Antropologia alimentelor și a alimentației: Înțelegerea sinelui și a altora
The Umbra Institute
Informatie cheie
Locația campusului
Perugia, Italia
Limbi Străine
Italiană
Formatul de studiu
În campus
Durata
Contactează şcoala
Ritm
Contactează şcoala
Taxe de școlarizare
Contactează şcoala
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Oct 2023
Introducere
Acest curs va aborda problemele legate de alimente dintr-o perspectivă antropologică. Acesta va examina rolul pe care îl joacă alimentele în modelarea: identități de grup și personale; afilieri etnice într-o lume globală; granițele religioase prin ritualuri, tabuuri și evitări; și revitalizarea comunităților locale și globale. Prin misiuni de lecturi și cercetări etnografice în orașul Perugia, studenții vor explora modul în care tradițiile alimentare și mâncarea locală sunt menținute și transformate în timp și spațiu și modul în care cunoștințele culinare sunt utilizate pentru a marca apartenența culturală și diferențele. Cursul se va concentra asupra alimentației ca moștenire culturală printr-o analiză a turismului culinar, alimentația în mediul urban, cultura restaurantelor și protecția UNESCO a dietelor pe cale de dispariție. În plus, va aplica perspective de gen asupra corpului și va analiza dinamica puterii în familiile italiene prin consumul și prepararea alimentelor. Elevii vor studia mâncarea ca un loc de transmitere culturală, dar și de disidență și rezistență. Cursul încorporează un proiect etnografic semestral privind restaurantele și vânzătorii de produse alimentare de stradă din Umbria. Prin aceste exerciții de cercetare calitativă, elevii vor deveni angajați în cercetări originale în și în afara clasei.