Keystone logo
University of Edinburgh Winter School

University of Edinburgh Winter School

University of Edinburgh Winter School

Introducere

Bine ați venit la University of Edinburgh Winter School !

Școala de iarnă va avea loc online în 2021. Studierea la Universitatea din Edinburgh este modalitatea perfectă de a vă lărgi orizonturile academice și culturale la una dintre primele 20 de universități din lume (QS World University Rankings 2020).

Istoria noastra

Cu istoria noastră bogată, absolvenți remarcabili și cărturari distinși, avem mult de care să fim mândri în multe secole ca universitate de renume mondial.

De la laureați ai premiului Nobel și campioni olimpici, până la exploratori spațiali și prim-miniștri, Universitatea din Edinburgh a influențat istoria de când a deschis porțile primilor săi studenți în 1583.

Gânditori inovatori

După iluminismul scoțian din secolul al XVIII-lea, Universitatea a fost poziționată în fruntea mediului academic și a gândirii critice.

Datorită determinării și perseverenței unui grup de intelectuali din Edinburgh, faptele stabilite despre lume au fost contestate cu îndrăzneală și consecvență.

În mijlocul acestui grup se afla David Hume, filosof, economist și eseist cunoscut pentru scepticismul său filosofic și empirism; Joseph Black, chimistul din spatele descoperirii căldurii latente și a dioxidului de carbon; și James Hutton, „Tatăl Geologiei Moderne”.

142280_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Modelarea trecutului, prezentului și viitorului

Suntem casa celor mai vechi premii literare din Marea Britanie, premiile James Tait Black și oaia Dolly, primul animal care a fost clonat dintr-o celulă somatică adultă.

Tot aici, la Universitatea din Edinburgh, Sir Arthur Conan Doyle a fost inspirat să-și creeze personajul notoriu, Sherlock Holmes și James Young Simpson au fost pionieri în anestezice prin descoperirea proprietăților cloroformului.

Mai recent, fizicianul teoretic și profesorul emerit Peter Higgs au primit împreună Premiul Nobel pentru fizică pentru predicția din 1964 a Bosonului Higgs.

Prin numeroasele realizări ale personalului și studenților săi, Universitatea a continuat să prezinte cercetări de ultimă oră, predare inspirațională și gândire inovatoare ca etos central, atrăgând unele dintre cele mai mari minți din întreaga lume.

Locații

  • Edinburgh

    Paterson's Land, Holyrood Road, , Edinburgh

Programe

    Instituția oferă și:

    Întrebări