Citește Descrierea Oficială

Universitatea din Pisa este o instituție publică care se mândrește cu douăzeci de departamente , cu centre de cercetare la nivel înalt în sectoarele agriculturii, astrofizicii, informatică, inginerie, medicină și medicină veterinară. Mai mult, Universitatea are relații strânse cu institutele Pisan ale Consiliului Național de Cercetare , cu numeroase instituții culturale de importanță națională și internațională, precum și cu industria, în special cea a tehnologiei informației , care a trecut printr-o fază de expansiune rapidă în Pisa nouăsprezece șaizeci și șaptezeci.

Universitatea din Pisa a fost înființată oficial în 1343 , deși un număr de savanți susțin că originea sa datează din secolul al XI-lea.

Cele mai vechi dovezi ale unui Pisan "Studium" datează din 1338, când renumitul jurist Ranieri Arsendi sa transferat la Pisa de la Bologna. El, alături de Bartolo Da Sassoferrato , lector în drept civil, a fost plătit de către municipalitate pentru a preda lecții publice.

Tacul papal " In supremae dignitatis ", acordat de Papa Clement al VI-lea la 3 septembrie 1343, a recunoscut "Studium" din Pisa ca fiind " Studium Generale "; o instituție de învățământ superior fondată sau confirmată de o autoritate universală, Papalitatea sau Imperiul. Pisa a fost una dintre primele universități europene care s-ar putea lăuda cu această atestare papală, care a garantat valoarea universală și legală a calificărilor sale educaționale.

Primele discipline predate au fost: Teologie, Drept civil, Drept canonic și Medicină. În 1355 Francesco Da Buti , cunoscutul comentator al comediei divine a lui Dante, a început să predea la "Studium".

Pisa și studiul său au suferit o perioadă de criză la începutul secolului al XV-lea: cucerirea florentinilor din oraș și-a distrus viața economică și socială. Într-adevăr, există o lipsă de dovezi documentare a funcționării normale a Universității de zeci de ani.

În 1473, datorită lui Lorenzo dei Medici , Pisan Studium a reluat dezvoltarea sa sistematică, iar construcția unei clădiri pentru lecții a fost prevăzută în 1486. ​​Clădirea - mai târziu cunoscută sub numele de Palazzo della Sapienza - secolul al XIV-lea, Piazza del Grano. Imaginea unui heruvim a fost plasată deasupra Poarta "Dell'Abbondanza" (Poarta Abundenței), care duce la Piazza, astăzi simbolul Universității .

În urma răzvrătirii împotriva Florenței în 1494 și a războiului, Pisan Studium a suferit o perioadă de declin și a fost transferat la Pistoia, Prato și Florența. Deschiderea ceremonială a Universității, la 1 noiembrie 1543, sub domnia dlui Cosimo I dei Medici , a fost considerată oa doua inaugurare. Calitatea Universității a fost impulsionată de statutul din 1545, iar Athenaeumul Pisan a devenit unul dintre cele mai importante din Europa pentru predare și cercetare. Catedra "Semplici" (Botanica) a fost ținută de Luca Ghini , fondator al primelor grădini botanice din lume, urmată de Andrea Cesalpino , care a pionierat prima metodologie științifică pentru clasificarea plantelor și este considerată un precursor în descoperirea circulației sanguine . Gabriele Fallopio și Marcello Malpighi au susținut cursuri în Anatomie și Medicină.

Galileo Galilei, care sa născut și a studiat la Pisa, a devenit profesor de matematică la Pisan Studium în 1589.

Rolul universității ca instituție de stat a devenit din ce în ce mai accentuat în timpul perioadei de Marele Ducat Medici. O politică protecționistă a asigurat un nucleu consecvent de învățați și învățători: legile emise de Cosimo I, Ferdinando I și Ferdinando II i-au obligat pe cei care intenționau să obțină o diplomă de a participa la Studiul din Pisa. Această perioadă vede o serie de lucrări ilustrate în Pisa, în special în domeniul dreptului și medicinei .

Dezvoltarea Universității a continuat sub Lorena. Ei au finalizat construcția observatorului astronomic (proiect inițiat de Medicis), precum și îmbogățirea Bibliotecii Universitare cu publicații importante, dezvoltarea Grădinilor Botanice și a Muzeului de Științe ale Naturii și au înființat noi scaune, cum ar fi Fizica Experimentală și Chimie.

Anexarea Toscanei în Imperiul Napoleonic a dus la transformarea studiului într-o Academie imperială: Ateneul a devenit o ramură a Universității din Paris, iar cursurile și programele de studiu au fost structurate după modelul educației publice franceze. Au fost create cinci facultăți noi (teologie, drept, medicină, știință și literatură), împreună cu examene, titluri de calificare și teze de absolvire diferite. În 1813 a fost înființată "La Scuola Normale Superiore ", ca ramură a "Ecole Normale de Paris".

