University of Pisa Summer & Winter Schools

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Universitatea din Pisa este o instituție publică care se mândrește cu douăzeci de departamente , cu centre de cercetare la nivel înalt în sectoarele agriculturii, astrofizicii, informatică, inginerie, medicină și medicină veterinară. Mai mult, Universitatea are relații strânse cu institutele Pisan ale Consiliului Național de Cercetare , cu numeroase instituții culturale de importanță națională și internațională, precum și cu industria, în special cea a tehnologiei informației , care a trecut printr-o fază de expansiune rapidă în Pisa nouăsprezece șaizeci și șaptezeci.

Universitatea din Pisa a fost înființată oficial în 1343 , deși un număr de savanți susțin că originea sa datează din secolul al XI-lea.

Cele mai vechi dovezi ale unui Pisan "Studium" datează din 1338, când renumitul jurist Ranieri Arsendi sa transferat la Pisa de la Bologna. El, alături de Bartolo Da Sassoferrato , lector în drept civil, a fost plătit de către municipalitate pentru a preda lecții publice.

Tacul papal " In supremae dignitatis ", acordat de Papa Clement al VI-lea la 3 septembrie 1343, a recunoscut "Studium" din Pisa ca fiind " Studium Generale "; o instituție de învățământ superior fondată sau confirmată de o autoritate universală, Papalitatea sau Imperiul. Pisa a fost una dintre primele universități europene care s-ar putea lăuda cu această atestare papală, care a garantat valoarea universală și legală a calificărilor sale educaționale.

Primele discipline predate au fost: Teologie, Drept civil, Drept canonic și Medicină. În 1355 Francesco Da Buti , cunoscutul comentator al comediei divine a lui Dante, a început să predea la "Studium".

Pisa și studiul său au suferit o perioadă de criză la începutul secolului al XV-lea: cucerirea florentinilor din oraș și-a distrus viața economică și socială. Într-adevăr, există o lipsă de dovezi documentare a funcționării normale a Universității de zeci de ani.

În 1473, datorită lui Lorenzo dei Medici , Pisan Studium a reluat dezvoltarea sa sistematică, iar construcția unei clădiri pentru lecții a fost prevăzută în 1486. ​​Clădirea - mai târziu cunoscută sub numele de Palazzo della Sapienza - secolul al XIV-lea, Piazza del Grano. Imaginea unui heruvim a fost plasată deasupra Poarta "Dell'Abbondanza" (Poarta Abundenței), care duce la Piazza, astăzi simbolul Universității .

În urma răzvrătirii împotriva Florenței în 1494 și a războiului, Pisan Studium a suferit o perioadă de declin și a fost transferat la Pistoia, Prato și Florența. Deschiderea ceremonială a Universității, la 1 noiembrie 1543, sub domnia dlui Cosimo I dei Medici , a fost considerată oa doua inaugurare. Calitatea Universității a fost impulsionată de statutul din 1545, iar Athenaeumul Pisan a devenit unul dintre cele mai importante din Europa pentru predare și cercetare. Catedra "Semplici" (Botanica) a fost ținută de Luca Ghini , fondator al primelor grădini botanice din lume, urmată de Andrea Cesalpino , care a pionierat prima metodologie științifică pentru clasificarea plantelor și este considerată un precursor în descoperirea circulației sanguine . Gabriele Fallopio și Marcello Malpighi au susținut cursuri în Anatomie și Medicină.

Galileo Galilei, care sa născut și a studiat la Pisa, a devenit profesor de matematică la Pisan Studium în 1589.

Rolul universității ca instituție de stat a devenit din ce în ce mai accentuat în timpul perioadei de Marele Ducat Medici. O politică protecționistă a asigurat un nucleu consecvent de învățați și învățători: legile emise de Cosimo I, Ferdinando I și Ferdinando II i-au obligat pe cei care intenționau să obțină o diplomă de a participa la Studiul din Pisa. Această perioadă vede o serie de lucrări ilustrate în Pisa, în special în domeniul dreptului și medicinei .

Dezvoltarea Universității a continuat sub Lorena. Ei au finalizat construcția observatorului astronomic (proiect inițiat de Medicis), precum și îmbogățirea Bibliotecii Universitare cu publicații importante, dezvoltarea Grădinilor Botanice și a Muzeului de Științe ale Naturii și au înființat noi scaune, cum ar fi Fizica Experimentală și Chimie.

Anexarea Toscanei în Imperiul Napoleonic a dus la transformarea studiului într-o Academie imperială: Ateneul a devenit o ramură a Universității din Paris, iar cursurile și programele de studiu au fost structurate după modelul educației publice franceze. Au fost create cinci facultăți noi (teologie, drept, medicină, știință și literatură), împreună cu examene, titluri de calificare și teze de absolvire diferite. În 1813 a fost înființată "La Scuola Normale Superiore ", ca ramură a "Ecole Normale de Paris".

Restaurarea nu a reușit să anuleze efectele experienței napoleoniene. Primul Congres al oamenilor de știință italieni a avut loc la Pisa în 1839 . 421 de oameni de știință și peste 300 de specialiști din diverse discipline au discutat despre zoologie, anatomie comparativă, chimie, fizică, matematică, agronomie, tehnologie, botanică, fiziologie vegetală, geologie, mineralogie, geografie și medicină.

În 1839 - 1840, directorul educației, Gaetano Giorgini, a adus cea mai importantă reformă la Universitatea din Pisa, prin creșterea numărului de facultăți la șase (teologie, drept, literatură, medicină, matematică și științe naturale) și a creat prima președinte al agriculturii și ovinelor.

În 1846 Scuola Normale a fost redeschisă. Între timp, idealurile liberale și patriotice se răspândeau la Ateneu, iar un batalion al Universității - alcătuit din lectori și studenți - se distinge în bătălia de la Curtatone și Montanara în 1848 .

În timpul celei de-a doua restaurări, în 1851, Leopoldo al II-lea a unit universitățile din Pisa și Siena într-un Ateneu Etruscan unic, motivat parțial din motive economice, dar în primul rând pentru controlul politic. Facultățile de teologie și de drept se odihnesc la Siena; în timp ce cele de literatură, medicină, matematică și științe naturale au rămas la Pisa. După insurecția florentină și fuga Marelui Duce din 1859 , una dintre măsurile inițiale impuse de Guvernul Provesterial a fost restituirea către orașul Pisa a studiului său cu toate cele șase facultăți.

Odată cu nașterea Regatului Italiei , Universitatea din Pisa a devenit una dintre cele mai prestigioase instituții culturale ale statului nou . Între a doua jumătate a secolului al XIX-lea și a primei jumătăți a secolului al XX-lea, profesorii de prestigiu au predat la Pisa: avocații Francesco Carrara și Francesco Buonamici , filologii Domenico Comparetti și Giovanni D'Ancona , istoricii Pasquale Villari , Gioacchino Volpe și Luigi Russo , filosof Giovanni Gentile , economistul Giuseppe Toniolo și matematicienii Ulisse Dini și Antonio Pacinotti . Primul Institut European de Lingvistică Istorică a fost înființat la Pisa în 1890 .

În timpul anilor fascismului, Ateneul Pisa era un centru activ de dezbatere politică și de organizare antifascistă .

După cel de-al doilea război mondial, Universitatea din Pisa a revenit la avangardă în multe domenii ale cunoașterii . La facultățile de inginerie și farmacie, stabilite înainte de război, s-au adăugat economie, limbi străine și literatură și politică. În 1967, a fost înființată "Scuola Superiore di Studi Universitari e Perfezionamento S. Anna" care, alături de "La Scuola Normale", a format un centru de învățământ și predare extrem de prestigios.

Această școală oferă programe în:
  • Italiană
  • Engleză

Vedea An Fundațional » Vedea Summer courses » Vezi cursuri » Vedea Health Cursuri »

Programe

Această școală oferă și:

An Fundațional

Foundation Course in Humanities (FCH)

Campus Cu normă întreagă 1 an October 2018 Italia Pisa

[+]

Restul de 24 de credite vor consta în cursuri de limbă și cultură italiană pentru a obține un total de 60 de credite.

Cetățenii italieni care dețin o diplomă de absolvire a liceului pot fi admiși la cursul Fundației dacă au:

[-]

Foundation Course in Sciences (FCS)

Campus Cu normă întreagă 1 an October 2018 Italia Pisa

[+]

Restul de 24 de credite vor consta în cursuri de limbă și cultură italiană pentru a obține un total de 60 de credite.

