSelectarea vehicululuiPlanificarea de ultimă orăAchiziționarea de materiale: planul blocului și automatizareaEfectele surselor mediaPublic țintăComandanți de comunicareDirectori de marketing și comunicare, manageri, directori și personalCei care doresc să înțeleagă modul în care brandurile creează comunicări și angajează publicul în conversațiile de brandCei angajați de organizații guvernamentale, caritabile, alte organizații nonprofit și din cel de-al treilea sector, care trebuie să comunice cu o serie de părți interesateCei care doresc să dezvolte perspective în raționamentul activităților de comunicare de marketing utilizate de organizațiiRezultatele învățării... [-]

Conducerea avansată în practică

Campus 2 săptămâni February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui antrenament de conducere pentru manageri, veți putea să înțelegeți una dintre cele mai vechi abordări ale conducerii - Abordarea trăsăturilor. [+]

Informatie cheieCod curs: LSS102Durata: 2 săptămâniTaxă: 4045 RONCursuri de cursTeoria trasatului - descriere, analiză și utilizareEvoluția ideiiTrăsături - o scurtă prezentareTrăsături și lideriDeclin„Deraierea“Deci, unde se lasă această teorie și organizații ale trasaturilor?Modele comportamentalePrincipiile fundațieiCare sunt comportamentele de leadership?Implicații organizaționaleAbordarea stilului față de leadershipEvoluția abordăriiCultură organizaționalăExtindeți alegereaFactorii care afectează stilulAbordarea stilului - puncte forte și puncte slabeLiderii situaționale și contingenteEvoluții timpuriiHersey și teoria ciclului vieții lui Blanchard despre conducereCum funcționează modelulPath-Goal theoryFiulder's theory contingencyFactori situaționali mai buniLeadership suplimentează teoriaCharisma și conducerea transformatoareCharismaCasa și Shamir teoria conceptului de sineTeoria atribuțiilorCaracteristicile liderilor carismaticiContext și crizăAspecte negative ale carismeiTransformarea conduceriiLeadership autenticDefinirea conducerii autenticeAbordare academicăAbordarea practicianuluiPseudo-autenticitateFollowershipAtribute ale adepțilorLead-member theory de schimb (LMX)Implicațiile LMXAtribute ale adepțilorAbordări psihodinamice ale leadershipuluiFreud, Jung și personalitateIndicatorul de tip Myers-BriggsProgramare Neuro LingvisticaCritica abordării psihodinamiceInteligenta emotionala (EI)Arhitectura creieruluiNatura inteligențeiCe este EI?Abordarea lui GolemanAlte perspective"Partea întunecată" a lui EICriticile EIConducerea eticăCe sunt etica?Cadre etice de bazăCadre deontologiceLeadership și dezvoltare moralăCe este un "lider etic"?De ce liderii nu acționează etic?whistleblowingDe ce nu muncesc mai repede muncitorii?Public țintă... [-]

Conducerea strategică

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână November 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: ideile asociate cu utilizarea puterii de către cei aflați într-o poziție de autoritate; modul în care funcționează echipele și ideea de "Leadership distribuit"; liderii de rol joacă în procesele de schimbare; dezvoltarea liderilor din cadrul organizațiilor ca o temă cheie în ceea ce privește asigurarea prosperității organizației etc. [+]

Curs de formare strategică pentru LeadershipINFORMATIE CHEIECodul cursului: LSS101BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2725 £CONTEXTUL CURSULUIPutere, influență și autoritateCe este "putere"?Dimensiuni ale puteriiSurse de puterePartea întunecată a puteriiLeadership și echipeTeoriile modelelor de echipăModele normative de echipăModele descriptive de echipăModele de modele individuale -Abordarea BelbinMargerison-McCann roata de management al echipeiModele de timp sau de fazăModelul mental al echipeiDistribuită conducereLeadership și schimbareIstoria schimbăriiViziuneDiferite abordări de schimbareModele ale procesului de schimbareReacția individuală la schimbarePolitica schimbăriiDezvoltarea conduceriiCe este dezvoltarea de leadership?De ce sa te deranjezi?Factori organizaționaliConducerea și competențeleCum se dezvoltă liderii?Conducerea strategicăCe este "conducerea strategică"?Avem nevoie de lideri strategici?Mediul modernCe face liderul strategic?Public țintă... [-]

Contabilitate avansată în management

Campus Cu normă întreagă 7 zilele November 2018 Regatul Unit London

La finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: diferența dintre contabilitatea de gestiune și contabilitatea financiară; diferența dintre costurile fixe și cele variabile; cum se calculează costurile variabile și fixe utilizând metoda low-low, etc. [+]

Contabilitate avansată în managementINFORMATIE CHEIECodul cursului: 2660Durata: 7 zileTaxă: 2970 £CONTEXTUL CURSULUIAnaliza costurilor și a costurilorCosturi fixe și variabileContribuţieAnaliza parțialăMarja de siguranțăInterpretarea analizei de rentabilitateIpotezele care stau la baza analizei de rentabilitateAbsorbție și costuri bazate pe activitățiCosturi directe și indirecteCostul de absorbțieCalculând o rată de păturăPeste și sub recuperareCalculând o rată a departamentului pentru a costa complet produsulCostul bazat pe activitățibugetareaAvantajele bugetelorProcesul de bugetarePregătirea unui bugetProbleme de bugetareBugeturi pentru a monitoriza performanța și bugetarea flexibilăAnaliza variațieiPrețuri și costuriUtilizarea informațiilor despre cost pentru a vă prețui produsulReduceri și marje de distribuțieAlegerea metodei potrivite de calculare a costurilorTarifarea și strategia de produsPrețuri optimeTargeting costingCostul ciclului de viațăTransfer de prețuriDecizii pe termen scurtCare sunt veniturile și costurile relevante?Luați sau cumpărați deciziiFactori limitativiModernizarea echipamentelorÎnchiderea siturilor sau a produselor întrerupteTehnici de evaluare a investițiilorRata contabilă de rentabilitatePerioada de rambursareValoarea actuală netăReducerea la valoarea actualizatăRata interna de returnareMăsurarea și raportarea performanțelorMăsurarea performanței: strategie și obiectiveMăsurarea performanțelor financiare și nefinanciarePrincipalele măsuri de performanțăBenchmarkingBilanțul echilibratAnaliza profitabilității cliențilorRaportare integratăContabilitatea mediului și raportarea emisiilor de carbonGuvernanța corporativăEticăPublic țintăCei care doresc să înțeleagă implicațiile deciziilor luate într-o serie de probleme de contabilitate de gestiune.Cei care doresc să-și dezvolte capacitatea de a analiza, interpreta și pune la îndoială informațiile contabile pe care le pot întâlni într-un context de afaceri.Cei care doresc să dobândească o apreciere solidă a contabilității și a finanțelor pentru a comunica și a reuși în lumea afacerilor.Personal non-contabil, care doresc o introducere practică a fundamentelor contabilității de gestiune.Rezultatele învățării... [-]

Contabilitate avansată și finanțe pentru manageri

Campus 2 săptămâni March 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea să pregătiți un set de situații financiare de bază, să interpretați informațiile de contabilitate financiară, să interpretați bugetele de profit și de numerar și să identificați problemele potențiale. [+]

Informatie cheieCodul cursului: AFB101Durata: 2 săptămâniTaxă: 4145 RONCursuri de cursIntroducere în contabilitateCele două forme de contabilitate: contabilitatea financiară și contabilitatea de gestiuneCadrul de reglementare și conceptualCaracteristicile calitative ale informațiilor financiare utileTipuri de entități de afaceriRaportul anual și situațiile financiareConcepte și sisteme de contabilitateSituația rezultatului global (contul de profit și pierdere)Situația poziției financiare (bilanțul contabil)Extrasul de contPregătirea unui set de situații financiareSituația veniturilor și cheltuielilor: costul vânzărilorConcepte fundamentale: reguli de măsurare și concepte contabile fundamentaleTrei probleme legate de imobilizări corporaleÎnregistrarea informațiilor contabileAnaliza financiară: Partea 1Analiza situațiilor financiare în scopuri investiționaleAlți utilizatori și nevoile acestoraAnaliza orizontală și analiza tendințelorAnaliza verticalaAnaliza raportuluiPuncte slabe și limităriAnaliza financiară: Partea 2Unitatea de informațiiGestionarea părților interesateResponsabilitatea socială a întreprinderilorAnunțuri privind câștigurile, apeluri de conferință și prezentări pentru investitoriRelații cu mass-media: comunicate de presă și ziareSocial media și buletine de internetPlanificarea afaceriiPlanificarea și controlul afacerilor: rolul bugetelorProcesul de stabilire a bugetuluiPașii de bază ai pregătirii unui bugetBugetarea în diferite tipuri de organizațiiLimitări și probleme cu bugetareaÎmbunătățirea planificării afacerii și a bugetăriiBugetele și managementul performanțeiCentrele de responsabilitatePrincipiul controlabilitățiiMăsurarea performanțelor legate de profitAnaliza costului și variației standardManagementul performanței în centrele de investițiiIndicatori de performanță non-financiarăBilanțul echilibratMăsurarea performanțelor în cadrul organizațiilor non-profitInfluențe externe asupra performanțeiFluxul de numerarCât de numerar are nevoie de o afacere?Metode de stabilire a soldurilor de numerarPrognoza de numerar: bugetul de numerarGestiunea numerarului: strategii pentru îmbunătățirea fluxului de numerarInterpretarea și analizarea previziunilor privind fluxul de numerarDecizii privind prețurilePerspectiva contabilului - costuri și prețuriCostul de absorbție și prețul la costuri completePrețul marginal cost-plusCostul bazat pe activități (ABC)Costul pe ciclul... [-]

Contabilitate de gestiune - Nivelul 1

Campus Cu normă întreagă 4 zilele November 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de contabilitate a costurilor, veți putea înțelege: diferența dintre contabilitatea de gestiune și contabilitatea financiară; diferența dintre costurile fixe și cele variabile; cum se calculează costurile variabile și fixe utilizând metoda low-low, etc. [+]

Contabilitate de gestiune - Nivelul 1INFORMATIE CHEIECodul cursului: 1895Durata: 4 zileTaxă: 2120 RONCONTEXTUL CURSULUIAnaliza costurilor și a costurilorCosturi fixe și variabileContribuţieAnaliza parțialăMarja de siguranțăInterpretarea analizei de rentabilitateIpotezele care stau la baza analizei de rentabilitateAbsorbție și costuri bazate pe activitățiCosturi directe și indirecteCostul de absorbțieCalculând o rată de păturăPeste și sub recuperareCalculând o rată a departamentului pentru a costa complet produsulCostul bazat pe activitățibugetareaAvantajele bugetelorProcesul de bugetarePregătirea unui bugetProbleme de bugetareBugeturi pentru a monitoriza performanța și bugetarea flexibilăAnaliza variațieiPrețuri și costuriUtilizarea informațiilor despre cost pentru a vă prețui produsulReduceri și marje de distribuțieAlegerea metodei potrivite de calculare a costurilorTarifarea și strategia de produsPrețuri optimeTargeting costingCostul ciclului de viațăTransfer de prețuriPublic țintă... [-]

Contabilitate de gestiune - Nivelul 2

Campus Cu normă întreagă 3 zilele November 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestor cursuri de contabilitate de gestiune, veți putea înțelege: care sunt costurile relevante pentru luarea deciziilor pe termen scurt; dacă o organizație ar trebui să facă sau să cumpere produse; care ar trebui să aibă prioritate în cazul în care există resurse limitate etc. [+]

Contabilitate de gestiune - Nivelul 2INFORMATIE CHEIECodul cursului: AFB103BDurata: 3 zileTaxă: 1620 £CONTEXTUL CURSULUIDecizii pe termen scurtCare sunt veniturile și costurile relevante?Luați sau cumpărați deciziiFactori limitativiModernizarea echipamentelorÎnchiderea siturilor sau a produselor întrerupteTehnici de evaluare a investițiilorRata contabilă de rentabilitatePerioada de rambursareValoarea actuală netăReducerea la valoarea actualizatăRata internă de rentabilitateMăsurarea și raportarea performanțelorMăsurarea performanței: strategie și obiectiveMăsurarea performanțelor financiare și nefinanciarePrincipalele măsuri de performanțăBenchmarkingBilanțul echilibratAnaliza profitabilității cliențilorRaportare integratăContabilitatea mediului și raportarea emisiilor de carbonGuvernanța corporativăEticăPublic țintăCei care doresc să înțeleagă implicațiile deciziilor luate într-o serie de probleme de contabilitate de gestiune.Cei care doresc să-și dezvolte capacitatea de a analiza, interpreta și pune la îndoială informațiile contabile pe care le pot întâlni într-un context de afaceri.Cei care doresc să dobândească o apreciere solidă a contabilității și a finanțelor pentru a comunica și a reuși în lumea afacerilor.Personal non-contabil, care doresc o introducere practică a fundamentelor contabilității de gestiune.Rezultatele învățării... [-]

Contabilitate financiară, raportare și analiză

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână April 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: modul în care sunt pregătite și prezentate informațiile financiare, de ce se face contabilitatea în acest mod și ce înseamnă, de fapt, informațiile care rezultă pentru utilizatori. [+]

Contabilitate financiară, raportare și analizăINFORMATIE CHEIECodul cursului: AFB105Durata: 1 săptămânăTaxă: 2725 £CONTEXTUL CURSULUIIntroducereRaportare financiarăDiferența dintre profit și fluxul de numerarCaracteristici calitativeContabilitate financiaraSocietăți comerciale cu evidență limitatăPrincipiul angajamentelorPrudenţăTrageți totul împreunăRaportarea financiară în contextSistemul de raportare financiarăGuvernanța corporativă, durabilitatea și eticaSituațiile financiare publicate ale companiilorTehnici de interpretare a situațiilor financiareSituația problemelor de raportare a profitului sau pierderiiRaportarea performanțeiVenituri din contracte cu cliențiiCâștigurile pe acțiuneimpunereSituația problemei de raportare a poziției financiareImobilizări corporale și imobilizări și deprecieriActive necorporaleStocurilepasiveInstrumente financiareLeasing-urileBeneficiile angajaților și plățile bazate pe acțiuniSituații financiare consolidatefilialeAsociații, aranjamente comune și declarații privind fluxul de numerarPublic țintă... [-]

Contabilitate financiară - nivelul 1

Campus Cu normă întreagă 4 zilele February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui atelier de cunoștințe financiare, veți putea înțelege: scopul contabilității; de ce necontabilii trebuie să înțeleagă contabilitatea; terminologia de bază a tranzacțiilor de afaceri; cum să pregătiți un buget în numerar etc. [+]

Contabilitate financiară - nivelul 1INFORMATIE CHEIECodul cursului: AFB104ADurata: 4 zileTaxă: £ 2095CONTEXTUL CURSULUIBugetul de numerarDe ce ar trebui managerii să înțeleagă contabilitatea?Concepte contabileCalendarul încasărilor și plățilorCalculul profitului brut și al marjei de profit brutIntroducere în declarația de profit și pierdereMăsurarea profituluiContabilitate dublăTipuri de contSoldul procesuluiCapital față de venituri / venituriCalcularea costului vânzărilorEchilibrarea elementelor de bazăActive și datoriiDeclarația poziției financiareDobânzi și avansuriContabilitate pentru amortizări și datorii neperformanteMetoda liniarăMetoda de reducere a solduluiCedări de active imobilizateDatorii nesigure și îndoielniceUtilizări și limitări ale situației poziției financiarePublic țintă... [-]

Contabilitate financiară - nivelul 2

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână February 2019 Regatul Unit London

La finalizarea acestui curs de accidente contabile, veți putea înțelege: natura unei societăți cu răspundere limitată; principalele surse externe de finanțare disponibile companiilor limitate și caracteristicile acestora; rolul bursierului etc. [+]

Contabilitate financiară - nivelul 2INFORMATIE CHEIECodul cursului: AFB104BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2675 £CONTEXTUL CURSULUIFinanțarea companieiNatura societăților cu răspundere limitatăCapitalul socialBursa de ValoriCapital de riscCapital de împrumut și obligațiuniProfituri retinuteCerințe de raportareConturile companieiDeclarația de profit sau pierdereSituația modificărilor capitalurilor propriiDeclarația poziției financiareActive necorporaleReevaluarea activelorSituația rezultatului globalGuvernanța corporativăSituația fluxurilor de numerarSurse de flux de numerarActivele imobilizate și situația fluxurilor de numerarMișcări ale capitalului circulantImpozite, dobânzi și dividendeCe să căutați într-o situație a fluxurilor de numerarGestionarea numeraruluiInterpretarea situațiilor financiareAnaliza raportuluiPiramida rapoartelorRatele de probabilitateRatele de lichiditateControlul capitalului circulantCiclul de capital de lucruStructura capitalului și ratele de investițiiStructura CapitalaIndicatori de investițiiLimitări ale analizei raportuluiPublic țintă... [-]

Contabilitate financiară avansată

Campus Cu normă întreagă 9 zilele February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de formare în domeniul alfabetizării financiare, veți putea înțelege: scopul contabilității; de ce necontabilii trebuie să înțeleagă contabilitatea; terminologia de bază a tranzacțiilor de afaceri etc. [+]

Contabilitate financiară avansatăINFORMATIE CHEIECodul cursului: AFB104Durata: 9 zileTaxă: 3765 RONCONTEXTUL CURSULUIBugetul de numerarDe ce ar trebui managerii să înțeleagă contabilitatea?Concepte contabileCalendarul încasărilor și plățilorCalculul profitului brut și al marjei de profit brutIntroducere în declarația de profit și pierdereMăsurarea profituluiContabilitate dublăTipuri de contSoldul procesuluiCapital față de venituri / venituriCalcularea costului vânzărilorEchilibrarea elementelor de bazăActive și datoriiDeclarația poziției financiareDobânzi și avansuriContabilitate pentru amortizări și datorii neperformanteMetoda liniarăMetoda de reducere a solduluiCedări de active imobilizateDatorii nesigure și îndoielniceUtilizări și limitări ale situației poziției financiareFinanțarea companieiNatura societăților cu răspundere limitatăCapitalul socialBursa de ValoriCapital de riscCapital de împrumut și obligațiuniProfituri retinuteCerințe de raportareConturile companieiDeclarația de profit sau pierdereSituația modificărilor capitalurilor propriiDeclarația poziției financiareActive necorporaleReevaluarea activelorSituația rezultatului globalGuvernanța corporativăSituația fluxurilor de numerarSurse de flux de numerarActivele imobilizate și situația fluxurilor de numerarMișcări ale capitalului circulantImpozite, dobânzi și dividendeCe să căutați într-o situație a fluxurilor de numerarGestionarea numeraruluiInterpretarea situațiilor financiareAnaliza raportuluiPiramida rapoartelorRatele de probabilitateRatele de lichiditateControlul capitalului circulantCiclul de capital de lucruStructura capitalului și ratele de investițiiStructura CapitalaIndicatori de investițiiLimitări ale analizei raportuluiPublic țintă... [-]

Contabilitate și Finanțe pentru Manageri - Nivelul 1

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână March 2019 Regatul Unit London

Introducere în contabilitate: cele două forme de contabilitate: contabilitate financiară și contabilitate de gestiune; Cadrul de reglementare și conceptual; Caracteristicile calitative ale informațiilor financiare utile; Tipurile entității comerciale; Raportul anual și situațiile financiare. [+]

Contabilitate și Finanțe pentru Manageri - Nivelul 1INFORMATIE CHEIECodul cursului: AFB101ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2675 £CONTEXTUL CURSULUIIntroducere în contabilitateCele două forme de contabilitate: contabilitatea financiară și contabilitatea de gestiuneCadrul de reglementare și conceptualCaracteristicile calitative ale informațiilor financiare utileTipuri de entități de afaceriRaportul anual și situațiile financiareConcepte și sisteme de contabilitateSituația rezultatului global (contul de profit și pierdere)Situația poziției financiare (bilanțul contabil)Extrasul de contPregătirea unui set de situații financiareSituația veniturilor și cheltuielilor: costul vânzărilorConcepte fundamentale: reguli de măsurare și concepte contabile fundamentaleTrei probleme legate de imobilizări corporaleÎnregistrarea informațiilor contabileAnaliza financiară: Partea 1Analiza situațiilor financiare în scopuri investiționaleAlți utilizatori și nevoile acestoraAnaliza orizontală și analiza tendințelorAnaliza verticalaAnaliza raportuluiPuncte slabe și limităriAnaliza financiară: Partea 2Unitatea de informațiiGestionarea părților interesateResponsabilitatea socială a întreprinderilorAnunțuri privind câștigurile, apeluri de conferință și prezentări pentru investitoriRelații cu mass-media: comunicate de presă și ziareSocial media și buletine de internetPlanificarea afaceriiPlanificarea și controlul afacerilor: rolul bugetelorProcesul de stabilire a bugetuluiPașii de bază ai pregătirii unui bugetBugetarea în diferite tipuri de organizațiiLimitări și probleme cu bugetareaÎmbunătățirea planificării afacerii și a bugetăriiPublic țintă... [-]

Contabilitate și Finanțe pentru Manageri - Nivelul 2

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână March 2019 Regatul Unit London

Acest seminar CFO este potrivit pentru: Managerii care doresc să-și îmbunătățească abilitățile analitice și să utilizeze instrumente de contabilitate și de finanțare pentru avantajul managerial. Cei care doresc să înțeleagă și să utilizeze cunoștințele contabile pentru a lua decizii operaționale și de management. [+]

Contabilitate și Finanțe pentru Manageri - Nivelul 2INFORMATIE CHEIECodul cursului: AFB101BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2725 £CONTEXTUL CURSULUIBugetele și managementul performanțeiCentrele de responsabilitatePrincipiul controlabilitățiiMăsurarea performanțelor legate de profitAnaliza costului și variației standardManagementul performanței în centrele de investițiiIndicatori de performanță non-financiarăBilanțul echilibratMăsurarea performanțelor în cadrul organizațiilor non-profitInfluențe externe asupra performanțeiFluxul de numerarCât de numerar are nevoie de o afacere?Metode de stabilire a soldurilor de numerarPrognoza de numerar: bugetul de numerarGestiunea numerarului: strategii pentru îmbunătățirea fluxului de numerarInterpretarea și analizarea previziunilor privind fluxul de numerarDecizii privind prețurilePerspectiva contabilului - costuri și prețuriCostul de absorbție și prețul la costuri completePrețul marginal cost-plusCostul bazat pe activități (ABC)Costul pe ciclul de viață și stabilirea prețurilorPerspectiva economistuluiPerspectiva marketeruluiCombinând cele trei perspective: stabilirea unei strategii adecvate de stabilire a prețurilorStrategii de stabilire a prețurilorTaxe țintă și costuri țintăDecizii privind investițiileEvaluarea investițiilor - elementele de bazăTehnici de evaluare tradiționaleIncorporarea complexității în lumea reală în evaluarea investițiilorEvaluarea investițiilor în contextLuând o viziune strategică mai largăDeciziile operaționaleLuarea deciziilor operaționaleAnaliza cost-volum-profit (CVP)Costuri relevantePublic țintă... [-]

Contextul de afaceri al managementului calității totale

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea cursurilor de management al calității, veți putea înțelege: istoria și conceptul de dezvoltare a politicilor; un model de implementare a politicilor care va permite unei organizații să implementeze în mod eficient viziunea, misiunea, obiectivele, obiectivele, obiectivele și mijloacele sale etc. [+]

Contextul de afaceri al managementului calității totaleINFORMATIE CHEIECodul cursului: OPM106BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2675 £CONTEXTUL CURSULUIImplementarea politiciiCe este implementarea politicii?Procesul de implementare a politicilorO verificare-reflectare-îmbunătățire-verificare-trecere (CRISP)Abordarea implementării politicilorCalitatea costurilorCategorizarea costurilor de calitateColectarea costurilor de calitateUnele aspecte legate de costurile industriei prelucrătoareRaportarea costurilor de calitateUtilizarea costurilor de calitateGestionarea oamenilorQM și managementul oamenilorPolitici și practici în materie de resurse umaneImplicarea angajațilorCultură organizaționalăIntegrareGestionarea calității serviciilorMediul de serviciiDefinirea calității serviciilorRolul personalului în furnizarea de serviciiFurnizarea de serviciiDezvoltarea furnizorilorChestiuni pe termen lung ale parteneriatuluiBariere în calea dezvoltării de parteneriateCondiții de parteneriatProblemele care trebuie luate în considerare în parteneriatProcesul de parteneriatDificultăți potențiale ale parteneriatelor de operarePublic țintăȘefii, directorii și șefii departamentelor care doresc să joace un rol mai important în stabilirea politicii de calitate în cadrul organizațiilor lor.Membrii echipei de conducere care doresc să creeze dialogul strategic, mediul organizațional, atmosfera, valorile și comportamentul în care managementul calității totale (TQM) își poate atinge potențialul.Cei care doresc să creeze o cultură organizațională în care fiecare persoană din fiecare departament se angajează pe deplin să-și îmbunătățească propriile performanțe și este dedicată satisfacerii nevoilor clienților lor interni și așteptărilor viitoare.Managementul de nivel mediu și de primă clasă care dorește să joace un rol-cheie în punerea în aplicare a principiilor TQM la capătul ascuțit al organizației.IndustriașiiConsultanți de managementRezultatele învățării... [-]

Dezvoltarea, introducerea și susținerea managementului total al calității

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de pregătire pentru controlul calității, veți putea înțelege principalele motive pentru care managementul superior ar trebui să se implice personal în TQM - ce trebuie să știe despre TQM și ce trebuie să facă în ceea ce privește acțiunile etc. [+]

Dezvoltarea, introducerea și susținerea managementului calității totaleINFORMATIE CHEIECodul cursului: OPM106ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUIRolul managementului în TQMNecesitatea ca managerii seniori să se implice în TQMCe managerii de rang înalt trebuie să știe despre TQMCe managerii de rang înalt trebuie să facă despre TQMRolul managerilor de mijlocRolul managerilor de prima linieIntroducerea TQMSchimbarea și îmbunătățirea continuăForțe pentru schimbareCum încep companiile?Abordări la TQMUn cadru pentru introducerea TQMorganizareaSisteme și tehniciMăsurare și feedbackSchimbarea culturiiUtilizarea cadruluiNivelurile de adoptare a TQMNivelul 1 - neangajatNivelul 2 - drifteriiNivelul 3 - instrumente de împingereNivelul 4 - amelioratoriNivelul 5 - câștigători de premiiNivelul 6 - clasa mondialăSusținerea TQMInstrumentul TQM de susținere a auditului: dezvoltare și metodologieCategoria 1 - mediu intern / externCategoria 2 - stil de conducereCategoria 3 - politiciCategoria 4 - structura organizatoricăCategoria 5 - procesul de schimbarePublic țintăȘefii, directorii și șefii de departamente care doresc să joace un rol mai important în stabilirea politicii de calitate în cadrul organizațiilor lor.Membrii echipei de conducere care doresc să creeze dialogul strategic, mediul organizațional, atmosfera, valorile și comportamentul în care managementul calității totale (TQM) își poate atinge potențialul.Cei care doresc să creeze o cultură organizațională în care fiecare persoană din fiecare departament se angajează pe deplin să-și îmbunătățească propriile performanțe și este dedicată satisfacerii nevoilor clienților lor interni și așteptărilor viitoare.Managementul de nivel mediu și de primă clasă care dorește să joace un rol-cheie în punerea în aplicare a principiilor TQM la capătul ascuțit al organizației.IndustriașiiConsultanți de managementRezultatele învățării... [-]

Dezvoltarea abilităților avansate de management

Campus 2 săptămâni December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestei instruiri în management, veți putea construi relații de susținere chiar și atunci când veți primi feedback negativ. [+]

