Citește Descrierea Oficială

Universitatea din Pisa este o instituție publică care se mândrește cu douăzeci de departamente , cu centre de cercetare la nivel înalt în sectoarele agriculturii, astrofizicii, informatică, inginerie, medicină și medicină veterinară. Mai mult, Universitatea are relații strânse cu institutele Pisan ale Consiliului Național de Cercetare , cu numeroase instituții culturale de importanță națională și internațională, precum și cu industria, în special cea a tehnologiei informației , care a trecut printr-o fază de expansiune rapidă în Pisa nouăsprezece șaizeci și șaptezeci.

Universitatea din Pisa a fost înființată oficial în 1343 , deși un număr de savanți susțin că originea sa datează din secolul al XI-lea.

Cele mai vechi dovezi ale unui Pisan "Studium" datează din 1338, când renumitul jurist Ranieri Arsendi sa transferat la Pisa de la Bologna. El, alături de Bartolo Da Sassoferrato , lector în drept civil, a fost plătit de către municipalitate pentru a preda lecții publice.

Tacul papal " In supremae dignitatis ", acordat de Papa Clement al VI-lea la 3 septembrie 1343, a recunoscut "Studium" din Pisa ca fiind " Studium Generale "; o instituție de învățământ superior fondată sau confirmată de o autoritate universală, Papalitatea sau Imperiul. Pisa a fost una dintre primele universități europene care s-ar putea lăuda cu această atestare papală, care a garantat valoarea universală și legală a calificărilor sale educaționale.

Primele discipline predate au fost: Teologie, Drept civil, Drept canonic și Medicină. În 1355 Francesco Da Buti , cunoscutul comentator al comediei divine a lui Dante, a început să predea la "Studium".

Pisa și studiul său au suferit o perioadă de criză la începutul secolului al XV-lea: cucerirea florentinilor din oraș și-a distrus viața economică și socială. Într-adevăr, există o lipsă de dovezi documentare a funcționării normale a Universității de zeci de ani.

În 1473, datorită lui Lorenzo dei Medici , Pisan Studium a reluat dezvoltarea sa sistematică, iar construcția unei clădiri pentru lecții a fost prevăzută în 1486. ​​Clădirea - mai târziu cunoscută sub numele de Palazzo della Sapienza - secolul al XIV-lea, Piazza del Grano. Imaginea unui heruvim a fost plasată deasupra Poarta "Dell'Abbondanza" (Poarta Abundenței), care duce la Piazza, astăzi simbolul Universității .

În urma răzvrătirii împotriva Florenței în 1494 și a războiului, Pisan Studium a suferit o perioadă de declin și a fost transferat la Pistoia, Prato și Florența. Deschiderea ceremonială a Universității, la 1 noiembrie 1543, sub domnia dlui Cosimo I dei Medici , a fost considerată oa doua inaugurare. Calitatea Universității a fost impulsionată de statutul din 1545, iar Athenaeumul Pisan a devenit unul dintre cele mai importante din Europa pentru predare și cercetare. Catedra "Semplici" (Botanica) a fost ținută de Luca Ghini , fondator al primelor grădini botanice din lume, urmată de Andrea Cesalpino , care a pionierat prima metodologie științifică pentru clasificarea plantelor și este considerată un precursor în descoperirea circulației sanguine . Gabriele Fallopio și Marcello Malpighi au susținut cursuri în Anatomie și Medicină.

Galileo Galilei, care sa născut și a studiat la Pisa, a devenit profesor de matematică la Pisan Studium în 1589.

Rolul universității ca instituție de stat a devenit din ce în ce mai accentuat în timpul perioadei de Marele Ducat Medici. O politică protecționistă a asigurat un nucleu consecvent de învățați și învățători: legile emise de Cosimo I, Ferdinando I și Ferdinando II i-au obligat pe cei care intenționau să obțină o diplomă de a participa la Studiul din Pisa. Această perioadă vede o serie de lucrări ilustrate în Pisa, în special în domeniul dreptului și medicinei .

Dezvoltarea Universității a continuat sub Lorena. Ei au finalizat construcția observatorului astronomic (proiect inițiat de Medicis), precum și îmbogățirea Bibliotecii Universitare cu publicații importante, dezvoltarea Grădinilor Botanice și a Muzeului de Științe ale Naturii și au înființat noi scaune, cum ar fi Fizica Experimentală și Chimie.

Anexarea Toscanei în Imperiul Napoleonic a dus la transformarea studiului într-o Academie imperială: Ateneul a devenit o ramură a Universității din Paris, iar cursurile și programele de studiu au fost structurate după modelul educației publice franceze. Au fost create cinci facultăți noi (teologie, drept, medicină, știință și literatură), împreună cu examene, titluri de calificare și teze de absolvire diferite. În 1813 a fost înființată "La Scuola Normale Superiore ", ca ramură a "Ecole Normale de Paris".

