MasterStudii de DoctoratLawLicenţăMBAHealthcareOnline
Keystone logo
Fast-track counseling
By contacting the school, you'll get access to free priority counselling for any study and application questions.
Universidad Rey Juan Carlos Curs de Prelungire Universitară Gastronomie Circulară și Tratamentul Academic al Produselor Legumicole KMO
Universidad Rey Juan Carlos

Curs de Prelungire Universitară Gastronomie Circulară și Tratamentul Academic al Produselor Legumicole KMO

5 Months

Spaniolă

La zi

Solicitați termenul limită de aplicare

Sep 2025

EUR 656

Amestecat

Fast-track counseling
By contacting the school, you'll get access to free priority counselling for any study and application questions.

Introducere

Prin cunoașterea și implementarea conceptului de gastronomie circulară, este posibilă îmbunătățirea impactului negativ al companiilor de restaurante și catering, precum și generarea unei etici legate de o dezvoltare mai durabilă și mai participativă a gastronomiei. La rândul său, monitorizarea eficientă permite rezultate economice mai bune, precum și stimularea inovației și generarea de curiozitate în rândul populației de a descoperi noi oportunități de creștere economică.

Această calificare este necesară pentru că nu urmărește doar îmbunătățirea profitabilității afacerii gastronomice și agroalimentare, ci și învață modul optim de conviețuire între afacere, comunitatea locală și mediu datorită promovării consumului de alimente durabile. și produse, de km 0, reutilizarea, reciclarea și reducerea utilizării materialelor poluante.

Scopul acestei diplome este de a profita la maximum de resursele oferite de o regiune precum Comunitatea Madrid, care lucrează de ani de zile pentru a crește gradul de conștientizare în rândul întreprinderilor gastronomice și al industriei alimentare cu privire la beneficiile utilizării varietății mari. a produselor locale care oferă.

Dincolo de livezile de la Villa del Prado sau Aranjuez, IGP Carne Sierra de Guadarrama, vinurile sau uleiul de măsline extravirgin, găsim o listă lungă de produse ecologice, biologice și organice, care sunt cunoscute este o prioritate, astfel încât acestea să fie considerate o primă opțiune în domeniul ospitalității, nu numai datorită calității acestora, ci și datorită importanței tot mai mari a reducerii amprentei de carbon, a promovării sustenabilității și a pledării pentru o economie mai echitabilă, cu respectarea drepturilor producătorilor.

În viitorul apropiat, odată cu intrarea pe piață a noilor generații, mult mai conștiente și profesionalizate, clientul va cere ca produsul să îndeplinească toate aceste cerințe. De exemplu, alimentația sănătoasă și durabilă și mișcările stilului de viață au avut un impact semnificativ asupra Generației Z.

Produsul durabil și km 0 sunt două concepte care coexistă și, prin urmare, trebuie studiate înțelegând că unul coexistă datorită celuilalt.

Profesionistul din lumea gastronomiei nu trebuie doar să le poată folosi, ci și să profite la maximum de posibilitățile lor, înțelegând că și asta face parte din gastronomia circulară și sustenabilă. Numai în acest fel produsul excepțional al Comunității Madrid va fi recunoscut la nivel internațional, precum și inovația implementată.

Obiective

  • Învățați conceptul de gastronomie circulară și înțelegeți importanța aplicării acestuia la o companie gastronomică.
  • Cunoașteți conceptul de sustenabilitate, reutilizare și reciclare ca cale pentru dezvoltarea gastronomiei durabile, precum și atingerea profitabilității afacerii în gastronomie și alimentație.
  • Învățați să tratați produsul local și să reduceți pierderile acestuia la minimum. Învață să cauți alternative și a doua vieți pentru deșeuri.
  • Cunoașteți tehnicile academice și tratarea optimă a materiilor prime locale care generează minimum deșeuri posibile.
  • Aflați impactul economic pe care îl presupune adoptarea unui sistem de reciclare și reutilizare a deșeurilor pentru o companie gastronomică.
  • Cunoașteți produsul Comunității Madrid, cunoașteți posibilitățile sale gastronomice și înțelegeți beneficiile pregătirii meniurilor durabile.

Admitere

Curriculum

Rezultatul programului

Taxa de școlarizare a programului

Despre Școală

Întrebări