Informatie cheieCodul cursului: LSS103Durata: 2 săptămâniTaxă: 4095 RONCursuri de cursRelații de construire prin comunicarea în sprijinCrearea unor relații interpersonale pozitiveImportanța unei comunicări eficienteCe este comunicarea de susținere?Principiile comunicării de susținereInterviul personal de conducereCâștigarea puterii și a influențeiConstruirea unei baze puternice de putere și folosirea cu înțelepciune a influențeiPuterea este un cuvânt de patru litere?Abuz de putereStrategii de influență: cele trei R-uriArgumentele pro și contra fiecărei strategiiAcționând asertiv: tentative de influențare a influenței neutralizanteMotivând alțiiCreșterea motivației și a performanțeiDiagnosticarea problemelor de performanță a munciiÎmbunătățirea abilităților persoanelorPromovarea unui mediu de lucru motivantElemente ale unui program eficient de motivareGestionarea conflictelorManagementul conflictelor interpersonaleDiagnosticarea tipurilor de conflicte interpersonaleSelectarea abordării adecvate de gestionare a conflictelorRezolvarea confruntărilor interpersonaleRezolvarea problemelor analitic și creativRezolvarea problemelor, creativitatea și inovațiaEtape în rezolvarea problemelor analiticeImpedimente în rezolvarea problemelor creativeAbordări multiple la creativitateBlocuri conceptualeConcediu de blocajSugestii pentru aplicarea tehnicilor de rezolvare a problemelorStimularea creativității în alteleÎmputernicirea și angajarea altoraSemnificația împuterniciriiDimensiunile împuterniciriiCum să dezvolți abilitareaInhibitori pentru împuternicireaPromovarea angajamentuluiCrearea de echipe eficiente și lucrul în echipăAvantajele echipelorDezvoltarea echipeiEchipe de conducereEchipa de membruLeading Pozitive ChangeO schimbare omniprezentă și escaladatăNevoia de cadreUn cadru pentru conducerea schimbărilor pozitiveRealizarea prezentărilor orale și scriseElemente esențiale de prezentări eficienteFormați o strategie specificăDezvoltați o structură clarăSprijiniți puncteleUtilizați un stil de îmbunătățireStil în comunicarea oralăStil în comunicarea scrisăCompletați prezentarea dvs. răspunzând la întrebări și provocăriRealizarea întâlnirilorRealizarea unor întâlniri eficiente: un scurt ghid pentru întâlnirile managerilor și participanților la întâlniriCele cinci sesiuni de întâlniri eficienteSugestii pentru membrii grupuluiPublic țintăȘefii de organizații, șefi, președinți, membri ai consiliului și directori.Șefii departamentelor.Manageri și directori de rang înalt.Cei... [-]

Dezvoltarea abilităților de comunicare

Campus Cu normă întreagă 3 zilele December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de formare a abilităților de comunicare, veți putea: să adoptați linii directoare generale pentru interviuri eficiente; aplică linii directoare adecvate pentru interviurile de colectare a informațiilor; utilizează linii directoare adecvate pentru interviurile de selecție a locurilor de muncă etc. [+]

Dezvoltarea abilităților de comunicareINFORMATIE CHEIECodul cursului: LSS105Durata: 3 zileTaxă: 1635 £CONTEXTUL CURSULUIEfectuarea de interviuriPlanificarea interviuluiRealizarea interviuluiInterviuri de colectare a informațiilorInterviuri de angajare-selecțiePerformanțe-interviuri de apreciereRealizarea prezentărilor orale și scriseElemente esențiale de prezentări eficienteFormați o strategie specificăDezvoltați o structură clarăSprijiniți puncteleUtilizați un stil de îmbunătățireStil în comunicarea oralăStil în comunicarea scrisăCompletați prezentarea dvs. răspunzând la întrebări și provocăriRealizarea întâlnirilorRealizarea unor întâlniri eficiente: un scurt ghid pentru întâlnirile managerilor și participanților la întâlniriCele cinci sesiuni de întâlniri eficienteSugestii pentru membrii grupuluiPublic țintă... [-]

Dezvoltarea abilităților de grup

Campus Cu normă întreagă 3 zilele December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestor ateliere de management, veți fi în măsură: să vă abilitați pe ceilalți; împuterniciți-vă; angajarea eficientă a altora; diagnosticarea și facilitarea dezvoltării echipei; să construiască echipe de înaltă performanță; facilitarea conducerii echipei, etc. [+]

Dezvoltarea abilităților de grupINFORMATIE CHEIECodul cursului: LSS103B3Durata: 3 zileTaxă: 1635 £CONTEXTUL CURSULUIÎmputernicirea și angajarea altoraSemnificația împuterniciriiDimensiunile împuterniciriiCum să dezvolți abilitareaInhibitori pentru împuternicireaPromovarea angajamentuluiCrearea de echipe eficiente și lucrul în echipăAvantajele echipelorDezvoltarea echipeiEchipe de conducereEchipa de membruLeading Pozitive ChangeO schimbare omniprezentă și escaladatăNevoia de cadreUn cadru pentru conducerea schimbărilor pozitivePublic țintăȘefii de organizații, șefi de conducere, președinți, membri ai consiliului și directori.Șefii departamentelor.Manageri și directori de rang înalt.Cei care doresc să își dezvolte abilitățile de grup.Cei care doresc să se dezvolte ca manageri mai competenți și mai eficienți.Rezultatele învățării... [-]

Dezvoltarea abilităților interpersonale

Campus Cu normă întreagă 4 zilele December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de abilități interpersonale, veți putea: să construiți relații de susținere chiar și atunci când transmiteți feedback negativ; evitați defensivitatea și disconfirmarea în comunicarea interpersonală etc. [+]

Dezvoltarea abilităților interpersonaleINFORMATIE CHEIECodul cursului: LSS103A4Durata: 4 zileTaxă: £ 2095CONTEXTUL CURSULUIRelații de construire prin comunicarea în sprijinCrearea unor relații interpersonale pozitiveImportanța unei comunicări eficienteCe este comunicarea de susținere?Principiile comunicării de susținereInterviul personal de conducereCâștigarea puterii și a influențeiConstruirea unei baze puternice de putere și folosirea cu înțelepciune a influențeiPuterea este un cuvânt de patru litere?Abuz de putereStrategii de influență: cele trei R-uriArgumentele pro și contra fiecărei strategiiAcționând asertiv: tentative de influențare a influenței neutralizanteMotivând alțiiCreșterea motivației și a performanțeiDiagnosticarea problemelor de performanță a munciiÎmbunătățirea abilităților persoanelorPromovarea unui mediu de lucru motivantElemente ale unui program eficient de motivareGestionarea conflictelorManagementul conflictelor interpersonaleDiagnosticarea tipurilor de conflicte interpersonaleSelectarea abordării adecvate de gestionare a conflictelorRezolvarea confruntărilor interpersonalePublic țintă... [-]

Dezvoltarea abilităților manageriale

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea cursurilor de formare în management, veți putea: să construiți relații de susținere chiar și atunci când transmiteți feedback negativ; să evite defensivitatea și dezconfirmarea în comunicarea interpersonală; să îmbunătățească capacitatea de a aplica principiile de comunicare de susținere etc. [+]

Dezvoltarea abilităților managerialeINFORMATIE CHEIECodul cursului: LSS103ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUIRelații de construire prin comunicarea în sprijinCrearea unor relații interpersonale pozitiveImportanța unei comunicări eficienteCe este comunicarea de susținere?Principiile comunicării de susținereInterviul personal de conducereCâștigarea puterii și a influențeiConstruirea unei baze puternice de putere și folosirea cu înțelepciune a influențeiPuterea este un cuvânt de patru litere?Abuz de putereStrategii de influență: cele trei R-uriArgumentele pro și contra fiecărei strategiiAcționând asertiv: tentative de influențare a influenței neutralizanteMotivând alțiiCreșterea motivației și a performanțeiDiagnosticarea problemelor de performanță a munciiÎmbunătățirea abilităților persoanelorPromovarea unui mediu de lucru motivantElemente ale unui program eficient de motivareGestionarea conflictelorManagementul conflictelor interpersonaleDiagnosticarea tipurilor de conflicte interpersonaleSelectarea abordării adecvate de gestionare a conflictelorRezolvarea confruntărilor interpersonaleRezolvarea problemelor analitic și creativRezolvarea problemelor, creativitatea și inovațiaEtape în rezolvarea problemelor analiticeImpedimente în rezolvarea problemelor creativeAbordări multiple la creativitateBlocuri conceptualeConcediu de blocajSugestii pentru aplicarea tehnicilor de rezolvare a problemelorStimularea creativității în altelePublic țintăȘefii de organizații, șefi de conducere, președinți, membri ai consiliului și directori.Șefii departamentelor.Manageri și directori.Cei care doresc să-și dezvolte abilitățile interpersonale și personale.Cei care doresc să se dezvolte ca manageri mai competenți și mai eficienți.Rezultatele învățării... [-]

Dezvoltarea abilităților manageriale de nivel superior

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de formare și dezvoltare a managementului, veți fi în măsură: să-i împuterniciți pe alții; împuterniciți-vă; angajarea eficientă a altora; diagnosticarea și facilitarea dezvoltării echipei etc. [+]

Abilități de conducere și dezvoltare a competențelor managerialeINFORMATIE CHEIECodul cursului: LSS103BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2725 £CONTEXTUL CURSULUIÎmputernicirea și angajarea altoraSemnificația împuterniciriiDimensiunile împuterniciriiCum să dezvolți abilitareaInhibitori pentru împuternicireaPromovarea angajamentuluiCrearea de echipe eficiente și lucrul în echipăAvantajele echipelorDezvoltarea echipeiEchipe de conducereEchipa de membruLeading Pozitive ChangeO schimbare omniprezentă și escaladatăNevoia de cadreUn cadru pentru conducerea schimbărilor pozitiveRealizarea prezentărilor orale și scriseElemente esențiale de prezentări eficienteFormați o strategie specificăDezvoltați o structură clarăSprijiniți puncteleUtilizați un stil de îmbunătățireStil în comunicarea oralăStil în comunicarea scrisăCompletați prezentarea dvs. răspunzând la întrebări și provocăriRealizarea întâlnirilorRealizarea unor întâlniri eficiente: un scurt ghid pentru întâlnirile managerilor și participanților la întâlniriCele cinci sesiuni de întâlniri eficienteSugestii pentru membrii grupuluiPublic țintă... [-]

Dezvoltarea abilităților personale

Campus Cu normă întreagă 3 zilele December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestor ateliere de formare în management, veți putea crește gradul de conștientizare personal al liniei dvs. sensibile; Inteligenta emotionala; valori personale [+]

Dezvoltarea abilităților personaleINFORMATIE CHEIECodul cursului: LSS104Durata: 3 zileTaxă: 1575 £CONTEXTUL CURSULUIDezvoltarea auto-conștientizăriiDimensiunile cheie ale conștiinței de sineEnigma conștiinței de sineÎnțelegerea și aprecierea diferențelor individualeDomenii importante de conștiință de sineGestionarea stresului și a bunăstăriiGestionarea stresului și favorizarea bunăstăriiElemente majore de stresGestionarea stresorilorEliminarea factorilor de stresDezvoltarea rezistenței și a bunăstăriiTehnici temporare de reducere a stresuluiRezolvarea problemelor analitic și creativRezolvarea problemelor, creativitatea și inovațiaEtape în rezolvarea problemelor analiticeImpedimente în rezolvarea problemelor creativeAbordări multiple la creativitateBlocuri conceptualeConcediu de blocajSugestii pentru aplicarea tehnicilor de rezolvare a problemelorStimularea creativității în altelePublic țintăCei care doresc să-și dezvolte abilitățile personale.Personalul de la toate nivelurile unei organizații.Cei care doresc să se dezvolte ca manageri mai competenți și mai eficienți.Rezultatele învățării... [-]

Dezvoltarea codurilor de guvernanță corporativă

Campus Cu normă întreagă 4 zilele February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs al directorilor companiei, veți putea înțelege: factorii cheie care afectează dezvoltarea codurilor de guvernanță corporativă; principalele evoluții ale codurilor de guvernanță corporativă; codurile de guvernanță corporativă care au fost cele mai influente la nivel global, etc. [+]

Dezvoltarea codurilor de guvernanță corporativăINFORMATIE CHEIECodul cursului: SM103A4Durata: 4 zileTaxă: 2180 RONCONTEXTUL CURSULUIDezvoltarea codurilor de guvernanță corporativă - Partea 1Creșterea codurilor de guvernanță corporativăGuvernarea corporatistă în Marea BritanieCodurile de guvernanță corporativăRaportul Cadbury (1992)Principiile guvernanței corporative ale OCDE (1999) revizuite (2004)Dezvoltarea codurilor de guvernanță corporativă - Partea 2Banca MondialaForumul global de guvernanță corporativă (GCGF)Rețeaua de guvernanță corporativă internațională (ICGN)Asociația Commonwealth pentru guvernanță corporativă (CACG)UE și guvernanța corporativăComitetul de la BaselDezvoltarea codurilor de guvernanță corporativă - Partea 3Guvernanța corporativă din SUADelaware drept corporativActul de asigurare a veniturilor din pensie pentru angajații din 1974 (ERISA)Sarbanes-Oxley Act 2002Comisia pentru Trust Public și Intreprindere Privată 2003NYSE Reguli de Guvernanță Corporativă (2003)Dezvoltarea codurilor de guvernanță corporativă - Partea 4Actul de stabilizare economică de urgență (2008)Principiile-cheie agreate de NACD pentru consolidarea guvernanței corporative pentru companiile cotate la bursă din SUA (2008)Legea privind reforma și protecția consumatorilor de pe Wall Street (Dodd-Frank) (2010)Bursa de Valori din New York (NYSE) privind guvernanța corporativă (2010)Organizații neguvernamentale (ONG), sectorul public, organizații non-profit și organizații caritabilePublic țintăȘefii de organizații, șefi de conducere, președinți, membri ai consiliului și directori.Cei care doresc să exploreze unele dintre cele mai provocatoare aspecte ale guvernanței corporative în secolul XXI.Profesioniști, practicieni și management.Cei angajați în sectoarele corporate și de investiții, precum și organizații publice, voluntare și non-profit, care doresc să pună mult mai mult accent pe buna guvernare.Cei care doresc să înțeleagă dezvoltarea guvernării corporative în ultimii 25 de ani și importanța acesteia pentru firmă, directori, acționari și alte părți interesate și pentru întreaga comunitate de afaceri.Rezultatele învățării... [-]

Dezvoltarea guvernării corporative

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestei formări privind guvernanța corporativă, veți putea înțelege: diferitele teorii principale care stau la baza dezvoltării guvernanței corporative; să fie conștienți de impactul formei juridice, al pieței de capital și al structurii de proprietate asupra dezvoltării guvernanței corporative etc. [+]

Dezvoltarea cursului de formare în domeniul guvernării corporativeINFORMATIE CHEIECod de curs: SM103ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2725 £CONTEXTUL CURSULUIAspecte teoretice ale guvernanței corporativeTeoria agențieiSepararea dreptului de proprietate și controlEconomia costului tranzacțiilor (TCE)Teoria părților interesateTeoria teorieiConvergenţăDezvoltarea codurilor de guvernanță corporativă - Partea 1Creșterea codurilor de guvernanță corporativăGuvernarea corporatistă în Marea BritanieCodurile de guvernanță corporativăRaportul Cadbury (1992)Principiile guvernanței corporative ale OCDE (1999) revizuite (2004)Dezvoltarea codurilor de guvernanță corporativă - Partea 2Banca MondialaForumul global de guvernanță corporativă (GCGF)Rețeaua de guvernanță corporativă internațională (ICGN)Asociația Commonwealth pentru guvernanță corporativă (CACG)UE și guvernanța corporativăComitetul de la BaselDezvoltarea codurilor de guvernanță corporativă - Partea 3Guvernanța corporativă din SUADelaware drept corporativActul de asigurare a veniturilor din pensie pentru angajații din 1974 (ERISA)Sarbanes-Oxley Act 2002Comisia pentru Trust Public și Intreprindere Privată 2003NYSE Reguli de Guvernanță Corporativă (2003)Dezvoltarea codurilor de guvernanță corporativă - Partea 4Actul de stabilizare economică de urgență (2008)Principiile-cheie agreate de NACD pentru consolidarea guvernanței corporative pentru societățile comerciale americane (2008)Legea privind reforma și protecția consumatorilor de pe Wall Street (Dodd-Frank) (2010)Bursa de Valori din New York (NYSE) privind guvernanța corporativă (2010)Organizații neguvernamentale (ONG), sectorul public, organizații non-profit și organizații caritabilePublic țintă... [-]

Dezvoltarea HRM și relația cu strategia

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: multiplele semnificații ale HRM, relația dintre strategie și HRM și valoarea viziunii strategice în termeni de participanți multipli; principalele cadre teoretice utilizate în managementul resurselor umane - paradigma universalistă de angajament, abordarea optimă a situațiilor de urgență și viziunea bazată pe resurse a firmei etc. [+]

Dezvoltarea HRM și relația cu strategiaINFORMATIE CHEIECodul cursului: HR102ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2645 £CONTEXTUL CURSULUIManagementul resurselor umane, strategia și responsabilitatea socială a întreprinderilorSemnificația managementului resurselor umaneStrategii de afaceri și corporativePărțile interesate și responsabilitatea corporativăPolitici și practici de angajare în domeniul HRMO schiță a politicilor și a practicilor privind resursele umaneBundle de practici de resurse umaneEste HRM cu angajament de înaltă aplicabilitate universal?Alinierea HRM la obiectivele organizaționaleTeoria contingenței și cea mai bună potrivireCea mai bună potrivire pentru HRMLimitările modelelor cu cea mai bună potrivire / contingențăVizualizarea bazată pe resurse a MRU și a "arhitecturii"Aplicarea RBV și a modelelor de arhitectură în HRMRolul funcției HR în schimbarea timpuluiDezvoltarea resurselor umane ca funcție specializatăAnalizând rolul funcției HRNoi forme de livrare: outsourcing, centre de servicii comune și E-HRMEvaluarea contribuției funcției de resurse umaneManagerii de linie, leadership și HRMCreșterea responsabilității managementului de linie pentru HRMProbleme cu devierea HRM managerilor de linieDezvoltarea managerilor de linie pentru a oferi un management eficient al resurselor umaneConducerePublic țintăManagerii de resurse umane și directoriȘefii funcțiilor de resurse umanePartenerii de afaceri HR și consilieriiProfesioniștii din domeniul resurselor umane și practicieniiOfițeri și asistenți de rang înalt care doresc să înțeleagă și să contribuie la dezvoltarea și implementarea MRU în cadrul organizațiilor lor.Întreprinderile mici și managerii responsabili cu funcționarea întreprinderilor mici funcționează în cadrul organizațiilor lor.Rezultatele învățării... [-]

Dezvoltarea operațiunilor

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: conceptele care stau la baza unuia dintre cele mai influente seturi de idei pentru a influența managementul operațiunilor; modul în care managerii își pot face operațiunea să funcționeze mai bine prin utilizarea multor elemente de abordări noi (și nu atât de noi) de îmbunătățire etc. [+]

Dezvoltarea operațiunilorINFORMATIE CHEIECod curs: OPM102BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2725 £CONTEXTUL CURSULUIOperațiuni LeanCe este lean?Cât de slabă elimină deșeurileAplicarea slabă în întreaga rețea de alimentareComparând lean cu alte abordăriÎmbunătățirea operațiunilorImportanța îmbunătățirii gestionării operațiunilorElementele cheie ale îmbunătățirii operațiunilorAbordări largi de îmbunătățireTehnici de îmbunătățireGestionarea procesului de îmbunătățireAdministrare de calitateCe este calitatea?Importanța calitățiiEtape care conduc spre conformitatea specificațiilorCe este managementul calității totale (TQM)Gestionarea riscurilor și recuperăriiCe este managementul riscului?Evaluarea cauzelor potențiale și a consecințelor eșecului prin operațiuniPrevenirea eșecurilorReducerea efectelor eșecului prin operațiuniRecuperarea operațiunilor din cauza efectelor eșeculuiManagement de proiectCe este managementul de proiect?Proiecte de planificareControlul proiectelorPublic țintăComandanți de operațiuniDirectori și manageri de operațiuniȘefii departamentelorDirectori executivi, ofițeri și personalCei care doresc să învețe cum să dezvolte capacitățile proceselor lor de operare pentru a îmbunătăți performanța proceselor.Rezultatele învățării... [-]

Experiența avansată a resurselor umane

Campus 2 săptămâni December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege aspectele mai largi ale funcției HR, precum și o gamă largă de activități implicate în execuția acesteia. [+]

Informatie cheieCodul cursului: HR103Durata: 2 săptămâniTaxă: 4045 RONCursuri de cursContextul organizaționalCaracteristicile organizațiilorCe ar trebui să realizeze un practician HR?Organizarea funcției HRSindicateAnaliza jobuluiLocuri de muncă cu activități repetitiveMunca administrativă și tehnică și furnizarea de serviciiLocuri de muncă profesionale și managerialeOrganigramaEvaluare jobRecrutare si selectiePlanificarea forței de muncăProcesul de recrutare și selecțieEfectuarea numiriiInducţieEvaluareManagementul performanteiManagementul performanței vs. evaluarea performanțelormotivaţieAbilități de interpretareRecompensăSisteme și structuri de salarizareLegarea plății cu performanțaPlăți neplătiteEfectuarea deciziilor de platăRelații între angajațiDisciplinacapacitateManipularea nemulțumirilorAngajarea vocii angajaților și a angajațilorContractul psihologicÎnvățare și dezvoltareCiclul de învățareNiveluri de analiză a nevoilor de învățarePlanuri de învățare și dezvoltareImplementarea activităților de învățare și dezvoltareTehnologia informației și comunicațiilor în resurse umaneDe ce sunt importante înregistrările în HRÎnregistrări manuale și computerizateInformare și consultareConfidențialitatea, deschiderea și mediile socialeSchimbarea în organizațiiAbordări de schimbareGestionarea schimbăriiImpactul schimbării asupra persoanelorSprijinirea angajaților prin schimbareEficiența personalăComunicațiiNegocierea, influențarea și convingereaAsertivitateaInteligența emoțională, empatia și reziliențaDezvoltarea profesională continuăPublic țintăResponsabilii și managerii de resurse umane care sunt nou-numiți în rol și care nu au experiență generalistă anterioară.Asistenți HR, administratori și PA care sprijină mai mulți angajați în resurse umane.Angajați care lucrează pentru organizații noi, dar care se extind rapid, care își asumă responsabilitatea pentru stabilirea și formalizarea politicilor, procedurilor și practicilor privind resursele umane.Personal care lucrează în domenii legate de resurse umane.Personal care lucrează în domenii de specialitate în domeniul HR, cum ar fi formarea, relațiile cu angajații sau evaluarea postului, care doresc să progreseze sau să aibă mai multe cunoștințe despre rolurile generaliste.Managerii de linie sau supraveghetorii care au responsabilitatea activităților de resurse umane.Proprietarii sau managerii întreprinderilor mici care au... [-]

Furnizarea de operațiuni

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: modul în care operațiunile trebuie să decidă cum să își modifice capacitatea (dacă este deloc), deoarece cererea pentru produsele și serviciile lor fluctuează; modul în care operațiunile se raportează reciproc în contextul unei rețele mai largi de furnizori și clienți și modul în care aceste relații pot fi gestionate etc. [+]

Furnizarea de operațiuniINFORMATIE CHEIECod curs: OPM102ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2675 £CONTEXTUL CURSULUIGestionarea capacitățilorMasurarea cererii si a capacitatiiStabilirea capacității bazei operațieiModalități de a face față neconcordanțelor dintre cerere și capacitateModul în care operațiile înțeleg consecințele deciziei de capacitateManagementul lanțului de aprovizionareCum intră lanțurile de distribuție în competițieGestionarea relațiilor în lanțurile de aprovizionareGestionarea oferteiGestionarea cereriiDinamica lanțurilor de aprovizionareManagementul InventaruluiDe ce ar trebui să existe vreun inventar?Cantitatea de comandă - decizia privind volumulCând să faceți o comandă - decizia de sincronizareControlul inventaruluiSisteme de planificare și controlCe sunt sistemele de planificare și control?ERP și modul în care a evoluat în cel mai comun sistem de planificare și controlImplementarea sistemelor de planificare și controlPlanificarea cerințelor materiale (MRP)Programul de producție de bazăDocumentul de materiale (BOM)Inventarul înregistreazăProcesul de compensare MRPVerificarea capacității MRPPublic țintăDirectori și manageri de operațiuniȘefii departamentelorDirectori executivi, ofițeri și personalCei care doresc să învețe cum să planifice și să controleze livrarea procesului de operațiuni.Rezultatele învățării... [-]

Gestionarea strategică a operațiunilor

Campus 2 săptămâni February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea cursului de instruire a managerului de operațiuni, veți putea înțelege diferitele tipuri de procese și modul în care sunt proiectate aceste "blocuri" de operațiuni. [+]

Informatie cheieCodul cursului: OPM103Durata: 2 săptămâniTaxă: 4045 RONCursuri de cursProiectarea proceselorCe este procesul de proiectare?Obiectivele designului proceselorEfectul volumului și varietății asupra procesului de proiectareProiectarea proceselor în detaliuAspect și fluxInfluența aspectului asupra performanțeiTipurile de structuri de bază folosite în operațiuniEfectul apariției unei operații asupra performanței acesteiaProiectarea în detaliu a fiecărui tip de structură de bazăProces tehnologicCe este tehnologia procesului?Ce manageri de operațiuni trebuie să știe despre tehnologia proceselorEvaluarea tehnologiilor de procesTehnologii de implementare a proceselorOamenii din operațiuniImportanța oamenilor în gestionarea operațiunilorContribuția managerilor de operațiuni la strategia de resurse umaneOrganizarea funcției de operareProiectarea de locuri de muncăAlocarea timpilor de lucruPlanificare și controlCe este planificarea și controlul?Diferența dintre planificare și controlEfectul ofertei și al cererii asupra planificării și controluluiActivitățile de planificare și controlGestionarea capacitățilorMasurarea cererii si a capacitatiiStabilirea capacității bazei operațieiModalități de a face față neconcordanțelor dintre cerere și capacitateModul în care operațiile înțeleg consecințele deciziei de capacitateManagementul lanțului de aprovizionareCum intră lanțurile de distribuție în competițieGestionarea relațiilor în lanțurile de aprovizionareGestionarea oferteiGestionarea cereriiDinamica lanțurilor de aprovizionareManagementul InventaruluiDe ce ar trebui să existe vreun inventar?Cantitatea de comandă - decizia privind volumulCând să faceți o comandă - decizia de sincronizareControlul inventaruluiSisteme de planificare și controlCare sunt sistemele de planificare și control?ERP și modul în care a evoluat în cel mai comun sistem de planificare și controlImplementarea sistemelor de planificare și controlPlanificarea cerințelor materiale (MRP)Programul de producție de bazăDocumentul de materiale (BOM)Inventarul înregistreazăProcesul de compensare MRPVerificarea capacității MRPPublic țintăComandanți de operațiuniDirectori și manageri de operațiuniȘefii departamentelorSenior executivi de operațiuni, ofițeri și personalCei care doresc să... [-]

Gestionarea strategică a schimbărilor

Campus Cu normă întreagă 4 zilele November 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de schimbare, veți fi în măsură să înțelegeți că dezvoltarea unui proces mai deschis pentru gestionarea schimbării va crea condițiile pentru învățare etc. [+]

Gestionarea strategică a schimbărilorINFORMATIE CHEIECodul cursului: LSS106BDurata: 4 zileTaxă: 2180 RONCONTEXTUL CURSULUIÎnvățați din schimbareGestionarea schimbării pentru dezvoltarea managementuluiGestionarea crizei și a schimbăriiModele culturale și schimbarea organizațieiCe este cultura organizației?Modele de cultură organizaționalăGestionarea politicii corporatisteConducerea și politica corporativăRezolvarea conflictelorGestionarea politicii corporatisteConvergența strategică: un nou model pentru schimbarea organizațieiAmbiția în schimbareComponente ale arhitecturii schimbăriiCaracteristicile de performanță ale arhitecturii schimbăriiAsigurarea unei structuri adecvateRezonanţăSchimbați culturaModificați conducereaAccelerator efectUn cadru pentru evaluarea capacității de schimbareStrategii pentru transformarea corporativa"Schimbarea indusă de piață"Învățarea ca resursă de transformareStrategia de transformare corporatistăPublic țintă... [-]

Gestionarea strategică a sectorului public

Campus Cu normă întreagă 8 zilele April 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: politica și politicile diferite față de sectorul public și managementul acestuia; fondurile publice, modul în care se face politica fiscală, la ce cheltuie banii publici și de unde provin acestea etc. [+]