Restaurarea nu a reușit să anuleze efectele experienței napoleoniene. Primul Congres al oamenilor de știință italieni a avut loc la Pisa în 1839 . 421 de oameni de știință și peste 300 de specialiști din diverse discipline au discutat despre zoologie, anatomie comparativă, chimie, fizică, matematică, agronomie, tehnologie, botanică, fiziologie vegetală, geologie, mineralogie, geografie și medicină.

În 1839 - 1840, directorul educației, Gaetano Giorgini, a adus cea mai importantă reformă la Universitatea din Pisa, prin creșterea numărului de facultăți la șase (teologie, drept, literatură, medicină, matematică și științe naturale) și a creat prima președinte al agriculturii și ovinelor.

În 1846 Scuola Normale a fost redeschisă. Între timp, idealurile liberale și patriotice se răspândeau la Ateneu, iar un batalion al Universității - alcătuit din lectori și studenți - se distinge în bătălia de la Curtatone și Montanara în 1848 .

În timpul celei de-a doua restaurări, în 1851, Leopoldo al II-lea a unit universitățile din Pisa și Siena într-un Ateneu Etruscan unic, motivat parțial din motive economice, dar în primul rând pentru controlul politic. Facultățile de teologie și de drept se odihnesc la Siena; în timp ce cele de literatură, medicină, matematică și științe naturale au rămas la Pisa. După insurecția florentină și fuga Marelui Duce din 1859 , una dintre măsurile inițiale impuse de Guvernul Provesterial a fost restituirea către orașul Pisa a studiului său cu toate cele șase facultăți.

Odată cu nașterea Regatului Italiei , Universitatea din Pisa a devenit una dintre cele mai prestigioase instituții culturale ale statului nou . Între a doua jumătate a secolului al XIX-lea și a primei jumătăți a secolului al XX-lea, profesorii de prestigiu au predat la Pisa: avocații Francesco Carrara și Francesco Buonamici , filologii Domenico Comparetti și Giovanni D'Ancona , istoricii Pasquale Villari , Gioacchino Volpe și Luigi Russo , filosof Giovanni Gentile , economistul Giuseppe Toniolo și matematicienii Ulisse Dini și Antonio Pacinotti . Primul Institut European de Lingvistică Istorică a fost înființat la Pisa în 1890 .

În timpul anilor fascismului, Ateneul Pisa era un centru activ de dezbatere politică și de organizare antifascistă .

După cel de-al doilea război mondial, Universitatea din Pisa a revenit la avangardă în multe domenii ale cunoașterii . La facultățile de inginerie și farmacie, stabilite înainte de război, s-au adăugat economie, limbi străine și literatură și politică. În 1967, a fost înființată "Scuola Superiore di Studi Universitari e Perfezionamento S. Anna" care, alături de "La Scuola Normale", a format un centru de învățământ și predare extrem de prestigios.

Programe predate în:
  • Italiană
  • Engleză

Această școală oferă și:

An Fundațional

University of Pisa Summer & Winter Schools

Curs de bază în științe (FCS) ... [+]

FC pregătește studenții interesați să studieze un program de studii în agricultură, informatică, economie, inginerie, matematică, medicină, științe naturale, farmacie și fizică. Conținutul cursurilor ia în considerare examenul de admitere la medicină și testele de evaluare pe care studenții trebuie să le ia pentru a avea acces la un program de studii.

Cursurile sunt împărțite în felul următor:

- Limba matematică de bază, modelare și raționament 12 FC cr - Fizica 9 FC cr - Chimie 6 FC cr - Biologie 6 FC cr - Principii de economie și management 3 FC cr

Restul de 24 de credite vor consta în cursuri de limbă și cultură italiană pentru a alcătui un total de 60 de credite.... [-]

Italia Lucca
Contactează şcoala
Engleză,Italiană
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Curs de bază în științe umaniste (FCH) ... [+]

Curs de Fundație în Științe Umaniste (FCH) - 60 FC cr

Modulele sunt împărțite în felul următor:

- Literatura italiană: o introducere 12 FC cr - Istoria europeană modernă 9 FC cr - Arheologie greacă și romană 6 FC cr - Istoria artei: o introducere 6 FC cr - Introducere în gândirea filosofică 3 FC cr

Restul de 24 de credite vor consta în cursuri de limbă și cultură italiană pentru a alcătui un total de 60 de credite.

Care este cursul de fundație?

Cursul de Fundație este un program de studiu compus din două domenii de studiu: Umanistice (Curs de Fundație în Științe Umaniste-FCH) și Științe (Curs de Fundație în Știință-FCS), predat în limba engleză și destinat în principal candidaților care nu posedă cerințele minime de școlarizare subliniate în legislația actuală pentru înscrierea la universitățile italiene.... [-]

Italia Lucca
Contactează şcoala
Engleză,Italiană
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

Cursuri de vară

University of Pisa Summer & Winter Schools

Scopul acestui Minor este de a oferi cunoștințe și instrumente pentru a începe și a conduce o companie de turism axată pe sport. ... [+]

Scop

Scopul acestui Minor este de a oferi cunoștințe și instrumente pentru a începe și a conduce o companie de turism axată pe sport.

