
Curs de Prelungire Universitară Gastronomie Circulară și Tratamentul Academic al Produselor Legumicole KMO
DURATA
5 Months
LIMBI
Spaniolă
RITM
La zi
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE
Solicitați termenul limită de aplicare
CEA MAI DEVREME DATĂ DE ÎNCEPERE
Sep 2025
TAXE DE ȘCOLARIZARE
EUR 656
FORMAT DE STUDIU
Amestecat
Introducere
Prin cunoașterea și implementarea conceptului de gastronomie circulară, este posibilă îmbunătățirea impactului negativ al companiilor de restaurante și catering, precum și generarea unei etici legate de o dezvoltare mai durabilă și mai participativă a gastronomiei. La rândul său, monitorizarea eficientă permite rezultate economice mai bune, precum și stimularea inovației și generarea de curiozitate în rândul populației de a descoperi noi oportunități de creștere economică.
Această calificare este necesară pentru că nu urmărește doar îmbunătățirea profitabilității afacerii gastronomice și agroalimentare, ci și învață modul optim de conviețuire între afacere, comunitatea locală și mediu datorită promovării consumului de alimente durabile. și produse, de km 0, reutilizarea, reciclarea și reducerea utilizării materialelor poluante.
Scopul acestei diplome este de a profita la maximum de resursele oferite de o regiune precum Comunitatea Madrid, care lucrează de ani de zile pentru a crește gradul de conștientizare în rândul întreprinderilor gastronomice și al industriei alimentare cu privire la beneficiile utilizării varietății mari. a produselor locale care oferă.
Dincolo de livezile de la Villa del Prado sau Aranjuez, IGP Carne Sierra de Guadarrama, vinurile sau uleiul de măsline extravirgin, găsim o listă lungă de produse ecologice, biologice și organice, care sunt cunoscute este o prioritate, astfel încât acestea să fie considerate o primă opțiune în domeniul ospitalității, nu numai datorită calității acestora, ci și datorită importanței tot mai mari a reducerii amprentei de carbon, a promovării sustenabilității și a pledării pentru o economie mai echitabilă, cu respectarea drepturilor producătorilor.
În viitorul apropiat, odată cu intrarea pe piață a noilor generații, mult mai conștiente și profesionalizate, clientul va cere ca produsul să îndeplinească toate aceste cerințe. De exemplu, alimentația sănătoasă și durabilă și mișcările stilului de viață au avut un impact semnificativ asupra Generației Z.
Produsul durabil și km 0 sunt două concepte care coexistă și, prin urmare, trebuie studiate înțelegând că unul coexistă datorită celuilalt.
Profesionistul din lumea gastronomiei nu trebuie doar să le poată folosi, ci și să profite la maximum de posibilitățile lor, înțelegând că și asta face parte din gastronomia circulară și sustenabilă. Numai în acest fel produsul excepțional al Comunității Madrid va fi recunoscut la nivel internațional, precum și inovația implementată.
Obiective
- Învățați conceptul de gastronomie circulară și înțelegeți importanța aplicării acestuia la o companie gastronomică.
- Cunoașteți conceptul de sustenabilitate, reutilizare și reciclare ca cale pentru dezvoltarea gastronomiei durabile, precum și atingerea profitabilității afacerii în gastronomie și alimentație.
- Învățați să tratați produsul local și să reduceți pierderile acestuia la minimum. Învață să cauți alternative și a doua vieți pentru deșeuri.
- Cunoașteți tehnicile academice și tratarea optimă a materiilor prime locale care generează minimum deșeuri posibile.
- Aflați impactul economic pe care îl presupune adoptarea unui sistem de reciclare și reutilizare a deșeurilor pentru o companie gastronomică.
- Cunoașteți produsul Comunității Madrid, cunoașteți posibilitățile sale gastronomice și înțelegeți beneficiile pregătirii meniurilor durabile.
Admitere
Curriculum
Modulul 1. Gastronomie circulară. 4 ect
Concepție, modele și obiective. De la economia circulară la gastronomia circulară. [10 ore]
Concept de economie circulară
- Exemple reale.
