Citește Descrierea Oficială

Palazzo Spinelli Asociația non-profit A fost înființată în 1998. Obiectivul Palazzo Spinelli este de a proteja patrimoniul cultural mondial prin promovarea, organizarea și gestionarea inițiativelor de studiu, conservare, restaurare, promovare și valorificare a patrimoniului cultural și artistic.

Palazzo Spinelli operează în peste treizeci de țări diferite, organizând programe de instruire și cursuri de perfecționare pentru persoanele care lucrează în domeniul gestionării patrimoniului cultural, conservării, restaurării, turismului cultural și de mediu, precum și organizarea de evenimente. Asociația desfășoară, de asemenea, proiecte în colaborare cu autorități publice și companii private precum Comisia Europeană, UNESCO și Ministerul italian de Externe. Activitatea noastră cu Ministerul se desfășoară în cadrul acordurilor de cooperare în domeniile Știință, Tehnologie și Cultură, semnate de peste 40 de guverne din întreaga lume.

Palazzo Spinelli are peste 15 ani de experiență în domeniu, cu peste 300 de cursuri de masterat finalizate și peste 1700 de absolvenți, făcându-i un punct de referință atât în ​​Italia, cât și în străinătate. Asociația oferă, de asemenea, instruire, planificare, operare și răspuns la piața forței de muncă, a fost în permanență în fruntea restaurării și conservării în acest sector.

Misiunea noastră

"Să contribuie la educație și la utilizarea conștientă a patrimoniului artistic și cultural al omenirii prin dezvoltarea unor modele de guvernare care să ducă la creșterea sentimentului de apartenență, interes, respect și conștientizare a culturilor proprii și a altora".

Acreditare

Palazzo Spinelli este o instituție acreditată a autorității regionale toscane (Regiunea Toscana - Decretul nr.1722 din 25 martie 2003) și, de la înființare, a susținut cursuri recunoscute de Ministerul Instrucțiunii Publice și Protecției Sociale (Legea nr.845 din 21/12/1978). Din 2010, a fost membru al ELIA (Liga Europeană a Institutelor de Artă) și este lider în secțiunea Conservarea și Restaurarea Ligii.

Sistemul de calitate

Institutul are o politică de calitate, certificată conform standardelor ISO 9001: 2008. Scopul nostru este îmbunătățirea continuă a proceselor și procedurilor instituției, încurajarea schimbărilor în cadrul structurii și promovarea schimburilor culturale continue cu societatea noastră.

Palazzo Spinelli promovează ideea că predarea nu are doar un impact asupra conștiinței umane, civile și culturale a studenților, ci servește și pentru a transfera cunoștințe esențiale și cunoașterea profesională, precum și pentru a oferi abilitățile de a recunoaște și de a ne adapta Schimbarea societății și a mediului de afaceri.

Palazzo Spinelli are următoarele obiective:

 • Creați inițiative de formare bazate pe o analiză reală a cerințelor ocupaționale și de predare
 • Organizarea activităților care să garanteze condiții optime pentru furnizarea de servicii pentru a asigura învățarea eficientă
 • Promovarea și dezvoltarea resurselor umane relative pentru a lucra la crearea și realizarea activităților de formare
 • Promovarea colaborării cu autoritățile publice naționale și internaționale și cu companiile private pentru a facilita circulația nerestricționată a profesioniștilor instruiți
 • Testați metode de predare inovatoare legate de expertiza, activități manageriale și profesionale

Pentru a atinge aceste obiective, Palazzo Spinelli organizează evenimente culturale și științifice în Italia și în străinătate, colaborând cu autorități publice și companii private. Inițiativele au ca scop difuzarea cunoștințelor despre cunoștințele artistice, științifice și culturale, precum și facilitarea cercetării, conservării și realizării patrimoniului cultural și artistic.

apartenență

De la înființare, Institutul sa alăturat mai multor rețele naționale și internaționale, precum și unor parteneriate al căror obiectiv specific este conservarea patrimoniului cultural și a unei lumi economice.

În special în ultimii ani, prioritățile Institutului au fost aliniate la procesul european de dezvoltare culturală mai largă, menite să facă un efort deosebit pentru a lăsa în urmă criza și a crea condiții pentru o rată economică și mai ridicată a ocupării forței de muncă.

Strategia Europa 2020 este un plan de creștere unic, până la investiții mai eficiente în educație, cercetare și inovare. Datorită opțiunii decisive în favoarea unei economii menite să protejeze mediul și durabilitatea, strategia își propune să creeze mai multe locuri de muncă și să reducă șomajul.

