Citește Descrierea Oficială

Trecut si prezent

Externado de Colombia sa născut la 15 februarie 1886, ca răspuns la absolutismul și represiunea libertății în educație impusă de dictatura de regenerare.

Universitatea a fost fondată de tânărul jurist și educator Nicolás Pinzón Warlosten, care, cu sprijinul unui grup de profesori radicali de liberalism, a înființat o instituție care, de la începuturi, a permis studiul și exprimarea liberă a ideilor. Universitatea a salutat studenții din toate regiunile țării, a practicat respectul pentru credințele religioase și ideologiile politice și promovează toleranța ca o modalitate de a realiza coexistența pașnică în cadrul eterogenității.

Acesta a fost numit "Externado" (școala de zi), deoarece noua instituție a fost influențată de sistemul european de învățământ modern, care se opunea, în acel moment, sistemului de școală internat medieval. Sistemul, orientat spre catehizare, nu era potrivit pentru dezvoltarea unei personalități autonome. Externado denotă, prin urmare, deschiderea, libertatea de a studia și de a preda.

De-a lungul istoriei sale, Externado a recunoscut principiile și valorile fondatorilor săi. Rectorii săi au fost Nicolás Pinzón Warlosten, Diego Mendoza Pérez, Ricardo Hinestrosa Daza, Fernando Hinestrosa și Juan Carlos Henao.

Misiunea universității

Ca instituție de învățământ superior dedicată cercetării științifice și științelor sociale, cu o concepție umanistă, Universitatea Externado de Colombia promovează și practică respectul absolut al vieții.

Exercițiul lui Externado este dezvoltat într-o filosofie pluralistă, deschisă pentru toate curenții de gândire, străin de dogmatism și respectând toate crezurile religioase și ideologiile politice. Universitatea promovează toleranța ca o formulă pentru a atinge pacea și progresul în cadrul eterogenității, salută studenții din toate regiunile țării și consideră diversitatea ca fiind unul dintre cele mai importante resurse ale sale.

Externado de Colombia are încredere și este optimistă cu privire la viabilitatea Columbiei ca națiune și lucrează pentru reafirmarea identității naționale. Sprijină integrarea cu țările din America Latină ca o garanție a prezenței semnificative pe scena internațională și stimulează cooperarea cu universitățile din întreaga lume pentru a menține legătura cu cultura universală și actualizată.

În spiritul liberal care o caracterizează, Universitatea Externado de Colombia urmărește idealul libertății ca un drept uman inalienabil; are încredere în democrație; luptă pentru îmbunătățirea stării sociale a dreptului; urmărirea egalității sociale și economice și respectarea drepturilor fundamentale.

În plus, Universitatea a căutat întotdeauna formarea integrală a studenților; încercând să modeleze cetățenii conștienți de angajamentele față de națiune; indivizi intregi, practicieni independenti, cu etica civica publica si privata neinsemnata; profesioniști sustenabili, autentici, austeri, discernământ, capabili să reziste intimidării, să se confrunte cu corupția și să contribuie la salvarea demnității patriei.

Asociațiile

Universitatea Externado de Colombia este membră a asociațiilor:

Asociația Universităților din Columbia, ASCUN

Universitatea a fost fondatorul Asociației. Rectorul său a fost președinte din 1957 până în 1963 și 1971-1977.

Uniunea Universităților din America Latină, UDUAL

Rectorul Externado de Colombia a fost președinte al UDUAL între 1976 și 1986.

Asociația Internațională a Universităților, AIU

Rectorul Universității a fost membru primar al Consiliului de Administrație din 1985 până în 1995.

Programe predate în:
Engleză

Această școală oferă și:

Cursuri

Universidad Externado de Colombia - School of Management

Inițiative privind piețele emergente (EMI) este un program care are ca scop crearea de conștientizare și soluții noi pentru a face față problemelor sociale și de mediu în ... [+]

Prezentare generală

Inițiative privind piețele emergente (EMI) este un program care are ca scop crearea de conștientizare și soluții noi pentru a face față problemelor sociale și de mediu în economiile emergente. Programul a implicat mai mult de 134 de studenți, provenind de la 43 de universități plasate în cel puțin 29 de țări diferite din întreaga lume.

EMI este compusă pentru 4 inițiative: Transformarea întreprinderilor mici (TSB), Atelierele EMI, Baza de Piramidă (BOP) și Responsabilitatea Socială Corporativă (CSR), care îi determină pe participanți să joace rolul de consultant pentru a face față soluțiilor de creare a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-urile)... [-]

Columbia Bogotá
Location address
Calle 12 No. 1-17 Este. Bogotá
Bogotá, Bogota, CO
Social Media