Palazzo Spinelli Group

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Palazzo Spinelli Asociația non-profit A fost înființată în 1998. Obiectivul Palazzo Spinelli este de a proteja patrimoniul cultural mondial prin promovarea, organizarea și gestionarea inițiativelor de studiu, conservare, restaurare, promovare și valorificare a patrimoniului cultural și artistic.

Palazzo Spinelli operează în peste treizeci de țări diferite, organizând programe de instruire și cursuri de perfecționare pentru persoanele care lucrează în domeniul gestionării patrimoniului cultural, conservării, restaurării, turismului cultural și de mediu, precum și organizarea de evenimente. Asociația desfășoară, de asemenea, proiecte în colaborare cu autorități publice și companii private precum Comisia Europeană, UNESCO și Ministerul italian de Externe. Activitatea noastră cu Ministerul se desfășoară în cadrul acordurilor de cooperare în domeniile Știință, Tehnologie și Cultură, semnate de peste 40 de guverne din întreaga lume.

Palazzo Spinelli are peste 15 ani de experiență în domeniu, cu peste 300 de cursuri de masterat finalizate și peste 1700 de absolvenți, făcându-i un punct de referință atât în ​​Italia, cât și în străinătate. Asociația oferă, de asemenea, instruire, planificare, operare și răspuns la piața forței de muncă, a fost în permanență în fruntea restaurării și conservării în acest sector.

Misiunea noastră

"Să contribuie la educație și la utilizarea conștientă a patrimoniului artistic și cultural al omenirii prin dezvoltarea unor modele de guvernare care să ducă la creșterea sentimentului de apartenență, interes, respect și conștientizare a culturilor proprii și a altora".

Acreditare

Palazzo Spinelli este o instituție acreditată a autorității regionale toscane (Regiunea Toscana - Decretul nr.1722 din 25 martie 2003) și, de la înființare, a susținut cursuri recunoscute de Ministerul Instrucțiunii Publice și Protecției Sociale (Legea nr.845 din 21/12/1978). Din 2010, a fost membru al ELIA (Liga Europeană a Institutelor de Artă) și este lider în secțiunea Conservarea și Restaurarea Ligii.

Sistemul de calitate

Institutul are o politică de calitate, certificată conform standardelor ISO 9001: 2008. Scopul nostru este îmbunătățirea continuă a proceselor și procedurilor instituției, încurajarea schimbărilor în cadrul structurii și promovarea schimburilor culturale continue cu societatea noastră.

Palazzo Spinelli promovează ideea că predarea nu are doar un impact asupra conștiinței umane, civile și culturale a studenților, ci servește și pentru a transfera cunoștințe esențiale și cunoașterea profesională, precum și pentru a oferi abilitățile de a recunoaște și de a ne adapta Schimbarea societății și a mediului de afaceri.

Palazzo Spinelli are următoarele obiective:

 • Creați inițiative de formare bazate pe o analiză reală a cerințelor ocupaționale și de predare
 • Organizarea activităților care să garanteze condiții optime pentru furnizarea de servicii pentru a asigura învățarea eficientă
 • Promovarea și dezvoltarea resurselor umane relative pentru a lucra la crearea și realizarea activităților de formare
 • Promovarea colaborării cu autoritățile publice naționale și internaționale și cu companiile private pentru a facilita circulația nerestricționată a profesioniștilor instruiți
 • Testați metode de predare inovatoare legate de expertiza, activități manageriale și profesionale

Pentru a atinge aceste obiective, Palazzo Spinelli organizează evenimente culturale și științifice în Italia și în străinătate, colaborând cu autorități publice și companii private. Inițiativele au ca scop difuzarea cunoștințelor despre cunoștințele artistice, științifice și culturale, precum și facilitarea cercetării, conservării și realizării patrimoniului cultural și artistic.

apartenență

De la înființare, Institutul sa alăturat mai multor rețele naționale și internaționale, precum și unor parteneriate al căror obiectiv specific este conservarea patrimoniului cultural și a unei lumi economice.

În special în ultimii ani, prioritățile Institutului au fost aliniate la procesul european de dezvoltare culturală mai largă, menite să facă un efort deosebit pentru a lăsa în urmă criza și a crea condiții pentru o rată economică și mai ridicată a ocupării forței de muncă.

Strategia Europa 2020 este un plan de creștere unic, până la investiții mai eficiente în educație, cercetare și inovare. Datorită opțiunii decisive în favoarea unei economii menite să protejeze mediul și durabilitatea, strategia își propune să creeze mai multe locuri de muncă și să reducă șomajul.

În prezent, Institutul aderă la următoarele organizații:

 • ELIA (Liga Europeană a Institutelor de Artă), Amsterdam
 • Europa Nostra, Olanda
 • Fundația Anna Lindh, Egitto
 • FAI (Fondo Ambiente Italiano), Italia
 • FME (Fondation au Mérite Européen), Luxemburg
 • ICFAD (Decanele de Arte Plastice ale Consiliului Internațional), Statele Unite ale Americii
 • SEMA (Societatea de Încurajare a Métierilor de Artă), Franța
 • Città Infinite, Italia
 • Associazione Partners Palazzo Strozzi (membru onorific), Florența

Palazzo Spinelli este membru al consiliului de administrație al ELIA (Liga Europeană a Institutelor de Artă) cu sediul în Amsterdam și joacă un rol de conducere între instituțiile membre care activează în domeniul conservării și restaurării.

ELIA, este cea mai mare rețea de instituții pentru artele fine și aplicate în Europa și are peste 400 de membri care atrag peste 350.000 de studenți.

Locații

Florenţa

Palazzo Spinelli

Address
Via Maggio, 13
50125 Florenţa, Toscana, Italia
Număr de telefon
+39 055 213086