Keystone logo
University of the South Pacific USP

University of the South Pacific USP

University of the South Pacific USP

Introducere

Universitatea din Pacificul de Sud (USP) este principalul furnizor de educație terțiară din regiunea Pacificului și un centru internațional de excelență pentru predare, consultanță în cercetare și formare cu privire la toate aspectele culturii, mediului și nevoilor de dezvoltare a resurselor umane din Pacific.

Despre universitate

USP - O introducere

Universitatea din Pacificul de Sud este principala instituție de învățământ superior pentru regiunea Pacificului, plasată în mod unic într-o regiune cu o extraordinară diversitate fizică, socială și economică.

Înființată în 1968, USP este una dintre cele două universități de acest tip din lume. Este deținut în comun de guvernele a 12 țări membre: Insulele Cook, Fiji, Kiribati, Insulele Marshall, Nauru, Niue, Insulele Solomon, Tokelau, Tonga, Tuvalu, Vanuatu și Samoa. Universitatea are campusuri în toate țările membre. Campusul principal, Laucala, se află în Fiji. Campusul Alafua din Samoa este locul unde se află Școala de Agricultură și Tehnologie Alimentară, iar Campusul Emalus din Vanuatu este locația pentru Școala de Drept.

Școlile academice, institutele și centrele de la Universitatea din Pacificul de Sud sunt organizate în trei facultăți și conduse de decani.

Acestea sunt Facultatea de Arte, Drept și Educație; Facultatea de Afaceri și Economie; și Facultatea de Științe, Tehnologie și Mediu. Fiecare facultate cuprinde un număr de școli care oferă o gamă largă de programe academice și cursuri la nivel de licență și postuniversitar.

Universitatea oferă, de asemenea, programe prin învățare la distanță și flexibilă într-o varietate de moduri și tehnologii în cele 14 campusuri ale USP.

Tehnologiile avansate de comunicare prin USPNet sunt folosite pentru a ajunge la studenți de învățare la distanță și flexibili pe vastele întinderi ale Oceanului Pacific.

Natura multi-culturală a personalului și a corpului studențesc conferă USP un caracter excepțional. Este o instituție de calitate care produce diplome comparabile cu cele acordate de universitățile din Australia, Noua Zeelandă și Regatul Unit. Absolvenții de la USP se găsesc în funcții executive importante în sectoarele public și privat din toate țările membre și din numeroase țări din întreaga lume.

Universitatea a stabilit un standard ridicat de calitate în cercetarea sa. Angajamentele majore de cercetare includ managementul afacerilor, formarea profesorilor, studii în Pacific, studii marine, agricultură, știință și tehnologie.

Regiunea universitară

Universitatea din regiunea Pacificului de Sud se întinde pe 33 de milioane de kilometri pătrați de ocean, o zonă de peste trei ori mai mare decât Europa. În schimb, masa totală a terenului este aproximativ egală cu suprafața Danemarcei. Populația variază în mărime de la Tokelau cu 1600 de persoane până la Fiji cu peste 800.000. Populația totală este de aproximativ 1,3 milioane.

Companiile aeriene internaționale care fac zboruri între Australia, Japonia, Coreea, Noua Zeelandă și Statele Unite leagă o serie de țări insulare. Există, de asemenea, companii aeriene care deservesc regiunea. În țări, transportul interinsular este utilizat pentru a ajunge la insule mai mici fără servicii aeriene.

Datorită poziției și facilităților sale strategice, USP atrage oameni de știință și personal eminenți din întreaga lume.

Administrația universității

USP este guvernat de propriul său Consiliu, care include reprezentanți ai guvernelor țărilor membre, personal academic, studenți, lideri ai comunității și ai afacerilor, Secretariatul Forumului Insulelor Pacificului, Secretariatul Comunității Pacificului, Consiliul American al Educației, Consiliul Privat, Australia și Noua Zeelandă.

Senatul este autoritatea academică a Universității, responsabilă de chestiuni precum predarea și cercetarea.

Consiliul și Senatul sunt deservite de comitete care lucrează în domenii precum Finanțe, Managementul resurselor umane și Planificarea academică. Alte comitete se ocupă de proiecte speciale și de activitatea de zi cu zi a Universității.

Șeful ceremonial al Universității este cancelarul. Cancelarii USP au fost desemnați de la liderii guvernelor membre ale universității și includ prim-miniștri, președinți și șefi de stat. Pro-cancelarul este președinte al Consiliului, iar șeful executiv al universității este vice-cancelarul. Vicecancelanul este asistat de doi vicecanciști adjuncți și doi pro-vicecanceli.

Echipa de conducere este responsabilă pentru bunăstarea comunității universitare. Directorul executiv al finanțelor este preocupat de controlul finanțelor universității. Directorul executiv Resurse umane gestionează resursele umane ale Universității. În total, USP are peste 1.500 de angajați.

Viziunea, misiunea și valorile USP

Viziunea noastra

Obținerea excelenței și inovației pentru dezvoltarea durabilă a țărilor insulare din Pacific

Misiunea noastră

 • Să ofere oamenilor din Pacific o gamă cuprinzătoare de calificări terțiare excelente și relevante;
 • Pentru a oferi beneficiile cercetării avansate și ale aplicațiilor sale; </li>
 • Să ofere comunităților și țărilor din regiunea Pacificului soluții relevante, rentabile și durabile, inclusiv antreprenoriatul, pentru principalele lor provocări; și
 • Să fie un exemplu de educație terțiară pentru Insulele Pacificului în ceea ce privește calitatea, guvernanța, aplicarea tehnologiei și colaborarea cu instituțiile terțiare naționale.

Valorile noastre

 • Angajamentul și loialitatea personalului și a studenților față de instituție și regiune;
 • Cele mai înalte standarde de guvernanță, conducere, libertate academică, integritate și transparență;
 • Cele mai înalte standarde de creativitate, inovație, lucru în echipă și flexibilitate în căutarea excelenței;
 • Investiții în personal, recompensarea excelenței personalului și abilitarea tuturor echipelor USP;
 • Respectarea caracterului distinctiv și a diversității în patrimoniul nostru din Pacific și dezvoltarea, conservarea și diseminarea acestuia;
 • Angajament pentru cooperare și integrare regională;
 • Medii de învățare și de viață pozitive și incluzive pentru excelența elevilor;
 • Sprijin pentru cursanții flexibili în toate locațiile pentru succes în muncă, viață și cetățenie;
 • Protecția și îngrijirea mediului;
 • Relații puternice pentru a ghida angajamentul cu guvernele naționale, comunitățile din Pacific și partenerii de dezvoltare;
 • Umilință în performanță, învățați de la ceilalți, apreciați încrederea acordată și onorați cunoștințele, contextele și aspirațiile din Pacific.

În cele din urmă, atât viziunea, cât și misiunea acestui plan strategic vor fi realizate prin contribuția și atributele absolvenților și personalului USP. Acestea sunt factorii cheie ai planului strategic.

Locații

 • Suva

  The University of the South Pacific , , Suva

Întrebări