Cine poate aplica

Studenții universitari interesați de domeniul turistic și de management

Limba

Engleză

Intensitatea programului

Cu normă întreagă

Cerință de admitere

fiind student universitar

ECTS

15

Taxe

2640 Euro

(taxe 1000, cazare 1640)

Coordonator

Prof. Enrica Lemmi

e-mail:

enrica.lemmi@unipi.it

Perioadă

23 septembrie-03 noiembrie 2019

Termen limita

31 iulie 2019

[-]
Italia Lucca
Septembrie 2019
Engleză
La zi
6 săptămâni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala de vară include un program de studii multidisciplinare în decurs de o săptămână. Școala se va desfășura la Departamentul de Chimie al Universității din Pisa și va ... [+]

Despre

Școala de vară include un program de studii multidisciplinare în decurs de o săptămână. Școala se va desfășura la Departamentul de Chimie al Universității din Pisa și va fi pregătită pentru a pregăti absolvenții de masterat, în special doctoranzi, cu interese în domeniul științei patrimoniului. Școala de vară își propune să ofere elevilor din diferite medii de învățământ (absolvenți în domeniul tehnico-științific și umanist) abilitățile specifice de a începe și dezvolta proiecte pentru diagnosticarea corectă și managementul conservator al patrimoniului cultural. Școala oferă lecții pentru transmiterea cunoștințelor pentru caracterizarea materialelor, pentru tehnicile adecvate pentru caracterizarea lor, pentru evaluarea stării lor de modificare. O atenție deosebită va fi acordată studiului produselor și tehnologiilor care vor fi utilizate în conservare. În fiecare an, școala va fi dedicată unui subiect diferit din domeniul științei patrimoniului. În anul 2019, școala se va concentra pe studiul materialelor organice din arheologie.... [-]

Italia Lucca
Contactează şcoala
Engleză
La zi
5 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Două săptămâni de activități educaționale și de ateliere, precum și crearea de rețele, socializare, coaching și relaxare. La începutul primei săptămâni vor fi prezentate ... [+]

Despre

Două săptămâni de activități educaționale și de ateliere, precum și crearea de rețele, socializare, înțelegere și relaxare. La începutul primei săptămâni vor fi prezentate provocările lansate de companiile implicate în program și pe care participanții la curs vor fi chemați să lucreze în grupuri de 4-5 persoane. La sfârșitul primei săptămâni va fi prezentat primul proiect al proiectului pe care grupurile îl desfășoară. La sfârșitul celei de-a doua săptămâni va fi prezentată versiunea finală a proiectelor. Umanistice digitale Lecții teoretico-practice despre cele mai avansate instrumente, tehnologii și metode ale lumii umaniste digitale.... [-]

Italia Lucca
Contactează şcoala
Engleză
La zi
2 săptămâni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Elevii de fizică vor fi instruiți în grupurile de cercetare care lucrează la noile inițiative Fermilab, experimentele mu2e, muon (g-2), Nova, precum și viitoarele experim ... [+]

Despre

Elevii de fizică vor fi instruiți în grupurile de cercetare care lucrează la noile inițiative Fermilab, experimentele mu2e, muon (g-2), Nova, precum și viitoarele experimente în fizica neutrinilor sau în grupul Fermilab care colaborează cu experimentul CMS la CERN , sau în grupul teoretic. pentru unii studenți, stagiul poate avea loc în alte laboratoare sau universități. inginerii vor fi instruiți în divizia de acceleratoare Fermilab, divizia tehnică sau departamentul de calcul sau în grupuri care lucrează în domeniul cercetării aplicate în alte laboratoare sau universități. fiecare intern va fi supravegheat de un mentor, un angajat al laboratorului american. mentorul este responsabil pentru întregul program de formare a stagiarului pentru cele 9 săptămâni de permanență pe teritoriul nostru. fiecare intern va prezenta un raport scris, care va fi obiectul evaluării de către o universitate a comisiei de la Pisa.... [-]

Statele Unite ale Americii Batavia
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 luna
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Cursul va sublinia cele mai recente cercetări și aspecte clinice aplicate cu privire la rolul exercitării musculare atât asupra subiecților sănătoși, cât și asupra pacien ... [+]

Despre

Zonele rurale europene sunt populate cu ferme mici. Aceștia contribuie la producerea de alimente care, ulterior, se consumă sau se consumă de către consumatori atât în zonele rurale, cât și în zonele periurbane. Pentru simplul fapt că acționează în zonele rurale, fermele mici fac parte din dinamica rurală (de exemplu, economică, socială, de mediu) care influențează tranziția rurală. Cu alte cuvinte, în Europa, tranziția rurală se îndreaptă spre aspecte legate de agricultură și producția și consumul de alimente, multe zone rurale și întreprinderi care operează acolo contribuind la aprovizionarea și achiziționarea alimentelor.... [-]

Italia Lucca Sillico
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 luna
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala de vară de arheologie din Abruzzo este un program academic oferit de Universitatea din Pisa în colaborare cu supravegherea patrimoniului arheologic din Abruzzo. El ... [+]

Despre

Școala de vară de arheologie din Abruzzo este un program academic oferit de Universitatea din Pisa în colaborare cu supravegherea patrimoniului arheologic din Abruzzo. Elevii vor primi o formare intensivă interdisciplinară, cu prelegeri, laboratoare, două activități de săpături diferite. Pentru a finaliza programul am planificat o vizită de week-end la situl arheologic. Cu școala noastră, studenții vor dezvolta cadrul de bază al cunoștințelor și abilităților pentru viitoarea lor activitate profesională în arheologie.