Cerințele de admitere

[-]

Cursuri

Școala de Școală de Iarnă, care facilitează tehnologiile pentru Internetul Industrial al Lucrurilor (ET-I2oT 2018) ediția a 4-a

Campus Cu normă întreagă 6 zilele October 2018 Italia Pisa

Ediția a IV-a a Școlii "Tehnologii de activare a internetului industrial al obiectelor" este organizată pentru a oferi 48 de ore de lecții de față în domeniul electronicii, electromagnetismului și rețelelor pentru Internetul obiectelor (IoT), vizând o audiență de profesioniști / practicieni, Master și doctoranzi, cercetători în stadiu incipient, cu experiență în domeniul TIC. [+]

Școala de iarnăTehnologii de activare pentru Internetul Industrial al Lucrurilor (ET-I2oT 2018)Ediția a 4-a

Organizat de Departamentul de Inginerie a Informației (DII), Universitatea din Pisa

Locul desfășurării: Sala de ședințe la parter, DII, prin G. Caruso 16, 56122, Pisa

Scop

Ediția a IV-a a Școlii "Tehnologii de activare a internetului industrial al obiectelor" este organizată pentru a oferi 48 de ore de lecții de față în domeniul electronicii, electromagnetismului și rețelelor pentru Internetul obiectelor (IoT), vizând o audiență de profesioniști / practicieni, Master și doctoranzi, cercetători în stadiu incipient, cu experiență în domeniul TIC.

... [-]

Cursuri de vară

Academicieni de vară ca curatori muzeeni: o pregătire imersivă

Campus Cu normă întreagă September 2018 Italia Pisa

Școala de vară "Egiptologii ca curatori muzeeni: un curs imersiv" este un program academic oferit de Universitatea din Pisa în colaborare cu Muzeul Egiptean din Torino. [+]

Școala de vară "Egiptologii ca curatori muzeeni: un curs imersiv" este un program academic oferit de Universitatea din Pisa în colaborare cu Muzeul Egiptean din Torino.

Obiectivul principal al școlii este de a oferi o abordare teoretică și practică obiectului egiptean vechi ca parte a unei colecții. Fiecare obiect este o acumulare de povesti diferite, atât antice cât și moderne, variind de la producția, utilizarea, depunerea, descoperirea, până la achiziția, conservarea și afișarea.

Școala va oferi ocazia unică de a aborda obiectele egiptene din toate aceste unghiuri diferite, de la perspective teoretice la cele mai pragmatice, expunând participanților la o varietate de practică muzeală, datorită unei experiențe imersive în mediul muzeului egiptean din Torino.... [-]


De vară în domeniul științei patrimoniului: 1. se concentrează asupra artei moderne și contemporane

Campus Cu normă întreagă September 2018 Italia Pisa

Școala de vară include un program de studii multidisciplinare în decurs de o săptămână. Școala va avea loc la Departamentul de Chimie al Universității din Pisa și va fi pregătit pentru a pregăti studenții absolvenți, în special doctoranzi, cu interese în domeniul științei patrimoniului. [+]

Școala de vară include un program de studii multidisciplinare în decurs de o săptămână. Școala se va desfășura la Departamentul de Chimie al Universității din Pisa și va fi pregătită pentru a pregăti absolvenții de masterat, în special doctoranzi, cu interese în domeniul științei patrimoniului.

Școala de vară își propune să ofere elevilor din diferite medii de învățământ (absolvenți în domeniul tehnico-științific și umanist) abilitățile specifice de a începe și dezvolta proiecte pentru diagnosticarea corectă și managementul conservator al patrimoniului cultural.

Școala oferă lecții pentru transmiterea cunoștințelor pentru caracterizarea materialelor, pentru tehnicile adecvate pentru caracterizarea lor, pentru evaluarea stării lor de modificare. O atenție deosebită va fi acordată studiului produselor și tehnologiilor care vor fi utilizate în conservare.... [-]


Student de vară la fermilab și alte laboratoare noi

Campus Cu normă întreagă July 2019 Italia Pisa

Elevii de fizică vor fi instruiți în grupurile de cercetare care lucrează la noile inițiative Fermilab, experimentele mu2e, muon (g-2), Nova, precum și viitoarele experimente în fizica neutrinilor sau în grupul Fermilab care colaborează cu experimentul CMS la CERN , sau în grupul teoretic. [+]

Elevii de fizică vor fi instruiți în grupurile de cercetare care lucrează la noile inițiative Fermilab, experimentele mu2e, muon (g-2), Nova, precum și viitoarele experimente în fizica neutrinilor sau în grupul Fermilab care colaborează cu experimentul CMS la CERN , sau în grupul teoretic.

