Keystone logo
University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course Școala de iarnă Consolidarea leadership-ului global responsabil al UE: promovarea valorilor UE pentru o lume multilaterală bazată pe reguli
University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

Școala de iarnă Consolidarea leadership-ului global responsabil al UE: promovarea valorilor UE pentru o lume multilaterală bazată pe reguli

Pisa, Italia

4 Days

Engleză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 250

Învățământ la Distanță, În campus

Introducere

Această școală de iarnă își propune să ofere participanților o cunoaștere aprofundată a rolului Uniunii Europene într-o lume multilaterală bazată pe reguli. Prin urmare, analiza se va concentra pe promovarea valorilor Uniunii Europene în relațiile sale cu lumea în general. Într-adevăr, relațiile externe ale UE stau la baza multilateralismului și, după cum se știe, în urmărirea acestor relații chiar Uniunea Europeană le are, potrivit art. 3 alin.5 din Tratatul privind Uniunea Europeană (TUE), o obligație specifică de promovare a valorilor acesteia, care sunt enumerate la art. 2 din TUE, inclusiv democrația, respectul pentru drepturile omului, demnitatea umană, libertatea, egalitatea și statul de drept. Toate aceste valori, se arată în articol, sunt „comune statelor membre într-o societate în care predomină pluralismul, nediscriminarea, toleranța, justiția, solidaritatea și egalitatea între femei și bărbați”.

Promovarea acestor valori – în special în relațiile cu restul lumii – se află în centrul acțiunii Uniunii în contextul multilateralismului. Mai mult, așa cum se precizează la articolul 3 al cincilea paragraf, afirmarea valorilor menționate mai sus constituie contribuția Uniunii la pace, securitate, dezvoltarea durabilă a Pământului, solidaritatea și respectul reciproc între popoare, comerțul liber și echitabil, eradicarea sărăciei. și protecția drepturilor omului și punerea în aplicare a dreptului internațional.

Activitățile Școlii se adresează studenților de licență și postuniversitare, doctoranzi, cercetători post-doctoranzi, profesori universitari, profesori de liceu, avocați, sindicaliști, funcționari publici, politicieni și ofițeri ai organizațiilor internaționale, care vor putea beneficia de instrumente metodologice. și sugestii pentru un studiu aprofundat, cu posibilitatea de a face schimb de informații și opinii.

Școala se va desfășura pe parcursul a patru zile, cu activități dimineața și după-amiaza, în întregime în campus.
Școala va fi formată din 32 de ore de activități. Toate activitățile se vor desfășura în limba engleză.
Vor fi atât prelegeri față în față, cât și lucrări aprofundate în grupuri mici.
Va exista, de asemenea, o competiție Moot Court în timpul școlii, care este o oportunitate valoroasă de învățare prin practică pentru participanți de a testa cunoștințele practice pe care le-au dobândit la clasă.

Participanții care participă la cel puțin 90% din prelegeri și finalizează activitățile planificate vor primi 3 credite academice (prin ECTS).

Scop

Școala de iarnă își propune să ofere participanților o cunoaștere aprofundată a rolului jucat de Uniunea Europeană pentru o lume multilaterală bazată pe reguli. Acesta își propune să ofere participanților instrumente metodologice și sugestii pentru studii ulterioare, precum și abilități practice pe care le pot folosi în cariera lor. Școala va deschide astfel un dialog structurat cu lumea academică și va oferi o platformă pentru studiu, discuții și schimb de informații.
Școala este deschisă unei game largi de participanți: profesori universitari, cercetători post-doc, doctorat. candidați, studenți de licență și postuniversitare, profesori de liceu, practicieni precum avocați, sindicaliști, funcționari publici, factori de decizie și ofițeri de organizații internaționale.
Școala de iarnă este deschisă și studenților și profesioniștilor interesați de această chestiune care nu au avut niciodată șansa de a studia Dreptul Uniunii Europene.

Intensitatea programului ECTS
Cu normă întreagă 3
Perioadă Termen limita
5 - 8 februarie 2024 4 ianuarie 2024

Studenți ideali

Admitere

Burse și finanțare

Taxa de școlarizare a programului

Despre Școală

Întrebări