Scop

Cu școala noastră, studenții vor dezvolta cadrul de bază al cunoștințelor și abilităților pentru viitoarea lor activitate profesională în arheologie.... [-]

Italia Lecce Nei Marsi
Contactează şcoala
Engleză
La zi
4 săptămâni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala noastră de vară este un curs practic de imersiune care acoperă biotehnicii care pot fi aplicate studiului mai multor subiecți biologici referitori la biologia celu ... [+]

Despre

Școala noastră de vară este un curs practic de imersiune care acoperă biotehnicii care pot fi aplicate studiului mai multor subiecți biologici referitori la biologia celulară, expresia genelor și analiza funcțiilor, genotoxicitatea și observațiile ultrastructurale.

Cursul va fi împărțit în:

o parte teoretică organizată în cursuri care acoperă tehnologii moderne;o parte practică în care participanții vor fi găzduiți în laboratoare și vor fi implicați direct în proiectarea și executarea mai multor protocoale experimentale în ceea ce privește subiectele principale ale cursurilor.Scop

Scopul școlii de vară este de a introduce studenții pentru a obține informații și practici privind abordările moderne privind biologia celulară, citogenetica, biologia moleculară și ultrastructura... [-]

Italia Lucca
Contactează şcoala
Engleză
La zi
13 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala de vară "Data Science" oferă o perspectivă multidisciplinară largă asupra diferiților piloni ai științei datelor, inclusiv analiza datelor și analiza datelor, învă ... [+]

Școala de vară "Data Science" oferă o perspectivă multidisciplinară largă asupra diferiților piloni ai științei datelor, inclusiv analiza datelor și analiza datelor, învățarea automată și AI, știința rețelelor și sistemele complexe, etica digitală, știința socială computațională și știința datelor aplicate de către cercetători internaționali la nivel înalt.

Scop

Știința datelor apare ca o consecință perturbatoare a revoluției digitale. Se bazează pe combinația de disponibilități mari de date, tehnici sofisticate de analiză a datelor și infrastructuri de calcul scalabile. Știința datelor schimbă rapid modul în care facem afaceri, socializăm, desfășurăm cercetări și guvernăm societatea. De asemenea, se schimbă modul în care se realizează cercetarea științifică. Abordările bazate pe modele sunt completate de abordări bazate pe date. O nouă paradigmă a apărut acolo unde teoriile și modelele și fundul până la descoperirea cunoștințelor din date se sprijină reciproc. Având în vedere natura interdisciplinară a științei datelor, aceasta exploatează date și modele pentru avansarea cunoștințelor în diferite discipline sau în diferite discipline (de exemplu, biologie, economie, medicină etc.). Temele principale ale școlii de vară se referă la analizele de date importante (de exemplu, extragerea cunoștințelor de la date mari, învățarea în mașină, furnizarea unei imagini de ansamblu asupra principalelor tehnici utilizate pentru a învăța și a îmbunătăți în mod automat experiența și sistemele complexe; la știința rețelelor). Mai mult, prelegerile vor evidenția implicațiile etice pe care le poate conduce știința datelor și contramăsurile pe care fiecare om de știință din domeniul datelor le poate aplica pentru a efectua analize în ceea ce privește persoanele implicate... [-]

Italia Lucca
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 săptămână
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala de vară "Egiptologii ca curatori muzeeni: un curs imersiv" este un program academic oferit de Universitatea din Pisa în colaborare cu Muzeul Egizio din Torino. Sco ... [+]

Despre

Școala de vară "Egiptologii ca curatori muzeeni: un curs imersiv" este un program academic oferit de Universitatea din Pisa în colaborare cu Muzeul Egizio din Torino. Scopul principal al școlii este de a oferi o abordare teoretică și practică obiectelor vechi egiptene, ca parte a unei colecții. Fiecare obiect este o acumulare de povesti diferite, atât antice, cât și moderne, variind de la producție, utilizare, depunere, descoperire până la achiziție, conservare și expunere. Școala va oferi ocazia unică de a aborda obiectele egiptene din toate aceste unghiuri diferite, de la perspective teoretice la cele mai pragmatice, expunând participanților la o varietate de practici muzeene datorită unei experiențe imersive într-un mediu muzeal.... [-]

Italia Lucca Turin
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 săptămână
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala de vară este un atelier de proiectare a peisajelor, care are ca scop investigarea relațiilor complexe dintre mediul construit și apă, în sensul cel mai larg al res ... [+]