Unii studenți pot fi încă implicați în analiza datelor CDF, în cadrul grupurilor de fizică CDF. Pentru unii studenți, stagiul poate avea loc în alte laboratoare sau universități.

Cursanții de inginerie vor fi instruiți în divizia de acceleratoare Fermilab, divizia tehnică sau departamentul de calcul sau în grupuri care lucrează în domeniul cercetării aplicate în alte laboratoare sau universități.... [-]


Summer School Digital Tools for Humanists

Campus Cu normă întreagă June 2019 Italia Pisa

[+]

De la absolvenți până la profesioniști din domeniul științelor umane (doctoranzi, bibliotecari, profesori, cercetători, arhiviști etc.)

Cerințele de admitere

Diplomă de licență în orice disciplină

[-]

Summer School Food and Innovation in Rural Transition: the Tuscany case

Campus Cu normă întreagă June 2019 Italia Pisa

[+]

Aceste oportunități includ, printre altele, relația de piață (de exemplu, prin cumpărarea și vânzarea de produse), relația socială (de exemplu, atragerea oamenilor (peri) urbani pentru distracții, motive economice și de sănătate)

2. Fermele mici și agenda politică. Această temă se concentrează asupra faptului dacă și care sunt actele politice care sprijină în mod direct (de exemplu, subvențiile) sau indirect (de exemplu prin menționarea agriculturii mici, ca parte a unor strategii politice mai largi), a unor ferme mici.... [-]


Teoria și practica școlii de iarnă în microscopia electronică de transmisie și scanare

Campus Cu normă întreagă January 2019 Italia Pisa

Școala noastră de iarnă este un curs practic de imersie, care acoperă tehnici ultrastructurale care pot fi aplicate studiului mai multor subiecți biologici (celule, țesuturi, organisme). [+]

Școala noastră de iarnă este un curs practic de imersie, care acoperă tehnici ultrastructurale care pot fi aplicate studiului mai multor subiecți biologici (celule, țesuturi, organisme).

Cursul va fi împărțit în două părți:

a) o parte teoretică organizată în prelegeri care acoperă tehnici de bază și avansate în microscopia electronică de transmisie și scanare;

b) o parte practică în care participanții vor fi găzduiți în laboratoare și vor fi implicați direct în proiectarea și executarea protocoalelor experimentale cu privire la principalele subiecte ale cursurilor.... [-]


Vara școlii de vară - program de inginerie pe termen scurt

Campus Cu normă întreagă June 2019 Italia Pisa

Școala oferă o experiență de schimb internațională studenților de la Universitatea din Pisa (UNIPI), de la Universitatea Illinois din Urbana - Champaign (UIUC) și de la Universitatea de Stat din San Diego (SDSU). [+]

Școala oferă o experiență de schimb internațională studenților de la Universitatea din Pisa (UNIPI), de la Universitatea Illinois din Urbana - Champaign (UIUC) și de la Universitatea de Stat din San Diego (SDSU).

Programul oferă cursuri de 5 "cinci săptămâni":

1) două la Pisa la UNIPI în perioada 15 mai-18 iunie 2018 pentru studenți din: 1.a) UIUC: elevii vor participa la o clasă de sisteme energetice și o clasă de cultură și limbă italiană (nivel elementar) la Centrul lingvistic;

1.b) SDSU: elevii vor participa la o clasă de analiză numerică și o clasă de cultură și limbă italiană (nivel elementar) care includ subiectul diversității legate de "rolul femeilor în istoria italiană";... [-]


Școala de coliziune a viitorilor școli din Pisa

Campus Cu normă întreagă July 2019 Italia Pisa

Școala se va concentra pe subiectele principale legate de fizică la viitoarele coliziuni. Acesta va acoperi cele mai importante aspecte legate de proiectarea acceleratoarelor pentru următoarea generație de coloane de lepton și hasron de mare putere. [+]

Școala se va concentra pe subiectele principale legate de fizică la viitoarele coliziuni. Acesta va acoperi cele mai importante aspecte legate de proiectarea acceleratoarelor pentru următoarea generație de coloane de lepton și hasron de mare putere.