Restaurarea nu a reușit să anuleze efectele experienței napoleoniene. Primul Congres al oamenilor de știință italieni a avut loc la Pisa în 1839 . 421 de oameni de știință și peste 300 de specialiști din diverse discipline au discutat despre zoologie, anatomie comparativă, chimie, fizică, matematică, agronomie, tehnologie, botanică, fiziologie vegetală, geologie, mineralogie, geografie și medicină.

În 1839 - 1840, directorul educației, Gaetano Giorgini, a adus cea mai importantă reformă la Universitatea din Pisa, prin creșterea numărului de facultăți la șase (teologie, drept, literatură, medicină, matematică și științe naturale) și a creat prima președinte al agriculturii și ovinelor.

În 1846 Scuola Normale a fost redeschisă. Între timp, idealurile liberale și patriotice se răspândeau la Ateneu, iar un batalion al Universității - alcătuit din lectori și studenți - se distinge în bătălia de la Curtatone și Montanara în 1848 .

În timpul celei de-a doua restaurări, în 1851, Leopoldo al II-lea a unit universitățile din Pisa și Siena într-un Ateneu Etruscan unic, motivat parțial din motive economice, dar în primul rând pentru controlul politic. Facultățile de teologie și de drept se odihnesc la Siena; în timp ce cele de literatură, medicină, matematică și științe naturale au rămas la Pisa. După insurecția florentină și fuga Marelui Duce din 1859 , una dintre măsurile inițiale impuse de Guvernul Provesterial a fost restituirea către orașul Pisa a studiului său cu toate cele șase facultăți.

Odată cu nașterea Regatului Italiei , Universitatea din Pisa a devenit una dintre cele mai prestigioase instituții culturale ale statului nou . Între a doua jumătate a secolului al XIX-lea și a primei jumătăți a secolului al XX-lea, profesorii de prestigiu au predat la Pisa: avocații Francesco Carrara și Francesco Buonamici , filologii Domenico Comparetti și Giovanni D'Ancona , istoricii Pasquale Villari , Gioacchino Volpe și Luigi Russo , filosof Giovanni Gentile , economistul Giuseppe Toniolo și matematicienii Ulisse Dini și Antonio Pacinotti . Primul Institut European de Lingvistică Istorică a fost înființat la Pisa în 1890 .

În timpul anilor fascismului, Ateneul Pisa era un centru activ de dezbatere politică și de organizare antifascistă .

După cel de-al doilea război mondial, Universitatea din Pisa a revenit la avangardă în multe domenii ale cunoașterii . La facultățile de inginerie și farmacie, stabilite înainte de război, s-au adăugat economie, limbi străine și literatură și politică. În 1967, a fost înființată "Scuola Superiore di Studi Universitari e Perfezionamento S. Anna" care, alături de "La Scuola Normale", a format un centru de învățământ și predare extrem de prestigios.

Programe predate în:
  • Italiană
  • Engleză

Această școală oferă și:

An Fundațional

University of Pisa Summer & Winter Schools

Fundația Curs pregătește studenții interesați să studieze un program de licență în agricultură, informatică, economie, inginerie, matematica, medicină, științe naturale, ... [+]

Fundația Curs pregătește studenții interesați să studieze un program de licență în agricultură, informatică, economie, inginerie, matematica, medicină, științe naturale, farmacie și fizică. Conținutul cursurilor ia în considerare examenul de admitere la Medicină și testele de evaluare trebuie să le ia studenții pentru a accesa un program de licență.

Cursurile sunt împărțite în felul următor:

Limbi matematice de bază, modelare și motivare 12 credite ale cursului fundațieiFizică 9 Credite ale cursului fundațieiChimie 6 Credite de curs de fundațieCredite pentru cursul fundației Biologie 6Principiile economiei și managementului 3 Credite ale cursului fundației... [-]
Italia Lucca
Septembrie 2020
Engleză,Italiană
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Cursul Fundației este un program de studiu, predat în limba engleză și vizat în primul rând pentru candidații care nu dețin cerințele de școlarizare minime menționate în ... [+]

Fundație Curs în științe umaniste (FCH) - 60 de credite de curs de fundație

Modulele sunt împărțite în felul următor:

Literatura italiană: o introducere 12 credite ale cursului fundațieiCredite de curs de Istorie Europeană Modernă 9 FundațieArheologie greacă și romană 6 Fundație credite de cursIstoria artei: o introducere 6 credite ale cursului fundațieiIntroducere în gândirea filosofică 3 Credite ale cursului fundației

Restul de 24 de credite vor consta în cursuri de limbă și cultură italiană pentru a alcătui un total de 60 de credite.