Despre

Școala de vară este un atelier de proiectare a peisajelor, care are ca scop investigarea relațiilor complexe dintre mediul construit și apă, în sensul cel mai larg al resurselor de mediu și, prin urmare, inclusiv litoralul, râurile, lacurile și resursele de apă. Elevii vor fi implicați în elaborarea unui proiect de studiu de caz toscane, cu sprijinul profesorilor și tutorelor de la Universitatea din Pisa și al profesorilor din alte universități naționale și internaționale. Școala de vară este organizată în două părți. Prima parte are drept scop citirea și cunoașterea critică a zonei alese ca studiu de caz, pentru a-și identifica valorile și criticile. În această primă parte, vor fi puse la dispoziție și elementele de bază ale metodelor 3d de fotogrametrie și ale studiilor UAV pentru analiza studiului de caz atât la scară arhitecturală, cât și urbană. În a doua parte, elevul va lucra pentru dezvoltarea unui proiect de îmbunătățire a zonei alese ca studiu de caz. Pentru întreaga perioadă, lecțiile vor fi organizate în mod oportun pentru a oferi sprijin teoretic și metodologic pentru dezvoltarea proiectelor. Rezultatele vor fi discutate public într-un eveniment final deschis.... [-]

Italia Lucca
Contactează şcoala
Engleză
La zi
2 săptămâni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Scopul școlii de vară este de a oferi participanților o privire de ansamblu asupra strategiilor actuale de studiu a locuințelor, grădinilor și peisajelor urbane. Întrebăr ... [+]

Despre

Scopul școlii de vară este de a oferi participanților o privire de ansamblu asupra strategiilor actuale de studiu a locuințelor, grădinilor și peisajelor urbane. Întrebările fundamentale sunt: Ce metode de colectare a datelor contribuie la reconstrucția științifică a mediilor construite? Ce tehnologii pentru vizualizarea datelor permit recuperarea dimensiunii senzoriale a peisajelor urbane? Cum pot fi accesate datele arheologice specialiștilor din alte discipline implicate în cercetarea, conservarea și gestionarea patrimoniului construit? Ce instrumente sunt utile pentru schimbul de date în vederea conservării durabile? Pompeii oferă un caz ideal, datorită disponibilității de neegalat a datelor arheologice contextuale, precum și a istoriei de explorare, cercetare și restaurare de o veacuri lungi.... [-]

Italia Pompei
Contactează şcoala
Engleză
La zi
3 săptămâni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala de câmp în Arheologie Medievală și Bioarcheologie din Badia Pozzeveri (Lucca, Italia) este un program academic destinat pregătirii studenților în domeniul arheolog ... [+]

Despre

Școala de câmp în Arheologie Medievală și Bioarcheologie din Badia Pozzeveri (Lucca, Italia) este un program academic destinat pregătirii studenților în domeniul arheologic și bioarcheologic și al metodelor de laborator. Excavările vor avea loc la biserica "San Pietro a Pozzeveri" din municipalitatea Altopascio. Badia Pozzeveri este situat la aproximativ 10 mile est de orașul Lucca, capitala provinciei toscane cu același nume. Biserica San Pietro a fost o dată parte dintr-o mănăstire camaldoleză, fondată în secolul al XI-lea, pe malul lacului Bientina. Lacul medieval, acum complet uscat, sa extins între Lucca si râul Arno. Mănăstirea a înflorit în secolele XII-XII, datorită amplasării sale de-a lungul Via Francigena, o importantă ruta comercială și de pelerinaj, care a legat Franța și Europa de Nord de Roma de-a lungul întregului Evul Mediu. Declinul mănăstirii a început în secolul al XIV-lea și, în cele din urmă, a condus la dizolvarea sa în secolul al XV-lea. Biserica San Pietro a rămas ca centru de cult al satului și este încă în uz.... [-]

Italia Altopascio
Contactează şcoala
Engleză
La zi
4 săptămâni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Extracții stratigrafice ale clădirilor romane situate în cartierul portului Vada Volaterrana; Clasificarea clădirilor și descoperirilor, tehnici nedistructive de diagnost ... [+]

Despre

Extracții stratigrafice ale clădirilor romane situate în cartierul portului Vada Volaterrana; Clasificarea clădirilor și descoperirilor, tehnici nedistructive de diagnostic aplicate cercetării arheologice (în special studiile georadare efectuate de Dr. A. Ribolini Dipartimento Scienze della Terra, UNIPI), managementul digital al documentației

Scop

Metodologia de predare a cercetării arheologice în orașe și peisaje romane

Cine poate aplica

Elevii din universitățile europene și extra-europene

Limba

Engleză

Intensitatea programului

Cu normă întreagă

Cerințe de admitere

Cunoașterea istoriei și culturii antice

ECTS

6

Coordonator

Prof. Simonetta Menchelli... [-]