O atenție deosebită va fi dedicată programelor de fizică care pot fi abordate la diferite mașini. Sesiunile școlii vor include proiectarea experimentelor la diverse facilități, tehnologii noi de detectare, provocări pentru teorie și noi tehnici de prelucrare a datelor, analiză de calcul și fizică.

Școala poate găzdui până la 100 de participanți.... [-]


școala de vară eu și vecinii săi: provocări și oportunități de cooperare

Campus Cu normă întreagă June 2019 Italia Pisa

Școala de vară se concentrează pe relațiile UE cu vecinii săi din sud și est, punând accentul pe oportunitățile de cooperare, în special în domeniile comerțului și energiei, precum și pe provocările acestei cooperări în domeniul afacerilor externe și migrației. [+]

Școala de vară se concentrează pe relațiile UE cu vecinii săi din sud și est, punând accentul pe oportunitățile de cooperare, în special în domeniile comerțului și energiei, precum și pe provocările acestei cooperări în domeniul afacerilor externe și migrației.

Experții proveniți din mediul academic și / sau din instituțiile internaționale vor explica instrumentele prin care UE susține și urmărește să influențeze vecinii săi, precum și realizările și eșecurile politicii europene de vecinătate.

Se bazează pe cursuri de două / trei ore și jocuri de simulare oferite în limba engleză și oferite de profesori și experți în drept, științe politice sau economie. Elevii vor primi materiale de lectură și vor fi rugați să ia un examen final. Numărul total de ore (inclusiv jocurile de simulare) ale școlii de vară este de 28/30.... [-]


Școala de vară Pisa-Tor Vergata-Hokkaido privind matematica și aplicațiile sale

Campus Cu normă întreagă August 2019 Italia Pisa

În acest an, Universitatea din Roma Tor Vergata sa alăturat organizării unei școli comune de vară. [+]

După 3 ediții de succes ale școlii de vară din Hokkaido-Pisa în matematică. În acest an, Universitatea din Roma Tor Vergata sa alăturat organizării unei școli comune de vară.

Școala va propune elevilor și studenților cu studii superioare în mai multe discipline de matematică.

Aceste cursuri sunt orientate spre cercetare și au fost deseori urmate de cercetători și profesori.

Scop

Studii avansate și studenți absolvenți în matematică avansată. Intensitatea programului Aceste cursuri sunt orientate spre cercetare și au fost deseori urmate de rezidenti si profesori.... [-]


Școala de vară în auditul public și responsabilitatea. Data mining și analiză: ce implicații pentru audit

Campus Cu normă întreagă 2 săptămâni March 2019 Italia Pisa

Școala este o nouă oportunitate de învățare pentru auditorii profesioniști (atât în ​​sectorul privat, cât și în cel public), pentru studenți și cadre didactice, precum și pentru alți funcționari publici și profesioniști care să țină la curent tendințele și evoluțiile din acest domeniu cu evoluție rapidă. [+]

În conformitate cu strategia CCE, școala va deschide un dialog structurat cu

lumea academică, oferă oportunități suplimentare pentru formarea profesională de înaltă calitate,

facilitarea schimbului de cunoștințe între practicieni și cercetători și - ultimul

dar nu în ultimul rând - poate oferi o platformă pentru studiu, discuții și informații

schimbul de informații privind problemele legate de audit.

Școala de vară este deschisă unei game largi de participanți: funcționari publici, cercetători,... [-]


școală de vară de arheologie în abruzzo

Campus Cu normă întreagă 4 săptămâni July 2019 Italia Pisa

Școala de vară de arheologie UNIPI oferă participanților săi o abordare diacronică (multi-perioadă) a studiului arheologiei. Prin această abordare, participanții vor dobândi o cunoaștere mai profundă a arheologiei de la perioada preistorică la cea romană. [+]

Școala de vară de arheologie UNIPI oferă participanților săi o abordare diacronică (multi-perioadă) a studiului arheologiei. Prin această abordare, participanții vor dobândi o cunoaștere aprofundată a arheologiei de la perioada preistorică până la cea romană.

În plus, programul include vizite la muzee importante și site-uri în aer liber pentru a oferi participanților o imagine de ansamblu esențială și o înțelegere globală a temelor abordate în timpul lecțiilor.