În prezent, Institutul aderă la următoarele organizații:

 • ELIA (Liga Europeană a Institutelor de Artă), Amsterdam
 • Europa Nostra, Olanda
 • Fundația Anna Lindh, Egitto
 • FAI (Fondo Ambiente Italiano), Italia
 • FME (Fondation au Mérite Européen), Luxemburg
 • ICFAD (Decanele de Arte Plastice ale Consiliului Internațional), Statele Unite ale Americii
 • SEMA (Societatea de Încurajare a Métierilor de Artă), Franța
 • Città Infinite, Italia
 • Associazione Partners Palazzo Strozzi (membru onorific), Florența

Palazzo Spinelli este membru al consiliului de administrație al ELIA (Liga Europeană a Institutelor de Artă) cu sediul în Amsterdam și joacă un rol de conducere între instituțiile membre care activează în domeniul conservării și restaurării.

ELIA, este cea mai mare rețea de instituții pentru artele fine și aplicate în Europa și are peste 400 de membri care atrag peste 350.000 de studenți.

Programe predate în:
 • Engleză
 • Italiană

Această școală oferă și:

Cursuri

Palazzo Spinelli Group

Scopul cursului este de a oferi cunoștințe teoretice și practice pentru a lucra în proiectarea de trasee, echipamente, instalații și experiențe pentru a se bucura de patr ... [+]

Scopul cursului este de a oferi cunoștințe teoretice și practice pentru a lucra în proiectarea de trasee, echipamente, instalații și experiențe pentru a se bucura de patrimoniul cultural, cu un accent special pe zona muzeelor.

CONTEXT

Există un proces de "democratizare" a culturii în desfășurare în majoritatea țărilor europene, utilizarea din ce în ce mai largă a tehnologiei interactive și a dispozitivelor personale. Aceeași necesitate este evidentă pentru reînnoirea și menținerea "industriilor culturale" și a contribuit la cererea de noi tendințe și strategii în patrimoniul cultural. Designul spațiilor de muzeu în noul peisaj cultural va necesita profesioniști cu abilități soft și interdisciplinare, care combină cultura clasică cu cunoașterea noilor instrumente și tehnologii noi, capabile să proiecteze experiențe imersive și hypermedia.... [-]

Italia Florence
Contactează şcoala
Italiană
La zi
1500 ore
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Palazzo Spinelli Group

Cursul de master oferă o abordare teoretico-practică duală, bazată pe rolurile specifice profesionale necesare în acest sector. Obiectivul cursului este de a instrui mana ... [+]

Cursul de master oferă o abordare teoretico-practică duală, bazată pe rolurile specifice profesionale necesare în acest sector. Obiectivul cursului este de a instrui manageri de cultură și de experiență care sunt capabili să țină pasul cu inovația și cu schimbările semnificative care au loc în acest sector.

CONTEXT

Gestionarea evenimentelor este un domeniu în creștere rapidă și foarte complexă în sectorul serviciilor nu numai pentru calitățile sale recreative, ci și pentru puterea sa de comunicare. Marea forță a acestui sector de afaceri este că un eveniment bine organizat este capabil să satisfacă invitații și participanții pe mai multe nivele - un eveniment nu este doar o deviere pentru participanții săi, ci un instrument capabil să unească corpuri mari de tineri în jurul unui eveniment specific, Și în cel mai bun caz în jurul unei idei specifice. Din acest motiv, este nevoie de o gestionare eficientă și serioasă, care să exploateze toate semnificațiile sale specifice și toate acțiunile sale potențiale.... [-]

Italia Florence
Contactează şcoala
Italiană
La zi
1500 ore
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Palazzo Spinelli Group

Sarcina principală a acestui Master este de a oferi cunoștințele și abilitățile necesare pentru a pregăti și organiza expoziții și evenimente de artă și pentru a programa ... [+]

Sarcina principală a acestui Master este de a oferi cunoștințele și abilitățile necesare pentru a pregăti și organiza expoziții și evenimente de artă și pentru a programa evenimente culturale în toate etapele lor de la prima redactare la managementul aspectelor organizației tehnice cum ar fi coordonarea Resurse umane și colaboratori.

