Citește Descrierea Oficială

JMU: O istorie a succesului

Istoria lui Julius-Maximilians-Universität (JMU) Würzburg se întoarce până în 1402. La acea vreme, a fost cea de-a șasea instituție a învățământului superior care a fost înființată în regiunile de limbă germană din Europa, după universitățile din Praga, Viena , Heidelberg, Köln și Erfurt.

Cercetători renumiți

Mulți învățați și oameni de știință eminenți, dintre care 14 laureați ai Premiului Nobel , au efectuat cercetări și au învățat la Würzburg. Cercetătorii notabili includ Wilhelm Conrad Röntgen, care au descoperit raze X la Würzburg în 1895, și Klaus von Klitzing, care au descoperit efectul cuantic. Astăzi, universitatea din Würzburg cuprinde zece facultăți cu aproximativ 425 de profesori și 29 000 de studenți.

O gamă largă de subiecte

În plus față de cele patru discipline clasice - medicină, teologie, filozofie și drept - universitatea oferă de asemenea multe programe de gradul nou. Cele mai recente adăugiri includ tehnologia nanostructurii, materialele funcționale, ingineria jocurilor, China modernă, științele umaniste digitale, comunicările media, factorii umani din sistemele de calcul și muzeologia, pentru a numi doar câteva.

Cercetări principale

JMU rămâne puternic angajată în opt piloni :

  • Științele vieții
  • Științe ale sănătății
  • Chimie moleculară și materiale
  • Fenomene cuantice în materiale noi
  • Societatea digitală
  • Mostenire culturala
  • Norme și comportament
  • Schimbări globale

O politică de expansiune

Deoarece numărul programelor de studii oferite a crescut, la fel și universitatea. Pentru a se adapta creșterii populației studențești, Campusul Hubland a fost construit pe un deal situat la marginea estică a orașului. Programele de diplome nou concepute și un aflux continuu de studenți continuă să conducă creșterea instituției. În 2011, universitatea sa extins pentru a include noul Campus Nord, o zonă de 39 hectare în imediata vecinătate a Campusului Hubland.

JMU este una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din Germania, în funcție de clasamentul organizațiilor de cercetare interne și internaționale și al comitetelor internaționale de experți. La nivel internațional, Universitatea din Würzburg ocupă locul de susținere a instituțiilor academice în numeroase discipline științifice, inclusiv biologie, medicină, fizică și psihologie.

Centrele de cercetare ca marcă comercială

În anii 1990, universitatea a început să înființeze centre de cercetare transfrontaliere , care au deschis noi domenii de cercetare și posibilități pentru programele de studii inovatoare. Aceste centre interdisciplinare, cum ar fi Centrul de Cercetare pentru Boli Infecțioase, au devenit o marcă comercială proeminentă la nivel internațional a Universității din Würzburg.

Crearea de centre de cercetare a împins universitatea în topul instituțiilor academice germane și a avut numeroase efecte pozitive. De exemplu, a stimulat rapid finanțarea publică, donațiile private și fondurile de cercetare din partea companiilor industriale. Numărul publicațiilor academice de prestigiu a crescut de asemenea semnificativ de la mijlocul anilor 1990, deși numărul posturilor pentru profesori și asistenți la universitate a rămas aproape constant în această perioadă.

Știință și succes

Numeroasele Centre de Cercetare Collaborativă din cadrul Universității din Würzburg, Grupurile de Cercetare pentru Cercetare și Unitățile de Cercetare, finanțate de Fundația Germană pentru Cercetare (DFG), au contribuit în mod semnificativ la poziția înaltă a universității în comunitatea științifică. În 2002, Universitatea din Würzburg a lansat unul din cele trei Centre de Excelență finanțate de DFG în Germania - Centrul Rudolf Virchow / Centrul de Cercetare DFG pentru Biomedicină Experimentală. Echipele de cercetare investighează proteinele cheie, care sunt deosebit de importante pentru sănătatea susținută și pentru a înțelege originea bolilor.

Programe predate în:
Engleză

Această școală oferă și:

Cursuri de vară

Julius-Maximilians-Universität Würzburg

Acest modul este conceput pentru studenții avansați și absolvenți interesați de economie internațională și management internațional. Oferă o combinație unică de afaceri ș ... [+]

Acest modul este conceput pentru studenții avansați și absolvenți interesați de economie internațională și management internațional. Oferă o combinație unică de afaceri și economie în cadrul cursurilor care se concentrează asupra oportunităților, amenințărilor și provocărilor cu care se confruntă viitorii manageri și politicieni din întreaga lume.

Prelegerile economice vor acoperi politicile macroeconomice, climatice, comerciale și de concurență ale europenilor, precum și extinderea estică a Uniunii. Prelegerile de afaceri se vor ocupa de raportarea financiară internațională și de impozitare, lanțurile globale de aprovizionare și managementul resurselor umane în urma tranziției demografice.... [-]

Germania Würzburg
Iulie 2019
La zi
10 zilele
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Julius-Maximilians-Universität Würzburg

Acest modul este conceput pentru studenții avansați și absolvenți interesați de sistemele de informații de afaceri și managementul internațional. Oferă o combinație unică ... [+]

Acest modul este conceput pentru studenții avansați și absolvenți interesați de sistemele de informații de afaceri și managementul internațional. Oferă o combinație unică de tehnologii de afaceri și de informare și se concentrează asupra oportunităților care apar din economia din ce în ce mai digitizată și globalizată din Europa.

Prelegerile vor acoperi diferite aspecte legate de digitalizare, sistemele informatice de afaceri și managementul informațiilor. Datorită designului lor interactiv, prelegeri oferă o perspectivă teoretică și practică asupra subiectelor importante de mâine, inclusiv modelele de afaceri digitale, analiza afacerilor, managementul informațiilor și tehnologiile bazate pe blocheni.... [-]

Germania Würzburg
Iulie 2019
La zi
10 zilele
Campus
Citiți mai multe în limba engleză