Elevii vor primi o formare intensivă interdisciplinară, cu prelegeri, laboratoare, două activități de săpături diferite. Vizitele site-ului arheologic săptămânal vor finaliza programul săptămânal. Cursul va dura 4 săptămâni, inclusiv o serie de cursuri care se vor transforma în activități de laborator.... [-]


școală de vară de la gene la celule: un curs de bază al biologiei moleculare, celulare și ultrastructurale

Campus Cu normă întreagă July 2019 Italia Pisa

Școala noastră de vară este un curs practic de imersie care acoperă biotehnicii care pot fi aplicate studiului mai multor subiecți biologici referitori la biologia celulară, expresia genelor și analiza funcțiilor, genotoxicitatea și observațiile ultrastructurale. [+]

Școala noastră de vară este un curs practic de imersie care acoperă biotehnicii care pot fi aplicate studiului mai multor subiecți biologici referitori la biologia celulară, expresia genelor și analiza funcțiilor, genotoxicitatea și observațiile ultrastructurale.

Cursul va fi împărțit în:

a) o parte teoretică organizată în cursuri care acoperă tehnologii moderne;

b) o parte practică în care participanții vor fi găzduiți în laboratoare și vor fi implicați direct în proiectarea și executarea mai multor protocoale experimentale privind subiectele principale ale cursurilor.... [-]


școală de vară orașul și apa

Campus Cu normă întreagă July 2019 Italia Pisa

Școala Internațională de Vară "Orașul și apele" pornește de la conștientizarea valorii lacului Massaciuccoli (Massarosa, Lucca) și a teritoriului său. [+]

Școala Internațională de Vară "Orașul și apele" pornește de la conștientizarea valorii lacului Massaciuccoli (Massarosa, Lucca) și a teritoriului său. În continuarea ediției anterioare, școala de vară se va concentra pe partea lacului Massaciuccoli din municipiul Viareggio: zona dintre orașul Torre del Lago-Puccini și zona industrială San Rocchino.

Această zonă este caracterizată de o potențialitate ridicată a peisajului, dar, în același timp, o degradare fizică, socială și de mediu ridicată, spre deosebire de regulamentele parcului San Rossore-Massaciuccoli. Dacă orașul Torre del Lago-Puccini reprezintă astăzi un centru cultural internațional, strict legat de figură a lui Giacomo Puccini, zona adiacentă spre Viareggio este caracterizată de locuri anonime și de groapa uriașă "Carbonaia".... [-]


școală de vară vada volaterrana școală arheologică

Campus Cu normă întreagă July 2019 Italia Pisa

Anchetă în Valea Cecina (Ager Volaterranus). Metodologia sondajului și a arheologiei peisajului. Tehnicile nedistructive de diagnostic aplicate cercetării arheologice (în special studiile georadare efectuate de Dr. A. Ribolini Dipartimento Scienze della Terra, UNIPI). [+]

Anchetă în Valea Cecina (Ager Volaterranus). Metodologia sondajului și a arheologiei peisajului.

Tehnici nedistructive de diagnostic aplicate cercetării arheologice (în special sondajele georadare efectuate de Dr. A. Ribolini Dipartimento Scienze della Terra, UNIPI).

Extracția stratigrafică a clădirilor din cartierul portului Vada Volaterrana: lecții în metodologie și activități practice de săpat. Clasificarea clădirilor și a descoperirilor, în special într-un laborator de ceramică veche, inclusiv analize tipologice și tehnico-arheometrice și desenarea descoperirilor.... [-]


școală de vară în arheologie bazată pe date

Campus Cu normă întreagă June 2019 Italia Pisa

Școala de vară va permite participanților să gestioneze ciclul de viață al datelor arheologice digitale. Este construit în jurul unei noi paradigme, care ia în considerare atât arheologii, cât și producătorii și utilizatorii de date arheologice digitale. [+]

Școala de vară va permite participanților să gestioneze ciclul de viață al datelor arheologice digitale. Este construit în jurul unei noi paradigme, care ia în considerare atât arheologii, cât și producătorii și utilizatorii de date arheologice digitale.