CONTEXT

Gestionarea evenimentelor culturale și artistice reprezintă un domeniu în creștere rapidă în sectorul serviciilor nu numai pentru calitățile sale recreative, ci și pentru puterea sa de comunicare și pentru relația sa cu părțile interesate din patrimoniul cultural. În vederea creării unor evenimente mai inovatoare și atrăgătoare, solicitanții trebuie să dezvolte abilități noi și avansate în ceea ce privește strategiile de marketing, comunicare și management și să își aprofundeze cunoștințele în domeniile istoriei artei, muzeologiei, muzeografiei și fundației.... [-]

Italia Florence
Contactează şcoala
Italiană
La zi
1500 ore
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Palazzo Spinelli Group

Maeștrii au ca scop pregătirea absolvenților care intenționează să lucreze în sectorul patrimoniului cultural. Oferă studenților un echilibru perfect al aptitudinilor aca ... [+]

Maeștrii au ca scop pregătirea absolvenților care intenționează să lucreze în sectorul patrimoniului cultural. Oferă studenților un echilibru perfect al aptitudinilor academice și profesionale cu o abordare practică și experimentată.

CONTEXT

În ultimele decenii, muzeele, lucrările de artă și patrimoniul cultural nu au generat, în general, nici un interes și nu au avut nici o relevanță socială până la prima colecție de artă din secolul al XVIII-lea. Numărul de audiențe care au o sensibilitate tot mai mare și interesul pentru patrimoniul cultural au crescut semnificativ datorită înființării de noi muzee, renovărilor clădirilor istorice, proliferării expozițiilor temporare, creșterii noilor forme de turism cultural și restaurării și Conservarea facilităților culturale. În fața acestui fenomen, nu a existat o reînnoire a formelor în finanțarea și gestionarea facilităților dedicate furnizării de servicii mai complexe și variate pentru public. De asemenea, dacă Italia este considerată un model în ceea ce privește inițiativele de conservare și restaurare a operelor de artă din patrimoniul cultural, atunci există un decalaj incontestabil între Italia și multe țări industrializate, în ceea ce privește strategiile de marketing, comunicare, realizare și management. ... [-]

Italia Florence
Contactează şcoala
Italiană
La zi
1500 ore
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Palazzo Spinelli Group

Maeștrii au ca scop instruirea profesioniștilor capabili să înțeleagă problemele și posibila promovare durabilă a patrimoniului cultural. În același timp, să poată utiliz ... [+]

Maeștrii au ca scop instruirea profesioniștilor capabili să înțeleagă problemele și posibila promovare durabilă a patrimoniului cultural. În același timp, să poată utiliza în mod adecvat tehnologiile digitale avansate aplicabile sistemului și muzeului, care vizează realizarea proceselor de comunicare și îmbunătățire.

CONTEXT

În societatea actuală, conceptul de patrimoniu cultural a fost implicat într-un proces important de evoluție. Aceasta include în prezent aspecte fizice și intangibile în continuă creștere. Tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) și dezvoltarea sistemelor informatice au deschis posibilitatea transmisibilității cunoașterii o dată inimaginabilă, de exemplu: expoziții de artă virtuală, reconstrucții 3D ale locurilor istorice, baze de date ale patrimoniului cultural și multe altele. În ciuda acestui fapt, prea mult acest potențial rămâne neexprimat și încă nu ajunge la public așa cum ar putea și ar putea. ... [-]

Italia Florence
Contactează şcoala
Italiană
La zi
1500 ore
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Palazzo Spinelli Group

Cursul emite calificarea de tehnician în restaurarea patrimoniului cultural (colaborator restaurator) în sectorul restaurării ceramicii și sticlei. Peste 60% din programu ... [+]

Cursul emite calificarea de Tehnician în restaurarea patrimoniului cultural (colaborator restaurator) În sectorul restaurării ceramicii și sticlei. Peste 60% din programul de trei ani este o activitate practică.

Italia este cunoscută pentru patrimoniul artistic și cultural extraordinar, cu o rețea de cinci mii de situri muzeale și arheologice și 49 de situri UNESCO "de valoare excepțională universală". Aceste monumente, biserici și muzee atrag turiștii care generează aproximativ 10 miliarde de euro pe an. Locațiile noastre de patrimoniu sunt mărturie a culturii / civilizației occidentale, precum și o resursă extraordinară pentru economia țării.

Promovarea patrimoniului nostru cultural a dus la investiții uriașe în conservare și restaurare. Sectorul are, prin urmare, nevoie de profesioniști care au o pregătire cuprinzătoare în istoria artei (și umaniste), subiecte științifice tehnologice și abilități excelente de lucru.... [-]

Italia Florence
Contactează şcoala
Italiană
La zi
3 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Palazzo Spinelli Group

Cursul emite calificarea colaboratorului restaurator în sectorul restaurării frescelor. Peste 60% din programul de trei ani este o activitate practică. ... [+]

Cursul emite calificarea colaboratorului restaurator în sectorul restaurării frescelor. Peste 60% din programul de trei ani este o activitate practică.