Gestionarea strategică a sectorului publicINFORMATIE CHEIECodul cursului: PS102Durata: 8 zileTaxă: 3335 £CONTEXTUL CURSULUIPolitica și sectorul publicDiferențe politiceRolul statuluiUn stat centralizat sau descentralizat?Politica și managementul: valoriCheltuieli publiceContextul politicii macroeconomicePolitica fiscală și ciclurile economiceLa ce sunt cheltuite banii?De unde vin banii?Cheltuieli publice în administrațiile dedicateDe ce este important nivelul cheltuielilor publice?Criza fiscală din 2008 și consecințele acesteiaPolitici și management socialAlegerea instrumentului politicTendințe în politică și managementMenținerea veniturilorÎngrijirea comunitarăEducaţieJustiție penalăPolitica în domeniul sănătățiicarcasăGestionarea finanțelor publiceO scurtă istorie a managementului financiar în guvernBugetarea la nivel naționalArta de a reduce bugeteleGestionarea performanțeiDe ce măsurați și gestionați performanța?Cei trei EEducaţiePersoanele fizice și performanța organizaționalăManagementul performanței și evaluarea politicilorManagerial discretionE-guvernareAmbițiaRealizareaProvocărileCustomer-Citizen OrientationClienții, alegătorii și cetățeniiAbordări orientate spre clientContradicții în orientarea clientului-cetățeanAudit și inspecțieDe la conformare la performanțăAuditCopii și educațieînchisoriÎnvățarea de a face față inspecțieiPublic țintă... [-]

Gestionarea strategică avansată a schimbărilor

Campus Cu normă întreagă 8 zilele November 2018 Regatul Unit London

Acest curs de formare în domeniul managementului schimbării este adecvat pentru cei interesați de schimbarea organizațională și de managementul acesteia. După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege că diagnosticarea implică schimbări și necesită eforturi sistematice și trebuie să obțină suficientă acceptare pentru a face implementarea fezabilă etc. [+]

Gestionarea strategică avansată a schimbărilorINFORMATIE CHEIECodul cursului: LSS106Durata: 8 zileTaxă: 3335 £CONTEXTUL CURSULUIDiagnosticarea modificăriiMonitorizarea performanței, măsurarea eficacitățiiEficiență și eficacitateTehnici de evaluareÎnțelegerea dimensiunilor "umane" ale schimbăriiEcuația de schimbareAutenticitatea în diagnosticGestionarea modificărilor majoreAbilități manageriale pentru o schimbare organizațională eficientăRezolvarea schimbărilor organizaționaleRezolvarea schimbărilorCiclul de copiereDepășirea procesului de schimbareSchimbarea manuală pentru individFurnizeaza informatiiDați oamenilor timpImplicarea oamenilorSchimbați arhitecturaCicluri de schimbareÎnvățarea și schimbareaPrograme de schimbareModificați arhitectura: blocuriO strategie pentru eficiența organizaționalăAnaliza câmpuluiExercițiul de implementare (liste de verificare 1 și 2)Exercițiul de autoevaluare (lista de verificare 3)Învățați din schimbareGestionarea schimbării pentru dezvoltarea managementuluiGestionarea crizei și a schimbăriiModele culturale și schimbarea organizațieiCe este cultura organizației?Modele de cultură organizaționalăGestionarea politicii corporatisteConducerea și politica corporativăRezolvarea conflictelorGestionarea politicii corporatisteConvergența strategică: un nou model pentru schimbarea organizațieiAmbiția în schimbareComponente ale arhitecturii schimbăriiCaracteristicile de performanță ale arhitecturii schimbăriiAsigurarea unei structuri adecvateRezonanţăSchimbați culturaModificați conducereaAccelerator efectUn cadru pentru evaluarea capacității de schimbareStrategii pentru transformarea corporativa"Schimbarea indusă de piață"Învățarea ca resursă de transformareStrategia de transformare corporatistăPublic țintă... [-]

Gestionarea strategică totală a calității

Campus 2 săptămâni December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestor cursuri de calitate, veți putea înțelege principalele motive pentru care managementul superior ar trebui să se implice personal în TQM - ce trebuie să știe despre TQM și ce trebuie să facă în ceea ce privește acțiunile. [+]

Informatie cheieCodul cursului: OPM106Durata: 2 săptămâniTaxă: 4075 £Cursuri de cursRolul managementului în TQMNecesitatea ca managerii seniori să se implice în TQMCe managerii de rang înalt trebuie să știe despre TQMCe managerii de rang înalt trebuie să facă despre TQMRolul managerilor de mijlocRolul managerilor de prima linieIntroducerea TQMSchimbarea și îmbunătățirea continuăForțe pentru schimbareCum încep companiile?Abordări la TQMUn cadru pentru introducerea TQMorganizareaSisteme și tehniciMăsurare și feedbackSchimbarea culturiiUtilizarea cadruluiNivelurile de adoptare a TQMNivelul 1 - neangajatNivelul 2 - drifteriiNivelul 3 - instrumente de împingereNivelul 4 - amelioratoriNivelul 5 - câștigători de premiiNivelul 6 - clasa mondialăSusținerea TQMInstrumentul TQM de susținere a auditului: dezvoltare și metodologieCategoria 1 - mediu intern / externCategoria 2 - stil de conducereCategoria 3 - politiciCategoria 4 - structura organizatoricăCategoria 5 - procesul de schimbareImplementarea politiciiCe este implementarea politicii?Procesul de implementare a politicilorO verificare-reflectare-îmbunătățire-verificare-trecere (CRISP)Abordarea implementării politicilorCalitatea costurilorCategorizarea costurilor de calitateColectarea costurilor de calitateUnele aspecte legate de costurile industriei prelucrătoareRaportarea costurilor de calitateUtilizarea costurilor de calitateGestionarea oamenilorQM și managementul oamenilorPolitici și practici în materie de resurse umaneImplicarea angajațilorCultură organizaționalăIntegrareGestionarea calității serviciilorMediul de serviciiDefinirea calității serviciilorRolul personalului în furnizarea de serviciiFurnizarea de serviciiDezvoltarea furnizorilorChestiuni pe termen lung ale parteneriatuluiBariere în calea dezvoltării de parteneriateCondiții de parteneriatProblemele care trebuie luate în considerare în parteneriatProcesul de parteneriatDificultăți potențiale ale parteneriatelor de operarePublic țintă... [-]

Gestionare avansată a relațiilor cu clienții

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de management al relațiilor cu clienții, veți putea înțelege: ce este CRM, costurile pe care le creează și beneficiile pe care le oferă; contextele variate în care se utilizează CRM etc. [+]

Gestionare avansată a relațiilor cu cliențiiINFORMATIE CHEIECodul cursului: MPRS105Durata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUIÎnțelegerea relațiilor cu cliențiiIntroducere în CRMÎnțelegerea relațiilorGestionarea ciclului de viață al clientului - achiziția de cliențiGestionarea ciclului de viață al clienților - menținerea și dezvoltarea cliențilorCRM strategicăGestionarea portofoliului de cliențiCum să furnizați o valoare experimentată de cliențiGestionarea experienței cliențilorCRM operaționalAutomatizarea fortei de vanzariMarketing automatizareService automatizareAnalitic CRMDezvoltarea și gestionarea bazelor de date legate de cliențiDate structurate și nestructurateIntegrarea datelor, depozitare și martsManagement de cunoștințeUtilizarea datelor referitoare la cliențiGoogle AnalyticsTrei moduri de a genera o înțelegere analiticeProbleme de confidențialitateRealizarea beneficiilor CRMPlanificarea pentru a reușiImplementarea CRMViitorulPublic țintă... [-]

Gestionarea și implementarea responsabilității sociale corporative

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: obiectivele diferite pe care companiile încearcă să le atingă; tipurile și nivelurile de CSR pe care companiile le prezintă; lecțiile comune și elementele comune ale managementului RSI; modul în care CSR este gestionat în cadrul companiilor etc. [+]

Gestionarea și implementarea responsabilității sociale corporativeINFORMATIE CHEIECodul cursului: SM104ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2675 £CONTEXTUL CURSULUICum este gestionat CSRÎnțelegerea ce doresc companiile de la RSICalitățile bunei gestionări a CSRStructurarea funcției CSRRSC ca strategieCazul de afaceri pentru CSRCSR și guvernanțăTeorii ale guvernanței corporative"Driverele" reformei guvernanței corporativeEvoluții internaționale în guvernanța corporativăComentariu din perspectiva CSRRaportarea CSRNatura, provocările și apariția rapoartelor CSRRitmul în raportul CSR de la începutul anilor 1990Raportarea financiară convențională și raportarea RSCRaportarea problemelor pentru managementul companieiManagementul și implicarea părților interesateSemnificația și originea părții interesateStandardele CSRConsensul părților interesate: devierea și uniformitateaGuvernare și guvernareInvestiție responsabilă din punct de vedere socialOriginile și dezvoltarea SRIInvestiții durabileTipuri de analiză și practici SRILogodnăAlte abordări SRIPerformanță SRIRandamentul indexului SRIPerformanța fondului SRICresterea pieteiTendințe în SRIPublic țintă... [-]

Gestiunea financiară în sectorul public - nivelul 1

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână March 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea utiliza instrumentele de prognoză; să determine precizia previziunilor; aplicați instrumentul cel mai precis pentru prognoză; definirea unei probleme de dezvoltare a resurselor; estimarea deficitului de venit, etc. [+]

Gestiunea financiară în sectorul public - nivelul 1INFORMATIE CHEIECodul cursului: PS105ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUIPrognoza veniturilorMedia mobilă simplă (SMA)Exponențială netezire (EXS)Media mobilă a transformării (TMA)Regresia împotriva timpuluiUn model de prognoză cvasi-casualDeterminarea preciziei previziunilorAnaliza dezvoltării resurselorDefinirea problemei: lipsa veniturilorEstimarea deficitului de venitDezvoltarea opțiunilor pentru venituriEvaluarea opțiunilor privind veniturileA lua deciziiEstimarea costurilorClasificarea costurilorEstimarea costului totalEstimarea costului mediuCompararea costurilorCalcularea valorii actualeCalculul costului anualizatAnaliza costurilor incrementaleAnaliza cost-beneficiuIntroducere în analiza cost-beneficiuProbleme în analiza cost-beneficiuMonitorizarea performanțelor financiareDeterminarea indicatorilor de monitorizareDetectarea performanțelor inacceptabileÎnțelegerea cauzelor și luarea de măsuriPublic țintăPersonal financiar și bugetar din guverne.Oricine este interesat de finanțele guvernamentale.Rezultatele învățării... [-]

Gestiunea financiară în sectorul public - nivelul 2

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână March 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea: să dezvoltați un buget în numerar; determinarea unui echilibru optim de numerar; utilizați soldul optim de numerar în procesul de luare a deciziilor privind gestionarea numerarului; să înțeleagă elementele cheie din situația activelor nete etc. [+]

Gestiunea financiară în sectorul public - nivelul 2INFORMATIE CHEIECod curs: PS105BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2725 £CONTEXTUL CURSULUIManagementul numeraruluiCrearea unui buget de numerarStabilirea unui echilibru optim de numerarRaportarea și analiza financiară: situația activelor neteCe informații se prezintă în situația activelor nete?Procesul contabilPrincipii care guvernează practicile contabileRaportarea și analiza financiară: Declarația activitățilorCe informații se află în declarația de activități?Baze de contabilitateRaportare și analiză financiară: declarații la nivel de fondFondurile guvernamentaleFonduri proprietateFondurile fiduciareAnaliza condițiilor financiare (FCA)Ce este analiza condițiilor financiare?Determinarea măsurilor în FCAIdentificarea oricărei tendințe de avertizare a deteriorării situației financiareSpecificarea relațieiExplicarea relațieiRaportul FCAPublic țintăPersonal financiar și bugetar din guverne.Oricine este interesat de finanțele guvernamentale.Rezultatele învățării... [-]

Gestiunea media

Campus Cu normă întreagă 3 zilele November 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestor cursuri de mass-media, veți putea înțelege: trei modalități principale în care mass-media poate fi clasificată; diferențele dintre mediile interactive și cele interactive; tendințele și caracteristicile primare ale fiecărui tip de mediu linear etc. Diferite caracteristici asociate cu mediile interactive și ce mijloace media interactive permit oamenilor să facă. [+]

Gestiunea mediaINFORMATIE CHEIECodul cursului: MPRS102B3Durata: 3 zileTaxă: 1605 £CONTEXTUL CURSULUIMedia - principii și practiciClasificarea media - prin formularClasificarea media - după sursăClasificarea media - funcție de funcțieMedii liniareMedii interactiveSocial, Căutare și alte medii interactivePublicitate media interactivăMarketing-ul motoarelor de căutareSocial mediaAlte forme de medii interactivePlanificarea media: atingerea de segmente de publicMixul mediaComportamentul de comutareSelectarea vehicululuiPlanificarea de ultimă orăAchiziționarea de materiale: planul blocului și automatizareaEfectele surselor mediaPublic țintă

Acest curs de formare media este potrivit pentru:... [-]


Gestiunea strategică a sistemelor informatice

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de instruire a CIO, veți putea să înțelegeți: cadrul Strategiei de Sisteme Informatice Triunghi pentru alinierea IS și a afacerii; un cadru pentru înțelegerea celor patru componente ale arhitecturii IS: hardware, software, rețele și date; activitatea IT, etc. [+]

Gestiunea strategică a sistemelor informaticeINFORMATIE CHEIECodul cursului: IT101Durata: 1 săptămânăTaxă: 2725 £CONTEXTUL CURSULUIConectarea sistemelor la strategie și la organizarePrezentare succintă a cadrelor strategiei de afaceriPrezentare succintă a strategiilor organizaționaleObiectivul de afaceri social: construirea unei strategii sociale de afaceriPrezentare succintă a strategiei sistemelor informaticeStrategia sistemelor informatice: arhitectură și infrastructurăDe la viziune la implementarePrincipii arhitecturaleArhitectura întreprinderiiVirtualizarea și cloud computingObiectivul pentru afaceri sociale: construirea de aplicații sociale și mobileRecuperarea costurilor sistemelor informaticeOrganizarea pentru a răspunde cererii de afaceri: un model de maturitateCe se poate aștepta un manager de la organizația ITChief Information OfficerObiectivul afacerii sociale: managementul comunitățiiConstruirea unui caz de afaceriManagementul portofoliului ITEvaluarea investițiilor ITMonitorizarea investițiilor ITGuvernanța organizației pentru sistemele informaticeAdministrarea ITAdministrarea și securitatea ITObiectivul pentru afaceri sociale: consumarea tehnologieiMecanisme decizionaleCadre de guvernanță pentru deciziile de controlAnaliza afacerilor și managementul cunoștințelorProcesele de management al cunoștințelorBusiness IntelligenceComponente de analiză de afaceriDate mareAnaliza socialăObiectivul pentru afaceri sociale: grafice socialePublic țintă... [-]

Guvernanța corporativă - proprietari, părțile interesate, directori și structura consiliilor

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de formare a directorilor, veți putea înțelege: diferența dintre acționari și părțile interesate; diferitele grupuri de părți interesate; o prezentare generală a modului în care acționarii și părțile interesate sunt prevăzute în diferitele coduri și orientări privind guvernanța corporativă etc. [+]

Guvernanța corporativă - proprietari, părțile interesate, directori și structura consiliilorINFORMATIE CHEIECodul cursului: SM103BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2725 £CONTEXTUL CURSULUIAcționarii și părțile interesateGrupurile părților interesateOrientări privind interesele acționarilor și ale părților interesateRolurile acționarilor și ale părților interesateRolul investitorilor instituționali în guvernanța corporativăInfluența investitorilor instituționaliStewardshipDezvoltarea orientărilor privind responsabilitățile investitorilor instituționaliFondurile de capital privat și fondurile suverane (SWF)Instrumente de guvernanță corporativăGuvernanța corporativă și performanța corporativăInvestiție responsabilă social (SRI)Strategii pentru SRIPoliticile investitorilor instituționaliGhidul internaționalIndicii CSRResponsabilitatea socială corporativă (RSC)Impactul asupra valorii acționarilorDirectorii și Structura ConsiliuluiBord unitar față de bord dualRol, datorii și responsabilitățiChief Executive Officer (CEO), președinte, director senior independent și secretar al companieiConsiliile subcomitetelorComisiile de remunerare, nominalizare, risc și comitete de eticăDirectori neexecutiviEvaluarea directoruluiPlanificarea succesiuniiDiversitatea consiliilorPerformanța și remunerațiile directorilorDezbaterea privind remunerarea directorilorElementele cheie ale remunerației directorilorRolul comitetului de remunerare și al consultanților în materie de remunerareMăsuri de performanțăRemunerația directorilor neexecutiviDivulgarea remunerației directorilorOrientări internaționale privind remunerația executivă"Spuneți cu privire la salariu"Public țintă... [-]

Guvernanța corporativă avansată

Campus 2 săptămâni February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege diferitele teorii principale care stau la baza dezvoltării corporative în domeniul dezvoltării, veți fi conștienți de impactul formei sistemului juridic, al pieței de capital și al structurii de proprietate asupra dezvoltării guvernanței corporative. [+]

Informatie cheieCod de curs: SM103Durata: 2 săptămâniTaxă: 4145 RONCursuri de cursAspecte teoretice ale guvernanței corporativeTeoria agențieiSepararea dreptului de proprietate și controlEconomia costului tranzacțiilor (TCE)Teoria părților interesateTeoria teorieiConvergenţăDezvoltarea codurilor de guvernanță corporativă - Partea 1Creșterea codurilor de guvernanță corporativăGuvernarea corporatistă în Marea BritanieCodurile de guvernanță corporativăRaportul Cadbury (1992)Principiile guvernanței corporative ale OCDE (1999) revizuite (2004)Dezvoltarea codurilor de guvernanță corporativă - Partea 2Banca MondialaForumul global de guvernanță corporativă (GCGF)Rețeaua de guvernanță corporativă internațională (ICGN)Asociația Commonwealth pentru guvernanță corporativă (CACG)UE și guvernanța corporativăComitetul de la BaselDezvoltarea codurilor de guvernanță corporativă - Partea 3Guvernanța corporativă din SUADelaware drept corporativActul de asigurare a veniturilor din pensie pentru angajații din 1974 (ERISA)Sarbanes-Oxley Act 2002Comisia pentru Trust Public și Intreprindere Privată 2003NYSE Reguli de Guvernanță Corporativă (2003)Dezvoltarea codurilor de guvernanță corporativă - Partea 4Actul de stabilizare economică de urgență (2008)Principiile-cheie agreate de NACD pentru consolidarea guvernanței corporative pentru societățile comerciale americane (2008)Legea privind reforma și protecția consumatorilor de pe Wall Street (Dodd-Frank) (2010)Bursa de Valori din New York (NYSE) privind guvernanța corporativă (2010)Organizații neguvernamentale (ONG), sectorul public, organizații non-profit și organizații caritabileAcționarii și părțile interesateGrupurile părților interesateOrientări privind interesele acționarilor și ale părților interesateRolurile acționarilor și ale părților interesateRolul investitorilor instituționali în guvernanța corporativăInfluența investitorilor instituționaliStewardshipDezvoltarea orientărilor privind responsabilitățile investitorilor instituționaliFondurile de capital privat și fondurile suverane (SWF)Instrumente de guvernanță corporativăGuvernanța corporativă și performanța corporativăInvestiție responsabilă social (SRI)Strategii pentru SRIPoliticile investitorilor instituționaliGhidul internaționalIndicii CSRResponsabilitatea socială corporativă (RSC)Impactul asupra valorii acționarilorDirectorii și Structura ConsiliuluiBord unitar față de bord dualRol, datorii și responsabilitățiChief Executive Officer (CEO), președinte, director senior... [-]

Impactul, criticii și viitorul responsabilității sociale a întreprinderilor

Campus Cu normă întreagă 3 zilele December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: importanța înțelegerii impactului; modurile în care aflăm despre impact și modurile în care este evaluat; un cadru pentru înțelegerea diferitelor dimensiuni de impact etc. [+]

Impactul, criticii și viitorul responsabilității sociale a întreprinderilorINFORMATIE CHEIECodul cursului: SM104BDurata: 3 zileTaxă: 1605 £CONTEXTUL CURSULUIImpactul RSIÎnțelegerea impactuluiDiferite dimensiuni ale impactului RSCProvocările determinării impactuluiCriticile CSRPrezentarea criticilor privind RSC"CSR este anti-business""CSR este pro-business""Domeniul de aplicare al RSC este prea restrâns"RSC nu reușește să-și atingă obiectivele "Viitorul CSRUnde se îndreaptă CSR?Mega-tendințe care afectează RSCÎncorporarea și integrarea CSRTranziția și transformareaRolul afacerilor în societatePublic țintăȘefii de organizații, șefi de conducere, președinți, membri ai consiliului și directori.Șefi de departamente și directori de rang înaltManageri de mâine care doresc să dezvolte practici moderne de afaceri și să găsească modalități de a acționa într-un mod cu adevărat responsabil.Cei care consideră că afacerea este din ce în ce mai importantă în abordarea preocupărilor globale și a așteptărilor societății de a depăși crearea de bogăție, pe fondul crizelor financiare, al schimbărilor climatice, al schimbărilor politice și al creșterii populației.Cei care doresc ca afacerea lor să maximizeze profiturile, fiind în același timp răspunzători public pentru înregistrarea socială și de mediu.Cei care sunt preocupați de rolul afacerilor în societatea modernă.Rezultatele învățării... [-]

Instrumente de comunicare în marketing

Campus Cu normă întreagă Cu jumătate de normă 6 zilele March 2019 Regatul Unit London + 1 mai mult

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: rolul pe care publicitatea îl joacă în influențarea gândurilor și a comportamentului nostru; publicitatea ca disciplină independentă; utilizarea propozițiilor de vânzare și rolul emotiilor în publicitate etc. [+]

Instrumente de comunicare în marketingINFORMATIE CHEIECodul cursului: MPRS102A5BADurata: 6 zileTaxă: 2895 £CONTEXTUL CURSULUIPublicitate: Rolul, Formele și StrategiaPropuneri de vânzareUtilizarea emoției în publicitateTipuri de publicitateUtilizarea strategică a publicitățiiPublicitate generată de consumatoriRelații publice: principii și practiciRelații publice și managementul relațiilorObiectivele relațiilor publiceRelațiile publice: metode și tehniciRelatii mediaForme de relații publiceSponsorizareCreșterea și dezvoltarea sponsorizăriiObiectivele de sponsorizareCum ar putea funcționa sponsorizareaTipuri de sponsorizareRolul sponsorizării în mixul de comunicareMarketingul direct și vânzarea personalăCreșterea marketingului directRolul datelorMedii de răspuns directSarcinile de vânzare personalăRolul social media în vânzarea personalăGestionarea strategică a contuluiPromovarea vânzărilor, marketingul pe teren și experiența în marcăPlanurile de promovare a vânzărilor: obiectivelePrograme de retențiePromovarea vânzărilor: metode și tehniciGama de activități de marketing pe terenExperiența și evenimentele de brandPlasarea de marcă, expoziții, ambalare și licențiereCaracteristicile și aspectele legate de plasarea mărciiExpozitii si expozitiiDimensiunile de comunicare ale ambalajuluilicențierePublic țintăComandanți de comunicareDirectori de marketing și comunicare, manageri, directori și personal.Cei care doresc să înțeleagă modul în care brandurile creează comunicări și angajează publicul în conversațiile de brand.Cei angajați de organizații guvernamentale, caritabile, alte organizații nonprofit și din cel de-al treilea sector, care trebuie să comunice cu o serie de părți interesate.Cei care doresc să dezvolte perspective în raționamentul activităților de comunicare de marketing utilizate de organizații.Rezultatele învățării... [-]

Interpretarea și aplicarea IPSAS

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: rolul și istoria IPSASB; domeniul IPSAS bazat pe angajamente; ceea ce este prescris în pachetul IPSAS pentru contabilitatea bazată pe angajamente; opțiunea IPSAS bazată pe opțiuni de angajamente oferă măsurarea și recunoașterea pentru fiecare dintre aceste standarde etc. [+]

Interpretarea și aplicarea IPSASINFORMATIE CHEIECodul cursului: AFB107Durata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUIIntroducerea contabilității pentru sectorul publicIPSAS și entitățile din sectorul publicDe ce converg practicile contabile din sectorul public?Consiliul pentru standarde internaționale de contabilitate în sectorul public (IPSASB)IPSAS pe bază de angajamente: Partea 1Cadrul conceptual IPSASB și conceptele cheie de contabilitate de angajamenteSituațiile financiareStandarde de dezvăluireActive pe termen lung (active imobilizate)Active curenteAranjamente de concesiune de servicii: furnizorContracte de închiriere și leasingIPSAS pe bază de angajamente: partea 2Venituri și cheltuieliBeneficiile angajaților, prestațiile sociale și alte datoriiProvizioane și contingenteRaportarea bugetarăInstrumente financiareConsolidări și investiții strategiceStandarde specifice: contabilizarea agriculturii și contabilitate în economiile hiperinflaționisteRecomandări de practică recomandateIPSAS pe bază de numerarConținut partea I în numerar IPSASExemple de utilizare a bazei de numerar IPSASConținutul părții 2 partea IPSAS în numerarTransformarea la IPSASManagementul proiectelorCare este punctul de plecare pentru tranziție?Căi diferite de adoptare a IPSASPrima adoptare a bazei de angajamente IPSASPublic țintăContabili și specialiști financiari, profesioniști, practicieni și factori de decizie angajați în cadrul guvernelor naționale, de stat / provinciale și locale; guverne, departamente, programe, consilii, comisii și agenții; fondurile de asigurări sociale din sectorul public, trusturile și autoritățile statutare; și organizațiile guvernamentale internaționale.Personalul contabil și financiar al entităților din sectorul public care intenționează să îmbrățișeze IPSAS și, prin urmare, să îmbunătățească raportarea, responsabilitatea și transparența organizațiilor lor.Administratorii administrației publice întâmpină dificultăți importante în reducerea distanței dintre sistemele contabile din interiorul țărilor și dincolo de frontiere, printr-o direcție spre armonizarea practicilor contabile din sectorul public.Rezultatele învățării... [-]

Introducere în domeniul bancar

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de instruire bancară, veți putea înțelege motivele pentru care există băncile, principalele servicii pe care le oferă, tendințele recente care afectează zonele de afaceri, tipurile de firme bancare și diferențele dintre activitatea bancară internă și internațională etc. [+]

Introducere în domeniul bancarINFORMATIE CHEIECodul cursului: AFB112Durata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUIIntroducere în domeniul bancarCe este special cu băncile?Activități și servicii bancareTipuri de servicii bancareServicii bancare internaționaleReglementarea bancară centrală și bancăTeoria băncilor centraleBăncile centrale în practicăReglementarea și supravegherea bancarăEșecurile bancare și crizele bancareProbleme în managementul băncilorBilanțul băncilor și structura veniturilorManagementul financiar al bănciiRiscuri bancareManagementul riscului bancarPiețe bancare comparabileBancar în Marea BritanieBancar în EuropaBancare în SUABancare în JaponiaBancare pe piețele emergenteSubiecte avansate în domeniul bancarBăncile și piețeleFuziuni si achizitiiCompetiția bancară și stabilitatea financiarăPublic țintăAutoritățile de reglementare financiarăPersonalul bancarCei care doresc să obțină o perspectivă cuprinzătoare asupra afacerilor bancare, impactul crizei financiare asupra sectorului bancar la nivel global și reformele de reglementare de anvergură.Rezultatele învățării... [-]

Introducere în managementul sectorului public

Campus Cu normă întreagă 3 zilele April 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de administrare publică, veți putea înțelege: politica și politicile diferite față de sectorul public și managementul acestuia; fondurile publice, modul în care se face politica fiscală, la ce cheltuie banii publici și de unde provin acestea etc. [+]

Introducere în managementul sectorului publicINFORMATIE CHEIECodul cursului: PS102ADurata: 3 zileTaxă: 1575 £CONTEXTUL CURSULUIPolitica și sectorul publicDiferențe politiceRolul statuluiUn stat centralizat sau descentralizat?Politica și managementul: valoriCheltuieli publiceContextul politicii macroeconomicePolitica fiscală și ciclurile economiceLa ce sunt cheltuite banii?De unde vin banii?Cheltuieli publice în administrațiile dedicateDe ce este important nivelul cheltuielilor publice?Criza fiscală din 2008 și consecințele acesteiaPolitici și management socialAlegerea instrumentului politicTendințe în politică și managementMenținerea veniturilorÎngrijirea comunitarăEducaţieJustiție penalăPolitica în domeniul sănătățiicarcasăPublic țintăFuncționari de servicii publice, manageri și cei care lucrează în anumite capacități cu sectorul public.Cei angajați în sectorul public însărcinați cu responsabilitatea de a aduce schimbări, astfel încât organizarea lor să fie mai eficientă și să ofere mai multă valoare pentru bani.Directori de servicii publice care înțeleg nevoia de reformă și, în calitate de echipă, cred că prin recalibrarea statului și a serviciilor sale implică acest lucru.Cei care doresc să abordeze etosul, obiectivele și disciplinele serviciului public vor contribui la crearea mijloacelor de refacere și consolidare a acestora.Rezultatele învățării... [-]