Care este cursul de fundație?

Fundația Curs este un program de studiu compus din două domenii de studiu: Umanități (Fundația Curs în Umanități-FCH) și Științe (Fundația Curs în Știință-FCS), predată în limba engleză și destinată în principal candidaților care nu dețin cerințele de școlarizare minime. prezentată în legislația actuală pentru înscrierea la universitățile italiene.... [-]

Italia Lucca Pisa
Septembrie 2020
Engleză,Italiană
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

Cursuri

University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala de iarnă „R pentru arheologi” urmărește o combinație fructuoasă de arheologie și statistici prin predarea analizei datelor, a extragerii datelor și a tehnicilor de ... [+]

R4Rchaeologists

În domeniul științelor umaniste, creșterea exponențială a documentației digitale ne impune să punem la îndoială managementul, utilizarea acesteia, disponibilitatea sa în comunitatea științifică și durabilitatea acesteia. În arheologie, aceste probleme sunt și mai cruciale, deoarece se referă la date primare nereproducibile. Pentru a prelua, stoca, gestiona, pregăti în mod eficient analiza și comunica informațiile și gama științifică a acestor cantități de date, arheologii moderni ar trebui să poată face față conceptelor și instrumentelor legate de noile tehnologii. Aceste competențe digitale nu sunt prezente într-un cadru standard de arheologie, deși sunt fundamentale pentru a interacționa eficient cu experții TIC. Școala de iarnă „R pentru arheologi” urmărește o combinație fructuoasă de arheologie și statistici prin predarea analizei datelor, a extragerii datelor și a tehnicilor de vizualizare a datelor. Este realizat prin intermediul limbajului R, al limbajului de programare și al mediului software liber pentru calculul statistic și grafică R. Marea cantitate de date care sunt produse prin lucrări arheologice arată un grad larg de eterogenitate, complexitate și interconectare, ceea ce face ca utilizarea metodelor algoritmice să fie inevitabilă. R este unul dintre principalele limbaje de programare ale științei datelor și include o mare varietate de tehnici statistice și grafice, incluzând modelare liniară și neliniară, teste statistice, statistici spațiale, analize de serii de timp, clasificare, clustering și altele. Școala de iarnă va dura 60 de ore și va avea loc în perioada 27 ianuarie - 7 februarie 2020, la Departamentul de civilizații și forme de cunoaștere al Universității din Pisa, Italia.... [-]

Italia Pisa
Ianuarie 2020
Engleză
La zi
60 ore
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Solidaritatea în dreptul Uniunii Europene continuă să fie una dintre soluțiile posibile pentru multe dintre provocările critice actuale: gestionarea migrațiilor, refugiaț ... [+]

Despre

Solidaritatea în dreptul Uniunii Europene continuă să fie una dintre soluțiile posibile pentru multe dintre provocările critice actuale: gestionarea migrațiilor, refugiaților, dezastre naturale și provocate de om, terorism și schimbări climatice. În acest context, această școală oferă studenților toate instrumentele esențiale pentru a gestiona solidaritatea în fiecare domeniu de aplicare al Uniunii Europene prin prelegeri susținute de profesori autoritari (în special savanți influenți și ofițeri de organizații proeminente).

Scop

Școala își propune să ofere cunoștințe profunde și largi despre solidaritate în dreptul Uniunii, construind baza pentru implementările viitoare ale temei, atât în UE, cât și în țările partenere. Școala promovează un unghi al dreptului Uniunii Europene de solidaritate în studenții și părțile interesate din UE și din afara UE, oferindu-le toate instrumentele esențiale pentru a gestiona solidaritatea în fiecare domeniu de aplicare al Uniunii Europene.... [-]

Italia Pisa
Februarie 2020
Engleză
La zi
4 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

Cursuri de vară

University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala intenționează să prezinte câteva instrumente selectate care pot ajuta umanistul în cercetările și activitățile lor, profitând de rândul digital și de noile tehnolo ... [+]

Despre

În cadrul Școlilor de vară organizate de Universitatea din Pisa, sub conducerea „Laboratorio di Cultura Digitale” (Laboratorul pentru Cultură Digitală, vezi site-ul în italiană), a patra ediție a Școlii de vară „Instrumente digitale pentru umaniști” va avea loc la Pisa între 8 și 12 iunie 2020.

Școala intenționează să prezinte câteva instrumente selectate care pot ajuta umanistul în cercetările și activitățile lor, profitând de rândul digital și de noile tehnologii. O atenție deosebită este acordată instrumentelor utile pentru tratarea textelor.