Italia este cunoscută pentru patrimoniul artistic și cultural extraordinar, cu o rețea de cinci mii de situri muzeale și arheologice și 49 de situri UNESCO "de valoare excepțională universală". Aceste monumente, biserici și muzee atrag turiștii care generează aproximativ 10 miliarde de euro pe an. Locațiile noastre de patrimoniu sunt mărturie a culturii / civilizației occidentale, precum și o resursă extraordinară pentru economia țării.

Promovarea patrimoniului nostru cultural a dus la investiții uriașe în conservare și restaurare. Sectorul are, prin urmare, nevoie de profesioniști care au o pregătire cuprinzătoare în istoria artei (și umaniste), subiecte științifice tehnologice și abilități excelente de lucru.... [-]

Italia Florence
Contactează şcoala
Italiană
La zi
3 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Palazzo Spinelli Group

Cursul emite calificarea colaboratorului restaurator în sectorul restaurării hârtiei. Peste 60% din programul de trei ani este o activitate practică. ... [+]

Cursul emite calificarea de Colaborator restaurator În sectorul restaurării hârtiei. Peste 60% din programul de trei ani este o activitate practică.

Italia este cunoscută pentru patrimoniul artistic și cultural extraordinar, cu o rețea de cinci mii de situri muzeale și arheologice și 49 de situri UNESCO "de valoare excepțională universală". Aceste monumente, biserici și muzee atrag turiștii care generează aproximativ 10 miliarde de euro pe an. Locațiile noastre de patrimoniu sunt mărturie a culturii / civilizației occidentale, precum și o resursă extraordinară pentru economia țării.

Promovarea patrimoniului nostru cultural a dus la investiții uriașe în conservare și restaurare. Sectorul are, prin urmare, nevoie de profesioniști care au o pregătire cuprinzătoare în istoria artei (și umaniste), subiecte științifice tehnologice și abilități excelente de lucru.... [-]

Italia Florence
Contactează şcoala
Italiană
La zi
3 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Palazzo Spinelli Group

Cursul emite calificarea colaboratorului restaurator în sectorul restaurării picturilor. Peste 60% din programul de trei ani este o activitate practică. ... [+]

Cursul emite calificarea colaboratorului restaurator în sectorul restaurării picturilor. Peste 60% din programul de trei ani este o activitate practică.

CONTEXT

Italia este cunoscută pentru patrimoniul artistic și cultural extraordinar, cu o rețea de cinci mii de situri muzeale și arheologice și 49 de situri UNESCO "de valoare excepțională universală". Aceste monumente, biserici și muzee atrag turiștii care generează aproximativ 10 miliarde de euro pe an. Locațiile noastre de patrimoniu sunt mărturie a culturii / civilizației occidentale, precum și o resursă extraordinară pentru economia țării.

Promovarea patrimoniului nostru cultural a dus la investiții uriașe în conservare și restaurare. Sectorul are, prin urmare, nevoie de profesioniști care au o pregătire cuprinzătoare în istoria artei (și umaniste), subiecte științifice tehnologice și abilități excelente de lucru.... [-]

Italia Florence
Contactează şcoala
Italiană
La zi
3 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Palazzo Spinelli Group

Cursul emite calificarea de Tehnician în Restaurarea Patrimoniului Cultural (Restaurator Colaborator) în sectorul restaurării pietrei și a produselor sale derivate și moz ... [+]

Cursul emite calificarea de Tehnician în restaurarea patrimoniului cultural (colaborator restaurator) În sectorul restaurării pietrei și a derivatelor și mozaicelor sale. Peste 60% din programul de trei ani este o activitate practică.

CONTEXT

Italia este cunoscută pentru patrimoniul artistic și cultural extraordinar, cu o rețea de cinci mii de situri muzeale și arheologice și 49 de situri UNESCO "de valoare excepțională universală". Aceste monumente, biserici și muzee atrag turiștii care generează aproximativ 10 miliarde de euro pe an. Locațiile noastre de patrimoniu sunt mărturie a culturii / civilizației occidentale, precum și o resursă extraordinară pentru economia țării.... [-]

Italia Florence
Contactează şcoala
Italiană
La zi
3 ani
Campus
Citiți mai multe în limba engleză

Palazzo Spinelli Group