Leadership in Practice - Nivelul 1

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui atelier de conducere, veți fi capabili să înțelegeți: una dintre cele mai vechi abordări ale conducerii - abordarea trăsăturilor; modul în care se comportă conducătorii; relația dintre lider și urmași prin abordarea stilistică; abordarea unui lider ca fiind dependentă de situația cu care se confruntă liderul și că liderii de succes își pot adapta abordarea în funcție de circumstanțe etc. [+]

Leadership in Practice - Nivelul 1INFORMATIE CHEIECodul cursului: LSS102ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUITeoria trasatului - descriere, analiză și utilizareEvoluția ideiiTrăsături - o scurtă prezentareTrăsături și lideriDeclin„Deraierea“Deci, unde se lasă această teorie și organizații ale trasaturilor?Modele comportamentalePrincipiile fundațieiCare sunt comportamentele de leadership?Implicații organizaționaleAbordarea stilului față de leadershipEvoluția abordăriiCultură organizaționalăExtindeți alegereaFactorii care afectează stilulAbordarea stilului - puncte forte și puncte slabeLiderii situaționale și contingenteEvoluții timpuriiHersey și teoria ciclului vieții lui Blanchard despre conducereCum funcționează modelulPath-Goal theoryFiulder's theory contingencyFactori situaționali mai buniLeadership suplimentează teoriaCharisma și conducerea transformatoareCharismaCasa și Shamir teoria conceptului de sineTeoria atribuțiilorCaracteristicile liderilor carismaticiContext și crizăAspecte negative ale carismeiTransformarea conduceriiPublic țintă... [-]

Leadershipul din sectorul public

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: diferitele perspective teoretice privind conducerea; tensiunile care pot apărea între tradițiile birocratice, administrate de serviciile publice și stilurile de leadership și management necesare în mediile de operare noi și emergente etc. [+]

Leadershipul din sectorul publicINFORMATIE CHEIECodul cursului: PS104Durata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUILeadership și reforma serviciilor publiceExistă o problemă de conducere în serviciile publice?Perspective privind conducereaRefacerea statului bunăstăriiÎn căutarea conduceriiMituri și conundrumeDar suntem diferitiConducând în absența "profitului"Performanță și conformare - morcovi și bastoaneCercetare academicaLeadership și ManagementTransformarea schimbăriiLiderii și urmașiiAlți lideri de conducereManageri și parteneriEvaluareUn model normativ de conducereTraiectoria de LeadershipCine sunt liderii? Rolul politicii în conducerea serviciilor publice.FollowershipSchimbarea și reînnoirea principală - aspirația ultimă pentru serviciul publicLecții în leadershipSe adresează conducerii problemeiProcese de liderManageri și politicieni aleșiPublic țintăCei care lucrează în serviciile publice și doresc să obțină o conducere credibilă și dinamică.Liderii manageri care doresc să aibă succes în serviciile publice.Cei care își asumă responsabilitatea conducerii în serviciile publice.Rezultatele învățării... [-]

Leadership în practică - Nivelul 2

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți fi în măsură să înțelegeți: conducerea autentică ar trebui să susțină orice formă de conducere eficientă; natura delicată a relației dintre lider și urmași; două abordări diferite ale psihodinamicii - indicatorul de tip Myers-Briggs și programarea neuro-lingvistică etc. [+]

Leadership în practică - Nivelul 2INFORMATIE CHEIECod curs: LSS102BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2675 £CONTEXTUL CURSULUILeadership autenticDefinirea conducerii autenticeAbordare academicăAbordarea practicianuluiPseudo-autenticitateFollowershipAtribute ale adepțilorLead-member theory de schimb (LMX)Implicațiile LMXAtribute ale adepților și liderilorAbordări psihodinamice ale leadershipuluiFreud, Jung și personalitateIndicatorul de tip Myers-BriggsProgramare Neuro LingvisticaCritica abordării psihodinamiceInteligenta emotionala (EI)Arhitectura creieruluiNatura inteligențeiCe este EI?Abordarea lui GolemanAlte perspective"Partea întunecată" a lui EICriticile EIConducerea eticăCe sunt etica?Cadre etice de bazăCadre deontologiceLeadership și dezvoltare moralăCe este un "lider etic"?De ce liderii nu acționează etic?whistleblowingDe ce nu muncesc mai repede muncitorii?Public țintă... [-]

Management administrativ pentru asistenții personali - nivelul 1

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână December 2018 Regatul Unit London

Acest curs de management de birou este potrivit pentru asistenții personali, secretari și personal administrativ. După finalizarea acestui curs de formare a secretarului, veți putea înțelege organizația ca una din funcțiile fundamentale ale managementului etc. [+]

Management administrativ pentru asistenții personali - nivelul 1INFORMATIE CHEIECod curs: ASS101ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2575 £CONTEXTUL CURSULUIOrganizare de birouriBeneficiile bunei organizăriPași în organizareManuale de birouAutoritatea și responsabilitateaAdministrația BirouluiAdministrarea birourilor administrativeObiectivefuncţiiAdministrarea informațieiFormulare de birouControlProiectarea formularelorSeturi de formularePapetărie continuăGestionarea inregistrarilorCaracteristicile unui sistem bun de arhivareSelectarea unui sistem adecvat de indexareRezistența înregistrărilorEvaluarea programului de gestionare a înregistrărilorPapetărie și consumabile de birouStandardizarea materialelor de birouProcedura de achizițiePrincipii de depozitare aplicabile bunurilorControlul consumuluiPublic țintă... [-]

Management administrativ pentru asistenții personali - nivelul 2

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână December 2018 Regatul Unit London

Această pregătire asistent personal este potrivită pentru asistenții personali, secretari și personal administrativ. După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege comunicarea ca una din funcțiile fundamentale ale unui birou și un proces esențial pentru toate formele de afaceri etc. [+]

Management administrativ pentru asistenții personali - nivelul 2INFORMATIE CHEIECod curs: ASS101BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUIManagementul comunicăriiBariere comune la comunicareComunicare efectivaComunicarea oralăComunicare scrisăRaportarea managementuluiRaportați scriereaTipuri de rapoarteSpecimen de rapoartePrecis scrisÎmbunătățirea muncii și măsurarea munciiStudiu de metodăÎmbunătățirea metodelorUtilizări și aplicații de prelevare de probeStandardizarea și simplificarea munciiServicii de secretariatCalificările unui secretarTipuri de secretariServicii clericeServicii de recepțieControlul costurilor de birouMetode de reducere a costurilor și de economisire a costurilorStabilirea bugetelorTipuri de bugeteControlul controluluiPublic țintă... [-]

Management avansat al instalațiilor

Campus 2 săptămâni April 2019 Regatul Unit London

La finalizarea acestui curs, veți putea înțelege complexitatea și cerințele în continuă schimbare ale managementului infrastructurii (FM) și rolul său în a permite activității principale a unei companii să funcționeze eficient, contribuind astfel la rentabilitate. [+]

Informatie cheieCodul cursului: OPM109Durata: 2 săptămâniTaxă: 4095 RONCursuri de cursNoțiuni de bază cu Elementele de bazăObiective și obiective: stabilirea standuluiInstrumentele de comerțÎnțelegerea portofoliului dvs.Gestionarea persoanelor: personal și cliențiGestionați-vă personalulLucru în echipă: ce face o echipă bună?Pregatirea personaluluiServiciu cliențiPolitici, strategii și proceduriPoliticiPunctele cheie ale unei strategiiProceduri:Note de orientareFormulareCursul administrativMonitorizare și gestionareAdministrare de calitateRiscuri și pasiveConformitateRiscuri cu construcții noi și perioade de defecțiuniRiscuri la proprietateExternalizarea serviciilor sau a personalului din cadrul personalului?Motive pentru externalizarea serviciilorOutsourcing: avantaje și dezavantajeSpecificațiiRiscLucrul cu antreprenoriiCaieturi de achiziție pentru FMEchipe interneEchipa de întreținereEchipa de supraveghere a site-uluiEchipa HelpdeskEchipa de postareEchipa de curățareEchipa de securitateÎntreținere, inclusiv Construcții noi și Management spațialTipuri de întreținereProgram planificat și sondaj planificatManagementul spațiuluiConstrucții noi și întreținereDurabilitatea, utilizarea resurselor și tehnologiile durabileCe este sustenabilitatea?Îmbunătățirea durabilității organizației dvs.Sustenabilitate: o abordare a întregii organizațiiDeterminarea amprentei de carbonTehnologii durabileUtilitățiEducarea ocupanților clădirilorDeșeurile și modul de abordare a acestoraCe este deșeurile?Deșeuri de hârtieMancare irositaDeșeuri specializateDeșeuri de construcțieConducerea floteiDrivere și licențevehiculeControlul cheieCălătorii în jurnaltrackersCarduri de combustibilAchiziții de capitalPublic țintă... [-]

Management avansat al proiectului

Campus 2 săptămâni January 2019 Regatul Unit London

După finalizarea cursurilor de formare pentru managementul proiectelor, veți putea înțelege procesul de selectare și selecție a proiectelor [+]

Informatie cheieCodul cursului: OPM108Durata: 2 săptămâniTaxă: 4075 £Cursuri de cursSelecția proiectelor și managementul portofoliuluiSelecția proiectelorAbordări la selectarea și selecția proiectelorModele financiareGestionarea portofoliului de proiecteConducerea și managerul de proiectLiderii versus manageriiCum conduce managerul de proiectTrăsături ale liderilor de proiect eficiențiCampionii de proiecteNoua conducere a proiectuluiProfesionalismul managementului de proiectDomeniu de aplicareDezvoltarea conceptualăDeclarația de domeniuAutorizație de lucruScopul rapoartelorSistem de controlÎnchiderea proiectuluiProiectarea echipei, conflictul și negociereaConstruirea echipei de proiectCaracteristicile echipelor efective de proiectMotivele pentru care echipele nu reușescEtape în dezvoltarea grupuluiRealizarea cooperării inter-funcționaleEchipe virtuale de proiectManagementul conflictelorNegociereManagementul riscurilorManagementul riscului: un proces în patru etapeGestionarea riscului de proiect: o abordare integratăEstimarea costurilor și bugetareaGestionarea costurilorEstimarea costurilorCrearea unui buget al proiectuluiDezvoltarea contingențelor bugetareProgramarea programelorDezvoltarea unei rețeleEstimarea durateiConstruirea căii criticeGrafice GanttPrograme crashingManagementul resurselorElementele de bază ale constrângerilor resurselorÎncărcarea resurselorRestabilirea resurselorTabele de încărcare a resurselorGestionarea resurselor în medii cu mai multe proiecteEvaluarea și controlul proiectelorCicluri de control - un model generalMonitorizarea performanței proiectuluiGestionarea valorilor obținuteFolosirea valorii câștigate pentru a gestiona un portofoliu de proiecteProbleme în utilizarea eficientă a gestionării valorii câștigateFactorii umani în evaluarea și controlul proiectelorÎnchiderea și terminarea proiectuluiTipuri de terminare a proiectuluiTerminarea naturală - procesul de închidereTerminarea anticipată a proiectelorPregătirea raportului final al proiectuluiPublic țintăComandanți de operațiuniDirectori de proiect și operațiuni, manageri, practicieni și membri ai echipeiCei care doresc să adopte o abordare holistică și integrată în gestionarea proiectelor, abordând atât provocările tehnice, cât și cele legate de managementCei care doresc să pună un accent egal atât pe execuția individuală a proiectelor, cât și pe perspectiva strategică, să fie echipați cu mijloacele de gestionare a proiectelor... [-]

Management avansat al resurselor umane

Campus 2 săptămâni February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege multiplele semnificații ale HRM, relația dintre strategie și HRM și valoarea de a vedea strategia în termeni de participanți multipli. [+]

Informatie cheieCodul cursului: HR102Durata: 2 săptămâniTaxă: 4095 RONCursuri de cursManagementul resurselor umane, strategia și responsabilitatea socială a întreprinderilorSemnificația managementului resurselor umaneStrategii de afaceri și corporativePărțile interesate și responsabilitatea corporativăPolitici și practici de angajare în domeniul HRMO schiță a politicilor și a practicilor privind resursele umaneBundle de practici de resurse umaneEste HRM cu angajament de înaltă aplicabilitate universal?Alinierea HRM la obiectivele organizaționaleTeoria contingenței și cea mai bună potrivireCea mai bună potrivire pentru HRMLimitările modelelor cu cea mai bună potrivire / contingențăViziunea bazată pe resurse a MRU și a "arhitecturii"Aplicarea RBV și a modelelor de arhitectură în HRMRolul funcției HR în schimbarea timpuluiDezvoltarea resurselor umane ca funcție specializatăAnalizând rolul funcției HRNoi forme de livrare: outsourcing, centre de servicii comune și E-HRMEvaluarea contribuției funcției de resurse umaneManagerii de linie, leadership și HRMCreșterea responsabilității managementului de linie pentru HRMProbleme cu devierea HRM managerilor de linieDezvoltarea managerilor de linie pentru a oferi un management eficient al resurselor umaneConducereResurse și managementul talentelorPlanificarea resurselor umane, cifra de afaceri și reținereaManagementul talentelorDefinirea locurilor de muncă și crearea specificațiilor personaleMetode de recrutareDiferite paradigme ale selecțieiManagementul performanteiSisteme de management al performanteiInducția și socializarea angajațilorRevizuirea performanțeiConsolidarea standardelor de performanțăÎnvățarea și dezvoltarea cunoștințelorProcesul de învățareCiclul de antrenamentO trecere în revistă a unor contemporani LGestionarea cunoștințelorAngajarea angajaților și participarea: Crearea angajamentului și a vocii la locul de muncăSemnificația implicării și participării angajațilorDe la EIP direct la implicarea angajațilorParticipare reprezentativăLegăturile dintre PI informale și formaleÎncorporarea EIP la locul de muncăManagementul recompenseiManagementul recompenselor în contextTipuri de scheme de platăEvaluare jobConsiderații privind valoarea egalăPrestații care nu... [-]

Management avansat de performanță

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână February 2019 Regatul Unit London

La finalizarea acestui curs, veți putea înțelege Elementele unui sistem de management al performanței, dar și limitarea acestui model și realitatea managementului performanței - problemele de a face să funcționeze și cerințele de succes etc. [+]

Management avansat de performanțăINFORMATIE CHEIECodul cursului: HR105Durata: 1 săptămânăTaxă: 2695 £CONTEXTUL CURSULUIPrincipiile de management al performanțeiEsența managementului performanțeiEvoluția managementului performanțeiCadrul conceptualProbleme în managementul performanțeiProcesele și abilitățile de management al performanțeiStabilirea obiectivelorFurnizarea de feedbackFeedback 360 de gradeRealizarea recenziilor de performanțăEvaluarea performanțeiCoachingGestionarea subperformanțilorAplicații ale managementului performanțeiGestionarea performanței organizaționaleGestionarea performanței echipeiManagementul performanței și implicarea angajațilorManagementul performanței și managementul talentuluiManagementul performanței și învățareaManagementul performanței și recompensaManagementul performanței în acțiuneImpactul managementului performanțeiModele de management al performanței de la diverse organizațiiDezvoltarea și managementul managementului performanțeiDezvoltarea managementului performanțeiGestionarea gestionării performanțeiRolul managementului performanței al managerilor de linieEvaluarea managementului performanțeiPublic țintăManagerii de resurse umane și directoriManagementul de top și managerii de linie care doresc să înțeleagă managementul performanței într-un sens strategic, care să permită atingerea obiectivelor individuale și ale echipelor cu obiectivele strategice ale organizației.Partenerii de afaceri HR și consilieriiProfesioniștii din domeniul resurselor umane și practicieniiSenior ofițeri și asistenți angajați în cadrul funcției de resurse umane a organizației lor care doresc să implementeze managementul performanței ca un proces sistematic și continuu de îmbunătățire a performanței organizaționale prin dezvoltarea performanțelor persoanelor și echipelor.Rezultatele învățării... [-]

Management avansat pentru asistenții personali

Campus 2 săptămâni December 2018 Regatul Unit London

La finalizarea acestui curs veți fi capabili să înțelegeți organizația ca fiind una dintre funcțiile fundamentale ale managementului, funcțiile, natura și sfera activităților de birou. [+]

Informatie cheieCodul cursului: ASS101Durata: 2 săptămâniTaxă: 3945 RONCursuri de cursOrganizare de birouriBeneficiile bunei organizăriPași în organizareManuale de birouAutoritatea și responsabilitateaAdministrația BirouluiAdministrarea birourilor administrativeObiectivefuncţiiAdministrarea informațieiFormulare de birouControlProiectarea formularelorSeturi de formularePapetărie continuăGestionarea inregistrarilorCaracteristicile unui sistem bun de arhivareSelectarea unui sistem adecvat de indexareRezistența înregistrărilorEvaluarea programului de gestionare a înregistrărilorPapetărie și consumabile de birouStandardizarea materialelor de birouProcedura de achizițiePrincipii de depozitare aplicabile bunurilorControlul consumuluiManagementul comunicăriiBariere comune la comunicareComunicare efectivaComunicarea oralăComunicare scrisăRaportarea managementuluiRaportați scriereaTipuri de rapoarteSpecimen de rapoartePrecis scrisÎmbunătățirea muncii și măsurarea munciiStudiu de metodăÎmbunătățirea metodelorUtilizări și aplicații de prelevare de probeStandardizarea și simplificarea munciiServicii de secretariatCalificările unui secretarTipuri de secretariServicii clericeServicii de recepțieControlul costurilor de birouMetode de reducere a costurilor și de economisire a costurilorStabilirea bugetelorTipuri de bugeteControlul controluluiPublic țintă... [-]

Management de proiect - Nivelul 1

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână January 2019 Regatul Unit London

La finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: procesul de screening și selecție a proiectului; provocările managementului de proiect din perspectiva liderului de proiect; gestionarea scopului proiectului și caracteristicile cheie ale planului general etc. [+]

Curs de planificare și management al proiectului - Nivelul 1INFORMATIE CHEIECodul cursului: OPM108ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2645 £CONTEXTUL CURSULUISelecția proiectelor și managementul portofoliuluiSelecția proiectelorAbordări la selectarea și selecția proiectelorModele financiareGestionarea portofoliului de proiecteConducerea și managerul de proiectLiderii versus manageriiCum conduce managerul de proiectTrăsături ale liderilor de proiect eficiențiCampionii de proiecteNoua conducere a proiectuluiProfesionalismul managementului de proiectDomeniu de aplicareDezvoltarea conceptualăDeclarația de domeniuAutorizație de lucruScopul rapoartelorSistem de controlÎnchiderea proiectuluiProiectarea echipei, conflictul și negociereaConstruirea echipei de proiectCaracteristicile echipelor efective de proiectMotivele pentru care echipele nu reușescEtape în dezvoltarea grupuluiRealizarea cooperării inter-funcționaleEchipe virtuale de proiectManagementul conflictelorNegociereManagementul riscurilorManagementul riscului: un proces în patru etapeGestionarea riscului de proiect: o abordare integratăPublic țintă... [-]

Management de proiect - Nivelul 2

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea cursurilor de management al proiectului, veți putea înțelege: că managerii și echipele de proiect sunt ținute atât la standarde de performanță, cât și la standarde de control al costurilor; diferite instrumente de planificare a proiectului; cum să aloce resursele necesare pentru a sprijini diversele activități ale proiectului care au fost identificate etc. [+]

Atelier de management al proiectului - Nivelul 2INFORMATIE CHEIECodul cursului: OPM108BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2695 £CONTEXTUL CURSULUIEstimarea costurilor și bugetareaGestionarea costurilorEstimarea costurilorCrearea unui buget al proiectuluiDezvoltarea contingențelor bugetareProgramarea programelorDezvoltarea unei rețeleEstimarea durateiConstruirea căii criticeGrafice GanttPrograme crashingManagementul resurselorElementele de bază ale constrângerilor resurselorÎncărcarea resurselorRestabilirea resurselorTabele de încărcare a resurselorGestionarea resurselor în medii cu mai multe proiecteEvaluarea și controlul proiectelorCicluri de control - un model generalMonitorizarea performanței proiectuluiGestionarea valorilor obținuteFolosirea valorii câștigate pentru a gestiona un portofoliu de proiecteProbleme în utilizarea eficientă a gestionării valorii câștigateFactorii umani în evaluarea și controlul proiectelorÎnchiderea și terminarea proiectuluiTipuri de terminare a proiectuluiTerminarea naturală - procesul de închidereTerminarea anticipată a proiectelorPregătirea raportului final al proiectuluiPublic țintă... [-]

Management Essentials Systems Information - Nivelul 2

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână January 2019 Regatul Unit London

La finalizarea acestui curs veți fi capabili: să evaluați beneficiile potențiale ale sistemelor de informare socială către organizații; apreciaza utilizarea sistemelor de business intelligence; să diferențieze elementele-cheie ale dezvoltării sistemelor informatice și să înțeleagă evoluția sistemului de rol în SIG, etc. [+]

Management Essentials Systems Information - Nivelul 2INFORMATIE CHEIECodul cursului: IT102BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2675 £CONTEXTUL CURSULUISisteme de informare socială socialăCe este un sistem de informare social media (SMIS)?SMIS pentru a avansa strategia organizaționalăCreșterea capitalului socialGestionarea riscurilor de medii socialeUnde ne iau social media?Sisteme de Business IntelligenceCum utilizează organizațiile sistemele de informații de afaceri (BI)?Cele trei activități principale în procesul BIFolosind depozite de date și date marts pentru a obține dateTrei tehnici pentru prelucrarea datelor BIAlternativele pentru publicarea BIDezvoltarea sistemelor informaticeCe este dezvoltarea sistemelor?Cele cinci faze ale ciclului de viață al dezvoltării sistemelor (SDLC)Definirea definiției sistemuluiRolul utilizatorilor în faza de cerințeProiectarea celor cinci componenteImplementarea unui ISSarcinile de întreținere a sistemuluiProbleme cu SDLCManagementul sistemelor informaticeFuncțiile și organizarea departamentului ISCum organizațiile planifică utilizarea IS?Avantajele și dezavantajele externalizăriiDrepturi și responsabilități ale utilizatorilorGestionarea securității informațiilorScopul securității ISCât de mare este problema securității calculatorului?Răspunzând amenințărilor la adresa securitățiiGaranții tehniceProtecția datelorProtecția omuluiRăspuns la incidentele de securitatePublic țintă... [-]

Management financiar

Campus Cu normă întreagă 3 zilele November 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestor ateliere financiare, veți putea înțelege: natura și importanța evaluării investițiilor pe termen lung; cum să utilizați o serie de tehnici de evaluare a investițiilor pentru a evalua și a compara proiectele; avantajele și limitările fiecărei metode; natura unei societăți cu răspundere limitată etc. [+]

Management financiarINFORMATIE CHEIECodul cursului: AFB102Durata: 3 zileTaxă: 1635 £CONTEXTUL CURSULUITehnici de evaluare a investițiilorRata contabilă de rentabilitatePerioada de rambursareValoarea actuală netăReducerea la valoarea actualizatăRata interna de returnareSurse de finanțare a companieiNatura societăților cu răspundere limitatăCapitalul socialBursa de ValoriCapital de riscÎmprumut și capital și împrumuturiProfituri retinuteCerințe de raportareGestionarea capitalului de lucruValoarea capitalului circulantGestionarea inventarelorGestionarea creanțelor comercialeGestionarea numeraruluiGestionarea datoriilor comercialePublic țintăȘefii și directorii companiei.Manageri și directori.Cei care doresc să examineze modalitățile prin care situațiile financiare și alte informații financiare pot îmbunătăți calitatea procesului de luare a deciziilor.Rezultatele învățării... [-]

Management strategic

Campus 2 săptămâni March 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de pregătire strategică, veți putea înțelege mediul strategic și de ce este important. [+]

Informatie cheieCodul cursului: SM102Durata: 2 săptămâniTaxă: 4145 RONCursuri de cursAnalizând mediul strategicExplorarea mediului concurențialMediul strategic - elementele de bazăGradul de turbulență în mediuAnalizând mediul generalAnalizând etapele creșterii piețeiFactori cheie pentru succesul într-o industrieAnalizând mediul competitiv al industriei - contribuția lui PorterAnalizând mediul cooperativAnalizând în profunzime unul sau mai mulți concurenți imediațiAnaliza clientului și segmentarea piețeiAnaliza resurselor și a capacitățilorDe ce o organizație deține deloc resurse? Decizia de a face sau de a cumpăraAnaliza resurselor și valoarea adăugătoareValoare adăugată: lanțul valoric și sistemul de valori - contribuția lui PorterAnaliza resurselor și avantajul competitivIdentificarea resurselor și a capacităților care oferă un avantaj competitiv durabilAnaliza resurselor și a capacităților - îmbunătățirea avantajului competitivAnalizând alte resurse importante ale companiei: în special resursele umaneDinamica strategieiDezvoltarea unui cadru de afaceri dinamicDinamica mediului schimbător și nesigur al unei organizațiiStrategii dinamice pe piețele în mișcare rapidăDinamica dezvoltării resurselorStrategii concurențiale agresiveDinamica strategiilor de cooperareDinamica strategiei folosind teoria jocurilorScopul prescris, realizat prin misiune, obiective și eticăModelarea scopului organizațieiDezvoltarea unei viziuni strategice pentru viitorAnaliza puterii părților interesateGuvernanța corporativă și scopul organizațieiScopul format de etică și responsabilitatea socială corporativăDezvoltarea misiuniiDezvoltarea obiectivelorScopul provenit din cunoaștere, tehnologie și inovareÎnțelegerea și măsurarea cunoștințelorCunoașterea și scopulFolosirea tehnologiei pentru a dezvolta un scop și un avantaj competitivInovare și scopCum să inovați: procesul de "idei"Dezvoltarea opțiunilor strategice la nivel de businessScopul și analiza SWOT - contribuția lui AndrewsOpțiuni bazate pe mediu: strategii generice - contribuția lui PorterOpțiuni strategice bazate pe mediu: matricea opțiunilor piețeiOpțiuni strategice bazate pe mediu: matricea metodei de expansiuneOpțiuni strategice bazate pe resurse: vizualizarea bazată... [-]

Management Strategic al Resurselor Umane - Nivelul 1

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână April 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: natura strategică a ÎR; procesul de formulare și implementare a strategiei de dezvoltare organizațională; semnificația și importanța managementului capitalului uman (HCM). [+]

Management Strategic al Resurselor Umane - Nivelul 1INFORMATIE CHEIECodul cursului: HR101ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2675 £CONTEXTUL CURSULUIRolul strategic al HRNatura strategică a ÎRModelul partener strategic de afaceriRolul strategic al directorilor de resurse umaneRolul strategic al șefilor funcțiilor de resurse umaneStrategia de dezvoltare organizaționalăActivități de dezvoltare organizaționalăFormularea și implementarea strategiei de dezvoltare organizaționalăSchimbarea culturiiStrategia de management al capitalului uman (HCM)Obiectivele HCMRolul strategiei HCMLegătura dintre HCM și strategia de afaceriDezvoltarea unei strategii HCMStrategia de management al cunoștințelorProcesul de gestionare a cunoștințelorSurse și tipuri de cunoștințeAbordări la elaborarea strategiilor de gestionare a cunoștințelorComponente ale strategiei de management al cunoașteriiStrategia de management al performanțeiNatura unui sistem de management al performanțeiActivități de management al performanțeiProbleme de implementareNatura strategiei de management al performanțeiPublic țintăDirectori de resurse umaneȘefii funcțiilor de resurse umaneHR partenerii de afaceriDirectori de resurse umane, manageri, consilieri și ofițeri care doresc să contribuie la dezvoltarea și implementarea strategiei de resurse umane.Șefi de conducere, președinți, membri ai consiliului, directori de companii, șefi de departamente și toți cei de la cele mai înalte niveluri ale unei organizații interesate să dezvolte o cunoaștere aprofundată a strategiei de management al resurselor umane.Rezultatele învățării... [-]