SCOP

Scopul este de a forma profesioniști capabili să îmbunătățească tehnologiile digitale și abilitățile umaniste în proiectarea și dezvoltarea de soluții pentru companii, operatori culturali și organisme publice. În același timp, școala dorește să promoveze cultura digitală în științele umaniste și să ajute umanistul (tinerii și bătrânii) în tranziția de la lumea tradițională la cea actuală, privind viitorul.... [-]

Italia Pisa
Iunie 2020
Engleză
La zi
2 săptămâni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Prin colaborarea profesorilor din diverse discipline și a mai multor universități italiene și străine (printre aceste universități Bar-Ilan și Universitatea din Maryland) ... [+]

Moștenirea culturală evreiască: Cimitirele italiene

Ideea unei școli de vară își are originea în faptul că Italia deține aproximativ 70% din întregul patrimoniu cultural evreiesc din lume. Prin colaborarea profesorilor din diverse discipline și a mai multor universități italiene și străine (printre aceste universități Bar-Ilan și Universitatea din Maryland) și sub conducerea CISE (Centrul Interdepartamental de Studii Evreiești „Michele Luzzatti”), care garantează un nivel internațional și abordare interdisciplinară a subiectului, școala de vară intenționează să abordeze subiectul rugăciunilor evreiești și a locurilor de înmormântare, în special a celor toscane, analizate pe baza caracteristicilor lor arhitecturale, artistice, lingvistice și antropologice.... [-]

Italia Pisa
Iunie 2020
Engleză
La zi
1 săptămână
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Elevii de fizică vor fi instruiți în grupurile de cercetare care lucrează la noile inițiative Fermilab, experimentele mu2e, muon (g-2), Nova, precum și viitoarele experim ... [+]

Despre

Elevii de fizică vor fi instruiți în grupurile de cercetare care lucrează la noile inițiative Fermilab, experimentele mu2e, muon (g-2), Nova, precum și viitoarele experimente în fizica neutrinilor sau în grupul Fermilab care colaborează cu experimentul CMS la CERN , sau în grupul teoretic. pentru unii studenți, stagiul poate avea loc în alte laboratoare sau universități. inginerii vor fi instruiți în divizia de acceleratoare Fermilab, divizia tehnică sau departamentul de calcul sau în grupuri care lucrează în domeniul cercetării aplicate în alte laboratoare sau universități. fiecare intern va fi supravegheat de un mentor, un angajat al laboratorului american. mentorul este responsabil pentru întregul program de formare a stagiarului pentru cele 9 săptămâni de permanență pe teritoriul nostru. fiecare intern va prezenta un raport scris, care va fi obiectul evaluării de către o universitate a comisiei de la Pisa.... [-]

Statele Unite ale Americii Batavia
Iulie 2020
Engleză
La zi
1 luna
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala noastră de iarnă este un curs practic de imersie, care acoperă tehnici ultrastructurale care pot fi aplicate studiului mai multor subiecți biologici (celule, țesut ... [+]

Despre

Școala noastră de iarnă este un curs practic de imersie, care acoperă tehnici ultrastructurale care pot fi aplicate studiului mai multor subiecți biologici (celule, țesuturi, organisme). Cursul va fi împărțit în două părți: a) o parte teoretică organizată în prelegeri care acoperă tehnici de bază și avansate în microscopia electronică de transmisie și scanare; b) o parte practică în care participanții vor fi găzduiți în laboratoare și vor fi implicați direct în proiectarea și executarea protocoalelor experimentale cu privire la principalele subiecte ale cursurilor.

Scop

Scopul școlii noastre de iarnă este de a introduce studenții pentru a obține informații și practici privind abordările moderne privind biologia celulară, citochimia, biologia moleculară și ultrastructura.... [-]

Italia Lucca
Ianuarie 2020
Engleză
La zi
8 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Cursul își propune să crească gradul de conștientizare și competențe legate de problemele alimentare și tranziția în agricultură și zonele rurale și să pregătească studen ... [+]

Despre

Tranziția rurală a devenit recent o problemă fierbinte atât în țările europene, cât și în afara țărilor europene. Zonele rurale sunt implicate în dinamici de dezvoltare a căror sustenabilitate nu poate fi asigurată. Patru factori principali care influențează sustenabilitatea tranziției rurale pot fi identificați:

