Keystone logo
© Universitat de Barcelona
Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona

Introducere

Universitatea din Barcelona, fondată în 1450, este o instituție de învățământ superior cuprinzătoare, care prezintă o tradiție academică profundă cuplată cu cunoștințe științifice de frontieră. Este situată în orașul Barcelona, unul dintre principalele centre cosmopolite din Mediterana și chiar din Europa. Cele șaisprezece centre ale Universității din Barcelona, grupate în șase campusuri principale, sunt răspândite în tot orașul și complet integrate în viața urbană. Astfel, majoritatea acestora sunt situate în interiorul orașului însuși. Orașul însuși devine campusul universității.

Fiind una dintre cele mai mari universități din Spania, Universitatea din Barcelona primește în fiecare an un număr mare de studenți atât din universitățile spaniole, cât și din străinătate. Aceasta are peste 44.000 de studenți de licență și aproape 19.000 de studenți la masterat și postuniversitari și doctoranzi. Aproape 15% dintre studenți provin din străinătate și sunt de peste 122 de naționalități diferite.

Ca instituție publică, Universitatea din Barcelona, axată pe excelență academică, se angajează să formeze și să pregătească actuala și următoarea generație de cetățeni globali - profesioniști, cercetători, antreprenori, lideri - cu capacitatea de a lucra la cel mai înalt nivel oriunde în lume. În același timp, angajamentul Universității din Barcelona față de cercetare a poziționat-o pe primul loc în Spania în clasamentele internaționale; și ca una dintre cele mai prestigioase universități din lume în ceea ce privește impactul cercetării.

Universitatea din Barcelona are o vocație internațională și, prin urmare, este un membru al rețelelor universitare de conducere la nivel mondial, inclusiv Liga Universităților Europene de Cercetare (LERU), grupul COIMBRA (CG), și coordonarea Conferinței arabo-europene privind învățământul superior (AECHE). Are peste 2.800 de acorduri internaționale, inclusiv acorduri cu 82 dintre primele 200 de universități din lume (Times Higher Education Supplement).

Locații

  • Barcelona

    Gran Via de les Corts Catalanes, 585, 08007, Barcelona

Întrebări