Management Strategic al Resurselor Umane - Nivelul 2

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână April 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: semnificația și importanța implicării angajaților; abordarea strategică a resurselor umane în materie de resurse; natura managementului strategic al talentelor; sensul, scopurile și filozofia învățării și dezvoltării strategice etc. [+]

Curs de formare strategică pentru managementul resurselor umane - Nivelul 2INFORMATIE CHEIECodul cursului: HR101BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2725 £CONTEXTUL CURSULUIStrategia angajamentului angajatuluiCe este angajamentul?De ce este important angajamentul?Care sunt factorii care influențează implicarea angajaților?Natura și conținutul strategiei de implicare a angajațilorStrategia resurselorIntegrarea strategiilor de afaceri și de resurseComponentele strategiei resurselor angajațilorPlanificarea forței de muncăResurse planuriStrategie de retențieStrategia de management al talentelorGestionarea strategică a talentelorCe este talentul?Strategia de management al talentelorStrategia de învățare și dezvoltareElemente de învățare și dezvoltareStrategie pentru crearea unei culturi de învățareStrategia de învățare organizaționalăStrategie individuală de învățareStrategie de recompensareDe ce aveți o strategie de recompensare?Caracteristicile strategiei de recompensePrincipii directoareDezvoltarea strategiei de recompensePublic țintă... [-]

Management strategic avansat

Campus 2 săptămâni March 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de formare CEO, veți putea să înțelegeți principalele oportunități bazate pe mediu și bazate pe resurse disponibile organizațiilor și opțiunile strategice care apar din aceste oportunități. [+]

Informatie cheieCodul cursului: SM101Durata: 2 săptămâniTaxă: 4245 £Cursuri de cursDezvoltarea opțiunilor strategice la nivel de businessScopul și analiza SWOT - contribuția lui AndrewsOpțiuni bazate pe mediu: strategii generice - contribuția lui PorterOpțiuni strategice bazate pe mediu: matricea opțiunilor piețeiOpțiuni strategice bazate pe mediu: matricea metodei de expansiuneOpțiuni strategice bazate pe resurse: vizualizarea bazată pe resurseOpțiuni strategice bazate pe resurse: reducerea costurilorDezvoltarea opțiunilor strategice la nivel corporativStrategia la nivel de companie: beneficiile și costurile diversificăriiOpțiuni corporative: grade de diversificareStrategia corporativă și rolul centrului - principiul părințilorStrategia corporativa: deciziile privind portofoliul diversificat de produse al companieiInstrumentele de opțiuni la nivel de companie: de la achiziție la restructurareEvaluarea și dezvoltarea strategiei: Procesul de prescripțieConținutul strategiei de prescripție: evaluare pe baza a șase criteriiEvaluarea strategiei: proceduri și tehniciAplicarea dovezilor și îndrumărilor empiriceModelul clasic prescriptiv al managementului strategic: explorarea procesuluiGăsirea căii strategice înainteImportanța contextului de strategieRută strategică bazată pe supraviețuireRută strategică bazată pe incertitudineRută strategică bazată pe rețeaRută strategică bazată pe învățareStructura organizațională, stilul și problemele oamenilorStrategie înainte de structură?Construirea structurii organizației: principii de bazăAlegerea stilului de conducere și a culturiiTipuri de structuri organizatoriceStructuri organizatorice pentru inovareMotivația și personalul în implementarea strategieiImplementarea și controlul planului strategicNatura și limitările procesului de implementareObiective, stabilirea sarcinilor și comunicarea strategieiAlocare resurselorInformare, monitorizare și controlBalanța Scorecard: contribuția lui Kaplan și a lui NortonPlanificare strategică planificativăStrategia ecologică și durabilitateaStrategia ecologică și durabilitatea: principalele subiecteStrategia verde: analiza de mediuStrategia verde: analiza resurselorStrategia verde: părțile interesate și scopul organizatoricStrategia verde: cunoaștere, tehnologie și inovațieStrategia verde: opțiuni și opțiuni strategiceImplementarea strategiilor ecologiceGestionarea schimbării strategiceConceptul... [-]

Management strategic avansat al resurselor umane

Campus 2 săptămâni April 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de formare și dezvoltare a resurselor umane, veți putea înțelege natura strategică a ÎR. [+]

Informatie cheieCodul cursului: HR101Durata: 2 săptămâniTaxă: 4145 RONCursuri de cursRolul strategic al HRNatura strategică a ÎRModelul partener strategic de afaceriRolul strategic al directorilor de resurse umaneRolul strategic al șefilor funcțiilor de resurse umaneStrategia de dezvoltare organizaționalăActivități de dezvoltare organizaționalăFormularea și implementarea unei strategii de dezvoltare organizaționalăSchimbarea culturiiStrategia de management al capitalului uman (HCM)Obiectivele HCMRolul strategiei HCMLegătura dintre HCM și strategia de afaceriDezvoltarea unei strategii HCMStrategia de management al cunoștințelorProcesul de gestionare a cunoștințelorSurse și tipuri de cunoștințeAbordări la elaborarea strategiilor de gestionare a cunoștințelorComponente ale strategiei de management al cunoașteriiStrategia de management al performanțeiNatura unui sistem de management al performanțeiActivități de management al performanțeiProbleme de implementareNatura strategiei de management al performanțeiStrategia angajamentului angajatuluiCe este angajamentul?De ce este important angajamentul?Care sunt factorii care influențează implicarea angajaților?Natura și conținutul strategiei de implicare a angajațilorStrategia resurselorIntegrarea strategiilor de afaceri și de resurseComponentele strategiei resurselor angajațilorPlanificarea forței de muncăResurse planuriStrategie de retențieStrategia de management al talentelorGestionarea strategică a talentelorCe este talentul?Strategia de management al talentelorStrategia de învățare și dezvoltareElemente de învățare și dezvoltareStrategie pentru crearea unei culturi de învățareStrategia de învățare organizaționalăStrategie individuală de învățareStrategie de recompensareDe ce aveți o strategie de recompensare?Caracteristicile strategiei de recompensePrincipii directoareDezvoltarea unei strategii de recompensarePublic țintăDirectori de resurse umaneȘefii funcțiilor de resurse umaneHR partenerii de afaceriDirectori de resurse umane, manageri, consilieri și ofițeri care doresc să contribuie la dezvoltarea și implementarea strategiei de resurse umane.Șefi de conducere, președinți, membri ai consiliului, directori de companii, șefi de departamente și toți cei de la cele mai înalte niveluri ale unei... [-]

Management strategic strategic avansat

Campus 2 săptămâni February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege modul în care operațiunile trebuie să decidă cum să își modifice capacitatea (dacă este deloc), deoarece cererea pentru produsele și serviciile lor fluctuează. [+]

Informatie cheieCodul cursului: OPM102Durata: 2 săptămâniTaxă: 4095 RONCursuri de cursGestionarea capacitățilorMasurarea cererii si a capacitatiiStabilirea capacității bazei operațieiModalități de a face față neconcordanțelor dintre cerere și capacitateModul în care operațiile înțeleg consecințele deciziei de capacitateManagementul lanțului de aprovizionareCum intră lanțurile de distribuție în competițieGestionarea relațiilor în lanțurile de aprovizionareGestionarea oferteiGestionarea cereriiDinamica lanțurilor de aprovizionareManagementul InventaruluiDe ce ar trebui să existe vreun inventar?Cantitatea de comandă - decizia privind volumulCând să faceți o comandă - decizia de sincronizareControlul inventaruluiSisteme de planificare și controlCare sunt sistemele de planificare și control?ERP și modul în care a evoluat în cel mai comun sistem de planificare și controlImplementarea sistemelor de planificare și controlPlanificarea cerințelor materiale (MRP)Programul de producție de bazăDocumentul de materiale (BOM)Inventarul înregistreazăProcesul de compensare MRPVerificarea capacității MRPOperațiuni LeanCe este lean?Cât de slabă elimină deșeurileAplicarea slabă în întreaga rețea de alimentareComparând lean cu alte abordăriÎmbunătățirea operațiunilorImportanța îmbunătățirii gestionării operațiunilorElementele cheie ale îmbunătățirii operațiunilorAbordări largi de îmbunătățireTehnici de îmbunătățireGestionarea procesului de îmbunătățireAdministrare de calitateCe este calitatea?Importanța calitățiiEtape care conduc spre conformitatea specificațiilorCe este managementul calității totale (TQM)Gestionarea riscurilor și recuperăriiCe este managementul riscului?Evaluarea cauzelor potențiale și a consecințelor eșecului prin operațiuniPrevenirea eșecurilorReducerea efectelor eșecului prin operațiuniRecuperarea operațiunilor din cauza efectelor eșeculuiManagement de proiectCe este managementul de proiect?Proiecte de planificareControlul proiectelorPublic țintă... [-]

Management strategic strategic avansat

Campus Online şi campus combinate Cu normă întreagă 9 zilele January 2019 Regatul Unit London + 1 mai mult

După finalizarea acestui curs de marketing internațional, veți putea înțelege: trei domenii principale ale mediului de marketing; caracteristicile cheie asociate cu mediul de marketing; Analiza PESTLE și modul în care este folosit pentru a înțelege mediul extern etc. [+]

Management strategic strategic avansatINFORMATIE CHEIECodul cursului: MPRS101Durata: 9 zileTaxă: 3865 £CONTEXTUL CURSULUIMediul de marketingÎnțelegerea mediului externÎnțelegerea mediului de performanțăÎnțelegerea mediului internAudit de marketingStrategie de marketingPlanificarea strategică de marketing - activitățiPunerea în aplicareGestionarea și controlul programelor de marketingPlanificarea marketinguluiSegmentarea și poziționarea piețeiProcesul STPSegmentarea pieței pe piețele de consumSegmentarea pe piețele de afaceriPiețele țintăRestricții de segmentarepoziţionareaDezvoltarea pieței internaționaleDezvoltarea pieței internaționale: o strategie de creștereStrategia competitivă internaționalăSelectarea pieței internaționaleMediu de marketing internaționalCriterii de selecție pentru introducerea pe piațăDezvoltarea și dezvoltarea inovațiilor noiNivelurile produselorClasificarea produselorGamă de produse, linie și amestecCicluri de viață ale produselorPropuneri de dezvoltare pentru produse și serviciiDezvoltarea serviciilorProcesul de adoptareTeoria difuzieiDecizii privind prețul și valoarea cliențilorElasticitatea cererii de prețConceptul de stabilire a prețurilor și de costRelația dintre prețuri și costurile propuseManagementul prețurilorConfigurarea mixului de comunicări de marketingSelectarea instrumentelor potriviteMesaje de comunicare de marketingMass-mediaAlte metode și abordări promoționaleComunicații integrate de marketingMarketing digital și social mediaEvoluția internetuluiEvoluția social mediaComunicatii de marketing digitalcrowdsourcingConsiderații juridice și eticeDecizii privind branding-ulCum funcționează mărcile: asociații și personalitățiNume de marcăTipuri de mărciStrategii de brandingCum să construiți branduriMarcă co-creareSectorul de brandingCapitalul de marcăPublic țintăComandanți de comunicareDirectori de marketing și comunicare, manageri, directori și personal.Rezultatele învățării... [-]

Management strategic strategic avansat

Campus Cu normă întreagă 9 zilele April 2019 Regatul Unit London

La finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: managementul acelor servicii care sunt furnizate direct de sectorul public - management financiar, managementul performanței, tehnologia informației, orientarea clientului-cetățean [+]

Management strategic strategic avansatINFORMATIE CHEIECodul cursului: PS101Durata: 9 zileTaxă: 3810 £CONTEXTUL CURSULUIGestionarea finanțelor publiceO scurtă istorie a managementului financiar în guvernBugetarea la nivel naționalArta de a reduce bugeteleGestionarea performanțeiDe ce măsurați și gestionați performanța?Cei trei EEducaţiePersoanele fizice și performanța organizaționalăManagementul performanței și evaluarea politicilorManagerial discretionE-guvernareAmbițiaRealizareaProvocărileCustomer-Citizen OrientationClienții, alegătorii și cetățeniiAbordări orientate spre clientContradicții în orientarea clientului-cetățeanAudit și inspecțieDe la conformare la performanțăAuditCopii și educațieînchisoriÎnvățarea de a face față inspecțieiUtilizarea pieței în serviciile publicePiețele și "cvasi-piețele"De ce să conducă piețele?Un spectru competitivGestionarea în mediul concurențialGestionarea prin contracteMediul de contractareContractarea și punerea în funcțiuneContracte obligatorii și contradictoriiSuccesul și eșecul contractăriiParteneriate public-privatDe ce PPP-urile?Tipuri de acordînchisoriConstruirea de școli pentru viitorspitaleRegenerarea urbana / dezvoltarea proprietatiiAutostrăziExistă un viitor pentru PPP?RegulamentRegulamentPutereApă și canalizareCalea feratăPublic țintăFuncționari de servicii publice, manageri și cei care lucrează în anumite capacități cu sectorul public.Cei angajați în sectorul public însărcinați cu responsabilitatea de a aduce schimbări, astfel încât organizarea lor să fie mai eficientă și să ofere mai multă valoare pentru bani.Directori de servicii publice care înțeleg nevoia de reformă și, în calitate de echipă, cred că prin recalibrarea statului și a serviciilor sale implică acest lucru.Cei care doresc să abordeze etosul, obiectivele și disciplinele serviciului public vor contribui la crearea mijloacelor de refacere și consolidare a acestora.Rezultatele învățării... [-]

Management strategic strategic avansat

Campus 2 săptămâni February 2019 Regatul Unit London

La finalizarea acestui curs veți fi capabili să înțelegeți principalele influențe externe și contextul organizațional în care se desfășoară planificarea și managementul relațiilor publice. [+]

Informatie cheieCodul cursului: MPRS103Durata: 2 săptămâniTaxă: 4095 RONCursuri de cursPlanificarea relațiilor cu publiculImportanța contextuluiMediul externMediu internPrograme strategice de relații publice și campaniiSisteme de planificareUn șablon de planificareImaginea corporativă, reputația și identitateaControversa asupra imaginii în relațiile publiceImaginea și reputația corporativăIdentitate corporativăManagementul reputației și branding-ul corporativMăsurarea imaginii corporative și a reputațieiRelatii mediaRelațiile cu mass-media sau relațiile cu publicul?Publicitatea media și relațiile cu mass-mediaMedia și perspectivele politiceRelații practice cu mass-mediaRelațiile publice digitale: dincolo de relațiile cu mass-mediaComunicare internăScopul comunicării interneModificări în mediul extern care afectează comunicarea internă a unei organizațiiModificarea raportului angajat / angajatorRolurile de comunicare ale liderilor și managerilorCultură organizațională și declarații de valoriElaborarea unei strategii interne de comunicareGestionarea programelor de implicare comunitarăImplicarea comunității în comunitate (CCI)Angajați și programe comunitareCauze legate de marketing (CRM)Dezvoltarea programelor comunitareEvaluarea programelor comunitareManagementul problemelorCreșterea gestionării problemelorInstrumente și proceseDezvoltarea unei strategii de problemăEvoluția gestionării problemelorManagementul relațiilor publice cu crizeDe unde provin crizele?Cum să vă pregătiți pentru o crizăComunicarea în timpul unei crizeManagementul relațiilor publice în domeniul internetului și al crizelorAfacerile publiceLocalizarea rolului afacerilor publice în cadrul organizațieiSfera afacerilor publiceActivitatea de lobbyAdministrarea afacerilor publiceComunicații integrate de marketingSetul de instrumente de comunicare în marketingSegmentarea, direcționarea și poziționarea (STP)Branding și comunicații de marketing integratePlanificarea integrării mixului de comunicări de marketingComunicarea corporatistăScopul comunicării corporative (sau a cadrelor de practică)Comunicarea corporatistă în practicăContextul organizațional: modul în care comunicarea corporativă se integrează în structurile organizaționalePublic țintă... [-]

Managementul calității totale - introducere avansată organizațională

Campus Cu normă întreagă 3 zilele December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: schimbarea și îmbunătățirea continuă; modul în care procesul de îmbunătățire este declanșat; o serie de abordări care pot fi urmate în introducerea TQM; structura unui cadru care să ajute la introducerea TQM etc. [+]

Managementul calității totale - introducere avansată organizaționalăINFORMATIE CHEIECod curs: OPM106A3Durata: 3 zileTaxă: 1575 £CONTEXTUL CURSULUIIntroducerea TQMSchimbarea și îmbunătățirea continuăForțe pentru schimbareCum încep companiile?Abordări la TQMUn cadru pentru introducerea TQMorganizareaSisteme și tehniciMăsurare și feedbackSchimbarea culturiiUtilizarea cadruluiNivelurile de adoptare a TQMNivelul 1 - neangajatNivelul 2 - drifteriiNivelul 3 - instrumente de împingereNivelul 4 - amelioratoriNivelul 5 - câștigători de premiiNivelul 6 - clasa mondialăPublic țintăȘefii, directorii și șefii de departamente care doresc să joace un rol mai important în stabilirea politicii de calitate în cadrul organizațiilor lor.Membrii echipei de conducere care doresc să creeze dialogul strategic, mediul organizațional, atmosfera, valorile și comportamentul în care managementul calității totale (TQM) își poate atinge potențialul.Cei care doresc să creeze o cultură organizațională în care fiecare persoană din fiecare departament se angajează pe deplin să-și îmbunătățească propriile performanțe și este dedicată satisfacerii nevoilor clienților lor interni și așteptărilor viitoare.Managementul de nivel mediu și de primă clasă care dorește să joace un rol-cheie în punerea în aplicare a principiilor TQM la capătul ascuțit al organizației.IndustriașiiConsultanți de managementRezultatele învățării... [-]

Managementul financiar avansat în sectorul public - Planificare, implementare, raportare și analiză

Campus 2 săptămâni March 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea folosi instrumentele de prognoză, puteți stabili precizia prognozelor, puteți aplica cel mai precis instrument de prognoză. [+]

Informatie cheieCodul cursului: PS105Durata: 2 săptămâniTaxă: 4095 RONCursuri de cursPrognoza veniturilorMedia mobilă simplă (SMA)Exponențială netezire (EXS)Media mobilă a transformării (TMA)Regresia împotriva timpuluiUn model de prognoză cvasi-casualDeterminarea preciziei previziunilorAnaliza dezvoltării resurselorDefinirea problemei: lipsa veniturilorEstimarea deficitului de venitDezvoltarea opțiunilor pentru venituriEvaluarea opțiunilor privind veniturileA lua deciziiEstimarea costurilorClasificarea costurilorEstimarea costului totalEstimarea costului mediuCompararea costurilorCalcularea valorii actualeCalculul costului anualizatAnaliza costurilor incrementaleAnaliza cost-beneficiuIntroducere în analiza cost-beneficiuProbleme în analiza cost-beneficiuMonitorizarea performanțelor financiareDeterminarea indicatorilor de monitorizareDetectarea performanțelor inacceptabileÎnțelegerea cauzelor și luarea de măsuriManagementul numeraruluiCrearea unui buget de numerarStabilirea unui echilibru optim de numerarRaportarea și analiza financiară: situația activelor neteCe informații se prezintă în situația activelor nete?Procesul contabilPrincipii care guvernează practicile contabileRaportarea și analiza financiară: Declarația activitățilorCe informații se află în declarația de activități?Baze de contabilitateRaportare și analiză financiară: declarații la nivel de fondFondurile guvernamentaleFonduri proprietateFondurile fiduciareAnaliza condițiilor financiare (FCA)Care este analiza condițiilor financiare?Determinarea măsurilor în FCAIdentificarea oricărei tendințe de avertizare a deteriorării situației financiareSpecificarea relațieiExplicarea relațieiRaportul FCAPublic țintăPersonal financiar și bugetar din guverne.Oricine este interesat de finanțele guvernamentale.Rezultatele învățării... [-]

Managementul instalațiilor - Nivelul 1

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână April 2019 Regatul Unit London

La finalizarea acestui curs, veți putea înțelege complexitatea și cerințele în continuă schimbare ale administrării facilităților (FM) și rolul său în a permite activității principale a unei companii să funcționeze eficient, contribuind astfel la rentabilitate etc. [+]

Managementul instalațiilor - Nivelul 1INFORMATIE CHEIECod curs: OPM109ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2675 £CONTEXTUL CURSULUINoțiuni de bază cu Elementele de bazăObiective și obiective: stabilirea standuluiInstrumentele de comerțÎnțelegerea portofoliului dvs.Gestionarea persoanelor: personal și cliențiGestionați-vă personalulLucru în echipă: ce face o echipă bună?Pregatirea personaluluiServiciu cliențiPolitici, strategii și proceduriPoliticiPunctele cheie ale unei strategiiProceduri:Note de orientareFormulareCursul administrativMonitorizare și gestionareAdministrare de calitateRiscuri și pasiveConformitateRiscuri cu construcții noi și perioade de defecțiuniRiscuri la proprietateExternalizarea serviciilor sau a personalului din cadrul personalului?Motive pentru externalizarea serviciilorOutsourcing: avantaje și dezavantajeSpecificațiiRiscLucrul cu antreprenoriiCaieturi de achiziție pentru FMPublic țintă... [-]

Managementul instalațiilor - Nivelul 2

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână April 2019 Regatul Unit London

La finalizarea acestui program de instruire în domeniul întreținerii, veți putea înțelege complexitatea și cerințele în continuă schimbare ale managementului infrastructurii (FM) și rolul său de a permite activității principale a unei companii să funcționeze eficient, contribuind astfel la rentabilitate etc. [+]

Managementul instalațiilor - Nivelul 2INFORMATIE CHEIECodul cursului: OPM109BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2725 £CONTEXTUL CURSULUIEchipe interneEchipa de întreținereEchipa de supraveghere a site-uluiEchipa HelpdeskEchipa de postareEchipa de curățareEchipa de securitateÎntreținere, inclusiv Construcții noi și Management spațialTipuri de întreținereProgram planificat și sondaj planificatManagementul spațiuluiConstrucții noi și întreținereDurabilitatea, utilizarea resurselor și tehnologiile durabileCe este sustenabilitatea?Îmbunătățirea durabilității organizației dvs.Sustenabilitate: o abordare a întregii organizațiiDeterminarea amprentei de carbonTehnologii durabileUtilitățiEducarea ocupanților clădirilorDeșeurile și modul de abordare a acestoraCe este deșeurile?Deșeuri de hârtieMancare irositaDeșeuri specializateDeșeuri de construcțieConducerea floteiDrivere și licențevehiculeControlul cheieCălătorii în jurnaltrackersCarduri de combustibilAchiziții de capitalPublic țintă... [-]

Managementul lanțului de aprovizionare

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână November 2018 Regatul Unit London

La finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: importanța strategică a designului, planificării și funcționării lanțului de aprovizionare pentru fiecare firmă; modul în care buna gestionare a lanțului de aprovizionare poate fi un avantaj competitiv, în timp ce deficiențele din lanțul de aprovizionare pot afecta performanța unei firme etc. [+]

Managementul lanțului de aprovizionareINFORMATIE CHEIECodul cursului: OPM105Durata: 1 săptămânăTaxă: 2645 £CONTEXTUL CURSULUIConstruirea unui cadru strategic pentru analizarea lanțurilor de aprovizionareÎnțelegerea lanțului de aprovizionarePerformanța lanțului de aprovizionare: realizarea unei potriviri și a unui domeniu de aplicareLanțuri de aprovizionare și metriciProiectarea rețelei lanțului de aprovizionareProiectarea rețelelor de distribuțieDesign de rețea în lanțul de aprovizionareProiectarea retelelor globale de distributiePlanificarea și coordonarea cererii și ofertei într-un lanț de aprovizionarePrognoza cererii într-un lanț de aprovizionarePlanificarea agregată într-un lanț de aprovizionarePlanificarea vânzărilor și operațiunilor: planificarea cererii și ofertei într-un lanț de aprovizionareCoordonarea într-un lanț de aprovizionarePlanificarea și gestionarea stocurilor într-un lanț de aprovizionareGestionarea economiilor de scară într-un lanț de aprovizionare: inventar cicluGestionarea incertitudinii într-un lanț de aprovizionare: inventar de siguranțăDeterminarea nivelului optim de disponibilitate a produsuluiGestionarea driverelor cross-funcționale într-un lanț de aprovizionareSourcing deciziile într-un lanț de aprovizionareGestionarea prețurilor și veniturilor într-un lanț de aprovizionareDurabilitatea și lanțul de aprovizionarePublic țintăComandanți de operațiuniSegmente de distribuție și directori de operațiuni, manageri, directori, ofițeri și personal.Profesioniști în domeniul comerțului și al industriei, activi în logistică sau în managementul lanțului de aprovizionare, care sunt interesați de oportunități de îmbunătățire a eficienței și eficienței funcției logistice și de aprovizionare a organizațiilor lor.Cei interesați de logistică și managementul lanțului de aprovizionare în sensul cel mai larg.Rezultatele învățării... [-]

Managementul marketingului

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână January 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de formare a managerului de marketing, veți putea înțelege: diferite nivele ale propunerii; diferite tipuri de propuneri de produse și concepte specifice legate de gestionarea produselor, inclusiv ciclul de viață al produsului; relația dintre ofertele de produse și servicii și spectrul de servicii pentru produse etc. [+]

Managementul marketinguluiINFORMATIE CHEIECodul cursului: MPRS101BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUIDezvoltarea și dezvoltarea inovațiilor noiNivelurile produselorClasificarea produselorGamă de produse, linie și amestecCicluri de viață ale produselorPropuneri de dezvoltare pentru produse și serviciiDezvoltarea serviciilorProcesul de adoptareTeoria difuzieiDecizii privind prețul și valoarea cliențilorElasticitatea cererii de prețConceptul de stabilire a prețurilor și de costRelația dintre prețuri și costurile propuseManagementul prețurilorConfigurarea mixului de comunicări de marketingSelectarea instrumentelor potriviteMesaje de comunicare de marketingMass-mediaAlte metode și abordări promoționaleComunicații integrate de marketingMarketing digital și social mediaEvoluția internetuluiEvoluția social mediaComunicatii de marketing digitalcrowdsourcingConsiderații juridice și eticeDecizii privind branding-ulCum funcționează mărcile: asociații și personalitățiNume de marcăTipuri de mărciStrategii de brandingCum să construiți branduriMarcă co-creareSectorul de brandingCapitalul de marcăPublic țintăComandanți de comunicareDirectori de marketing și comunicare, manageri, directori și personal.Rezultatele învățării... [-]

Managementul Relațiilor Publice

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de formare în PR, veți putea înțelege: cum să caracterizați o problemă și diferența dintre probleme și alte probleme de management; care emite progrese pe parcursul unui ciclu de viață și în care a ajuns o etapă; caracteristicile problemelor și diferitele forțe motrice ale problemelor corporative și activiste etc. [+]

Managementul Relațiilor PubliceINFORMATIE CHEIECodul cursului: MPRS103BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2645 £CONTEXTUL CURSULUIManagementul problemelorCreșterea gestionării problemelorInstrumente și proceseDezvoltarea unei strategii de problemăEvoluția gestionării problemelorManagementul relațiilor publice cu crizeDe unde provin crizele?Cum să vă pregătiți pentru o crizăComunicarea în timpul unei crizeManagementul relațiilor publice în domeniul internetului și al crizelorAfacerile publiceLocalizarea rolului afacerilor publice în cadrul organizațieiSfera afacerilor publiceActivitatea de lobbyAdministrarea afacerilor publiceComunicații integrate de marketingSetul de instrumente de comunicare în marketingSegmentarea, direcționarea și poziționarea (STP)Branding și comunicații de marketing integratePlanificarea integrării mixului de comunicări de marketingComunicarea corporatistăScopul comunicării corporative (sau a cadrelor de practică)Comunicarea corporatistă în practicăContextul organizațional: modul în care comunicarea corporativă se integrează în structurile organizaționalePublic țintă... [-]

Managementul schimbării

Campus Cu normă întreagă 4 zilele November 2018 Regatul Unit London

Acest atelier de management al schimbării este potrivit pentru cei interesați de schimbarea organizațională și de managementul acesteia. După finalizarea acestui curs de formare, veți putea să înțelegeți că diagnosticarea implică schimbări și necesită eforturi sistematice și trebuie să obțină suficientă acceptare pentru a face implementarea fezabilă, etc. [+]