Capacitatea zonelor rurale de a fi adecvate pentru crearea și funcționarea activităților economice viabile din punct de vedere economic, în timp ce sunt adecvate și pot valorifica condițiile socio-culturale și demografice ale contextului;Capacitatea zonelor rurale de a găzdui o serie de activități diversificate, cu atenție specifică turismului rural durabil;Capacitatea zonelor rurale de a proteja, valoriza și spori resursele naturale oferite de mediul local;Capacitatea zonelor rurale de a fi inclusă în agenda politică a instituțiilor locale, naționale și regionale.... [-]
Italia Sillico
Iunie 2020
Engleză
La zi
1 luna
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala noastră de vară este un curs practic de imersiune care acoperă biotehnicii care pot fi aplicate studiului mai multor subiecți biologici referitori la biologia celu ... [+]

Despre

Școala noastră de vară este un curs practic de imersiune care acoperă biotehnicii care pot fi aplicate studiului mai multor subiecți biologici referitori la biologia celulară, expresia genelor și analiza funcțiilor, genotoxicitatea și observațiile ultrastructurale.

Cursul va fi împărțit în:

o parte teoretică organizată în cursuri care acoperă tehnologii moderne;o parte practică în care participanții vor fi găzduiți în laboratoare și vor fi implicați direct în proiectarea și executarea mai multor protocoale experimentale în ceea ce privește subiectele principale ale cursurilor.Scop

Scopul școlii de vară este de a introduce studenții pentru a obține informații și practici privind abordările moderne privind biologia celulară, citogenetica, biologia moleculară și ultrastructura... [-]

Italia Pisa
Iulie 2020
Engleză
La zi
13 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala de vară este un atelier de proiectare a peisajelor, care are ca scop investigarea relațiilor complexe dintre mediul construit și apă, în sensul cel mai larg al res ... [+]

Despre

Școala Internațională de Vară „Orașul și apa” este un atelier de proiectare cu normă întreagă, menit să investigheze relațiile complexe dintre mediul construit și apă, în sensul său cel mai larg de resursă de mediu și, prin urmare, includ litoral, râuri, lacuri și resurse de apă. Studenții vor fi implicați în dezvoltarea unui proiect pentru un studiu de caz, cu sprijinul profesorilor și tutorilor universităților din Pisa și a profesorilor vizitatori ai altor școli naționale și internaționale de arhitectură și design de peisaj.

Școala de vară este organizată în două săptămâni. Prima săptămână vizează în primul rând citirea critică și cunoașterea domeniului ales ca studiu de caz, pentru a identifica valoarea și criticile acesteia. În partea a doua, studenții vor lucra pentru dezvoltarea unui proiect de îmbunătățire a zonei alese ca studiu de caz. Pentru întreaga perioadă, lecțiile vor fi organizate în mod oportun pentru a oferi sprijin teoretic și metodologic pentru dezvoltarea proiectelor. Ideile și desenele elaborate în cadrul Școlii Internaționale de Vară vor fi prezentate într-un eveniment public final.... [-]

Italia Pisa
August 2020
Engleză
La zi
2 săptămâni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala de câmp în Arheologie Medievală și Bioarcheologie din Badia Pozzeveri (Lucca, Italia) este un program academic destinat pregătirii studenților în domeniul arheolog ... [+]

Despre

Școala de câmp în Arheologie Medievală și Bioarcheologie din Badia Pozzeveri (Lucca, Italia) este un program academic destinat pregătirii studenților în domeniul arheologic și bioarcheologic și al metodelor de laborator. Excavările vor avea loc la biserica "San Pietro a Pozzeveri" din municipalitatea Altopascio. Badia Pozzeveri este situat la aproximativ 10 mile est de orașul Lucca, capitala provinciei toscane cu același nume. Biserica San Pietro a fost o dată parte dintr-o mănăstire camaldoleză, fondată în secolul al XI-lea, pe malul lacului Bientina. Lacul medieval, acum complet uscat, sa extins între Lucca si râul Arno. Mănăstirea a înflorit în secolele XII-XII, datorită amplasării sale de-a lungul Via Francigena, o importantă ruta comercială și de pelerinaj, care a legat Franța și Europa de Nord de Roma de-a lungul întregului Evul Mediu. Declinul mănăstirii a început în secolul al XIV-lea și, în cele din urmă, a condus la dizolvarea sa în secolul al XV-lea. Biserica San Pietro a rămas ca centru de cult al satului și este încă în uz.... [-]

Italia Altopascio
Iunie 2020
Engleză
La zi
4 săptămâni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sondaj în Valea Cecinei joasă (ager Volaterranus). Metodologia sondajului și arheologiei peisajului. Tehnici de diagnostic nedistructive aplicate cercetării arheologice. ... [+]

Despre

Sondaj în Valea Cecinei joasă (ager Volaterranus). Metodologia sondajului și arheologiei peisajului. Tehnici de diagnostic nedistructive aplicate cercetării arheologice. Săpături stratigrafice ale clădirilor din cartierul portului din Vada Volaterrana: lecții de metodologie și activități practice de săpătură. Clasificarea clădirilor și a descoperirilor. Managementul digital al documentației. Studenții vor alimenta datele colectate într-o bază de date legată cu un sistem GIS. Vizite la muzee și zone arheologice (Pisa, Volterra, Firenze, Luni).

