Université de Lorraine

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Bine ați venit la Université de Lorraine !

Regiunea Lorraine era deja un dumez independent în nord-estul Franței, când și-a creat universitatea în 1572. De-a lungul istoriei, regiunea a fost împărțită de mai multe ori într-o parte "franceză" și o parte "germană", înainte de a fi reunită și cu siguranță inclusă în Franța la începutul secolului al XX-lea. Din cauza acestei istorii complexe și bogate, s-au dezvoltat două orașe mari: Metz în nord și Nancy din sud.

În Nancy, în secolul XX au fost înființate trei universități, dintre care un Institut Național Politehnic care a combinat mai multe școli de inginerie. În Metz, prima universitate a apărut în 1970.

La 1 ianuarie 2012, după câțiva ani de pregătire, aceste patru universități s-au îmbinat într-unul, formând Université de Lorraine . Universitatea are peste 50 000 de studenți, aproape 6 800 de membri ai personalului, printre care 3 700 de profesori și cercetători, precum și numeroase clădiri și campusuri distribuite în întreaga regiune.

La o oră de 30 de minute distanță de Paris de către TGV și în inima regiunii mai mari (Belgia, Luxemburg, Germania), regiunea Lorraine oferă un cadru plăcut și o viață culturală foarte bogată.

În 2013, potrivit ziarului francez Le Figaro-étudiant, Nancy a fost evaluat de studenți ca fiind cel mai bun oraș de studiu!

Université de Lorraine este o universitate publică franceză

Oferă celor aproape 52.000 de studenți o gamă completă de studii, în toate domeniile și în conformitate cu modelul Bologna (licență / masterat / doctorat).

De asemenea, propune diplome specifice franceze, cum ar fi DUT într-o varietate de domenii (o diplomă profesională de 2 ani care este adesea urmată de un an suplimentar pentru a obține o diplomă de licență profesională) sau diplome de inginerie, o diplomă de master în inginerie și industrie de management.

Studiile sunt legate de cercetarea de nivel înalt în diferite domenii și beneficiază de competențe de nivel înalt și de facilități și infrastructuri de înaltă tehnologie, ori de câte ori este necesar. Nu ezitați să explorați în detaliu organizarea și funcționarea Sistemului Educațional din Franța.

Studenții internaționali au posibilitatea de a petrece unul sau mai multe semestre la Université de Lorraine printr-un număr de programe de schimb. Aceștia sunt, de asemenea, invitați să aplice pentru una dintre curriculele noastre internaționale, unde toate sau părți din cursuri sunt predate în limba engleză. Și, bineînțeles, este o idee foarte bună să folosiți ocazia unei șederi la noi pentru a învăța limba franceză; pentru aceasta, avem o ofertă completă de instruire în limba franceză.

114641_pexels-photo-1462630.jpegAnastasiya Gepp / Pexels

Dialogul cunoașterii

Université de Lorraine promovează inovația prin dialogul cunoașterii , profitând de varietatea și puterea domeniilor sale științifice și urmărind promovarea transferului de cunoștințe pentru a iriga inovația și creșterea economică, precum și progresul științei fundamentale.

Fiind universitatea unei întregi regiuni, Université de Lorraine este un actor major al dezvoltării sale economice și sociale, bazându-se pe legături interculturale și intergeneraționale, coordonând o politică regională de cercetare și oferind acces la învățământul superior cât mai multor locuitori.

Université de Lorraine oferă programe de învățământ în toate domeniile cunoașterii: științe, sănătate, tehnologie, științe inginerești, științe umane și sociale, drept, economie, management, arte, literatură și limbă. O atenție specială este acordată încrucișărilor între domenii și abilități, pentru a ajuta elevii să-și dezvolte propriul Pathway .

Université de Lorraine propune un spectru larg de activități internaționale

 • Schimburile de studenți care intră și se află în străinătate (aproximativ 1500 de studenți petrec cel puțin un semestru în străinătate în timpul studiilor, 15% dintre studenții noștri au început studiile într-unul din aproximativ 100 de țări străine).
 • Diplome comune cu alte universități: aproximativ 60 de diplome comune, dintre care 7 programe de masterat Erasmus Mundus.
 • Colaborări în domeniul cercetării:
  • Numeroase doctorate comune: 11% din doctorii noștri sunt împărțiți cu o universitate străină;
  • Grupuri sau laboratoare comune cu universități străine;
  • Aproape 30% din publicațiile noastre sunt co-semnate cu oameni de știință din alte țări.
 • Mobilitatea studenților, a doctoranzilor studenților și post-docilor, membrilor facultăților și personalului administrativ, pentru a ne consolida integrarea internațională. Universitatea are o politică activă de încurajare a mobilității de ieșire și de facilitare și simplificare a primirelor persoanelor care sosesc.

Dincolo de această deschidere generală, strategia noastră internațională se bazează pe 3 niveluri treptate

 • Având granița cu alte 3 țări, este destul de natural ca Lorena să se implice în dezvoltarea relațiilor transfrontaliere din regiunea mai mare (Belgia, Lorraine, Länderul Rheinland-Pfalz și Saarland din Luxemburg, Franța și Germania) ). Université de Lorraine este un actor important în această construcție, prin numeroase colaborări bilaterale cu universitățile din aceste regiuni, dar și prin rolul său activ în dezvoltarea Universității din regiunea mai mare , unde este asociat cu universitățile din Saarland, Trier, Kaiserslautern , Luxemburg și Liège.
 • Université de Lorraine intenționează să creeze progresiv legături cu o rețea de universități europene care să împărtășească principalele sale orientări: interdisciplinaritatea și dialogul domeniilor cunoașterii , în cadrul universităților care acoperă un spectru larg științific, dar cu o orientare structurată în jurul ingineriei, luată într-un sens larg.
 • În timp ce avem numeroase parteneriate internaționale în întreaga lume , unele site-uri au potențialul de a concentra mai multe colaborări, în cercetare și în predare, pe un set larg de discipline. Université de Lorraine dorește să pună accentul pe parteneriatul său cu aceste site-uri , structurându-și colaborările în cadrul entităților recunoscute și puternic susținute. Aceasta este în primul rând adevărată pentru cooperarea franceză-germană, pentru care Université de Lorraine a creat un centru francez-german specific pentru Lorraine (CFALOR). Acest tip de parteneriat a fost, de asemenea, stabilit în Maroc , Kazahstan și China (mai ales în Wuhan) și scopul este să se concentreze pe aproximativ 10 site-uri sau regiuni din lume.

Locații

Nancy

Address
Cours Léopold,34
54000 Nancy, Grand Est, Franţa

Metz

Address
Metz, Grand Est, Franţa

Marsilia

Address
Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France
13007 Marsilia, Provence-Alpi-Coasta de Azur, Franţa

Praga 6

Address
Zikova,1903/4
166 36 Praga 6, Hlavní město Praha, Republica Cehă

Saclay

Address
Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France
91190 Saclay, Île-de-France, Franţa

Leganés

Address
Avenida de la Universidad,30
28911 Leganés, Comunitatea Madrid, Spania

Stuttgart

Address
Pfaffenwaldring,61
70569 Stuttgart, Baden-Württemberg, Germania

Ghent

Address
Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium
9000 Ghent, Flandra, Belgia