Participanții vor învăța conceptele și metodele de recuperare, gestionare, analiză și comunicare a datelor prin intermediul utilizării integrate a software-ului, a principiilor statistice și practice. Acest lucru se va realiza prin activități de teren legate de analiza ceramicii în cadrul proiectului ArchAIDE (www.archaide.eu) și activități legate de TIC desfășurate în laborator și predate în cadrul cursurilor. Școala de vară va avea loc în perioada 25 iunie - 13 iulie 2018, la Universitatea din Pisa, Italia.... [-]


școală de vară în industria fluidelor și ingineria sistemelor energetice

Campus Cu normă întreagă September 2018 Italia Pisa

Școala de vară este dedicată doctoratului. studenții care își desfășoară activitățile de cercetare în domeniul mașinilor cu fluid și ingineriei sistemelor energetice, inclusiv turbomachinery, motoare cu combustie internă, sisteme de conversie a energiei, centrale electrice, sisteme de energie regenerabilă și sisteme inovatoare de energie. [+]

Școala de vară este dedicată doctoratului. studenții care își desfășoară activitățile de cercetare în domeniul mașinilor cu fluid și ingineriei sistemelor energetice, inclusiv turbomachinery, motoare cu combustie internă, sisteme de conversie a energiei, centrale electrice, sisteme de energie regenerabilă și sisteme inovatoare de energie.

Școala de vară va avea loc în septembrie și va fi organizată cu seminarii de experți și sesiuni cu discuții de informare și experiență între studenți și profesori. Școala va fi organizată timp de patru zile, iar vorbitorii naționali și internaționali vor fi invitați să-și prezinte experiența și activitățile de cercetare. Vorbitorii vor fi invitați din mediul academic, din industrie și din centrele de cercetare.... [-]


școală de vară în lectură mijlocie egiptean hieratic

Campus Cu normă întreagă July 2019 Italia Pisa

Obiectivul școlii este de a oferi abilități puternice în citirea și interpretarea documentelor vechi egiptene în hieratic și hieroglife, dincolo de cunoștințele de bază. [+]

Obiectivul școlii este de a oferi abilități puternice în citirea și interpretarea documentelor vechi egiptene în hieratic și hieroglife, dincolo de cunoștințele de bază. Acest lucru se va realiza prin trei niveluri diferite:

1) scriptul hieratic de decodificare (de bază);

2) Practica intensă a lecturii (surse hieratice) supravegheată de profesori;

3) Concentrați-vă pe problemele gramaticale legate de textele Regatului mijlociu.

Prin investigarea diferitelor tipuri de documente, participanții vor dobândi încredere în apropierea scrierilor egiptene antice din Egipt, în special cele scrise în hieratică.... [-]


școală de vară în limba italiană și în cultură

Campus Cu normă întreagă July 2019 Italia Pisa

Cursurile intensive de limba italiană a școlii de vară sunt planificate în conformitate cu obiectivele și obiectivele Cadrului European Comun și prin urmare sunt împărțite în A1, A2, B1, B2, C1, C2. [+]

Cursurile intensive de limba italiană a școlii de vară sunt planificate în conformitate cu obiectivele și obiectivele Cadrului European Comun și prin urmare sunt împărțite în A1, A2, B1, B2, C1, C2.

Elevii vor fi împărțiți în grupuri prin intermediul unui test de intrare.

În comparație cu cursurile obișnuite oferite de CLI în cursul anului universitar, cursurile intensive de vară se caracterizează prin câteva caracteristici specifice:

• un număr redus de elevi, pentru a favoriza predarea individualizată și pentru a satisface nevoile individuale;... [-]


școală de vară în osteo arheologie și paleopatologie

Campus Cu normă întreagă June 2019 Italia Pisa

Școala de vară în osteoarcheologie și paleopatologie este un program academic destinat formării studenților în metodele de laborator antropologice și paleopatologice. [+]

Școala de vară în osteoarcheologie și paleopatologie este un program academic destinat formării studenților în metodele de laborator antropologice și paleopatologice. Este o oportunitate remarcabilă pentru studenți de a dobândi experiență practică în cercetarea bioarcheologică, lucrand alături de cercetători de top în domeniu.