Scop

Studenții, în afară de metodologia corectă de excavare, vor învăța procedurile de documentare și desen fotografic, cu practică în utilizarea programului Total Station și CAD. Vor învăța metodologia clasificării clădirilor și descoperirilor antice.... [-]

Italia Livorno
Iulie 2020
Engleză
La zi
3 săptămâni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Auditorii trebuie să își dezvolte și să-și îmbunătățească capacitatea de a analiza schimbările, de a aborda riscurile și provocările aferente și de a-și adapta continuu m ... [+]

Despre

Auditorii trebuie să își dezvolte și să-și îmbunătățească capacitatea de a analiza schimbările, de a aborda riscurile și provocările aferente și de a-și adapta continuu metodele și abordările de audit. Pentru a face acest lucru, este esențial pentru instituțiile de audit să dezvolte o relație benefică reciproc cu cercetătorii academici. În alți termeni, profesia de audit și cercetarea trebuie să avanseze mână în mână. Pentru a atinge acest obiectiv, Universitatea din Pisa și Curtea de Conturi Europeană (ECA), auditorul extern independent al UE, au înființat și au organizat împreună o școală de vară în domeniul auditului public și al răspunderii.... [-]

Italia Pisa
Iulie 2020
Italiană
La zi
5 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Deși știința cognitivă a devenit un subiect de dezbatere publică, rămân întrebări fundamentale despre relația sa cu mintea și, la rândul ei, despre relația minții cu crei ... [+]

Despre

Deși știința cognitivă a devenit un subiect de dezbatere publică, rămân întrebări fundamentale despre relația sa cu mintea și, la rândul ei, despre relația minții cu creierul. Dacă acceptăm metafora funcționalistă de calcul, detaliile proceselor mentale care stau la baza biologiei devin irelevante. La fel se întâmplă și cu problema subiectivității: deși experiența subiectivă se află în centrul ființei umane, studiul ei trebuie abandonat pentru a se adapta la computaționalism. În al doilea rând, în ciuda faptului că se investesc miliarde de euro, neuroștiința nu progresează la fel de repede cum era de așteptat.

Studenții sunt invitați la o abordare alternativă bazată pe sisteme dinamice, care găsește în cele din urmă un formalism cuprinzător în teoria cuantică a câmpurilor. De fapt, problema relațiilor dintre mecanica cuantică și teoria minții necesită o atenție specifică, precum și AI.... [-]

Italia Pisa
August 2020
Engleză
La zi
6 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala de iarnă este dedicată doctoranzilor. studenții care își desfășoară activitățile de cercetare în domeniul mașinilor cu fluid și ingineriei sistemelor energetice, i ... [+]

Despre

Școala de iarnă este dedicată doctoranzilor. studenții care își desfășoară activitățile de cercetare în domeniul mașinilor cu fluid și ingineriei sistemelor energetice, inclusiv turbomachinery, motoare cu combustie internă, sisteme de conversie a energiei, centrale electrice, sisteme de energie regenerabilă și sisteme energetice inovatoare. Școala de iarnă va avea loc în luna martie și va fi organizată cu seminarii de experți și sesiuni cu discuții de informare și experiență între studenți și profesori. școala va avea loc timp de cinci zile, iar vorbitorii naționali și internaționali vor fi invitați să-și prezinte experiența și activitățile de cercetare. vorbitorii vor fi invitați din mediul academic, din industrie și din centrele de cercetare.... [-]

Italia Pisa
Martie 2020
Engleză
La zi
5 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Cursurile intensive de limba italiană a școlii de vară sunt planificate în conformitate cu obiectivele și obiectivele Cadrului European Comun și prin urmare sunt împărțit ... [+]