- Definiții și elemente de bază.
Concept de gastronomie circulară
- Fundamentele gastronomiei circulare.
- Definiții și elemente de bază.
Obiectivele gastronomiei circulare
- Strategii pentru atingerea obiectivelor stabilite.
- Goluri.
Modele circulare de gastronomie
- Modele teoretice și implementarea lor reală.
- Exemple de utilizare a modelelor.
Ii gastronomie circulară și sustenabilitate [30 ore]
Din punct de vedere al cererii [online: 2 ore]
- Noi tendințe și viitor în consumul de alimente legate de gastronomia circulară și sustenabilitate.
- Schimbări ale cererii legate de durabilitate.
Din punct de vedere al aprovizionării și managementului afacerii: [online: 6 ore]
- Gestionarea durabilă și circulară a deșeurilor.
- Consum durabil.
- Efectele de mediu, sociale și economice ale lanțului alimentar.
- Lanțul de aprovizionare circular aplicat sistemului alimentar.
Relații durabile cu clienții și furnizorii [online: 6 ore]
Modele de afaceri și gastronomie circulară [online: 6 ore]
- Industria alimentară.
- Firme de restaurante si catering.
- Turism, festivaluri și agrement.
Modulul 2. Produs vegetal din aranjuez și comunitatea madrid și sustenabilitate. 1 Ect
I. Consiliul de reglementare. [8 ore]
1. Denumirea de origine. 2h
- Normativ. 1 oră
- Denumirile de origine.
- Denumirea de origine a comunității madrid.
2. Identificare geografică protejată. 2h
- Extinderea spațiului geografic protejat.
- Elementele principale ale spațiului geografic.
3. Produs bio și ecologic. 2h
- Reglementări și legislație.
- Etichetat.
- Productii de legume.
4. Marca de calitate. 2h
II. Produs vegetal al comunității madrid. [2 ore]
- Caracteristicile produsului vegetal al comunității din Madrid.
- Piețe și comercializare a produsului vegetal al comunității madrid.
Modulul 3. Tehnici de gatit, proiectarea si pregatirea meniurilor cu produse vegetale apropiate (km. 0) 3 Ects
- Tipuri de legume și tratamentul lor academic. Tehnici de gătit și pregătirea meniului. 10 dimineata
- Promovarea produsului local ca strategie de vânzare. Sezonalitatea produsului. 9 dimineața
- Obiectiv: 0 pierdere. Reutilizare, reciclare și compostare. 5h
- Proiect: proiectarea și pregătirea meniului. 6h
Cursul universitar de extindere de gastronomie circulară și tratament academic al produselor vegetale acordă 8 credite ECTS.
Rezultatul programului
General
- Elevii vor analiza economia unei companii gastronomice și vor ști să identifice problemele pentru a le corecta.
- Corpul studențesc va ști să facă achizițiile necesare și să folosească corect materiile prime și resursele.
- Studenții vor distinge caracteristicile unui produs care trebuie considerat durabil, precum și beneficiile pentru afaceri și economia locală.
- Corpul studențesc va avea cunoștințe despre produsele din Comunitatea Madrid și Aranjuez, precum și despre caracteristicile fiecăruia.
- Elevii vor dobândi cunoștințe despre tehnicile de elaborare a unei cărți de rețete durabile cu produs Km 0.
Specific
- Elevii vor învăța cum să pregătească meniuri durabile cu produse Km 0.
- Elevii vor înțelege importanța reutilizarii și reciclării pe cât posibil a deșeurilor generate, promovând conceptul de gastronomie circulară.
- Corpul studențesc va dobândi cunoștințe despre toate produsele vegetale care caracterizează gastronomia Comunității Madrid și caracteristicile acesteia.
- Elevii vor învăța caracteristicile unei diete durabile.
- Corpul studențesc va înțelege efectele pe care utilizarea produselor durabile și Km.0 le produce asupra mediului și asupra profitabilității unei afaceri.