Italia Livorno
Contactează şcoala
Engleză
La zi
3 săptămâni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Auditorii trebuie să-și dezvolte și să-și îmbunătățească capacitatea de a analiza schimbările, de a aborda riscurile și de provocările aferente și de a-și adapta în mod c ... [+]

Despre

Auditorii trebuie să-și dezvolte și să-și îmbunătățească capacitatea de a analiza schimbările, de a aborda riscurile și de provocările aferente și de a-și adapta în mod continuu metodele și abordările de audit. Pentru a face acest lucru, este esențial ca instituțiile de audit să dezvolte o relație reciproc avantajoasă cu cercetătorii academici. În alte condiții, profesia de audit și cercetarea trebuie să avanseze mână în mână. Pentru a atinge acest obiectiv, Universitatea din Pisa și Curtea de Conturi Europeană (ECA), auditorul extern independent al UE, au înființat și au organizat în comun o Școală de Vară în domeniul auditului public și responsabilității... [-]

Italia Lucca
Contactează şcoala
Italiană
La zi
5 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala de iarnă este dedicată doctoranzilor. studenții care își desfășoară activitățile de cercetare în domeniul mașinilor cu fluid și ingineriei sistemelor energetice, i ... [+]

Despre

Școala de iarnă este dedicată doctoranzilor. studenții care își desfășoară activitățile de cercetare în domeniul mașinilor cu fluid și ingineriei sistemelor energetice, inclusiv turbomachinery, motoare cu combustie internă, sisteme de conversie a energiei, centrale electrice, sisteme de energie regenerabilă și sisteme energetice inovatoare. Școala de iarnă va avea loc în luna martie și va fi organizată cu seminarii de experți și sesiuni cu discuții de informare și experiență între studenți și profesori. școala va avea loc timp de cinci zile, iar vorbitorii naționali și internaționali vor fi invitați să-și prezinte experiența și activitățile de cercetare. vorbitorii vor fi invitați din mediul academic, din industrie și din centrele de cercetare.... [-]

Italia Lucca
Contactează şcoala
Engleză
La zi
5 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala intenționează să predea unele instrumente selectate și profesionale care sunt utile în studierea peisajelor istorice și a arhitecturilor din trecut în zone complex ... [+]

Despre

Școala intenționează să predea unele instrumente selectate și profesionale care sunt utile în studierea peisajelor istorice și a arhitecturilor din trecut în zone complexe precum cele montane, profitând de avantajele digitale și de noile tehnologii, dar și de nevoile principale din acest domeniu de cercetare, încurajând o colaborare mai strânsă cu instituțiile și profesioniștii publici în planificarea utilizării terenurilor și în promovarea patrimoniului cultural. Prelegeri dimineața de către directori și instructori privind cercetarea lor vor oferi studenților cu privire la teoria și practica privind subiectele alese. Experiența practică și practică în domeniu va fi completată de activitatea pe un computer care utilizează noul software și / sau noi instrumente digitale în după-amiaza.... [-]

Italia Lucca Massa
Contactează şcoala
Engleză
La zi
1 săptămână
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala de vară "Reading Middle Egyptian Hieratic" este un program academic oferit de Universitatea din Pisa, destinat să-și antreneze participanții să citească și să inte ... [+]

Despre

Școala de vară "Reading Middle Egyptian Hieratic" este un program academic oferit de Universitatea din Pisa, destinat să-și antreneze participanții să citească și să interpreteze textele literare și documentare ale Egiptului Antic (Middle Egiptean, 2000-1500 î.Hr.) hieratic și hieroglife).

Scop

Obiectivul școlii este de a oferi abilități puternice în citirea și interpretarea documentelor vechi egiptene în hieratic și hieroglife, dincolo de cunoștințele de bază. Acest lucru se va realiza prin trei nivele diferite: 1) Decodarea scriptului hieratic (de bază) 2) Practica intensă a lecturii (surse hieratice) supravegheată de către profesori 3) Concentrarea asupra problemelor de gramatică legate de textele Regatului Mijlociu. Prin investigarea diferitelor tipuri de documente, participanții vor dobândi încrederea în sine în a se apropia de scrierile autonome egiptene din Egiptul mijlociu, în special cele scrise în hieratică.... [-]

Italia Turin
Contactează şcoala
Engleză,Arabic (Egypt)
La zi
6 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Cursul va acoperi ciclul complet al unui proiect de cercetare calitativă; de la proiectare până la colectarea, analiza, raportarea și difuzarea datelor. În special, parti ... [+]

Despre

Cursul va acoperi ciclul complet al unui proiect de cercetare calitativă; de la proiectare până la colectarea, analiza, raportarea și difuzarea datelor. În special, participanții vor fi introduși în diferite strategii de colectare a datelor (interviuri, documente, date vizuale, observații etc.), diferite metode de analiză a datelor (analiza conținutului, etnografie, analiza discursului critic etc.) , evaluarea și diseminarea rezultatelor studiului calitativ. În final, va fi prezentat un instrument software (Nvivo) pentru analiza calitativă a cercetării, iar participanții vor fi introduși în utilizarea acestuia.