Despre

Cursurile intensive de limba italiană a școlii de vară sunt planificate în conformitate cu obiectivele și obiectivele Cadrului European Comun și prin urmare sunt împărțite în A1, A2, B1, B2, C1, C2. Elevii vor fi împărțiți în grupuri prin intermediul unui test de intrare. În comparație cu cursurile obișnuite oferite de CLI în cursul anului universitar, cursurile intensive de vară se caracterizează prin câteva caracteristici specifice:

un număr redus de studenți, pentru a favoriza predarea individualizată și pentru a satisface nevoile individuale;o utilizare sporită a activităților recreative în predare;un accent special pe aspectele comunicative și pragmatice și, ca o consecință, o îmbunătățire a tuturor aptitudinilor, în special orale, atât receptive, cât și productive;o atenție deosebită dimensiunii culturale și locale, pentru a încuraja studenții să dobândească în mod autonom experiență în contextul înconjurător;conectarea, introducerea și / sau consolidarea activităților, conținutului și temelor oferite în alte părți ale programului (seminarii culturale) pentru integrarea diferitelor componente ale planului educațional.Scop... [-]
Italia Pisa
Iulie 2020
Engleză,Italiană
La zi
3 săptămâni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Acest curs este rezultatul unui parteneriat între UN-Habitat și Universitatea din Pisa. Acesta abordează chestiunea complexă a orașelor care guvernează climatul rezistent ... [+]

Despre

Acest curs este rezultatul unui parteneriat între UN-Habitat și Universitatea din Pisa. Acesta abordează chestiunea complexă a orașelor care guvernează climatul rezistent, evaluând în mod comparativ cele mai bune practici și soluții. Cursul vizează în principal factorii de decizie politică, funcționarii publici și practicienii, prezentând conținut teoretic și academic printr-o abordare practică și practică. Conținutul specific în cadrul temei generale va fi identificat anual și convenit de către organizatori la fiecare ediție, pe baza evoluțiilor actuale din zonă.

Scop

Cursul își propune să ofere participanților instrumente analitice pentru a înțelege și aborda mai bine provocările de guvernanță pe care schimbările climatice le produc pe dimensiunea urbană și metropolitană. Se concentrează în mod specific asupra modului în care se pot guverna cel mai bine orașele rezistente la climă.... [-]

Italia Lucca
Decembrie 2019
Engleză
La zi
5 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala de vară în osteoarcheologie și paleopatologie este un program academic destinat să atragă studenții în metodele de laborator antropologice și paleopatologice. Este ... [+]

Despre

Școala de vară în osteoarcheologie și paleopatologie este un program academic destinat să atragă studenții în metodele de laborator antropologice și paleopatologice. Este o oportunitate deosebită pentru studenți de a dobândi experiență practică într-o investigație bioarcheologică, lucrand alături de cercetători de top în domeniu. Activitățile de laborator și lecturile vor fi efectuate la Laboratorul de Paleopatologie (în cadrul Școlii Medicale din Pisa). Școala de vară va avea loc pe parcursul a 3 săptămâni, pentru a oferi studenților cunoștințele de bază despre anatomia scheletică, antropologia fizică și paleopatologia necesară abordării analizelor osteologice. Materialele scheletice examinate includ mostre din săpăturile toscane date din epoca medievală. Activitățile vor fi finalizate sub supravegherea unui personal cu experiență din cadrul Diviziei de Paleopatologie, sub supravegherea profesorului Gino Fornaciari.... [-]

Italia Pisa
Iunie 2020
Engleză
La zi
3 săptămâni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Contribuția metodologiilor computaționale la descoperirea de droguri nu mai este o chestiune de dispută, iar companiile majore din domeniul farmaceutic și biotehnologiei ... [+]

Despre

Contribuția metodologiilor computaționale la descoperirea de droguri nu mai este o chestiune de dispută, iar companiile majore din domeniul farmaceutic și biotehnologiei folosesc instrumente de calcul computerizate. Proiectarea computerizată a medicamentelor cuprinde metode și resurse computaționale care sunt utilizate pentru a facilita proiectarea și descoperirea de noi soluții terapeutice. Această școală de vară va acoperi toate principalele tehnici computaționale utilizate în descoperirea de droguri, furnizând un nivel de bază de cunoaștere a acestui domeniu de cercetare.

Scop

Acest curs va fi împărțit în lecții teoretice și practice și va permite participanților să-și dezvolte propriile studii computaționale.... [-]

Italia Pisa
Iulie 2020
Engleză
La zi
6 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Ediția 2020 a Școlii de vară care permite tehnologiile pentru Internetul industrial al lucrurilor (ET-I2oT 2020) este organizată pentru a oferi 6 ECTS (48 de ore de lecți ... [+]

Despre

Ediția 2020 a Școlii de vară care permite tehnologiile pentru Internetul industrial al lucrurilor (ET-I2oT 2020) este organizată pentru a oferi 6 ECTS (48 de ore de lecții frontale) în domeniile electronice, electromagnetice, rețelelor și TIC pentru IoT, care vizează un public. de licență (anul trecut), masteranzi și doctoranzi, cercetători în stadiu timpuriu și practicieni din Academia sau Industrie. Ambele aspecte HW și SW ale IoT vor fi prezentate și discutate în timpul școlii.

