Ecole des Ingénieurs de la Ville de Paris

Introducere

Citește Descrierea Oficială

EIVP, o școală de excelență

EIVP face parte din Conférence des Grandes Ecoles, o rețea care reprezintă școlile de afaceri și inginerie care își formează elevii spre excelență. Printr-un curriculum stabilit independent, ei urmăresc să ofere educație în strânsă cooperare cu comunitatea de afaceri și să se deschidă la nivel internațional. Școlile de inginerie livrează diplome recunoscute de stat, acreditate de Comisia des Titres d'Ingénieur - un organism independent care evaluează instituțiile de învățământ superior în inginerie. După doi ani de cursuri pregătitoare, studenții pot intra în EIVP după ce au trecut examenele competitive.

workplace, team, business meeting

Educaţie

Situat în inima Parisului din 1959, EIVP este singura instituție din Franța care eliberează o diplomă de inginerie în căutatul domeniu al ingineriei urbane - o diplomă condusă de CTI (Commission des Titres d’Ingénieurs).

Printr-un curriculum care se adresează diferitelor domenii tehnice, EIVP oferă o educație largă în specialitatea sa.

Antrenament initial

Mai multe diplome pot fi dobândite la EIVP prin intermediul programelor de formare inițială:

 • Master în Inginerie Urbană
 • Inginer / arhitect cu diplomă dublă
 • Diploma de arhitectură prin EPSAA
 • Licență profesională ACPAE

Studenții pot alege să se specializeze în timpul studiilor:

 • Cu perioade de schimb în școlile partenere
 • Prin studii duble (cu școli partenere din Franța sau din străinătate)

Educație continuă

Profesioniștii care doresc să dobândească calificări suplimentare sau o nouă diplomă pot participa și la cursuri.

 • Licență profesională ACPAE
 • Diploma DAUCEQ
 • Programe de masterat specializate:
  • Sisteme urbane integrate
  • URBANTIC
  • URBEAUSEP
 • VAE (validarea experienței anterioare)

O școală cu experiență internațională

EIVP subliniază în mod constant importanța existenței unei experiențe internaționale și a dezvoltat o strategie internațională consistentă. Printre alte programe, EIVP este implicat în Erasmus + și BRAFITEC, precum și ca membru al rețelei n + i. Unele asociații de studenți de la EIVP conduc și misiuni în străinătate.

Parteneriatele cu instituții străine oferă studenților posibilitatea de a petrece un semestru în străinătate la universitatea și țara la alegere sau chiar de a dobândi un grad dublu. Mulți studenți aleg, de asemenea, să efectueze stagiile în străinătate.

Un forum anual în octombrie și un eveniment anual de afaceri internaționale în decembrie permit companiilor să participe pe deplin la strategia internațională EIVP și să le permită să facă rețea și să găsească talente viitoare de angajat, în timp ce un seminar internațional oferă studenților internaționali EIVP o perspectivă globală în tendințele actuale de inginerie urbană.

Cercetare

Încercând să antreneze ingineri care vor reinventa orașele, EIVP colaborează cu alte organizații pentru a efectua cercetări aplicate cu privire la aspectele tehnice și de mediu ale planificării și întreținerii urbane. Acestea pot fi proiecte internaționale sau în parteneriat cu guvernul francez, cu companii urbane și de servicii, universități sau administrații locale.

EIVP găzduiește o echipă de cercetare compusă din lectori, cercetători, doctoranzi și ingineri de cercetare ale căror teme de cercetare se referă la 3 domenii principale:

 • Resiliența urbană
 • Energia orașului și climatul urban
 • Dezvoltare urbană și spațiu public

Studenții interesați de inovație și cercetare pot participa în timpul stagiului de al doilea sau al treilea an sau pot efectua un doctorat susținut de companie. Un masterat în cercetare este disponibil pentru studenții din anul 3 în parteneriat cu Marne-la-Vallée.

EIVP este membru al COMUE Université Paris Est și ADVANCITY și partener al Ecole Ponts Paris Tech.

people, girls, women

Cariere

Relații corporative

Prin numeroase evenimente, pe tot parcursul anului, cum ar fi Universitatea de vară sau Forumul de afaceri, companiile implicate în inginerie urbană sunt invitate să ia parte la viața EIVP și a studenților săi.

Vizitele de studiu și de șantier în cursul studiilor le permit elevilor să se întâlnească cu profesioniști, precum și în timpul prelegerilor la școală. Viitorii ingineri dobândesc experiență profesională prin stagii din primul an, în Franța sau în străinătate.

Datorită rețelei de studenți, studenții au o legătură directă cu inginerii absolvenți și primesc sfaturi de la profesioniști.

După absolvire

Un inginer urban se ocupă de toate domeniile legate de concepția, construcția și gestionarea orașelor, cu o atenție constantă dezvoltării durabile.

Una dintre particularitățile unui inginer EIVP este capacitatea sa de a înțelege proiectele la nivel global, putând totuși să-și aplice capacitățile de inginer.

Mulți absolvenți decid să lucreze în străinătate pentru companii locale sau franceze stabilite în țări străine. Cunoașterea lor dobândită la EIVP le permite să implementeze cu succes proiecte de inginerie în întreaga lume.

3 sectoare primare angajează ingineri cu diplome din EIVP:

 • Firme de constructii
 • Firme de consultanță în inginerie și urbanism
 • Guvernele locale și unitățile asociate

Locații

Île-de-France

Address
Rue Rebeval,80
75019 Île-de-France, Franţa

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră