Keystone logo
University of Pécs

University of Pécs

University of Pécs

Introducere

Crearea University of Pécs a fost inițiată pentru prima dată de regele Ludovic cel Mare în 1367. Astăzi, University of Pécs este una dintre cele mai prestigioase instituții din țară, unde există zece facultăți care acoperă întregul spectru de învățământ superior pentru a oferi instruire cuprinzătoare, de înaltă calitate. Pe lângă activitățile de educație și cercetare, tratamentul medical este o activitate crucială a noastră; Centrul Clinic are grijă nu numai de pacienții ambulatori și internați din regiune, dar are și sarcini la nivel național în multe domenii.

În fiecare an, University of Pécs participă la clasamentul instituțiilor internaționale de învățământ superior și se descurcă bine. Ne străduim să îmbunătățim în continuare percepția noastră în toate domeniile.

Avem și vom pune mare accent pe calitatea educației, deoarece studenții bine pregătiți înseamnă cea mai bună publicitate pentru noi. În acest spirit, dezvoltarea continuă a resurselor umane și a condițiilor de infrastructură este prioritatea noastră principală. Facem eforturi pentru a oferi studenților noștri o mare varietate de cunoștințe. Prin urmare, oferim sprijin unei proporții semnificative dintre studenții noștri pentru a participa la o varietate de programe de stagiu și schimb în instituții recunoscute din Europa și alte țări dezvoltate. Pentru a crește nivelul de educație, folosim tehnologie de ultimă generație și invităm cei mai buni profesori. Ne-am luat motto-ul de la Luis Pasteur: „Șansa favorizează mintea pregătită”. Cel mai plăcut este că numărul studenților sa stabilizat în ultimul deceniu, în timp ce numărul studenților străini a crescut semnificativ. Nu numai că University of Pécs este o instituție prestigioasă, dar este și prietenoasă cu studenții. Ne-am dori ca studenții noștri să învețe pentru performanță și să se distreze, de asemenea.

University of Pécs desfășoară activități de cercetare recunoscute la nivel internațional. Facem tot posibilul pentru a face din universitatea noastră o alegere optimă pentru un loc de muncă pentru cercetătorii noștri talentați, nu doar un punct de plecare. Îi încurajăm pe stimații noștri colegi cu scheme interne de granturi pentru o performanță și mai bună. În centrul de cercetare numit după János Szentágothai, există tehnologii, echipamente și instrumente de ultimă oră la dispoziția cercetătorilor și studenților noștri. Principalul profil de cercetare al Universității noastre este cercetarea științifică de bază; cu toate acestea, prin cercetare aplicată, ne dezvoltăm continuu și relațiile industriale.

În cadrul Programului Orașe Moderne, la universitatea noastră avea loc o modernizare spectaculoasă. În acest context, nu numai că se realizează construcția de clădiri noi și renovarea celor existente, dar aceste activități au fost paralele cu pregătirea resurselor umane. Programul Orașe Moderne a fost creat în cooperare cu orașul Pécs.

Pécs este un orășel atrăgător, prietenos și la scară umană; nu numai că găzduiește, dar servește și drept casă pentru cetățenii noștri universitari. Universitatea este instituția dominantă a orașului; pe lângă studenți, aproape toți locuitorii din Pécs se simt legați de acesta. Prezența unui număr mare de studenți internaționali din întreaga lume și atmosfera mediteraneană fac din Pécs un oraș universitar plăcut, aglomerat, cu atât de multă viață. University of Pécs , cu toate acestea, nu se limitează la reședința de județ Baranya; există o facultate independentă în orașul Szekszárd și există o rețea de centre de formare în toată regiunea transdanubiană chiar și dincolo de granițe.

Dacă doriți să studiați într-un mediu multicultural, pentru taxe rezonabile de școlarizare și să experimentați o educație de înaltă calitate la cea mai veche universitate din Ungaria, nu ezitați să ne contactați.

Statistică

 • 650 de ani de tradiție
 • Clasat printre primele 3 universități din Ungaria
 • UP aparține liderului 2,5 al învățământului superior internațional la nivel mondial (sursa: QS WUR 2021)
 • 40 de ani de experiență în educație internațională
 • 2.000 de lectori
 • 22.000 de studenți formează 130 de țări diferite, cu o proporție de 22% de studenți internaționali
 • din cei 5000 de studenți internaționali, peste 1000 primesc bursă Stipendium Hungaricum de la aproximativ 90 de parteneri trimițători
 • 10 facultati
 • 24 de clinici proprii
 • 8 cămine situate în zona rezidențială Pécs
 • Spațiul de cercetare modern de 7700 m2 cu laboratoare de înaltă tehnologie la Centrul de Cercetare Szentágothai asigură că colegii noștri din domeniul biotehnologiei, tehnologiei mediului, tehnologiei computerelor și nanoștiinței pot excela.

  Burse și finanțare

  Deblocați-vă potențialul cu prestigioasa bursă Stipendium Hungaricum. Acest program de burse, inițiat de guvernul maghiar, oferă o serie de beneficii, inclusiv:

  ✅ Educație fără școlarizare

  Programul de burse Stipendium Hungaricum

  University of Pécs oferă mai multe burse pentru studenții internaționali. Cel mai popular este programul de burse Stipendium Hungaricum, care a fost lansat în 2013 de guvernul maghiar ca parte a politicii guvernamentale numită „Deschiderea spre Est și Sud”. Programul de burse este gestionat de Fundația Publică Tempus.

  Misiunea de bază a programului este de a crește numărul de studenți străini în Ungaria și de a încuraja instituțiile de învățământ superior maghiare să atragă studenți străini de top. În prezent, 68 de parteneri expeditori sunt implicați în program.
  În fiecare an, sute de studenți internaționali obțin admitere la universitatea noastră cu această bursă.

  Dispoziții acoperite de bursă

  • Învățământ fără școlarizare: scutire de la plata taxelor de școlarizare
  • Bursa lunara: fara studii, licenta, master si master: contributii lunare de 43 700 HUF la cheltuielile de trai, timp de 12 luni pe an, pana la finalizarea studiilor, nivel de doctorat: 140 000 HUF lunar pentru 12 luni un an, până la finalizarea studiilor
  • Cazare: plasare în cămin SAU o contribuție lunară de 40 000 HUF la costurile de cazare pe toată durata perioadei de bursă
  • Asigurare medicală: servicii de îngrijire a sănătății conform legislației maghiare relevante și asigurare medicală suplimentară de până la 100 000 HUF pe an/persoană.

  Hungarian Diaspora Scholarship

  Cea mai nouă bursă disponibilă la University of Pécs este Bursa Diaspora Maghiară, care vă oferă o șansă excepțională de a vă dezvolta atât personal, cât și academic. În timp ce studiezi în Ungaria, poți descoperi istoria și cultura maghiară de o mie de ani, poți experimenta tradiții unice maghiare și poți îmbunătăți abilitățile de limbă maghiară.
  În calitate de deținător al bursei Diaspora, puteți obține o diplomă recunoscută internațional la o instituție de învățământ superior maghiară de nivel înalt și puteți dobândi cunoștințe extrem de competitive pentru a avansa atât personal, cât și academic. Puteți alege dintr-o gamă largă de programe predate în limba engleză sau maghiară, care acoperă toate domeniile de învățământ superior la toate nivelurile de studii. La University of Pécs , puteți alege între 280 de programe de studiu. Această bursă este, de asemenea, o oportunitate excelentă de a-ți construi rețeaua profesională și de a descoperi totul despre țară într-un mediu studențesc susținător și primitor!

  Dispoziții acoperite de bursă

  • Învățământ fără școlarizare: scutire de la plata taxei de școlarizare
  • Stipendiu lunar (la cerere)
  • Cazare: plasare în cămin SAU o contribuție lunară de 40 000 HUF la costurile de cazare pe toată durata perioadei de bursă. (la cerere)
  • Medical insurance

  Este posibil să ai șansa de a deveni bursier pentru diaspora, dacă locuiești într-o diaspora, sau ești cetățean străin cu adresă în străinătate și locuiești în străinătate de cel puțin 10 ani la rând și ai fost ți-ai făcut studiile secundare în afara Ungariei în ultimii 4 ani. Programul este disponibil pentru membrii unei diaspore maghiare care trăiesc în orice țară din afara Uniunii Europene, Republica Serbia sau regiunea Zakarpattia din Ucraina. Puteți găsi mai multe informații despre diaspore aici. Condiția prealabilă pentru aplicare este obținerea unei recomandări din partea organizației locale a diasporei sau a delegației maghiare. În ceea ce privește emiterea recomandării, se recomandă să contactați organizațiile și delegațiile diasporei cu 1 sau 2 luni înainte de a aplica.

  Program de burse pentru tineri creștini

  În cele din urmă, permiteți-ne să vă prezentăm Programul de burse pentru tineri creștini. În calitate de deținător de bursă creștină, puteți obține o diplomă recunoscută internațional la o instituție de învățământ superior maghiară de nivel superior și puteți dobândi cunoștințe extrem de competitive pentru a avansa atât personal, cât și academic. Puteți alege dintre programele predate în limba engleză care acoperă anumite domenii de învățământ superior la toate nivelurile de diplomă. La University of Pécs , puteți alege între 19 programe de studiu. Acest program de burse este, de asemenea, o oportunitate excelentă de a-ți construi rețeaua profesională și de a descoperi totul despre țară într-un mediu studențesc susținător și primitor!

  Dispoziții acoperite de bursă

  • Învățământ fără școlarizare: scutire de la plata taxelor de școlarizare
  • Stipendiu lunar de 166.600 HUF pe lună (140.000 HUF pentru doctoranzi),
  • Cazare: plasare în cămin SAU o contribuție lunară de 40 000 HUF la costurile de cazare pe toată durata perioadei de bursă,
  • Rambursarea costurilor de călătorie de 200.000 HUF pe an universitar,
  • Medical insurance


  Cine poate aplica?

  Este posibil să aveți șansa de a deveni deținător de bursă creștină, dacă sunteți cetățean al următoarelor țări: Egipt, Republica Libaneză, Republica Irak, Statul Israel, Palestina, Republica Islamică Pakistan, Republica Arabă Siriană, Republica Kenya, Republica Federală Democrată Etiopia, Republica Armenia și Nigeria.
  Condiția prealabilă pentru aplicare este obținerea unei recomandări oficiale de la biserica creștină locală.
  Sunteți cetățean major de vârstă, la începutul studiilor bursiere; ați împlinit vârsta de 18 ani până la 31 august a anului termenului limită specificat pentru depunerea cererii,
  aveți calificările și abilitățile lingvistice necesare ca o condiție prealabilă pentru programul de studii solicitat și depuneți documentul justificativ până la data limită de depunere a cererilor, dar nu mai târziu de 1 august a anului ciclului de aplicare curent.
  Programele de studii la nivel de licență, masterat și programe de master cu un singur nivel sunt deschise tuturor solicitanților, în timp ce programele de doctorat sunt deschise acelor solicitanți care și-au finalizat studiile de licență/master în cadrul Programului de burse pentru tineri creștini din Ungaria sau sunt înscriși în ultimul semestru de studii din anul universitar ca bursieri pentru tinerii creștini.

  Please visit the university website for more information.

  Viața în campus și facilități

  • Plasament în cămin garantat și un mentor personal („buddy”) pentru fiecare student în anul I.
  • Consiliere pentru studenți
  • Libraries
  • Clinica de asistență juridică
  • Facilități sportive și grupuri sportive

  Locații

  • Pécs

   University of Pécs, , Pécs

   Chat with students

   Întrebări