Lecțiile vor avea loc în limba engleză în sala de ședințe a Departamentului de Inginerie a Informației (DII), prin intermediul G. Caruso 16, Pisa, Italia.... [-]

Italia Pisa
Iulie 2020
Engleză
La zi
6 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala de vară își propune să ofere elevilor din medii educaționale diferite (absolvenți în domeniile tehnico-științifice și umaniste) abilitățile specifice pentru a înce ... [+]

Școala de vară include un program de studii multidisciplinare în decurs de o săptămână.

Școala va avea loc la Departamentul de Chimie al Universității din Pisa și este conceput pentru a instrui studenții absolvenți (master), în special, doctorat. studenți, cu interese în știința patrimoniului.

Școala de vară își propune să ofere elevilor din medii educaționale diferite (absolvenți în domeniile tehnico-științifice și umaniste) abilitățile specifice pentru a începe și dezvolta proiecte pentru diagnosticarea corectă și managementul conservator al patrimoniului cultural.

Școala oferă lecții pentru a transmite cunoștințe pentru caracterizarea materialelor, pentru tehnicile potrivite pentru caracterizarea lor, pentru evaluarea stării de modificare a acestora. O atenție deosebită va fi acordată studiului produselor și tehnologiilor care vor fi utilizate în conservare.... [-]

Italia Pisa
Septembrie 2020
Engleză
La zi
5 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala de vară ajută participanții care se află în mijlocul unui proiect de cercetare SNA sau angajați în analizarea datelor din rețea pentru un studiu anterior. Vom disc ... [+]

După succesul a trei ediții ale atelierului „Introducere în analiza rețelelor sociale”, Departamentul de Științe Politice al Universității din Pisa organizează acum o școală internațională de vară pe tema „Metode pentru analiza rețelelor sociale cu R”.

Școala de vară ajută participanții care se află în mijlocul unui proiect de cercetare SNA sau angajați în analizarea datelor din rețea pentru un studiu anterior. Vom discuta pe scurt cum să creăm o redare a activității participanților care crește puterea analizei lor, folosind cele mai recente și puternice instrumente oferite de pachetele software precum „Statnet”.

Următoarea va fi zona acoperită în Școala de vară:... [-]

Italia Pisa
Iunie 2020
Engleză
La zi
5 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Ecologia politică este un domeniu interdisciplinar de lungă durată, incluzând diverse științe sociale și științe umane, care urmărește investigarea interfeței societățilo ... [+]

Ecologia politică este un domeniu interdisciplinar de lungă durată, incluzând diverse științe sociale și științe umane, care urmărește investigarea interfeței societăților și a lumii biofizice afectate și, la rândul ei, afectează ordinea politică și dinamica conexă a conflictelor și cooperării, dominației. și emancipare. Poziția generală este critică pentru economia capitalistă, văzută în centrul unei crize socio-ecologice (și nu doar ecologice), care a obținut dovezi tot mai mari începând cu anii '70. Ecologia politică pune la îndoială și aspectele (presupuse) apolitice care conduc dezbaterea și care presupun că problema poate fi abordată în termeni neutri din punct de vedere politic, lăsând necunoscut modul în care știința și tehnologia se amestecă cu puterea și interesele.... [-]

Italia Pisa
Iunie 2020
Engleză
La zi
5 zile
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
University of Pisa Summer & Winter Schools

Școala de vară va trata teme precum Tendințe în turismul alimentar, origini alimentare italiene, tradiții culturale ... [+]

Turismul s-a dezvoltat rapid, iar călătorii devin din ce în ce mai pretențioși nu numai în ceea ce privește calitatea serviciilor, ci și în ceea ce privește modalitățile inovatoare de a se bucura de destinații. Turismul experiențial, în special, este o tendință în creștere de care trebuie să fie conștient fiecare agenție de turism. Prin urmare, provocarea furnizorilor de servicii turistice este capacitatea de a oferi pachete implicate și interactive și de a aborda așteptările turiștilor internaționali.

Recent, un accent tot mai mare a fost pus și pe experiențe și atracții legate de mâncare. Gastronomia apare ca un element indispensabil pentru a cunoaște cultura și stilul de viață al unei destinații. Acesta combină toate valorile tradiționale cu noile tendințe în turism, cum ar fi respectul pentru cultură și tradiție, un stil de viață sănătos, autenticitate, durabilitate și experiență.... [-]

Italia Lucca
Iulie 2020
Engleză
La zi
10 luni
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Address
Pisa, Toscana, Italia