Gaia Education

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Gaia Educație a fost creat de un grup de educatori numite "GÂȘTE" - Global Ecovillage Educatorilor pentru o durabilă, care au de pămînt se întâlnesc într-o serie de ateliere de lucru, în scopul de a formula abordarea transdisciplinară la educație pentru durabilitate.

Gâștele întâlnit pentru prima dată în 1998 în Fjorvang, Danemarca, în cazul în care s-a stabilit terenul comun pentru dezvoltarea curriculum-ului de proiectare Ecovillage. Prima etapă de referință în dezvoltarea Gaia Educației a fost lansarea curriculum-ului inovator Ecovillage Proiectare Educație, în cadrul conferinței de aniversare a 10-a Ecovillage Global Network la Findhorn Ecovillage în octombrie 2005.

In anul 2008, Gaia Educație Proiectare pentru Durabilitate (GEDS), program on-line a fost lansat în parteneriat cu Open University din Catalonia (UOC). Inițial, oferit în spaniolă și engleză, cursul atras studenți din ambele țări dezvoltate și în curs de dezvoltare, regiunile rurale și urbane, pe toate cele cinci continente.

În 2011, spaniolă Gaia Educație design pentru dezvoltare durabilă a devenit un curs postuniversitar formal, atragerea de studenți spanioli și cea mai mare parte din America Latină. De atunci, Gaia Educație a transformat cursul postuniversitar spaniol GEDS într-un grad de masterat.

În 2013, Gaia Educație a început să ofere GEDS în portugheză, în platforma de învățare on-line, în cazul în care a fost, de asemenea, posibil să se ia curs GEDS în limba engleză începând cu 2014.

În 2014, Gaia Educație a dezvoltat nou flux de învățare de activitate bazată pe proiecte, sprijinirea punerii în aplicare în comunitate a condus Obiectivele de dezvoltare durabilă.

Începând cu anul 2006 Gaia Educație a susținut cu succes livrarea de mai mult de 180 de programe de pe sase continente. Pe plan internațional, numărul de intensives lungi de patru săptămâni și alte formate de curs sunt în continuă creștere, împreună cu o creștere bruscă a numărului de solicitanți și participanților la aceste cursuri. Aceste cursuri profesionale sunt deschise pentru un grup divers de oameni cu o gamă largă de medii profesionale și academice care sunt interesați în a lua un rol activ în procesul de tranziție de durabilitate.

Misiune

Gaia Educație este un furnizor de vârf al educației, care promovează dezvoltarea durabilă a comunităților prospere în interiorul granițelor planetare.

Gaia Educație administrează trei fluxuri de activități

  1. Față în față

Ecovillage Proiectare Educație (EDE) programe care se desfășoară în 42 de țări cu mai mult de 70 de instituții

  1. E-Learning

Proiectare pentru săli de clasă la nivel mondial Durabilitate în limba engleză, spaniolă și portugheză

  1. Based Learning Project

Activități care au loc în Sudul Global sprijinind punerea în aplicare a agendei de dezvoltare post-2015

Viziunea noastra

Noi lucram spre un viitor elastic în interiorul granițelor planetare, în cazul în care nimeni nu este lăsat în urmă. O lume a produselor alimentare sigure și nutritive; de apă potabilă curată; a accesului universal la educație durabilității; de fizică, mentală și bunăstarea socială. O lume care utilizează energie și materiale cu o mai mare eficiență, distribuie bogăția în mod echitabil și se străduiește să elimine noțiunea de deșeuri. O lume a respectului universal pentru drepturile omului și a demnității umane; de dreptate și egalitate; de respect pentru rasă și origine etnică; și egalității de șanse care să permită realizarea deplină a potențialului uman promovând în același timp prosperitate comună.

Locații

Forres

Address
Summerhall
1 Summerhall Place
Edinburgh, Scotland

EH9 1PL Forres, Scoţia, Regatul Unit
Număr de telefon
+44(0) 131 2850783

Lacul Shawnigan

Address
V0R Lacul Shawnigan, British Columbia, Canada

Prachuap Khiri Khan

Address
Prachuap Khiri Khan, Prachuap Khiri Khan, Thailanda

Rio de Janeiro

Address
Rio de Janeiro, Statul Rio de Janeiro, Brazilia