Managementul schimbăriiINFORMATIE CHEIECodul cursului: LSS106ADurata: 4 zileTaxă: £ 2095CONTEXTUL CURSULUIDiagnosticarea modificăriiMonitorizarea performanței, măsurarea eficacitățiiEficiență și eficacitateTehnici de evaluareÎnțelegerea dimensiunilor "umane" ale schimbăriiEcuația de schimbareAutenticitatea în diagnosticGestionarea modificărilor majoreAbilități manageriale pentru o schimbare organizațională eficientăRezolvarea schimbărilor organizaționaleRezolvarea schimbărilorCiclul de copiereDepășirea procesului de schimbareSchimbarea manuală pentru individFurnizeaza informatiiDați oamenilor timpImplicarea oamenilorSchimbați arhitecturaCicluri de schimbareÎnvățarea și schimbareaPrograme de schimbareModificați arhitectura: blocuriO strategie pentru eficiența organizaționalăAnaliza câmpuluiExercițiul de implementare (liste de verificare 1 și 2)Exercițiul de autoevaluare (lista de verificare 3)Public țintă... [-]

Managementul sectorului public - Servicii de management direct

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână April 2019 Regatul Unit London

La finalizarea acestui curs, veți putea înțelege gestionarea acelor servicii care sunt furnizate direct de sectorul public - management financiar, managementul performanței, tehnologia informației, orientarea clientului-cetățean [+]

Managementul sectorului public - Servicii de management directINFORMATIE CHEIECodul cursului: PS101ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2645 £CONTEXTUL CURSULUIGestionarea finanțelor publiceO scurtă istorie a managementului financiar în guvernBugetarea la nivel naționalArta de a reduce bugeteleGestionarea performanțeiDe ce măsurați și gestionați performanța?Cei trei EEducaţiePersoanele fizice și performanța organizaționalăManagementul performanței și evaluarea politicilorManagerial discretionE-guvernareAmbițiaRealizareaProvocărileCustomer-Citizen OrientationClienții, alegătorii și cetățeniiAbordări orientate spre clientContradicții în orientarea clientului-cetățeanAudit și inspecțieDe la conformare la performanțăAuditCopii și educațieînchisoriÎnvățarea de a face față inspecțieiPublic țintăFuncționari de servicii publice, manageri și cei care lucrează în anumite capacități cu sectorul public.Cei angajați în sectorul public însărcinați cu responsabilitatea de a aduce schimbări, astfel încât organizarea lor să fie mai eficientă și să ofere mai multă valoare pentru bani.Directori de servicii publice care înțeleg nevoia de reformă și, în calitate de echipă, cred că prin recalibrarea statului și a serviciilor sale implică acest lucru.Cei care doresc să abordeze etosul, obiectivele și disciplinele serviciului public vor contribui la crearea mijloacelor de refacere și consolidare a acestora.Rezultatele învățării... [-]

Managementul sectorului public - servicii externalizate și privatizate

Campus Cu normă întreagă 4 zilele May 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege gestionarea acelor servicii care sunt externalizate - utilizările pieței în serviciile publice, procesul de contractare, forma contractuală specială și Parteneriatul Public-Privat etc. [+]

Managementul sectorului public - servicii externalizate și privatizateINFORMATIE CHEIECodul cursului: PS101BDurata: 4 zileTaxă: 2120 RONCONTEXTUL CURSULUIUtilizarea pieței în serviciile publicePiețele și "cvasi-piețele"De ce să conducă piețele?Un spectru competitivGestionarea în mediul concurențialGestionarea prin contracteMediul de contractareContractarea și punerea în funcțiuneContracte obligatorii și contradictoriiSuccesul și eșecul contractăriiParteneriate public-privatDe ce PPP-urile?Tipuri de acordînchisoriConstruirea de școli pentru viitorspitaleRegenerarea urbana / dezvoltarea proprietatiiAutostrăziExistă un viitor pentru PPP?RegulamentRegulamentPutereApă și canalizareCalea feratăPublic țintăFuncționari de servicii publice, manageri și cei care lucrează în anumite capacități cu sectorul public.Cei angajați în sectorul public însărcinați cu responsabilitatea de a aduce schimbări, astfel încât organizarea lor să fie mai eficientă și să ofere mai multă valoare pentru bani.Directori de servicii publice care înțeleg nevoia de reformă și, în calitate de echipă, cred că prin recalibrarea statului și a serviciilor sale implică acest lucru.Cei care doresc să abordeze etosul, obiectivele și disciplinele serviciului public vor contribui la crearea mijloacelor de refacere și consolidare a acestora.Rezultatele învățării... [-]

Managementul sistemelor informatice

Campus Cu normă întreagă 3 zilele January 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: dezvoltarea sistemelor informatice; responsabilitățile principale ale departamentului IS; motivele pentru externalizarea serviciilor IS, cele mai comune și populare alternative de externalizare și riscurile de externalizare etc. [+]

Managementul sistemelor informaticeINFORMATIE CHEIECodul cursului: IT102B3Durata: 3 zileTaxă: 1605 £CONTEXTUL CURSULUIDezvoltarea sistemelor informaticeCe este dezvoltarea sistemelor?Cele cinci faze ale ciclului de viață al dezvoltării sistemelor (SDLC)Definirea definiției sistemuluiRolul utilizatorilor în faza de cerințeProiectarea celor cinci componenteImplementarea unui ISSarcinile de întreținere a sistemuluiProbleme cu SDLCManagementul sistemelor informaticeFuncțiile și organizarea departamentului ISCum organizațiile planifică utilizarea IS?Avantajele și dezavantajele externalizăriiDrepturi și responsabilități ale utilizatorilorGestionarea securității informațiilorScopul securității ISCât de mare este problema securității calculatorului?Răspunzând amenințărilor la adresa securitățiiGaranții tehniceProtecția datelorProtecția omuluiRăspuns la incidentele de securitatePublic țintă... [-]

Managementul Strategic al Sectorului Public

Campus Cu normă întreagă 3 zilele November 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege motivele pentru care organizațiile publice și non-profit (colaborările și comunitățile) ar trebui să implice planificarea și managementul strategic ca modalități de îmbunătățire a performanței acestora etc. [+]

Managementul Strategic al Sectorului PublicINFORMATIE CHEIECodul cursului: PS103B3Durata: 3 zileTaxă: 1605 £CONTEXTUL CURSULUIStabilirea unei viziuni organizaționale eficiente pentru viitorRezultate dorite imediate și beneficii pe termen lungUn exempluProiectarea proceselor și orientările de acțiuneStrategii de implementare și planuri de succesDorite rezultate imediate și pe termen lungPrograme și proiecteRolul special al bugetelorProiectarea proceselor și orientările de acțiuneReevaluarea și revizuirea strategiilor și planurilorScopul și rezultatele doriteConstruirea unui sistem de management strategicProiectarea proceselor și orientările de acțiunePublic țintăSunt aleși și desemnați politicieni, manageri și planificatori din guverne, agenții publice și organizații nonprofit responsabile și care doresc să învețe mai multe despre planificarea și managementul strategic.Membrii consiliului municipal, primari, manageri, administratori și planificatori.Șerifi, șefi de poliție, șefi de pompieri și personalul lor.Membrii consiliului școlii, administratorii și personalul.Comisari județeni, administratori și planificatori.Guvernatori, secretari de stat, administratori și planificatori.legislatoriiȘefii executivi, ofițeri de conducere, directori financiari și ofițeri de informații șef.Directori executivi, directori adjuncți și directori de unități.Președinți și vicepreședinți.Consiliile de conducere ale organizațiilor nonprofit.Rezultatele învățării... [-]

Managementul Tehnologiei Informației

Campus Cu normă întreagă 3 zilele January 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui atelier de informatică, veți putea înțelege: hardware și software; modul de utilizare a surselor de aplicații software; cum să interogați și să extrageți date pentru a rezolva problemele etc. [+]

Managementul Tehnologiei InformațieiINFORMATIE CHEIECodul cursului: IT102A3Durata: 3 zileTaxă: 1575 £CONTEXTUL CURSULUIHardware și softwareHardware pentru calculatoareSoftware pentru sisteme de operareSoftware pentru aplicațiiSoftware-ul open source ca alternativă viabilăProcesarea bazelor de dateScopul unei baze de dateCe este un sistem de gestionare a bazelor de date (DBMS)?Aplicații baze de date pentru a face bazele de date mai utileCe este un DBMS NoSQL?NorulDe ce este norul viitorul pentru majoritatea organizațiilor?Folosirea cloud-uluiUtilizarea serviciilor de cloud în siguranțăPublic țintă

Acest training IT este potrivit pentru:

Cei care doresc să evalueze, să evalueze și să aplice tehnologia emergentă a sistemelor informatice (IS) pentru afaceri.Cei care doresc să-și asume un rol activ în dezvoltarea sistemelor pentru a crea un IS care să răspundă nevoilor lor.Cei care au nevoie să învețe cum să utilizeze IS pentru a-și îndeplini sarcinile de serviciu.Cei care doresc să utilizeze IS pentru a-și realiza strategiile de afaceri.Rezultatele învățării... [-]

Marketing strategic

Campus Cu normă întreagă 4 zilele January 2019 Regatul Unit London

La finalizarea acestui workshop de marketing, veți putea înțelege: trei domenii de bază ale mediului de marketing; caracteristicile cheie asociate cu mediul de marketing; Analiza PESTLE și modul în care este folosit pentru a înțelege mediul extern etc. [+]

Marketing strategicINFORMATIE CHEIECodul cursului: MPRS101ADurata: 4 zileTaxă: 2180 RONCONTEXTUL CURSULUIMediul de marketingÎnțelegerea mediului externÎnțelegerea mediului de performanțăÎnțelegerea mediului internAudit de marketingStrategie de marketingPlanificarea strategică de marketing - activitățiPunerea în aplicareGestionarea și controlul programelor de marketingPlanificarea marketinguluiSegmentarea și poziționarea piețeiProcesul STPSegmentarea pieței pe piețele de consumSegmentarea pe piețele de afaceriPiețele țintăRestricții de segmentarepoziţionareaDezvoltarea pieței internaționaleDezvoltarea pieței internaționale: o strategie de creștereStrategia competitivă internaționalăSelectarea pieței internaționaleMediu de marketing internaționalCriterii de selecție pentru introducerea pe piațăPublic țintă... [-]

Operațiuni de proiectare

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: diferitele tipuri de procese și modul în care sunt proiectate aceste "blocuri" de operațiuni; modul în care modalitățile diferite de amenajare a facilităților fizice afectează natura fluxului prin operațiune etc. [+]

Operațiuni de proiectareINFORMATIE CHEIECodul cursului: OPM103ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUIProiectarea proceselorCe este procesul de proiectare?Obiectivele designului proceselorEfectul volumului și varietății asupra procesului de proiectareProiectarea proceselor în detaliuAspect și fluxInfluența aspectului asupra performanțeiTipurile de structuri de bază folosite în operațiuniEfectul apariției unei operații asupra performanței acesteiaProiectarea în detaliu a fiecărui tip de structură de bazăProces tehnologicCe este tehnologia procesului?Ce manageri de operațiuni trebuie să știe despre tehnologia proceselorEvaluarea tehnologiilor de procesTehnologii de implementare a proceselorOamenii din operațiuniImportanța oamenilor în gestionarea operațiunilorContribuția managerilor de operațiuni la strategia de resurse umaneOrganizarea funcției de operareProiectarea de locuri de muncăAlocarea timpilor de lucruPlanificare și controlCe este planificarea și controlul?Diferența dintre planificare și controlEfectul ofertei și al cererii asupra planificării și controluluiActivitățile de planificare și controlPublic țintăComandanți de operațiuniDirectori și manageri de operațiuniȘefii departamentelorDirectori executivi, ofițeri și personalCei care doresc să învețe cum să proiecteze resursele și procesele unei operațiiRezultatele învățării... [-]

Piețele avansate de capital

Campus Cu normă întreagă 9 zilele December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege o introducere pe piețele financiare, atributele activelor financiare și legătura dintre piețele financiare și economia reală etc. [+]

Piețele avansate de capitalINFORMATIE CHEIECod curs: AFB111Durata: 9 zileTaxă: 3810 £CONTEXTUL CURSULUIIntroducereActive financiare și piețe financiarePrezentare generală a riscurilor și gestionarea riscurilorJucatoriiPrezentarea generală a participanților la piațăInstituții depozitareSocietățile de asigurare și planurile de pensii cu beneficii determinateManagerii de vehicule de investiții colectiveFirme bancare de investițiiNoțiuni de bază privind piețele numerar și derivatePiețe primare și secundareIntroducere în derivatele liniare de plată: contracte futures, forward-uri și swap-uriIntroducere în derivate neliniare de plată: opțiuni, swapuri pe riscul de credit, plafoane și podeleSecuritizarea și rolul acesteia pe piețele financiareTeoriile de risc și de returnareDistribuțiile de returnare și măsurile de riscSelecția teoriei portofoliuluiTeoriile de stabilire a prețurilor activelorDeterminarea ratei dobânzii și stabilirea prețului datorieiTeoria și structura ratelor dobânziiEvaluarea contractelor de datorii și caracteristicile lor de volatilitate a prețurilorStructura pe termen a ratelor dobânziiPiețele de capitalStructura pieței bursiere comuneStrategii de stocuri comune și aranjamente comercialePiețele datoriei: Partea 1Piața monetară pentru instrumentele de datorie privateTrezorerie și piețele de instrumente de agențiePiețele de valori mobiliarePrincipalele piețe ale instrumentelor financiarePiețele datoriei: Partea 2Piețele internaționale de obligațiuniPiața ipotecară rezidențialăPiața pentru titluri de valoare garantate de ipoteci rezidențiale ale agențiilor din SUAPiața produselor securitizate sensibile la creditePiețe derivatePiața instrumentelor derivate pe acțiuniPiața pentru vehiculele de transfer al ratei dobânzii: produse tranzacționate la bursăPiața pentru vehiculele de transfer al ratei dobânzii: instrumente OTCPiața vehiculelor de transfer de risc de credit: instrumente financiare derivate de credit și obligații de plată garantatePiața instrumentelor de schimb valutar și de control al risculuiPublic țintăAutoritățile de reglementare financiarăInvestitorii individuali și instituționali și debitorii.Cei care doresc să înțeleagă... [-]

Piețele de capital - nivelul 1

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea cursurilor de pe piața de capital, veți putea înțelege: o introducere pe piețele financiare, atributele activelor financiare și legătura dintre piețele financiare și economia reală etc. [+]

Piețele de capital - nivelul 1INFORMATIE CHEIECod curs: AFB111ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUIIntroducereActive financiare și piețe financiarePrezentare generală a riscurilor și gestionarea riscurilorJucatoriiPrezentarea generală a participanților la piațăInstituții depozitareSocietățile de asigurare și planurile de pensii cu beneficii determinateManagerii de vehicule de investiții colectiveFirme bancare de investițiiNoțiuni de bază privind piețele numerar și derivatePiețe primare și secundareIntroducere în derivatele liniare de plată: contracte futures, forward-uri și swap-uriIntroducere în derivate neliniare de plată: opțiuni, swapuri pe riscul de credit, plafoane și podeleSecuritizarea și rolul acesteia pe piețele financiareTeoriile de risc și de returnareDistribuțiile de returnare și măsurile de riscSelecția teoriei portofoliuluiTeoriile de stabilire a prețurilor activelorDeterminarea ratei dobânzii și stabilirea prețului datorieiTeoria și structura ratelor dobânziiEvaluarea contractelor de datorii și caracteristicile lor de volatilitate a prețurilorStructura pe termen a ratelor dobânziiPublic țintăAutoritățile de reglementare financiarăInvestitorii individuali și instituționali și debitorii.Cei care doresc să înțeleagă inovația produselor financiare, cu accent pe gestionarea riscurilor și reforma reglementărilor.Cei care doresc să înțeleagă o gamă largă de instrumente pentru finanțarea, investirea și controlul riscului pe piețele financiare actuale.Rezultatele învățării... [-]

Piețele de capital - nivelul 2

Campus Cu normă întreagă 4 zilele December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege structura pieței bursiere comune, autoritățile de reglementare a piețelor de acțiuni, locurile disponibile pentru investitori pentru efectuarea tranzacțiilor și modul de executare a ordinelor etc. [+]

Piețele de capital - nivelul 2INFORMATIE CHEIECod curs: AFB111BDurata: 4 zileTaxă: 2180 RONCONTEXTUL CURSULUIPiețele de capitalStructura pieței bursiere comuneStrategii de stocuri comune și aranjamente comercialePiețele datoriei: Partea 1Piața monetară pentru instrumentele de datorie privateTrezorerie și piețele de instrumente de agențiePiețele de valori mobiliarePrincipalele piețe ale instrumentelor financiarePiețele datoriei: Partea 2Piețele internaționale de obligațiuniPiața ipotecară rezidențialăPiața pentru titluri de valoare garantate de ipoteci rezidențiale ale agențiilor din SUAPiața produselor securitizate sensibile la creditePiețe derivatePiața instrumentelor derivate pe acțiuniPiața pentru vehiculele de transfer al ratei dobânzii: produse tranzacționate la bursăPiața pentru vehiculele de transfer al ratei dobânzii: instrumente OTCPiața vehiculelor de transfer de risc de credit: instrumente financiare derivate de credit și obligații de plată garantatePiața instrumentelor de schimb valutar și de control al risculuiPublic țintăAutoritățile de reglementare financiarăInvestitorii individuali și instituționali și debitorii.Cei care doresc să înțeleagă inovația produselor financiare, cu accent pe gestionarea riscurilor și reforma reglementărilor.Cei care doresc să înțeleagă o gamă largă de instrumente pentru finanțarea, investirea și controlul riscului pe piețele financiare actuale.Rezultatele învățării... [-]

Practica resurselor umane - nivelul 1

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână December 2018 Regatul Unit London

La finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: aspectele mai largi ale funcției HR, precum și o gamă largă de activități implicate în execuția acesteia; importanța unei analize bune a locului de muncă în ceea ce privește activitățile de resurse umane etc. [+]

Practica resurselor umane - nivelul 1INFORMATIE CHEIECodul cursului: HR103ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUIContextul organizaționalCaracteristicile organizațiilorCe ar trebui să realizeze un practician HR?Organizarea funcției HRSindicateAnaliza jobuluiLocuri de muncă cu activități repetitiveMunca administrativă și tehnică și furnizarea de serviciiLocuri de muncă profesionale și managerialeOrganigramaEvaluare jobRecrutare si selectiePlanificarea forței de muncăProcesul de recrutare și selecțieEfectuarea numiriiInducţieEvaluareManagementul performanteiManagementul performanței vs. evaluarea performanțelormotivaţieAbilități de interpretareRecompensăSisteme și structuri de salarizareLegarea plății cu performanțaPlăți neplătiteEfectuarea deciziilor de platăPublic țintă... [-]

Practici și procese HRM

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: toate componentele HRM și o serie de probleme contemporane; resurse și managementul talentului - planificarea, recrutarea și selecția resurselor umane; managementul performanței etc. [+]

Practici și procese HRMINFORMATIE CHEIECodul cursului: HR102BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2695 £CONTEXTUL CURSULUIResurse și managementul talentelorPlanificarea resurselor umane, cifra de afaceri și reținereaManagementul talentelorDefinirea locurilor de muncă și crearea specificațiilor personaleMetode de recrutareDiferite paradigme ale selecțieiManagementul performanteiSisteme de management al performanteiInducția și socializarea angajațilorRevizuirea performanțeiConsolidarea standardelor de performanțăÎnvățarea și dezvoltarea cunoștințelorProcesul de învățareCiclul de antrenamentO trecere în revistă a unor contemporani LGestionarea cunoștințelorAngajarea angajaților și participarea: Crearea angajamentului și a vocii la locul de muncăSemnificația implicării și participării angajațilorDe la EIP direct la implicarea angajațilorParticipare reprezentativăLegăturile dintre PI informale și formaleÎncorporarea EIP la locul de muncăManagementul recompenseiManagementul recompenselor în contextTipuri de scheme de platăEvaluare jobConsiderații privind valoarea egalăPrestații care nu sunt plătite ca parte a pachetuluiPublic țintăManagerii de resurse umane și directoriȘefii funcțiilor de resurse umanePartenerii de afaceri HR și consilieriiProfesioniștii din domeniul resurselor umane și practicieniiOfițeri și asistenți de rang înalt care doresc să înțeleagă și să contribuie la dezvoltarea și implementarea MRU în cadrul organizațiilor lor.Întreprinderile mici și managerii responsabili cu funcționarea întreprinderilor mici funcționează în cadrul organizațiilor lor.Rezultatele învățării... [-]

Practică de învățare și dezvoltare - nivelul 1

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de instruire și dezvoltare, veți putea înțelege: poziția și contribuția lui L [+]

Practică de învățare și dezvoltare - nivelul 1INFORMATIE CHEIECodul cursului: HR106ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUIÎnvățării și dezvoltării și organizațieiÎnțelegerea organizațiilorDe ce sunt stabilite organizațiile?Diferite tipuri de organizațiiFuncția de învățare și dezvoltareIdentificarea nevoilor de învățare și dezvoltareCare sunt nevoile de învățare?Identificarea nevoilor de învățareColectarea și analizarea informațiilor privind nevoile de învățareDeterminarea prioritățilorPrezentarea unei recomandări pentru învățareProiectarea activităților de învățare și dezvoltareObiective, obiective și rezultate ale învățăriiDeterminarea și secvențarea conținutului de învățareSelectarea metodelor de instruire și învățareSelectarea și dezvoltarea resurselor de învățareRealizarea activităților de învățare și dezvoltarePregătirea pentru LStabilirea mediului fizic pentru învățareMetode și tehnici de livrareLucrul cu ajutoare și resurse vizualeGestionarea dinamicii grupului și crearea unui mediu pozitiv de învățareUtilizarea tehnologiei pentru a facilita învățareaTehnologie și învățareCronologia tehnologiei în formareOferirea de sesiuni live de învățare onlineCrearea conținutului digital de învățarePublic țintă... [-]

Practică de învățare și dezvoltare - nivelul 2

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de formare pentru strategia de învățare, veți putea înțelege mai multe aspecte ale ciclului de instruire în mai multe profunzime, luând învățarea la un nivel mai specializat. [+]

Practică de învățare și dezvoltare - nivelul 2INFORMATIE CHEIECodul cursului: HR106BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2675 £CONTEXTUL CURSULUIÎmbunătățirea implicării cursanțilorFactorii care afectează implicarea în procesul de învățarePsihologie și învățareNeuroștiință și învățareStrategii pentru sporirea angajamentuluiSprijinirea învățării colective și socialeCe este învățarea colectivă și socială?E-learningFacilitarea învățării colective și sociale în cadrul unui program de învățare onlineFolosirea mediilor sociale pentru învățarea colectivă și socialăSprijinirea învățării individuale prin coaching și mentoringProcesul de coachingProcesul de mentoratCoaching și practică de mentorat - modeleCoaching și practică de mentorat - tehnici de comunicareÎnregistrarea coaching-ului și a activității de îndrumareEvaluarea învățării și dezvoltăriiRolul evaluatoruluiEvaluarea planificăriiMetode de evaluareEfectuarea unei decizii de evaluareFurnizarea de feedback de evaluareOrganizarea evenimentelor de învățare și dezvoltareTipuri de LPlanificarea și coordonarea unui LPromovarea LAbilitățile cliențilorPublic țintă... [-]

Procesul de implementare a strategiei

Campus Cu normă întreagă 3 zilele March 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui program de formare a directorilor, veți putea înțelege: procesul de implementare; cum sunt stabilite sarcinile și obiectivele; modul de alocare a resurselor, etc. [+]

Procesul de implementare a strategieiINFORMATIE CHEIECodul cursului: SM101B3Durata: 3 zileTaxă: 1695 £CONTEXTUL CURSULUIImplementarea și controlul planului strategicNatura și limitările procesului de implementareObiective, stabilirea sarcinilor și comunicarea strategieiAlocare resurselorInformare, monitorizare și controlBalanța Scorecard: contribuția lui Kaplan și a lui NortonPlanificare strategică planificativăStrategia ecologică și durabilitateaStrategia ecologică și durabilitatea: principalele subiecteStrategia verde: analiza de mediuStrategia verde: analiza resurselorStrategia verde: părțile interesate și scopul organizatoricStrategia ecologică: cunoaștere, tehnologie și inovareStrategia verde: opțiuni și opțiuni strategiceImplementarea strategiilor ecologiceGestionarea schimbării strategiceConceptul de bază al schimbării strategiceAnalizând cauzele schimbării strategiceAbordări prescriptive pentru gestionarea schimbărilor strategiceAbordări emergente în gestionarea schimbăriiElaborarea unui program de schimbare strategicăPublic țintă... [-]

Recrutare si selectie

Campus Cu normă întreagă 3 zilele November 2018 Regatul Unit London

La finalizarea acestui atelier de recrutare, veți putea înțelege cum să gestionați activitățile de recrutare și selecție eficient, eficient și profesional. [+]

Recrutare si selectieINFORMATIE CHEIECodul cursului: HR104A3Durata: 3 zileTaxă: 1575 £CONTEXTUL CURSULUIRecrutareRecrutarea internă și externăPublicitate în presa scrisăRecrutare onlineSocial mediaMetode alternative de recrutareSelecție: Trio clasicFormulare de solicitarepreselectareaInterviuriReferințe de angajareMetode avansate de selecție a angajațilordate de identitateAbilități de testareTestarea personalitățiiCentrele de evaluarePublic țintă

Această formare de recrutare este potrivită pentru:

Managerii de resurse umane și directoriCei implicați în funcția de recrutare și selecție a organizațiilor lor.Partenerii de afaceri HR și consilieriiProfesioniștii din domeniul resurselor umane și practicieniiOfițerii și asistenții de rang înalt angajați în cadrul funcției de resurse umane a organizației care doresc să mobilizeze o forță de muncă eficientă prin asamblarea împreună a echipelor de persoane cu abilitățile, atitudinile și experiența necesare pentru a-și îndeplini obiectivele.Cei cu rolul HR care le permit organizației să-și satisfacă cererea viitoare de competențe.Cei care doresc să fie echipați cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru a întreprinde activități de bază în domeniul resurselor și managementului talentelor la un nivel înalt.Rezultatele învățării... [-]

Relații Publice Strategice

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: principalele influențe externe și contextul organizațional în care se desfășoară planificarea și managementul relațiilor publice; cum să folosiți instrumente strategice pentru a analiza contextul extern și organizațional; cum să planificați o campanie sau program strategic bazat pe cercetare etc. [+]

Relații Publice StrategiceINFORMATIE CHEIECodul cursului: MPRS103ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2695 £CONTEXTUL CURSULUIPlanificarea relațiilor cu publiculImportanța contextuluiMediul externMediu internPrograme strategice de relații publice și campaniiSisteme de planificareUn șablon de planificareImaginea corporativă, reputația și identitateaControversa imaginii în relațiile publiceImaginea și reputația corporativăIdentitate corporativăManagementul reputației și branding-ul corporativMăsurarea imaginii corporative și a reputațieiRelatii mediaRelațiile cu mass-media sau relațiile cu publicul?Publicitatea media și relațiile cu mass-mediaMedia și perspectivele politiceRelații practice cu mass-mediaRelațiile publice digitale: dincolo de relațiile cu mass-mediaComunicare internăScopul comunicării interneModificări în mediul extern care afectează comunicarea internă a unei organizațiiModificarea raportului angajat / angajatorRolurile de comunicare ale liderilor și managerilorCultură organizațională și declarații de valoriElaborarea unei strategii interne de comunicareGestionarea programelor de implicare comunitarăImplicarea comunității în comunitate (CCI)Angajați și programe comunitareCauze legate de marketing (CRM)Dezvoltarea programelor comunitarePrograme comunitare de evaluarePublic țintă... [-]

Responsabilitatea socială a întreprinderilor

Campus Cu normă întreagă 4 zilele November 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: contextul în care CSR contemporan a înflorit; diferitele perspective și definiții ale RSC; valorile pe care companiile sunt solicitate să le susțină etc. [+]