Scop

Metodele calitative reprezintă o abordare de cercetare valoroasă și semnificativă în domeniul științelor sociale. Scopul acestui curs este de a introduce doctoratul Ph.D. studenților și facultăților junior pentru diversitatea modurilor de desfășurare a cercetării calitative.... [-]

Italia Lucca
Contactează şcoala
Engleză
La zi
5 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Acest curs este rezultatul unui parteneriat între UN-Habitat și Universitatea din Pisa. Acesta abordează chestiunea complexă a orașelor care guvernează climatul rezistent ... [+]

Despre

Acest curs este rezultatul unui parteneriat între UN-Habitat și Universitatea din Pisa. Acesta abordează chestiunea complexă a orașelor care guvernează climatul rezistent, evaluând în mod comparativ cele mai bune practici și soluții. Cursul vizează în principal factorii de decizie politică, funcționarii publici și practicienii, prezentând conținut teoretic și academic printr-o abordare practică și practică. Conținutul specific în cadrul temei generale va fi identificat anual și convenit de către organizatori la fiecare ediție, pe baza evoluțiilor actuale din zonă.

Scop

Cursul își propune să ofere participanților instrumente analitice pentru a înțelege și aborda mai bine provocările de guvernanță pe care schimbările climatice le produc pe dimensiunea urbană și metropolitană. Se concentrează în mod specific asupra modului în care se pot guverna cel mai bine orașele rezistente la climă.... [-]

Italia Lucca
Decembrie 2019
Engleză
La zi
5 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala de vară în osteoarcheologie și paleopatologie este un program academic destinat să atragă studenții în metodele de laborator antropologice și paleopatologice. Este ... [+]

Despre

Școala de vară în osteoarcheologie și paleopatologie este un program academic destinat să atragă studenții în metodele de laborator antropologice și paleopatologice. Este o oportunitate deosebită pentru studenți de a dobândi experiență practică într-o investigație bioarcheologică, lucrand alături de cercetători de top în domeniu. Activitățile de laborator și lecturile vor fi efectuate la Laboratorul de Paleopatologie (în cadrul Școlii Medicale din Pisa). Școala de vară va avea loc pe parcursul a 3 săptămâni, pentru a oferi studenților cunoștințele de bază despre anatomia scheletică, antropologia fizică și paleopatologia necesară abordării analizelor osteologice. Materialele scheletice examinate includ mostre din săpăturile toscane date din epoca medievală. Activitățile vor fi finalizate sub supravegherea unui personal cu experiență din cadrul Diviziei de Paleopatologie, sub supravegherea profesorului Gino Fornaciari.... [-]

Italia Lucca
Contactează şcoala
Engleză
La zi
3 săptămâni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Contribuția metodologiilor computaționale la descoperirea de droguri nu mai este o chestiune de dispută, iar companiile majore din domeniul farmaceutic și biotehnologiei ... [+]

Despre

Contribuția metodologiilor computaționale la descoperirea de droguri nu mai este o chestiune de dispută, iar companiile majore din domeniul farmaceutic și biotehnologiei folosesc instrumente de calcul computerizate. Proiectarea computerizată a medicamentelor cuprinde metode și resurse computaționale care sunt utilizate pentru a facilita proiectarea și descoperirea de noi soluții terapeutice. Această școală de vară va acoperi toate principalele tehnici computaționale utilizate în descoperirea de droguri, furnizând un nivel de bază de cunoaștere a acestui domeniu de cercetare.

Scop

Acest curs va fi împărțit în lecții teoretice și practice și va permite participanților să-și dezvolte propriile studii computaționale.... [-]

Italia Lucca
Contactează şcoala
Engleză
La zi
6 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Activitatea va consta din douăsprezece prelegeri. Fiecare lectură va acoperi un subiect conținut într-un manual standard al Fizicii Nucleare, extins pentru a arăta modul ... [+]

Despre

Activitatea va consta din douăsprezece prelegeri. Fiecare lectură va acoperi un subiect conținut într-un manual standard al Fizicii Nucleare, extins pentru a arăta modul în care înțelegerea noastră sa schimbat adânc datorită experienței acumulate în ultimele decenii. În special, ne vom concentra pe aspecte legate de progresele recente, determinate de cercetarea cu grinzi radioactive (RIB), modelul structurii ab initio și interacțiunile nucleon-nucleon moderne, studiile privind materia nucleară și aplicațiile de interes astrofizic și practic.