Activitățile de laborator și lecturile vor fi efectuate la Laboratorul de Paleopatologie (în cadrul Școlii Medicale din Pisa). Școala de vară va avea loc pe parcursul a 3 săptămâni, pentru a oferi studenților cunoștințele de bază despre anatomia scheletică, antropologia fizică și paleopatologia necesară abordării analizelor osteologice.... [-]


școală de vară în proiectarea de droguri asistată de calculator

Campus Cu normă întreagă 47 ore July 2019 Italia Pisa

Proiectarea computerizată a medicamentelor cuprinde metode și resurse computaționale care sunt utilizate pentru a facilita proiectarea și descoperirea de noi soluții terapeutice. [+]

Contribuția metodologiilor computaționale la descoperirea de droguri nu mai este o chestiune de dispută, iar companiile majore din domeniul farmaceutic și biotehnologiei folosesc instrumente de calcul computerizate. Proiectarea computerizată a medicamentelor cuprinde metode și resurse computaționale care sunt utilizate pentru a facilita proiectarea și descoperirea de noi soluții terapeutice.

Program

Programul oficial al cursului nu este încă disponibil. Cu toate acestea, principalele teme ale școlii sunt:

1) Vizualizarea unui complex ligand-proteină. 2) Comenzi linux de bază. 3) Atașarea liganzilor în proteinele țintă și evaluarea fiabilității software-ului. 4) Modelarea farmacoforului 5) Simularea dinamică moleculară a sistemelor biologice 6) Calcule virtuale de screening.... [-]


școală de vară în tehnologii generatoare de acces la internetul industrial al lucrurilor

Campus Cu normă întreagă July 2019 Italia Pisa

Ediția a III-a a Școlii de Vară "Tehnologii de activare a internetului industrial al obiectelor" este organizată pentru a oferi aproximativ 50 de ore de lecții de față în domeniul electronicii, electromagnetismului și TIC pentru Internetul obiectelor (IoT), vizând o audiență de master și doctorat studenți, cercetători în stadiu incipient și practicieni cu un background pe circuite și sisteme. [+]

Ediția a III-a a Școlii de Vară "Tehnologii de activare a internetului industrial al obiectelor" este organizată pentru a oferi aproximativ 50 de ore de lecție de față în domeniul electronicii, electromagnetismului și TIC pentru Internetul obiectelor (IoT), vizând o audiență de masterat și doctorat studenți, cercetători în stadiu incipient și practicieni cu un background pe circuite și sisteme.

Școala de vară oferă lecții teoretice și practice (cu sesiuni CAD practice) despre progresele recente în tehnologiile generice, electronice și electromagnetice, pentru viitoarele transceivere wireless, sisteme și rețele în scenarii cum ar fi IoT, Industria 4.0 și Sisteme Cyber-Fizice CPS).... [-]


școală de vară școală pozzeveri în arheologie și bioarcheologie

Campus Cu normă întreagă June 2019 Italia Pisa

Școala de câmp în arheologie și bioarcheologie medievală din Badia Pozzeveri (Lucca, Italia) este un program academic destinat formării studenților în domenii arheologice și bioarcheologice și metode de laborator. Excavările vor avea loc la biserica "San Pietro a Pozzeveri" din municipalitatea Altopascio. [+]

Școala de câmp în arheologie și bioarcheologie medievală din Badia Pozzeveri (Lucca, Italia) este un program academic destinat formării studenților în domenii arheologice și bioarcheologice și metode de laborator. Excavările vor avea loc la biserica "San Pietro a Pozzeveri" din municipalitatea Altopascio. Badia Pozzeveri este situat la aproximativ 10 mile est de orașul Lucca, capitala provinciei toscane cu același nume.

Biserica San Pietro a fost o dată parte dintr-o mănăstire camaldoleză, fondată în secolul al XI-lea, pe malul lacului Bientina. Lacul medieval, acum complet uscat, sa extins între Lucca si râul Arno. Mănăstirea a înflorit în secolele XII-XII, datorită locației sale de-a lungul Via Francigena, o ruta comercială și de pelerinaj, care a legat Franța și Europa de Nord de Roma de-a lungul întregului Evul Mediu. Declinul mănăstirii a început în secolul al XIV-lea și, în cele din urmă, a condus la dizolvarea sa în secolul al XV-lea. Biserica lui San Pietro a rămas ca centru de cult al satului și este încă în uz.... [-]


Videoclipuri

Welcome to the University of Pisa

Contactează

The University of Pisa

Adresă, linia 1 Lungarno Antonio Pacinotti, 43
56126 Pisa, Tuscany, Italia
website https://www.unipi.it/index.php/english