Curs de formare profesională pentru responsabilitatea socialăINFORMATIE CHEIECod de curs: SM105ADurata: 4 zileTaxă: £ 2095CONTEXTUL CURSULUIPrezentarea CSRDe ce CSR?Definițiile CSRGuvernanța corporativăUn cadru pentru înțelegerea RSCMotivația valoriiLimitări ale cadrelor CSRDezvoltarea durabilăÎnseamnă "durabilitate" și "dezvoltare durabilă"Schimbările climatice și încălzirea globalăProvocarea pentru afaceriNoi modele de afaceri durabilePiețele de capital și dezvoltarea durabilăSemnalele de pe piațăRecompensarea intermediarilor financiariRSC în dezvoltarea economiilorAgent de dezvoltare sau instrument de dezvoltare?Teorii ale dezvoltăriiCadrul pentru sărăcia în afaceriAfaceri ca o cauză a sărăcieiAfacerea ca victimă a sărăcieiAfacerea ca o soluțieEvaluarea răspunsului afaceriiGlobalizarea și RSCSemnificația "globalizării"Influența globalizării asupra afacerilorRSC ca răspuns la globalizareProvocări nesatisfăcutePublic țintă... [-]

Responsabilitate socială corporatistă avansată

Campus Cu normă întreagă 9 zilele November 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: contextul în care CSR contemporan a înflorit; diferitele perspective și definiții ale RSC; valorile pe care companiile sunt solicitate să le susțină etc. [+]

Responsabilitate socială corporatistă avansatăINFORMATIE CHEIECod de curs: SM105Durata: 9 zileTaxă: 3765 RONCONTEXTUL CURSULUIPrezentarea CSRDe ce CSR?Definițiile CSRGuvernanța corporativăUn cadru pentru înțelegerea RSCMotivația valoriiLimitări ale cadrelor CSRDezvoltarea durabilăÎnseamnă "durabilitate" și "dezvoltare durabilă"Schimbările climatice și încălzirea globalăProvocarea pentru afaceriNoi modele de afaceri durabilePiețele de capital și dezvoltarea durabilăSemnalele de pe piațăRecompensarea intermediarilor financiariRSC în dezvoltarea economiilorAgent de dezvoltare sau instrument de dezvoltare?Teorii ale dezvoltăriiCadrul pentru sărăcia în afaceriAfaceri ca o cauză a sărăcieiAfacerea ca victimă a sărăcieiAfacerea ca o soluțieEvaluarea răspunsului afaceriiGlobalizarea și RSCSemnificația "globalizării"Influența globalizării asupra afacerilorRSC ca răspuns la globalizareProvocări nesatisfăcuteCum este gestionat CSRÎnțelegerea ce doresc companiile de la RSICalitățile bunei gestionări a CSRStructurarea funcției CSRRSC ca strategieCazul de afaceri pentru CSRCSR și guvernanțăTeorii ale guvernanței corporative"Driverele" reformei guvernanței corporativeEvoluții internaționale în guvernanța corporativăComentariu din perspectiva CSRRaportarea CSRNatura, provocările și apariția rapoartelor CSRRitmul în raportul CSR de la începutul anilor 1990Raportarea financiară convențională și raportarea RSCRaportarea problemelor pentru managementul companieiManagementul și implicarea părților interesateSemnificația și originea părții interesateStandardele CSRConsensul părților interesate: devierea și uniformitateaGuvernare și guvernareInvestiție responsabilă din punct de vedere socialOriginile și dezvoltarea SRIInvestiții durabileTipuri de analiză și practici SRILogodnăAlte abordări SRIPerformanță SRIRandamentul indexului SRIPerformanța fondului SRICresterea pieteiTendințe în SRIPublic țintăȘefii de organizații, șefi de conducere, președinți, membri ai consiliului și directori.Șefi de departamente și directori de rang înaltManageri de mâine care doresc să dezvolte practici moderne de afaceri și să găsească modalități de a acționa într-un mod cu adevărat responsabil.Cei care consideră că afacerea este din ce în ce mai importantă în abordarea preocupărilor globale și a așteptărilor... [-]

Responsabilitate socială corporatistă avansată

Campus Cu normă întreagă 8 zilele December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: obiectivele diferite pe care companiile încearcă să le atingă; tipurile și nivelurile de CSR pe care companiile le prezintă; lecțiile comune și elementele comune ale managementului CSR etc. [+]

Responsabilitate socială corporatistă avansatăINFORMATIE CHEIECodul cursului: SM104Durata: 8 zileTaxă: 3440 £CONTEXTUL CURSULUICum este gestionat CSRÎnțelegerea ce doresc companiile de la RSICalitățile bunei gestionări a CSRStructurarea funcției CSRRSC ca strategieCazul de afaceri pentru CSRCSR și guvernanțăTeorii ale guvernanței corporative"Driverele" reformei guvernanței corporativeEvoluții internaționale în guvernanța corporativăComentariu din perspectiva CSRRaportarea CSRNatura, provocările și apariția rapoartelor CSRRitmul în raportul CSR de la începutul anilor 1990Raportarea financiară convențională și raportarea RSCRaportarea problemelor pentru managementul companieiManagementul și implicarea părților interesateSemnificația și originea părții interesateStandardele CSRConsensul părților interesate: devierea și uniformitateaGuvernare și guvernareInvestiție responsabilă din punct de vedere socialOriginile și dezvoltarea SRIInvestiții durabileTipuri de analiză și practici SRILogodnăAlte abordări SRIPerformanță SRIRandamentul indexului SRIPerformanța fondului SRICresterea pieteiTendințe în SRIImpactul RSIÎnțelegerea impactuluiDiferite dimensiuni ale impactului RSCProvocările determinării impactuluiCriticile CSRPrezentarea criticilor privind RSC"CSR este anti-business""CSR este pro-business""Domeniul de aplicare al RSC este prea restrâns"RSC nu reușește să-și atingă obiectivele "Viitorul CSRUnde se îndreaptă CSR?Mega-tendințe care afectează RSCÎncorporarea și integrarea CSRTranziția și transformareaRolul afacerilor în societatePublic țintăȘefii de organizații, șefi de conducere, președinți, membri ai consiliului și directori.Șefi de departamente și directori de rang înaltManageri de mâine care doresc să dezvolte practici moderne de afaceri și să găsească modalități de a acționa într-un mod cu adevărat responsabil.Cei care consideră că afacerea este din ce în ce mai importantă în abordarea preocupărilor globale și a așteptărilor societății de a depăși crearea de bogăție, pe fondul crizelor financiare, al schimbărilor climatice, al schimbărilor politice și al creșterii populației.Cei care doresc ca afacerea lor să maximizeze profiturile, fiind în același timp răspunzători public... [-]

Resurse avansate și managementul talentelor

Campus 2 săptămâni January 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege cum să realizați și să evaluați exercițiile de planificare a talentelor pe termen lung și pe termen scurt și de planificare a succesiunii, în vederea creării unei performanțe organizaționale pe termen lung. [+]

Informatie cheieCodul cursului: HR104Durata: 2 săptămâniTaxă: 4045 RONCursuri de cursPlanificarea resurselor umaneEtape în planificarea tradițională a resurselor umanePrevizionarea cererii viitoare de resurse umanePrognoza ofertei internePrognoza furnizării externeAnaliza locurilor de muncă și design de locuri de muncăGestionarea scenariilor de posturi vacanteAnaliza jobuluiCadre de competențăDesign de muncaRecrutareRecrutarea internă și externăPublicitate în presa scrisăRecrutare onlineSocial mediaMetode alternative de recrutareSelecție: Trio clasicFormulare de solicitarepreselectareaInterviuriReferințe de angajareMetode avansate de selecție a angajațilordate de identitateAbilități de testareTestarea personalitățiiCentre de evaluareNoul angajatContracte de angajareCondiții contractuale specificeContractul psihologicInducţiePlanificarea succesiuniiCe este planificarea succesiunii?Abordări tradiționaleAbordări contemporaneAlumniMăsurarea și analizarea cifrei de afaceri a angajațilorDefinirea cifrei de afaceri voluntareEste important cifra de afaceri?Mărirea cifrei de afaceriCostul cifrei de afaceriBenchmarking turnoverÎmbunătățirea păstrării angajațilorReducerea cifrei de afaceriMenținerea și recompensarea angajațilorAngajarea și oportunitățile de dezvoltareMenținerea angajaților și gestionarea efectivă a liniilorResurse și strategii de management al talentelorLuând o abordare strategicăAlinierea practicilor de resurse umane la strategia de afaceriConcurența pe piața munciiStrategii de management al talentelorPublic țintă... [-]

Resurse Umane - Nivelul 2

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: natura schimbătoare a relațiilor cu angajații; etapele ciclului de învățare, începând cu identificarea nevoilor de învățare și trecerea prin etapele de planificare, implementare și evaluare, etc. [+]

Resurse Umane - Nivelul 2INFORMATIE CHEIECodul cursului: HR103BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2675 £CONTEXTUL CURSULUIRelații între angajațiDisciplinacapacitateManipularea nemulțumirilorAngajarea vocii angajaților și a angajațilorContractul psihologicÎnvățare și dezvoltareCiclul de învățareNivelul analizei nevoilor de învățarePlanuri de învățare și dezvoltareImplementarea activităților de învățare și dezvoltareTehnologia informației și comunicațiilor în resurse umaneDe ce sunt importante înregistrările în HRÎnregistrări manuale și computerizateInformare și consultareConfidențialitatea, deschiderea și mediile socialeSchimbarea în organizațiiAbordări de schimbareGestionarea schimbăriiImpactul schimbării asupra persoanelorSprijinirea angajaților prin schimbareEficiența personalăComunicațiiNegocierea, influențarea și convingereaAsertivitateaInteligență emoțională, empatie și reziliențăDezvoltarea profesională continuăPublic țintăResponsabilii și managerii de resurse umane care sunt nou-numiți în rol și care nu au experiență generalistă anterioară.Asistenți HR, administratori și PA care sprijină mai mulți angajați în resurse umane.Angajați care lucrează pentru organizații noi, dar care se extind rapid, care își asumă responsabilitatea pentru stabilirea și formalizarea politicilor, procedurilor și practicilor privind resursele umane.Personal care lucrează în domenii legate de resurse umane.Personal care lucrează în domenii de specialitate în domeniul HR, cum ar fi formarea, relațiile cu angajații sau evaluarea postului, care doresc să progreseze sau să aibă mai multe cunoștințe despre rolurile generaliste.Managerii de linie sau supraveghetorii care au responsabilitatea activităților de resurse umane.Proprietarii sau managerii întreprinderilor mici care au responsabilitatea globală pentru "elementul de oameni" în cadrul acestora.Rezultatele învățării... [-]

Resurse umane - Relația cu strategia

Campus Cu normă întreagă 3 zilele February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: multiplele semnificații ale HRM, relația dintre strategie și HRM și valoarea viziunii strategice în termeni de participanți multipli; principalele cadre teoretice utilizate în managementul resurselor umane - paradigma universalistă a angajamentelor, abordarea optimă pentru situații de urgență și viziunea bazată pe resurse a firmei. [+]

Resurse umane - Relația cu strategiaINFORMATIE CHEIECod curs: HR102A3Durata: 3 zileTaxă: 1590 £CONTEXTUL CURSULUIManagementul resurselor umane, strategia și responsabilitatea socială a întreprinderilorSemnificația managementului resurselor umaneStrategii de afaceri și corporativePărțile interesate și responsabilitatea corporativăPolitici și practici de angajare în domeniul HRMO schiță a politicilor și a practicilor privind resursele umaneBundle de practici de resurse umaneEste HRM cu angajament de înaltă aplicabilitate universal?Alinierea HRM la obiectivele organizaționaleTeoria contingenței și cea mai bună potrivireCea mai bună potrivire pentru HRMLimitările modelelor cu cea mai bună potrivire / contingențăViziunea bazată pe resurse a MRU și a "arhitecturii"Aplicarea RBV și a modelelor de arhitectură în HRMPublic țintăManagerii de resurse umane și directoriȘefii funcțiilor de resurse umanePartenerii de afaceri HR și consilieriiProfesioniștii din domeniul resurselor umane și practicieniiOfițeri și asistenți de rang înalt care doresc să înțeleagă și să contribuie la dezvoltarea și implementarea MRU în cadrul organizațiilor lor.Întreprinderile mici și managerii responsabili cu funcționarea întreprinderilor mici funcționează în cadrul organizațiilor lor.Rezultatele învățării... [-]

Resurse și managementul talentelor - nivelul 1

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână November 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de consultanți pentru recrutare, veți putea înțelege: cum să realizați și să evaluați exercițiile de planificare a talentelor pe termen lung și pe termen scurt și de planificare a succesiunii în vederea construirii performanțelor organizaționale pe termen lung; cum să gestionați activitățile de recrutare și selecție eficient, eficient și profesional. [+]

Resurse și managementul talentelor - nivelul 1INFORMATIE CHEIECodul cursului: HR104ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUIPlanificarea resurselor umaneEtape în planificarea tradițională a resurselor umanePrevizionarea cererii viitoare de resurse umanePrognoza ofertei internePrognoza furnizării externeAnaliza locurilor de muncă și design de locuri de muncăGestionarea scenariilor de posturi vacanteAnaliza jobuluiCadre de competențăDesign de muncaRecrutareRecrutarea internă și externăPublicitate în presa scrisăRecrutare onlineSocial mediaMetode alternative de recrutareSelecție: Trio clasicFormulare de solicitarepreselectareaInterviuriReferințe de angajareMetode avansate de selecție a angajațilordate de identitateAbilități de testareTestarea personalitățiiCentrele de evaluarePublic țintă... [-]

Resurse și managementul talentelor - nivelul 2

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână November 2018 Regatul Unit London

La finalizarea acestor cursuri de recrutare, veți putea înțelege: cum să gestionați inducerea eficient, eficient și profesional; cum să se adune, să se analizeze și să se utilizeze informații privind cifra de afaceri a angajaților ca bază pentru elaborarea unor strategii robuste de păstrare a personalului; dezvoltarea și evaluarea strategiilor de gestionare a resurselor și a talentelor. [+]

Resurse și managementul talentelor - nivelul 2INFORMATIE CHEIECodul cursului: HR104BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2675 £CONTEXTUL CURSULUINoul angajatContracte de angajareCondiții contractuale specificeContractul psihologicInducţiePlanificarea succesiuniiCe este planificarea succesiunii?Abordări tradiționaleAbordări contemporaneAlumniMăsurarea și analizarea cifrei de afaceri a angajațilorDefinirea cifrei de afaceri voluntareEste important cifra de afaceri?Mărirea cifrei de afaceriCostul cifrei de afaceriBenchmarking turnoverÎmbunătățirea păstrării angajațilorReducerea cifrei de afaceriMenținerea și recompensarea angajațilorAngajarea și oportunitățile de dezvoltareMenținerea angajaților și gestionarea efectivă a liniilorResurse și strategii de management al talentelorLuând o abordare strategicăAlinierea practicilor de resurse umane la strategia de afaceriConcurența pe piața munciiStrategii de management al talentelorPublic țintăManagerii de resurse umane și directoriCei implicați în funcția de recrutare și selecție a organizațiilor lor.Partenerii de afaceri HR și consilieriiProfesioniștii din domeniul resurselor umane și practicieniiOfițerii și asistenții de rang înalt angajați în cadrul funcției de resurse umane a organizației care doresc să mobilizeze o forță de muncă eficientă prin asamblarea împreună a echipelor de persoane cu abilitățile, atitudinile și experiența necesare pentru a-și îndeplini obiectivele.Cei cu rolul HR care le permit organizației să-și satisfacă cererea viitoare de competențe.Cei care doresc să fie echipați cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru a întreprinde activități de bază în domeniul resurselor și managementului talentelor la un nivel înalt.Rezultatele învățării... [-]

Servicii de audit și de asigurare

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână March 2019 Regatul Unit London

Acest curs de audit este potrivit pentru: auditorii interni și auditorii guvernamentali; angajați ai firmelor de contabilitate publică (CPA) certificate; cei interesați de acoperirea actuală a conceptelor de audit recunoscute la nivel global cu exemple practice de implementare a acestor concepte în mediile reale; cei interesați de cele mai importante concepte recunoscute la nivel internațional de audit pentru a-și ajuta procesul de luare a deciziilor de audit și acumularea de dovezi în mediul complex, global de audit. [+]

Servicii de audit și de asigurareINFORMATIE CHEIECodul cursului: AFB109Durata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUIProfesia de auditCererea de audit și alte servicii de asigurareProfesia CPARapoarte de auditEtică profesionalăRăspundere juridicăProcesul de auditAudit responsabilități și obiectiveDovezi de auditPlanificarea auditului și semnificațiaEvaluarea riscului de denaturare semnificativăEvaluarea și răspunsul la riscurile de fraudăControlul intern și cadrul COSOEvaluarea riscului de control și raportarea controalelor interneStrategia generală de audit și programul de auditAplicarea procesului de audit pe ciclul de vânzări și colectareTeste de control și teste de fond ale tranzacțiilorEșantionarea auditului pentru testele de control și testele substanțiale ale testelor de tranzacționareFinalizarea testelor în ciclul de vânzări și colectare: conturi de încasatAudit de eșantionare pentru teste de detalii privind soldurileAplicarea procesului de audit la alte cicluriAuditul ciclului de achiziție și de plată: teste de verificare, teste de fond ale tranzacțiilor și conturi de plătitFinalizarea testelor în ciclul de achiziție și plată: verificarea conturilor selectateAuditul salariilor și ciclului de personalAuditul inventarului și ciclul de depozitareAuditul ciclului de achiziție și rambursare a capitaluluiAuditul numerarului și al instrumentelor financiareFinalizarea audituluiEfectuați teste suplimentare pentru prezentare și dezvăluireRevizuirea datoriilor contingente și a angajamentelorExaminați evenimentele ulterioareRezolvarea finală a probelorEvaluați rezultateleEmiteți raportul de auditComunicați cu comitetul de audit și cu conducereaDescoperirea ulterioară a faptelorPublic țintă... [-]

Sisteme avansate de management al calității, instrumente și tehnici

Campus 2 săptămâni January 2019 Regatul Unit London

La finalizarea acestui curs, veți putea înțelege un sistem de management al calității ca un bloc-cheie în abordarea unei organizații în ceea ce privește TQM. [+]

Informatie cheieCodul cursului: OPM107Durata: 2 săptămâniTaxă: 4045 RONCursuri de cursSisteme de management al calitățiiDezvoltarea standardelor sistemului de management al calitățiiSeria de standarde ISO 9000: o prezentare generalăInstrucțiuni de implementare pentru ISO 9001Evaluarea și înregistrarea sistemului de management al calitățiiSisteme integrate de managementMatricea ISO 9001 / ISO 14001Sisteme interconectateModelul EFQMPrincipalele probleme de integrareUn model integrat de sisteme de managementInstrumente și tehnici: o prezentare generalăSelectarea instrumentelor și tehnicilorInstrumente de bază pentru controlul calității - liste de verificare, diagrame, fișe de verificare, diagrame de interogare și histograme, grafice, analiză Pareto, diagrame cauză și efect, diagrame de brainstorming și scatterInstrumente de management - metoda diagramei de relații, metoda diagramei de afinitate, metoda diagramei sistematice, diagrama matricei, metoda matricei de analiză a datelor, diagrama programului de decizie și diagrama săgeatăAnaliza scopului departamentului și protecția împotriva greșelilorImplementarea funcției de calitateÎnțelegerea nevoilor cliențilorDrumul QFD: pașii principaliImplementarea nevoilor clienților în definirea produselor și a proceselorDificultăți asociate cu QFDImplementarea QFDSix SigmaCe înseamnă șase sigma?Condiții preliminare de șase sigmaȘase elemente de bază sigmaAbordări structurate de rezolvare a problemelorSuccesul a șase sigmaBenchmarkingCompania de fundalDe ce etalonarea?Factori de succesDificultăți și capcaneLecții cheieRe-inginerie proces de afaceriAbordări utilizate în BPRPrincipiile BPRRiscurile și beneficiile BPRImplementarea BPRMetodologia BPREchipe și lucrul în echipăRolul echipelor în îmbunătățirea continuăTipuri de echipeEvaluarea echipelorCompetiția echipeiLinii directoare pentru dezvoltarea unor echipe eficienteAuto-evaluare, modele și premii de calitateCalitate, TQM și excelențăModele de premiereProcesul de autoevaluareFactori de succes pentru autoevaluareDificultăți cu autoevaluareaTQM prin îmbunătățirea continuăevoluţiiGestionarea calității "vechi" și "nouă"Importanța calitățiiTQM: un proces continuuMăsurarea progresului spre TQMAspectele TQM care trebuie luate în considerare în viitorPublic... [-]

Sisteme de management al calității, instrumente și tehnici - Nivelul 1

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână January 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs de auditor de calitate, veți putea să înțelegeți: un sistem de management al calității ca un bloc-cheie în abordarea organizației față de TQM; scopul fundamental al unui sistem de management al calității și dezvoltarea standardelor sistemului calității etc. [+]

Sisteme de management al calității, instrumente și tehnici - Nivelul 1INFORMATIE CHEIECodul cursului: OPM107ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUISisteme de management al calitățiiDezvoltarea standardelor sistemului de management al calitățiiSeria de standarde ISO 9000: o prezentare generalăInstrucțiuni de implementare pentru ISO 9001Evaluarea și înregistrarea sistemului de management al calitățiiSisteme integrate de managementMatricea ISO 9001 / ISO 14001Sisteme interconectateModelul EFQMPrincipalele probleme de integrareUn model integrat de sisteme de managementInstrumente și tehnici: o prezentare generalăSelectarea instrumentelor și tehnicilorInstrumente de bază de control al calității - liste de verificare, diagrame, fișe de verificare, diagrame de concluzii și histograme, grafice, analiză Pareto, diagrame cauză și efect, diagrame de brainstorming și scatterInstrumente de management - metoda diagramei de relații, metoda diagramei de afinitate, metoda diagramei sistematice, diagrama matricei, metoda matricei de analiză a datelor, diagrama programului de decizie a procesului și metoda diagramei săgeatăAnaliza scopului departamentului și protecția împotriva greșelilorImplementarea funcției de calitateÎnțelegerea nevoilor cliențilorDrumul QFD: pașii principaliImplementarea nevoilor clienților în definirea produselor și a proceselorDificultăți asociate cu QFDImplementarea QFDSix SigmaCe înseamnă șase sigma?Condiții preliminare de șase sigmaȘase elemente de bază sigmaAbordări structurate de rezolvare a problemelorSuccesul a șase sigmaPublic țintăȘefii, directorii și șefii de departamente care doresc să joace un rol mai important în stabilirea politicii de calitate în cadrul organizațiilor lor.Membrii echipei de conducere care doresc să creeze dialogul strategic, mediul organizațional, atmosfera, valorile și comportamentul în care managementul calității totale (TQM) își poate atinge potențialul.Cei care doresc să creeze o cultură organizațională în care fiecare persoană din fiecare departament se angajează pe deplin... [-]

Sisteme de management al calității, instrumente și tehnici - Nivelul 2

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână January 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: istoricul și principalele tipuri de benchmarking; principalele etape ale unui proces oficial de benchmarking; conceptul, istoria și dezvoltarea re-ingineriei proceselor de afaceri (BPR) și modul în care aceasta completează TQM etc. [+]

Sisteme de management al calității, instrumente și tehnici - Nivelul 2INFORMATIE CHEIECodul cursului: OPM107BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2675 £CONTEXTUL CURSULUIBenchmarkingCompania de fundalDe ce etalonarea?Factori de succesDificultăți și capcaneLecții cheieRe-inginerie proces de afaceriAbordări utilizate în BPRPrincipiile BPRRiscurile și beneficiile BPRImplementarea BPRMetodologia BPREchipe și lucrul în echipăRolul echipelor în îmbunătățirea continuăTipuri de echipeEvaluarea echipelorCompetiția echipeiLinii directoare pentru dezvoltarea unor echipe eficienteAuto-evaluare, modele și premii de calitateCalitate, TQM și excelențăModele de premiereProcesul de autoevaluareFactori de succes pentru autoevaluareDificultăți cu autoevaluareaTQM prin îmbunătățirea continuăevoluţiiGestionarea calității "vechi" și "nouă"Importanța calitățiiTQM: un proces continuuMăsurarea progresului spre TQMAspectele TQM care trebuie luate în considerare în viitorPublic țintă... [-]

Sisteme informatice avansate de management

Campus 2 săptămâni January 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs al sistemului de informații de management, veți putea aprecia utilizarea proceselor de afaceri, a sistemelor informatice și a informațiilor din organizații. [+]

Informatie cheieCodul cursului: IT102Durata: 2 săptămâniTaxă: 4045 RONCursuri de cursProcese de afaceri, sisteme informaționale și informațiiNecesitatea de a înțelege procesele de afaceriModelarea proceselor de afaceriUtilizarea IS pentru a îmbunătăți calitatea procesuluiCe este informația?Caracteristicile datelor necesare pentru informații de calitateHardware și softwareHardware pentru calculatoareSoftware pentru sisteme de operareSoftware pentru aplicațiiSoftware-ul open source ca alternativă viabilăProcesarea bazelor de dateScopul unei baze de dateCe este un sistem de gestionare a bazelor de date (DBMS)?Aplicații baze de date pentru a face bazele de date mai utileCe este un DBMS NoSQL?NorulDe ce este norul viitorul pentru majoritatea organizațiilor?Folosirea cloud-uluiModele de servicii CloudUtilizarea serviciilor de cloud în siguranțăOrganizații și sisteme informaticeCum variază IS în funcție de domeniul de aplicare?Rezolvarea silozurilor departamentale prin intermediul sistemelor de întreprindereGestionarea relațiilor cu clienții (CRM), planificarea resurselor întreprinderii (ERP) și integrarea aplicațiilor pentru întreprinderi (EAI)Întreprinderea ISSisteme de informare socială socialăCe este un sistem de informare social media (SMIS)?SMIS pentru a avansa strategia organizaționalăCreșterea capitalului socialGestionarea riscurilor de medii socialeUnde ne iau social media?Sisteme de Business IntelligenceCum utilizează organizațiile sistemele de informații de afaceri (BI)?Cele trei activități principale în procesul BIFolosind depozite de date și date marts pentru a obține dateTrei tehnici pentru prelucrarea datelor BIAlternativele pentru publicarea BIDezvoltarea sistemelor informaticeCe este dezvoltarea sistemelor?Cele cinci faze ale ciclului de viață al dezvoltării sistemelor (SDLC)Definirea definiției sistemuluiRolul utilizatorilor în faza de cerințeProiectarea celor cinci componenteImplementarea unui ISSarcinile de întreținere a sistemuluiProbleme cu SDLCManagementul sistemelor informaticeFuncțiile și organizarea departamentului ISCum organizațiile planifică utilizarea IS?Avantajele și dezavantajele externalizăriiDrepturi și responsabilități ale utilizatorilorGestionarea securității informațiilorScopul securității... [-]

Sisteme informatice contabile

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână February 2019 Regatul Unit London

Publicul țintă: specialiști în contabilitate și financiari, profesioniști și practicieni care trebuie să înțeleagă cum funcționează sistemele informatice contabile (AIS) pentru a măsura în mod eficient modul în care acestea efectuează în mod rentabil, pentru a evalua fiabilitatea acestora și a informațiilor produse sau pentru a conduce reproiectarea și implementarea unor sisteme noi și mai bune etc. [+]

Sisteme informatice contabileINFORMATIE CHEIECodul cursului: AFB108Durata: 1 săptămânăTaxă: 2675 £CONTEXTUL CURSULUIFundamente conceptuale ale sistemelor informatice de contabilitateSisteme informatice de contabilitate: o prezentare generalăPrezentare generală a sistemelor de procesare a tranzacțiilor și de planificare a resurselor întreprinderiiTehnici de documentare a sistemelorBaze de date relaționaleControlul și auditul sistemelor informatice contabileFrauda computeruluiTehnologii de fraudă și abuz de tehnologieSisteme informatice de control și contabilitateControale pentru securitatea informațiilorConfidențialitatea și controlul confidențialitățiiIntegritatea procesării și controalele disponibileAuditarea sistemelor informatice bazate pe computerAplicații de sisteme informatice de contabilitateCiclul veniturilor: vânzări către colecții de numerarCiclul de cheltuieli: achiziții la plăți în numerarCiclul de producțieManagementul resurselor umane și ciclul de salarizareRegistrul general și sistemul de raportareModelul de date REAProiectarea bazei de date utilizând modelul de date REAImplementarea unui model REA într-o bază de date relaționalăSubiecte speciale în modelarea REAProcesul de dezvoltare a sistemelorIntroducere în dezvoltarea sistemelor și analiza sistemelorStrategii de dezvoltare AISSisteme de proiectare, implementare și funcționarePublic țintăSpecialiști în contabilitate și financiari, profesioniști și practicieni care trebuie să înțeleagă cum funcționează sistemele informatice contabile (AIS) pentru a măsura în mod eficient modul în care aceștia efectuează în mod rentabil, pentru a evalua fiabilitatea acestora și a informațiilor produse sau pentru a conduce reproiectarea și punerea în aplicare de sisteme noi și mai bune.Auditori interni și externi.Contabilii care doresc să îmbunătățească proiectarea și funcționarea AIS astfel încât să adauge cu adevărat valoare organizației, oferind managementului informațiile necesare pentru organizarea eficientă a organizațiilor.Rezultatele învățării... [-]

Sisteme informatice de management Essentials - nivelul 1

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână January 2019 Regatul Unit London

La finalizarea acestui curs veți fi capabili: să apreciați utilizarea proceselor de afaceri, a sistemelor informatice și a informațiilor din organizații; să demonstreze o înțelegere a hardware-ului și a software-ului și a locului acestora în sistemele informatice de management etc. [+]

Sisteme informatice de management Essentials - nivelul 1INFORMATIE CHEIECodul cursului: IT102ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUIProcese de afaceri, sisteme informaționale și informațiiNecesitatea de a înțelege procesele de afaceriModelarea proceselor de afaceriUtilizarea IS pentru a îmbunătăți calitatea procesuluiCe este informația?Caracteristicile datelor necesare pentru informații de calitateHardware și softwareHardware pentru calculatoareSoftware pentru sisteme de operareSoftware pentru aplicațiiSoftware-ul open source ca alternativă viabilăProcesarea bazelor de dateScopul unei baze de dateCe este un sistem de gestionare a bazelor de date (DBMS)?Aplicații baze de date pentru a face bazele de date mai utileCe este un DBMS NoSQL?NorulDe ce este norul viitorul pentru majoritatea organizațiilor?Folosirea cloud-uluiUtilizarea serviciilor de cloud în siguranțăOrganizații și sisteme informaticeCum variază IS în funcție de domeniul de aplicare?Rezolvarea silozurilor departamentale prin intermediul sistemelor de întreprindereGestionarea relațiilor cu clienții (CRM), planificarea resurselor întreprinderii (ERP) și integrarea aplicațiilor pentru întreprinderi (EAI)Întreprinderea ISPublic țintă... [-]

Strategia de dezvoltare

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână March 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: principalele oportunități bazate pe mediu și bazate pe resurse disponibile organizațiilor și opțiunile strategice care decurg din aceste oportunități; beneficiile și problemele de a face parte dintr-un grup; opțiunile care apar din participarea la o corporație etc. [+]

Strategia de dezvoltareINFORMATIE CHEIECodul cursului: SM101ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2725 £CONTEXTUL CURSULUIDezvoltarea opțiunilor strategice la nivel de businessScopul și analiza SWOT - contribuția lui AndrewsOpțiuni bazate pe mediu: strategii generice - contribuția lui PorterOpțiuni strategice bazate pe mediu: matricea opțiunilor piețeiOpțiuni strategice bazate pe mediu: matricea metodei de expansiuneOpțiuni strategice bazate pe resurse: vizualizarea bazată pe resurseOpțiuni strategice bazate pe resurse: reducerea costurilorDezvoltarea opțiunilor strategice la nivel corporativStrategia la nivel de companie: beneficiile și costurile diversificăriiOpțiuni corporative: grade de diversificareStrategia corporativă și rolul centrului - principiul părințilorStrategia corporativa: deciziile privind portofoliul diversificat de produse al companieiInstrumentele de opțiuni la nivel de companie: de la achiziție la restructurareEvaluarea și dezvoltarea strategiei: Procesul de prescripțieConținutul strategiei de prescripție: evaluare pe baza a șase criteriiEvaluarea strategiei: proceduri și tehniciAplicarea dovezilor și îndrumărilor empiriceModelul clasic prescriptiv al managementului strategic: explorarea procesuluiGăsirea căii strategice înainteImportanța contextului de strategieRută strategică bazată pe supraviețuireRută strategică bazată pe incertitudineRută strategică bazată pe rețeaRută strategică bazată pe învățareStructura organizațională, stilul și problemele oamenilorStrategie înainte de structură?Construirea structurii organizației: principii de bazăAlegerea stilului de conducere și a culturiiTipuri de structuri organizatoriceStructuri organizatorice pentru inovareMotivația și personalul în implementarea strategieiPublic țintă... [-]

Strategia de implementare

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână March 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: procesul de implementare; cum sunt stabilite sarcinile și obiectivele; modul de alocare a resurselor; modul în care se desfășoară planificarea strategică și influența acesteia asupra strategiei etc. [+]

Strategia de implementareINFORMATIE CHEIECodul cursului: SM101BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2825 RONCONTEXTUL CURSULUIImplementarea și controlul planului strategicNatura și limitările procesului de implementareObiective, stabilirea sarcinilor și comunicarea strategieiAlocare resurselorInformare, monitorizare și controlBalanța Scorecard: contribuția lui Kaplan și a lui NortonPlanificare strategică planificativăStrategia ecologică și durabilitateaStrategia ecologică și durabilitatea: principalele subiecteStrategia verde: analiza de mediuStrategia verde: analiza resurselorStrategia verde: părțile interesate și scopul organizatoricStrategia ecologică: cunoaștere, tehnologie și inovareStrategia verde: opțiuni și opțiuni strategiceImplementarea strategiilor ecologiceGestionarea schimbării strategiceConceptul de bază al schimbării strategiceAnalizând cauzele schimbării strategiceAbordări prescriptive pentru gestionarea schimbărilor strategiceAbordări emergente în gestionarea schimbăriiElaborarea unui program de schimbare strategicăConducerea strategicăCe este conducerea strategică?Ce face un lider de succes?Modul în care rolurile de conducere se schimbă în timpCum conduc liderii cu putereaConducerea strategică de succesStrategia și modelele de afaceriCe este un model de afaceri?Identificarea elementelor modelului de afaceriBeneficiile și problemele modelului de afaceriManagement strategic și modele de afaceriPublic țintă... [-]

Strategia de operațiuni - nivelul 1

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână December 2018 Regatul Unit London

La finalizarea acestui curs, veți putea înțelege semnificația strategiei de operațiuni și modul în care toate părțile afacerii pot utiliza perspectivele strategiei de operațiuni pentru a stabili o legătură între strategia și procesele și resursele operaționale etc. [+]

Strategia de operațiuni - nivelul 1INFORMATIE CHEIECod curs: OPM101ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2675 £CONTEXTUL CURSULUIDezvoltarea resurselor și a proceselor de impact strategicDe ce excelența operațiunilor are un impact strategic?Care este strategia de operațiuni și cum este diferită de gestionarea operațiunilor?Care este "conținutul" strategiei de operațiuni?Matricea strategiei de operațiuniCare este "procesul" strategiei de operațiuni?Operațiuni de performanțăPerformanța operațiunilor poate face sau poate întrerupe orice organizațieEvaluarea performanțelor operațiunilor la nivel societalEvaluarea performanțelor operațiunilor la nivel strategicEvaluarea performanțelor operațiunilor la nivel operaționalImportanța relativă a obiectivelor de performanță se modifică în timpTrade-off - sunt inevitabile?Direcționarea și focalizarea activitățilorÎnlocuitori pentru strategieModele, modă și abordările "noi" ale operațiunilorManagementul total al calității (TQM)Reengineeringul proceselor de afaceri (BPR)Six SigmaUnele fire comuneStrategia privind capacitateaNivelul general al capacității de operareNumărul și dimensiunea site-urilorSchimbarea capacitățiiAmplasarea capacitățiiStrategia de achiziții și de aprovizionareFaceți sau cumpărați? Decizia de integrare verticalăContractarea și relațiileCe tip de aranjament?Dinamica rețelei de alimentareGestionarea furnizorilor în timpRiscul de aprovizionare și al lanțului de aprovizionarePublic țintăComandanți de operațiuni și directori executiviDirectori și manageri de operațiuniȘefii departamentelorSenior executivi de operațiuni, ofițeri și personalCei care doresc să obțină o înțelegere globală a interacțiunii dintre resursele operaționale și cerințele pieței.Cei care doresc să-și transforme perspectivele companiilor prin modul în care își gestionează strategic resursele de operațiuni, transformând capabilitățile lor de operațiuni într-un mijloc formidabil.Cei care doresc să utilizeze strategia de operațiuni ca o sursă majoră de avantaj competitiv în întreprinderile cu profit sau pe calea spre realizarea bunăstării sociale în întreprinderile non-profit.Cei care apreciază strategia de operațiuni ca fiind centrală, omniprezentă și vitală pentru succesul susținut... [-]

Strategia de operațiuni - nivelul 2

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână December 2018 Regatul Unit London

La finalizarea acestui curs veți fi în măsură să înțelegeți: dimensiunile analitice pentru identificarea caracteristicilor tehnologice, manageriale și "strategii de operare" ale tehnologiei; optiunile tehnologice existente, "de ce" investitiile potentiale in investitiile in tehnologia proceselor functioneaza in practica si "cum" pentru a face aceste investitii sa functioneze in practica etc. [+]

Strategia de operațiuni - nivelul 2INFORMATIE CHEIECod curs: OPM101BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2725 £CONTEXTUL CURSULUITehnologia proceselor tehnologiceTehnologia procesului ar trebui să reflecte volumul și varietateaMatricea produsului-procesProvocările tehnologiei informației (IT)Evaluarea tehnologiei proceselorStrategia de îmbunătățireÎmbunătățirea operațiunilorSetarea direcțieiImportanța-performanțăDezvoltarea capabilităților de operareImplementarea capabilităților pe piațăDezvoltarea și organizarea de produse și serviciiInovație, design și creativitateImportanța strategică a dezvoltării de produse și serviciiDezvoltarea de produse și servicii ca procesO perspectivă a cerințelor pieței privind dezvoltarea produselor și serviciilorO perspectivă a resurselor operaționale asupra dezvoltării produselor și serviciilorStrategia procesului de operațiuni - formulare și implementareFormularea strategiei de operațiuniCare este rolul alinierii?Menținerea alinierii în timpCe analiză este necesară pentru formulare?Provocările pentru formularea strategiei de operațiuniCum știm când procesul de formulare este complet?Ce este implementarea strategiei de operațiuni?Procesul Strategiei de Operațiuni - Monitorizare și ControlCare sunt diferențele dintre monitorizarea și controlul operațional și strategic?Cum se urmărește progresul către obiectivele strategice?Cum poate încercarea de monitorizare și control să controleze riscurile?Cum contribuie învățarea la controlul strategic?Public țintăComandanți de operațiuni și directori executiviDirectori și manageri de operațiuniȘefii departamentelorSenior executivi de operațiuni, ofițeri și personalCei care doresc să obțină o înțelegere globală a interacțiunii dintre resursele operaționale și cerințele pieței.Cei care doresc să-și transforme perspectivele companiilor prin modul în care își gestionează strategic resursele de operațiuni, transformând capabilitățile lor de operațiuni într-un mijloc formidabil.Cei care doresc să utilizeze strategia de operațiuni ca o sursă majoră de avantaj competitiv în întreprinderile cu profit sau pe calea spre realizarea bunăstării sociale în întreprinderile non-profit.Cei care apreciază strategia de operațiuni ca fiind centrală, omniprezentă și vitală pentru... [-]

Strategia de operațiuni avansate

Campus 2 săptămâni December 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege semnificația strategiei de operațiuni și modul în care toate părțile afacerii pot utiliza perspectivele strategiei de operațiuni pentru a stabili o legătură între strategia și procesele și resursele operaționale. [+]

Informatie cheieCodul cursului: OPM101Durata: 2 săptămâniTaxă: 4145 RONCursuri de cursDezvoltarea resurselor și a proceselor de impact strategicDe ce excelența operațiunilor are un impact strategic?Care este strategia de operațiuni și cum este diferită de gestionarea operațiunilor?Care este "conținutul" strategiei de operațiuni?Matricea strategiei de operațiuniCare este "procesul" strategiei de operațiuni?Operațiuni de performanțăPerformanța operațiunilor poate face sau poate întrerupe orice organizațieEvaluarea performanțelor operațiunilor la nivel societalEvaluarea performanțelor operațiunilor la nivel strategicEvaluarea performanțelor operațiunilor la nivel operaționalImportanța relativă a obiectivelor de performanță se modifică în timpTrade-off - sunt inevitabile?Direcționarea și focalizarea activitățilorÎnlocuitori pentru strategieModele, modă și abordările "noi" ale operațiunilorManagementul total al calității (TQM)Reengineeringul proceselor de afaceri (BPR)Six SigmaUnele fire comuneStrategia privind capacitateaNivelul general al capacității de operareNumărul și dimensiunea site-urilorSchimbarea capacitățiiAmplasarea capacitățiiStrategia de achiziții și de aprovizionareFaceți sau cumpărați? Decizia de integrare verticalăContractarea și relațiileCe tip de aranjament?Dinamica rețelei de alimentareGestionarea furnizorilor în timpRiscul de aprovizionare și al lanțului de aprovizionareTehnologia proceselor tehnologiceTehnologia procesului ar trebui să reflecte volumul și varietateaMatricea produsului-procesProvocările tehnologiei informației (IT)Evaluarea tehnologiei proceselorStrategia de îmbunătățireÎmbunătățirea operațiunilorSetarea direcțieiImportanța-performanțăDezvoltarea capabilităților de operareImplementarea capabilităților pe piațăDezvoltarea și organizarea de produse și serviciiInovație, design și creativitateImportanța strategică a dezvoltării de produse și serviciiDezvoltarea de produse și servicii ca procesO perspectivă a cerințelor pieței privind dezvoltarea produselor și serviciilorO perspectivă a resurselor operaționale asupra dezvoltării produselor și serviciilorStrategia procesului de operațiuni - formulare și implementareFormularea strategiei de operațiuniCare este rolul alinierii?Menținerea alinierii în timpCe analiză este necesară pentru formulare?Provocările pentru formularea strategiei de operațiuniCum știm când procesul de formulare este complet?Ce este implementarea strategiei... [-]

Strategia sectorului public - nivelul 1

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână November 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege motivele pentru care organizațiile publice și non-profit (colaborările și comunitățile) ar trebui să implice planificarea și managementul strategic ca modalități de îmbunătățire a performanței acestora etc. [+]

Strategia sectorului public - nivelul 1INFORMATIE CHEIECodul cursului: PS103ADurata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUICiclul de schimbare a strategiei: o abordare strategică de planificare eficientă pentru organizațiile publice și non-profitUn proces de planificare strategică în zece etapeAdaptarea procesului la circumstanțe specificeInițierea și convenirea unui proces de planificare strategicăPlanificarea focusului și a rezultatelor dorite imediateRezultate dorite pe termen lungElaborarea unui acord inițialProiectarea proceselor și orientările de acțiuneAu speranțe realiste pentru procesClarificarea mandatelor organizaționale și a misiuniimandateMisiuneAnaliza părților interesateDeclarația misiuniiProiectarea proceselor și orientările de acțiuneEvaluarea mediului pentru a identifica punctele forte și punctele slabe, oportunitățile și provocărileScopRezultate dorite imediateRezultate pe termen lung doriteEvaluări de mediu externeEvaluarea mediului internProcesul de evaluareAnaliza SWOC / T: un exempluProiectarea proceselor și orientările de acțiuneIdentificarea problemelor strategice cu care se confruntă organizațiaRezultate imediate și pe termen lung doriteExemple de probleme strategiceOpt abordări pentru identificarea problemelor strategiceProiectarea proceselor și orientările de acțiunePublic țintăSunt aleși și desemnați politicieni, manageri și planificatori din guverne, agenții publice și organizații nonprofit responsabile și care doresc să învețe mai multe despre planificarea și managementul strategic.Membrii consiliului municipal, primari, manageri, administratori și planificatori.Șerifi, șefi de poliție, șefi de pompieri și personalul lor.Membrii consiliului școlii, administratorii și personalul.Comisari județeni, administratori și planificatori.Guvernatori, secretari de stat, administratori și planificatori.legislatoriiȘefii executivi, ofițeri de conducere, directori financiari și ofițeri de informații șef.Directori executivi, directori adjuncți și directori de unități.Președinți și vicepreședinți.Consiliile de conducere ale organizațiilor nonprofit.Rezultatele învățării... [-]

Strategia sectorului public - nivelul 2

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână November 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege motivele pentru care organizațiile publice și non-profit (colaborările și comunitățile) ar trebui să implice planificarea și managementul strategic ca modalități de îmbunătățire a performanței acestora etc. [+]

Strategia sectorului public - nivelul 2INFORMATIE CHEIECodul cursului: PS103BDurata: 1 săptămânăTaxă: 2675 £CONTEXTUL CURSULUIFormarea și adoptarea de strategii și planuri de gestionare a problemelorScopDorite rezultate imediate și pe termen lungDouă abordări pentru dezvoltarea strategieiPlanuri strategicePlan de adoptareProiectarea proceselor și orientările de acțiuneStabilirea unei viziuni organizaționale eficiente pentru viitorRezultate dorite imediate și beneficii pe termen lungUn exempluProiectarea proceselor și orientările de acțiuneStrategii de implementare și planuri de succesDorite rezultate imediate și pe termen lungPrograme și proiecteRolul special al bugetelorProiectarea proceselor și orientările de acțiuneReevaluarea și revizuirea strategiilor și planurilorScopul și rezultatele doriteConstruirea unui sistem de management strategicProiectarea proceselor și orientările de acțiuneLeadership Role în realizarea planificării strategiceÎnțelegerea contextuluiSponsorizarea procesuluiCampionarea procesuluiFacilitarea procesuluiPromovarea conducerii colective (și a participanților)Folosirea dialogului și deliberării pentru a crea un proces semnificativEfectuarea și punerea în aplicare a deciziilor în arenePunerea în aplicare a normelor, soluționarea litigiilor și gestionarea conflictelor rezidualePublic țintăSunt aleși și desemnați politicieni, manageri și planificatori din guverne, agenții publice și organizații nonprofit responsabile și care doresc să învețe mai multe despre planificarea și managementul strategic.Membrii consiliului municipal, primari, manageri, administratori și planificatori.Șerifi, șefi de poliție, șefi de pompieri și personalul lor.Membrii consiliului școlii, administratorii și personalul.Comisari județeni, administratori și planificatori.Guvernatori, secretari de stat, administratori și planificatori.legislatoriiȘefii executivi, ofițeri de conducere, directori financiari și ofițeri de informații șef.Directori executivi, directori adjuncți și directori de unități.Președinți și vicepreședinți.Consiliile de conducere ale organizațiilor nonprofit.Rezultatele învățării... [-]

Strategie avansată de leadership

Campus 2 săptămâni February 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui training de leadership executiv, veți putea înțelege că conducerea autentică ar trebui să susțină orice formă de conducere eficientă. [+]

Informatie cheieCodul cursului: LSS101Durata: 2 săptămâniTaxă: 4145 RONCursuri de cursLeadership autenticDefinirea conducerii autenticeAbordare academicăAbordarea practicianuluiPseudo-autenticitateFollowershipAtribute ale adepțilorLead-member theory de schimb (LMX)Implicațiile LMXAtribute ale adepților și liderilorAbordări psihodinamice ale leadershipuluiFreud, Jung și personalitateIndicatorul de tip Myers-BriggsProgramare Neuro LingvisticaCritica abordării psihodinamiceInteligenta emotionala (EI)Arhitectura creieruluiNatura inteligențeiCe este EI?Abordarea lui GolemanAlte perspective"Partea întunecată" a lui EICriticile EIConducerea eticăCe sunt etica?Cadre etice de bazăCadre deontologiceLeadership și dezvoltare moralăCe este un "lider etic"?De ce liderii nu acționează etic?whistleblowingDe ce nu muncesc mai repede muncitorii?Putere, influență și autoritateCe este "putere"?Dimensiuni ale puteriiSurse de puterePartea întunecată a puteriiLeadership și echipeTeoriile modelelor de echipăModele normative de echipăModele descriptive de echipăModele de modele individuale - Abordarea lui BelbinMargerison-McCann roata de management al echipeiModele de timp sau de fazăModelul mental al echipeiDistribuită conducereLeadership și schimbareIstoria schimbăriiViziuneDiferite abordări de schimbareModele ale procesului de schimbareReacția individuală la schimbarePolitica schimbăriiDezvoltarea conduceriiCe este dezvoltarea de leadership?De ce sa te deranjezi?Factori organizaționaliConducerea și competențeleCum se dezvoltă liderii?Conducerea strategicăCe este "conducerea strategică"?Avem nevoie de lideri strategici?Mediul modernCe face liderul strategic?Public țintă... [-]

Strategie avansată pentru sectorul public

Campus 2 săptămâni November 2018 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege motivele pentru care organizațiile publice și non-profit (colaborări și comunități) ar trebui să îmbrățișeze planificarea și managementul strategic ca modalități de îmbunătățire a performanței acestora. [+]

Informatie cheieCodul cursului: PS103Durata: 2 săptămâniTaxă: 4145 RONCursuri de cursCiclul de schimbare a strategiei: o abordare strategică de planificare eficientă pentru organizațiile publice și non-profitUn proces de planificare strategică în zece etapeAdaptarea procesului la circumstanțe specificeInițierea și convenirea unui proces de planificare strategicăPlanificarea focusului și a rezultatelor dorite imediateRezultate dorite pe termen lungElaborarea unui acord inițialProiectarea proceselor și orientările de acțiuneAu speranțe realiste pentru procesClarificarea mandatelor organizaționale și a misiuniimandateMisiuneAnaliza părților interesateDeclarația misiuniiProiectarea proceselor și orientările de acțiuneEvaluarea mediului pentru a identifica punctele forte și punctele slabe, oportunitățile și provocărileScopRezultate dorite imediateRezultate pe termen lung doriteEvaluări de mediu externeEvaluarea mediului internProcesul de evaluareAnaliza SWOC / T: un exempluProiectarea proceselor și orientările de acțiuneIdentificarea problemelor strategice cu care se confruntă organizațiaRezultate imediate și pe termen lung doriteExemple de probleme strategiceOpt abordări pentru identificarea problemelor strategiceProiectarea proceselor și orientările de acțiuneFormarea și adoptarea de strategii și planuri de gestionare a problemelorScopDorite rezultate imediate și pe termen lungDouă abordări pentru dezvoltarea strategieiPlanuri strategicePlan de adoptareProiectarea proceselor și orientările de acțiuneStabilirea unei viziuni organizaționale eficiente pentru viitorRezultate dorite imediate și beneficii pe termen lungUn exempluProiectarea proceselor și orientările de acțiuneStrategii de implementare și planuri de succesDorite rezultate imediate și pe termen lungPrograme și proiecteRolul special al bugetelorProiectarea proceselor și orientările de acțiuneReevaluarea și revizuirea strategiilor și planurilorScopul și rezultatele doriteConstruirea unui sistem de management strategicProiectarea proceselor și orientările de acțiuneLeadership Role în realizarea planificării strategiceÎnțelegerea contextuluiSponsorizarea procesuluiCampionarea procesuluiFacilitarea procesuluiPromovarea conducerii colective (și a participanților)Folosirea dialogului și deliberării pentru a crea un proces semnificativEfectuarea și... [-]

Strategii HRM - Capacitate organizațională

Campus Cu normă întreagă 3 zilele April 2019 Regatul Unit London

După terminarea acestui atelier de resurse umane, veți putea înțelege: procesul de formulare și implementare a strategiei de dezvoltare organizațională; semnificația și semnificația managementului capitalului uman (HCM); abordările pentru dezvoltarea strategiilor de management al cunoașterii etc. [+]

Strategii HRM - Capacitate organizaționalăINFORMATIE CHEIECodul cursului: HR101A3Durata: 3 zileTaxă: 1605 £CONTEXTUL CURSULUIStrategia de dezvoltare organizaționalăActivități de dezvoltare organizaționalăFormularea și implementarea strategiei de dezvoltare organizaționalăSchimbarea culturiiStrategia de management al capitalului uman (HCM)Obiectivele HCMRolul strategiei HCMLegătura dintre HCM și strategia de afaceriDezvoltarea unei strategii HCMStrategia de management al cunoștințelorProcesul de gestionare a cunoștințelorSurse și tipuri de cunoștințeAbordări la elaborarea strategiilor de gestionare a cunoștințelorComponente ale strategiei de management al cunoașteriiPublic țintăDirectori de resurse umaneȘefii funcțiilor de resurse umaneHR partenerii de afaceriDirectori de resurse umane, manageri, consilieri și ofițeri care doresc să contribuie la dezvoltarea și implementarea strategiei de resurse umane.Șefi de conducere, președinți, membri ai consiliului, directori de companii, șefi de departamente și toți cei de la cele mai înalte niveluri ale unei organizații interesate să dezvolte o cunoaștere aprofundată a strategiei de management al resurselor umane.Rezultatele învățării... [-]

Utilizarea sistemelor informatice pentru avantaje organizaționale

Campus Cu normă întreagă 3 zilele January 2019 Regatul Unit London

După finalizarea acestui curs, veți putea înțelege: nivelurile IS și problemele pe care fiecare nivel le poate avea; problemele potențiale ale silozurilor informatice și modul de rezolvare a acestora atât la nivel de grup de lucru, cât și la nivel de întreprindere; managementul relațiilor cu clienții (CRM), planificarea resurselor întreprinderii (ERP) și sistemele de integrare în aplicații pentru întreprinderi (EAI) etc. [+]

Utilizarea sistemelor informatice pentru avantaje organizaționaleINFORMATIE CHEIECodul cursului: IT102AEB2Durata: 3 zileTaxă: 1590 £CONTEXTUL CURSULUIOrganizații și sisteme informaticeCum variază IS în funcție de domeniul de aplicare?Rezolvarea silozurilor departamentale prin intermediul sistemelor de întreprindereGestionarea relațiilor cu clienții (CRM), planificarea resurselor întreprinderii (ERP) și integrarea aplicațiilor pentru întreprinderi (EAI)Întreprinderea ISSisteme de informare socială socialăCe este un sistem de informare social media (SMIS)?SMIS pentru a avansa strategia organizaționalăCreșterea capitalului socialGestionarea riscurilor de medii socialeUnde ne iau social media?Sisteme de Business IntelligenceCum utilizează organizațiile sistemele de informații de afaceri (BI)?Cele trei activități principale în procesul BIFolosind depozite de date și date marts pentru a obține dateTrei tehnici pentru prelucrarea datelor BIAlternativele pentru publicarea BIPublic țintă... [-]

Vânzări și vânzări

Campus Cu normă întreagă 1 săptămână April 2019 Regatul Unit London

La finalizarea acestor programe de instruire în vânzări, veți putea înțelege: vânzarea în rolul său istoric și locul său în marketing și o organizație de marketing; diferite tipuri de cumpărători și gândirea lor etc. [+]

Vânzări și vânzăriINFORMATIE CHEIECodul cursului: MPRS104Durata: 1 săptămânăTaxă: 2625 £CONTEXTUL CURSULUIPerspectiva vânzărilorDezvoltarea și rolul vânzărilor în marketingCaracteristicile vânzărilor moderneFactor de succes pentru vânzătorii profesioniștiTipuri de vânzareConceptul de marketingStrategii de vânzăriProcesul de planificareLocul de vânzare în planul de marketingMediul de vânzăriComportamentul cumpărătorului și al consumatoruluiSetări de vânzăriVânzări internaționaleDreptul și problemele eticeTehnica de vânzăriResponsabilitățile și pregătirea vânzărilorAbilități de vânzare personaleAdministrarea cheie a contuluiVânzarea relațiilorMarketing directInternet și aplicații IT în vânzări și managementul vânzărilorManagementul vânzărilorRecrutare si selectieMotivație și formareOrganizarea și compensareaControlul vânzărilorPrognoza vânzărilor și bugetareaNivelurile de prognozăTehnici calitative și cantitativeBugetul de vânzăriEvaluarea vânzărilorStabilirea standardelor de performanțăColectarea informațiilorEvaluarea interviurilorPublic țintă... [-]

Contactează

Adresă, linia 1 Seven Pancras Square 7 King’s Boulevard Kings Cross
N1C 4AG London, England, Regatul Unit