Pentru a conferi activității un caracter pe deplin internațional și pentru că vrem să favorizăm participarea unor studenți cu adevărat tineri, în prima jumătate a zilei vom propune niște lecții introductive prezentate în sesiuni separate în diferite limbi.... [-]

Italia Lucca
Contactează şcoala
Engleză
La zi
4 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Știința, tehnologia și expertiza conexă au avut un rol din ce în ce mai important în societate. Neconcordanța publică și controversa cu privire la modul în care se aplică ... [+]

Despre

Știința, tehnologia și expertiza conexă au avut un rol din ce în ce mai important în societate. Neconcordanța publică și controversa cu privire la modul în care se aplică progresul și expertiza în domeniul științei și tehnologiei pentru a răspunde nevoilor, așteptărilor și cererilor societății au crescut în mod proporțional. Instituții precum Uniunea Europeană au recunoscut acest lucru ca fiind o problemă majoră, ceea ce a dus la ceea ce a fost uneori descris ca o criză a încrederii în știință și, mai recent, o criză a raționalității în abordarea problemelor publice. O serie de cadre și abordări teoretice au fost dezvoltate de-a lungul anilor. Deși acestea diferă considerabil în ceea ce privește modul de diagnosticare a originii problemei și răspunsul este conceput, există un acord pe scară largă că orice viziune simplistă a interfeței dintre știință și societate trebuie abandonată și că trebuie abordate abordări mai incluzive a lucrat. Drept urmare, a existat o mare creștere a gradului de conștientizare, a cadrelor conceptuale, a instrumentelor și a competențelor în comunicarea științei, măsurarea răspunsurilor publice și implicarea oamenilor în procesul de elaborare a politicilor științifice și tehnologice. Cu toate acestea, problemele publice (re) se dezvoltă continuu, pe măsură ce politicile industriale, știinŃifice, inovare și industriale se desfășoară, provocând capacitatea de a aplica în mod fructuos expertiza știinŃifică și tehnică într-un context social nesigur. Școala de vară va oferi o analiză actualizată a acestei probleme, cu accent pe cadre, abordări, metodologii și experiențe. Activitățile vor fi articulate în sesiunile de dimineață... [-]

Italia Lucca
Contactează şcoala
Engleză
La zi
5 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Ediția din 2019 a Școlii de vară pentru tehnologia Internetului Intelectual al Lucrurilor (ET-I2oT 2019) este organizată pentru a oferi 6 ECTS (48 de ore de curs) în dome ... [+]

Despre

Ediția din 2019 a Școlii de vară pentru tehnologia Internetului Intelectual al Lucrurilor (ET-I2oT 2019) este organizată pentru a oferi 6 ECTS (48 de ore de curs) în domeniul electronicii, electromagneticii și TIC pentru Internetul Lucrurilor (IoT) vizând o audiență de licență (anul trecut), studenți și doctoranzi, cercetători în stadiu incipient și practicanți din cadrul Academiei sau al Industriei.

Lecțiile vor avea loc în limba engleză în sala de ședințe a Departamentului de Inginerie a Informației (DII), prin intermediul G. Caruso 16, Pisa, Italia.

Scop

Lecțiile vor avea loc la Aula Magna a Școlii de Inginerie a Universității din Pisa, exploatând toate facilitățile disponibile în ceea ce privește sălile de conferințe și laboratoarele. Limba oficială va fi limba engleză.... [-]

Italia Lucca
Contactează şcoala
Engleză
La zi
6 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Ca urmare a succesului primelor două ediții din Pisa (2016 și 2017), cu participarea a aproximativ 120 de studenți proveniți din întreaga lume, precum și a ediției din 20 ... [+]

Despre

Ca urmare a succesului primelor două ediții din Pisa (2016 și 2017), cu participarea a aproximativ 120 de studenți proveniți din întreaga lume, precum și a ediției din 2018 în Lituania, cu implicarea fondatorilor școlii ca profesori, Departamentul de Științe Politice al Universității din Pisa realizează cea de-a IV-a Școală Internațională de Vară privind teoria fundamentată și metodele calitative. Școala de vară este un curs intensiv de 5 zile (cu sesiuni de dimineață și după-amiază), unde exercițiile și grupurile de lucru se alternează cu prelegeri. Cercetătorii calitativi întâmpină adesea probleme comune, cum ar fi pierderea după colectarea și codarea datelor, trecerea în revistă a posibilităților de a-și dezvolta ideile și producerea unor rapoarte disjuncte și banale. Metodele bazate pe teorie vă ajută să accelerați analizarea datelor și scrierea unui raport. Această Școală de Vară se concentrează pe îmbunătățirea abilităților în utilizarea strategiilor bazate pe teoria fundamentală pentru a vă ajuta să creșteți incisivitatea, claritatea și creativitatea muncii dvs. Aceste școli vă vor ajuta să păstrați flexibilitatea teoriei fundamentate, continuând în același timp adâncimea conceptuală și domeniul analizei dvs. Vom sublinia modul în care să dezvoltăm și să recunoaștem coduri puternice, să implicăm în analize comparative, să consolidăm categoriile conceptuale emergente și să integrăm aceste categorii într-un raport coerent și convingător, să satisfacem calitatea în analiza calitativă, (6) să comunicați constatările dvs. și (7) să vă ocupați de CAQDAS pentru a vă îmbunătăți analizele. Vom aborda, de asemenea, potrivirile dintre teoria fundamentată și interacțiunea simbolică și modul în care metoda și... [-]

Italia Lucca
Contactează şcoala
Engleză
La zi
5 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză