
Diplomă Avansată in
Diploma profesională avansată Edexcel Nivel 7 BTEC în studii de management The College of Central London

Burse de studiu
Introducere
Diploma profesională avansată Edexcel Nivel 7 BTEC în studii de management
Colegiul oferă acum noua Diplomă în Studii de Management concepută de BTEC/EDEXCEL, cel mai mare organism de acordare a activității profesionale din Marea Britanie. Aceasta este o calificare de afaceri recunoscută (postuniversitară) în Marea Britanie și este o calificare profesională în sine. Este acceptat ca o cale către un MBA. În unele cazuri, scutire de la primul an de MBA.
Îndrumări și unități
Diploma profesională avansată Edexcel Nivel 7 BTEC în studii de management
Această calificare are trei unități de bază susținute de șase unități de specialitate alese dintr-o gamă largă de unități de specialiști disponibile. Această calificare lărgește și aprofundează abilitățile și cunoștințele de management ale cursanților.
Acesta este un program captivant pentru învățământul superior și cursanții adulți care au clar domeniul de muncă în care doresc să intre sau în care doresc să progreseze în cadrul angajării existente. De asemenea, oferă o calificare adecvată pentru cei care doresc să-și schimbe cariera sau să se angajeze în management după o pauză în carieră.
Recunoașterea profesională a corpului
Calificările profesionale avansate BTEC de nivel 7 în studii de management au fost dezvoltate având în vedere progresul carierei și recunoașterea de către organismele profesionale. Este esențial ca cursanții să obțină maximum de beneficii din programul lor de studiu.
Calificări de intrare
Este posibil ca studenții să beneficieze cel mai mult de program dacă au cel puțin una dintre următoarele:
- Experiență de lucru într-o poziție de management strategic
- Gradul I (ex discipline Studii de afaceri)
- O diplomă BTEC HND (de exemplu, în disciplinele Business Studies)
și
- În mod normal, studenții trebuie să aibă vârsta de 21 de ani sau mai mult.
- Ei trebuie să posede un nivel de limba engleză echivalent cu C1 din CEFR - 6.5 IELTS cu minim 5.0 în toate secțiunile. Studenții maturi (cu vârsta peste 21 de ani) pot fi scutiți de unele dintre cerințele de mai sus din cauza experienței, dar în cazul în care engleza nu este prima limbă, studenții trebuie să furnizeze o certificare recentă că au atins cel puțin IELTS 6.5, așa cum s-a menționat mai sus.
În mod excepțional, studenților maturi cu experiență relevantă bună li se poate acorda o intrare concesională.
Programă
STRUCTURA PROGRAMULUI:
Unități de bază - există trei unități de bază, inclusiv unitatea 3: Cercetare de management
Unități de opțiune - există șaisprezece unități din care studenții trebuie să aleagă șase unități pentru Diploma BTEC Advanced Professional.
Unități de bază
- Unitatea 1: Dezvoltare profesională avansată
- Unitatea 2: Gestionarea schimbării în organizații
- Unitatea 3: Cercetare Management - Proiect și Prezentare
Unități specializate
- Unitatea 4: Planificare strategică și implementare
- Unitatea 5: Principii și tehnici de management financiar
- Unitatea 6: Planificarea și dezvoltarea resurselor umane
- Unitatea 7: Managementul în mediul larg
- Unitatea 8: Conducerea organizației dvs
- Unitatea 9: Valori ale culturii climatice
- Unitatea 10: Cercetare de management
- Unitatea 12: Managementul lanțului de aprovizionare
- Unitatea 13: Managerul de creație
- Unitatea 14: Managementul Finanțelor pentru Managerii Strategici
- Unitatea 15: Gestionarea organizațiilor virtuale
- Unitatea 16: Managementul politicii de resurse umane
- Unitatea 17: Managementul strategic de marketing
- Unitatea 18: Elaborarea unei strategii de comunicare
- Unitatea 19: Managementul Calității și Sistemelor
Unitatea 1: DEZVOLTARE PROFESIONALĂ AVANSATĂ
Descrierea unității
Această unitate este concepută pentru a le permite cursanților să își asume responsabilitatea pentru nevoile lor de învățare și dezvoltare pentru a îndeplini scopurile și obiectivele personale, profesionale și organizaționale. Acest lucru se va realiza prin analiza abilităților actuale și prin pregătirea și implementarea planurilor de dezvoltare personală. Această unitate evidențiază importanța căutării de feedback de la alții pentru a îmbunătăți performanța, revizuind continuu nevoile de învățare, deoarece aceste abilități vor echipa cursantul pentru viitoare responsabilități solicitante și progresul în carieră.
Conţinut
1. Metode de îmbunătățire a abilităților personale și profesionale:
Abilități profesionale: consiliere și mentorat pentru a sprijini personalul cu propriile cerințe de învățare și dezvoltare, abilități de coaching, multitasking, abilități de leadership, teorii ale leadershipului de ex. Adair; stiluri de management, stiluri de conducere, auto-dezvoltare continuă pentru a îndeplini cerințele pentru organismele profesionale din sectorul industriei, conducerea și conducerea întâlnirilor, oferirea de prezentări eficiente.
2. Auditul abilităților personale:
Auditul abilităților: profil personal folosind instrumente adecvate de autoevaluare, testare psihometrice, analiză SWOT personală (enumerarea punctelor forte, punctelor slabe, identificarea oportunităților de îmbunătățire sau progres în carieră, identificarea amenințărilor la adresa unui astfel de progres) și evaluarea în raport cu standardele relevante de competență managerială.
3. Plan de dezvoltare personală:
Plan de dezvoltare personală: o strategie pentru elaborarea unui plan, importanța de a avea un plan - pentru a oferi o abordare sistematică sau structurată a deciziilor cu privire la ceea ce este necesar pentru a învăța și cum să planificați pentru a-l învăța; stabilirea obiectivelor pentru planificarea vieții și a carierei.
Unitatea 2: GESTIONAREA SCHIMBĂRII ÎN ORGANIZAȚII
Descrierea unității
Celebrul comentariu al lui Alvin Toffler „Există o singură constantă astăzi și acea schimbare” a fost făcut cu câteva decenii în urmă, dar acum schimbarea în sine se schimbă într-un ritm rapid. O astfel de schimbare vine incertitudinea și nesiguranța. Organizațiile, nici măcar din sectorul public, unde „starea stabilă” a fost vreodată cuvântul de ordine, nu mai pot să stea pe loc. Toți sunt din ce în ce mai provocați de schimbare. Ca urmare, organizațiile pot fie să progreseze, fie să piară.
Conţinut
1. Context de schimbat
Factori: birocrație, ierarhie, mecanicist versus organic, management științific, școală de relații umane, fordism; era cunoașterii, turbulența mediului, schimbarea planificată și emergentă, ciclul de viață organizațional și dezvoltarea, potrivirea strategiei-structură, organizarea formală versus informală.
2. Sisteme pentru înțelegerea și implicarea celorlalți în procesul de schimbare
Sisteme: analiza părților interesate, modelarea sistemelor, sisteme și subsisteme, modelare de transformare a intrărilor-ieșiri, diagrame cauze multiple, factori „tropici”, configurație.
3. Implementați modele pentru a asigura schimbarea continuă
Modele: dezvoltare organizațională, reinginiere a proceselor de afaceri, organizare de învățare, Kaizen, întârziere și dimensionare corectă, organizații matriciale, organizații în rețea, adhocrație, organizare virtuală, strategii push and pull, gestionarea conflictelor, leadership transformațional, împuternicire, planificare contextuală, contingență planificare
Unitatea 3: CERCETARE DE MANAGEMENT
- Proiect si Prezentare Descrierea unitatii
Scopul acestei unități este de a oferi cursanților o oportunitate de a integra toate învățarea din întregul program. Această unitate, împreună cu Unitatea 10: Metode de cercetare în management recunoaște importanța managementului eficient al proiectelor în economia actuală. Faptul că există două unități pe subiect recunoaște amploarea muncii care este necesară pentru dezvoltarea și implementarea unui proiect solid. Cursanții pot lua oricare dintre unitățile fără cealaltă, dar ar putea fi necesar să înceapă cu Unitatea 10 înainte de a aborda această unitate dacă nu au experiență în metodologia cercetării.
Conţinut
1. Dezvoltarea unui nou produs, serviciu sau proces
Dezvoltare: definirea produsului, serviciului sau procesului, elaborarea unui caz de afaceri, justificarea cazului, surse primare și secundare, surse oficiale, cunoștințe tacite, ciclul de viață al proiectului, valoare adăugată, așteptările pieței și ale clienților, marjele de profit și vulnerabilitatea, analiza pieței.
2. Resurse necesare
Resurse: economie, eficiență și eficacitate, dimensiuni de cost - forță de muncă, formare și dezvoltare, materiale, consumabile, sursele acestora, închiriere de echipamente, cazare sau spațiu, livrare, accesarea fondurilor, cheltuieli generale, administrare, bugetare și flux de numerar, marje de cost, surse și evaluarea formării și dezvoltării, planificarea forței de muncă, analiza cost-beneficiu, factori de urgență
3. Implementarea produsului, serviciului sau procesului și a măsurilor de monitorizare și evaluare a succesului
Implementare: testare de piață sau pilot, leadership, delegare și motivare, teambuilding, defalcare etape, dezvoltare specificații, diagramă Gantt, modelare PERT/CPA, control și analiză a calității, managementul calității totale, lanțul calității, diagrame de reper, audit, integrare și roluri de negociere .
UNITATEA 4: PLANIFICAREA STRATEGICĂ ȘI IMPLEMENTAREA
Descrierea unității
Această unitate împreună cu Unitatea 11: Analiza strategică recunoaște importanța previziunii și planificării eficiente în economia globală actuală. Organizațiile trebuie să fie proactive, direcția lor fiind determinată de analiză logică. Nu este întotdeauna posibil să se calculeze cu exactitate evenimentele viitoare, dar fără niciun sentiment de progres, este ușor să pierzi competitivitatea, poziția pe piață și loialitatea clienților. Este mai potrivit să începeți cu această unitate înainte de a aborda Unitatea 11.
Conţinut
1. Strategia de management
Strategia de management: revizuirea opțiunilor; atractivitatea pentru părțile interesate; participarea părților interesate; criteriile de evaluare a opțiunilor; studii de fezabilitate; evaluare a riscurilor; revizuirea materialelor recente suplimentare; analiza cost-beneficiu; coerența cu valorile organizaționale; efectele asupra poziției și cotei de piață; costuri și investiții; costuri de oportunitate; planificarea scenariului.
2. Viziune, misiune, obiective și măsuri
Viziune vs misiune: valori organizaționale de bază de ex. etică, culturală, de mediu, socială și de afaceri; creștere, profit, orientare către client, așteptări ale forței de muncă, stil de management Obiective și măsuri: obiective SMART(ER); etică de afaceri; creșterea gradului de conștientizare; promovarea bunelor practici; modelare de rol; implicarea părților interesate; gestionarea diversității; probleme spirituale și culturale; considerente de mediu
3. Implementarea strategiei
Planificare: obținerea acordului organizațional general, dezvoltarea organizațională, calendarul de implementare, reinginerirea procesului de afaceri, managementul prin obiective, planificarea acțiunii, evaluarea performanței, structura și potrivirea strategică, dezvoltarea politicii, sisteme de comunicare, linii directoare, focalizare și realiniere, planificare pentru situații de urgență , sisteme de control de monitorizare și evaluare, procese de diseminare și în cascadă.
UNITATEA 5: PRINCIPII ŞI TEHNICI DE MANAGEMENT FINANCIARE
Descrierea unității
Această unitate este prima dintre cele două care oferă cursanților o bază în principiile și tehnicile financiare relevante pentru procesul de management strategic. În această unitate, accentul este pus pe managementul costurilor prin utilizarea procedurilor de prognoză, evaluare și raportare financiară. Obiectivul principal este de a oferi cursanților instrumentele și încrederea pentru a aplica, analiza și evalua informațiile financiare. Acest lucru le va îmbunătăți abilitățile de luare a deciziilor prin utilizarea și validarea tehnicilor de prognoză și luarea în considerare a situațiilor financiare.
Conţinut
1. Prognoza
Prognoza: costurile de prognoză, prognozele fluxului de numerar, tehnicile de prognoză ale graficului de dispersie, serii temporale, regresia liniară, prognoza și mișcările prețurilor, utilizarea indicilor, limitări ale numerelor indici, probleme de prognoză, recomandări. Fonduri: surse, propuneri de susținere pentru obținerea de fonduri pe plan intern și extern, ratele de angrenare, efectul diferitelor tipuri de finanțare asupra percepției acționarilor și pieței, selectarea surselor adecvate de fonduri pentru diferite proiecte, compararea costurilor.
2. Tehnici de evaluare financiară
Investiții: definiție, cheltuieli de capital și venituri, tipuri și interacțiune cu riscul, analiză de sensibilitate Evaluarea investiției: rata de rentabilitate contabilă; perioada de rambursare și fluxurile de numerar, fluxul de numerar actualizat - valoarea actuală netă și rata internă de rentabilitate, valoarea în timp a banilor și alocația pentru inflație în bani și ratele reale de actualizare, impozitare și evaluare a proiectelor, post-audit. Bugetarea de capital în sectorul public: costuri și beneficii sociale și etice și utilizarea analizei cost-beneficiu
3. Situații financiare
Declarații: estimări și ipoteze referitoare la contul de profit și pierdere, bilanț și situația fluxurilor de numerar, utilizarea foilor de calcul în planificarea financiară, auditurile resurselor financiare și utilizarea bilanțului de bord - Kaplan și Norton
Indicatori financiari: utilizarea ratelor financiare pe plan intern și extern, profilurile financiare ale întreprinderilor, calculul relațiilor cheie care reflectă lichiditatea afacerii, eficiența și profitabilitatea
UNITATEA 6: PLANIFICAREA ŞI DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE
Descrierea unității
Această unitate va permite cursanților să se concentreze pe cunoștințele, înțelegerea și abilitățile necesare pentru planificarea și dezvoltarea resurselor umane (HR) ale unei organizații. Cursanții vor cerceta rolul funcției de resurse umane, vor analiza metodele de planificare și dezvoltare a resurselor umane și modul în care acestea contribuie la obiectivele și cerințele organizaționale și vor analiza îmbunătățirile performanței.
Conţinut
1. Managementul resurselor umane (HRM)
Managementul resurselor umane: definiție, caracteristici ale abordării MRU, modele de MRU de ex. model de contingență, model de bune practici, Harvard Framework, Guest, Patterson; activități cheie MRU, MRU și managementul personalului, consultanță în resurse umane Funcția de resurse umane (HR): rolul practicianului în resurse umane, modele de roluri de management al resurselor umane de ex. Legge, Tyson și Fell; activitati de ex îndrumare, consiliere, furnizare de servicii, redistribuire și outplacement, procese și proceduri de redundanță, constrângeri organizaționale și legale, integrare la diferite obiective organizaționale, evaluarea funcției HR.
2. Planificarea și dezvoltarea resurselor umane
Planificarea resurselor umane: funcțiile și rolurile de planificare a resurselor umane, procese și metode de recrutare și selecție, de ex. definirea cerințelor, abordări de publicitate, metode de selecție, interviuri, evaluarea eficienței proceselor de recrutare și selecție, legislație referitoare la recrutare și selecție.
3. Performanță
Performanță: performanță - metode de monitorizare, de ex evaluarea performanței, procedurile și tehnicile de evaluare, procesele de îmbunătățire, managementul recompensei, de ex scopul și metodele de evaluare a postului, factori care determină salariul; motivația și satisfacția în muncă, strategii de abordare a subperformanței, de ex disciplină și proceduri de reclamație.
UNITATEA 7: MANAGEMENTUL ÎN MEDIUL LARGE
Descrierea unității
Creșterea tehnologiei informației și comunicațiilor, globalizarea în consecință a piețelor și a concurenței și nevoia de a respecta societatea de astăzi mai diversă înseamnă că organizațiile trebuie să se asigure că sunt mai conștiente de mediul mai larg. Managerii trebuie să fie mult mai preocupați de efectele culturale, morale, etice, spirituale și de mediu ale activităților lor, pentru a se asigura că acestea nu provoacă conflicte în sfera lor de operațiuni. În plus, managerii trebuie să fie conștienți de legislația națională și europeană actuală și în curs de dezvoltare.
Conţinut
1. Implicațiile și efectele mai largi ale integrării europene și globale asupra organizațiilor
Integrare europeană și globală: responsabilitate socială corporativă, drepturile omului, valori corporative, instituții internaționale - Banca Mondială, IMFR, GATT, OMC, OCDE, imperialism cultural și hegemonie, suveranitate, intensificare și „interpătrundere”, dereglementare, determinism tehnologic, înglobare și marginalizare , investiții străine directe, CMN și CTN, economii de bază și periferice, guvernanță corporativă.
2. Gama și efectele legislației, directivelor și îndrumărilor de mediu și procesele pe care organizațiile trebuie să adopte Legislația de mediu: legislație europeană, Fondul social european, legislația privind mobilitatea forței de muncă, furnizarea de educație și formare, Investitori în oameni, LSE Procese: dezbatere ecologică, biodiversitate , degradarea mediului, management descentralizat, control ecologic și contabilitate, teoria modernizării ecologice, externalități.
3. Problemele socio-culturale, etice și morale care afectează organizațiile în mediul economic actual pentru stabilirea și implementarea bunelor practici
Aspecte sociale, culturale, etice și morale și implementarea bunelor practici: gestionarea diversității, profilarea forței de muncă, șanse egale, legislație privind șansele egale, demnitate la locul de muncă, multiculturalism, rasism, hărțuire, intimidare și denunțare, confidențialitate, confidențialitate, contracte de angajare și termeni impliciti, stereotipuri și etichetare, corectitudine politică, prejudecăți, etnie, dizabilitate, discriminare directă și indirectă, „tavan de sticlă”, rasism instituțional, acțiune pozitivă, drepturi civile, Carta cetățeanului, imperative morale, rigiditate valorică, împuternicire, stres , stil de management, stiluri de viață echilibrate, îngrijire a copiilor, standarde de educație și formare profesională, participarea lucrătorilor, politici de pensionare.
UNITATEA 8: CONDUCEREA ORGANIZAȚIEI DVS
Descrierea unității
Această unitate oferă cursanților o perspectivă asupra gândirii actuale despre leadership din perspectiva organizației. Într-un mediu de lucru în schimbare rapidă, accentul se pune mai degrabă pe studiile din ultimii zece ani decât pe modelele tradiționale de conducere. Cursanții vor lua în considerare gama de competențe și stiluri ale liderilor de succes, importanța contextului în care există leadership și modul în care organizațiile pot planifica să-și îndeplinească cerințele actuale și viitoare pentru leadership. Deși unitatea ia perspectiva organizației, oferă perspective care pot contribui la dezvoltarea propriilor abilități de conducere de către cursanți. Unitatea oferă, de asemenea, posibilitatea de a dezvolta abilități analitice și de planificare pe termen lung.
Conţinut
1. Teorii și modele actuale de leadership și aplicabilitatea lor la diferite subdiviziuni, organizații, industrii și sectoare Teorii, modele și stiluri: teorii universale precum Leadershipul transformațional, Leadershipul tranzacțional (Bennis, Bass), Leadershipul carismatic (Conger și Kanungo, Shamir, House și Arthur, 1994), Level 7 Leadership (Collins, 2001) Teorii situaționale: de ex. Teoria leadershipului tridimensional (Yukl, 2004)
2. Cerințe actuale și viitoare
Cerințe actuale și viitoare ale conducerii: provocări generice de ex
3. Propuneri pentru dezvoltarea leadershipului
Propuneri pentru dezvoltarea leadership-ului: diferite metode de dezvoltare a liderilor: cursuri de formare, coaching, mentorat, universități proprii ale companiilor, învățare prin acțiune, parteneriate cu academicieni cheie, schimbarea metodologiei în programele de dezvoltare a leadershipului, dezvoltarea liderilor versus recrutarea după caz; model pentru evaluarea cerințelor viitoare de conducere, cum ar fi Ghidul de bune practici CEML pentru organizații și setul de instrumente însoțitor
UNITATEA 9: CULTURA VALORI CLIMATICE
Descrierea unității
Această unitate se concentrează pe importanța crucială a înțelegerii culturii și climatului într-un mediu de lucru globalizat, divers și restructurat în mod repetat. Unitatea explorează problemele culturale la nivel național și organizațional și diferențele dintre cultură, climă și valori. Unitatea explorează, de asemenea, modul în care un manager poate interacționa eficient în diferite setări culturale și poate influența dezvoltarea unei culturi organizaționale dorite.
Conţinut
1. Culturi naționale și organizaționale și realizarea obiectivelor organizaționale
Cultura: cultura ca valori, practici și obiceiuri comune, definiții ale culturilor organizaționale și naționale, cultura la niveluri ascendente, subculturi, culturi profesionale, cultură organizațională, cultură industrială, cultură națională și supranațională; modele de cultură, de ex Factorii implicit-expliciți ai lui Trompenaars, cele trei niveluri ale lui Schein
2. Comunicarea eficientă cu părțile interesate
Comunicarea eficientă: strategii, dezvoltarea conștientizării de sine a culturii proprii și organizaționale, beneficiile unei forțe de muncă diverse, programe de aculturație, abilități de comunicare interculturală.
Părți interesate: clienți, consumatori, angajați, acționari, guverne, comunități, parteneriate și alianțe de afaceri - nevoia tot mai mare de a coopera cu oameni din diferite grupări culturale (inclusiv credințe, valori, obiceiuri și limbă)
3. Valori organizaționale
Valori: valori sau valori de bază ca parte a culturii organizaționale, criza eticii în afaceri și noul accent pe leadership-ul valoric - un cadru pentru dezvoltarea și susținerea valorilor de bază puternice ale corporative.
Clima: cum este definit clima, diferența dintre climă și cultură, aspecte cheie ale climatului organizațional, de ex. flexibilitate, responsabilitate, standarde, recompense, claritate, angajament de echipă, impactul practicilor de management asupra climei.
UNITATEA 10: METODE DE CERCETARE DE MANAGEMENT
Descrierea unității
Această unitate este concepută pentru a prezenta cursanților tehnicile și metodele necesare atunci când efectuează cercetări formale. Unitatea abordează o varietate de metodologii de cercetare și oferă posibilitatea de a efectua cercetări intervenționiste sau de acțiune. Cursanților li se va cere să elaboreze o propunere de proiect bazată pe cercetări independente într-un domeniu de practică profesională în afaceri care îi interesează și care va contribui la dezvoltarea lor profesională. Acolo unde este cazul, cursanții pot lega rezultatele acestei unități cu cele din unitățile care se ocupă de implementarea proiectului.
Conţinut
1 Propunere de cercetare
Metodologii de cercetare: intervenție, non-intervenție, cercetare-acțiune Ipoteza: definiție, adecvare, abilități și cunoștințe de dobândit, scopuri, obiective, termeni de referință, durată, aspecte etice.
Plan de acțiune: justificarea întrebării sau ipotezei de cercetare, datele sarcinilor, datele revizuirii, procesul de monitorizare/revizuire, strategie.
2 Cercetare
Primar: chestionare - tip, aspect, distribuție, date originale de cercetare adunate de cursant; interviuri, selectarea intervievaților, părtinire, verificarea datelor, timp, loc, stil; interviuri - pregătire, format, stil, înregistrare.
Secundar: de ex cărți, reviste, căutare în biblioteci, utilizarea IT, internet, media. Analiza calitativă a datelor: interpretarea stenogramelor și înregistrărilor, tehnici de codificare, categorizare, relații, tendințe, procese, utilizarea computerelor; prezentarea datelor si informatiilor.
Analiza cantitativă a datelor: codificare/valori, metode manuale/electronice, software specializat; prezentarea datelor, de ex. Diagrame cu bare/plac, grafice, tabele statistice; compararea variabilelor, tendințelor, prognozei.
3 Prezentați și evaluați
Prezentare: ex. format formal scris, prin prezentare viva voce sau orală, diagrame sau figuri grafice.
Metodologie: prezentare, ex. IT, audio, ajutoare vizuale, timp, ritm; livrare critică a metodelor utilizate în studiu, recomandări, de exemplu, utilizarea constatărilor, recomandări pentru viitor, domenii pentru cercetări viitoare.
Evaluare: planificare, obiective, focalizare, beneficii, dificultăți.
Criterii: scop, editare, format, succesul succesiunii, analiză critică, discuții despre dovezi și constatări.
UNITATEA 11: REVIZIA STRATEGICĂ
Descrierea unității
Această unitate împreună cu Unitatea 4: Planificare și implementare strategică ajută cursanții să recunoască importanța previziunii și planificării eficiente în economia globală actuală. Organizațiile trebuie să fie proactive, cu direcția lor determinată de analiză logică. Nu este întotdeauna posibil să se calculeze evenimentele viitoare, dar fără niciun sentiment de progres, este ușor să pierzi competitivitatea, poziția pe piață și loialitatea clienților.
Conţinut
1 Factori de mediu pe termen scurt și lung
Factori de mediu: nevoile și așteptările grupurilor de clienți, ale acționarilor, furnizorilor și subcontractanților, ale forței de muncă și ale comunității în ansamblu, revizuirea succesului și direcției concurenților și a sectorului de piață în ansamblu, efectele schimbărilor potențiale care ar putea avea loc pe termen lung - în politică și legislație, în tehnologie, în design de produs, în tendințe și așteptări, utilizarea de sondaje și statistici externe, utilizarea de instrumente adecvate, analiză SWOT, analiză STEEP, cercetare de piață, informații primare și secundare, plângeri ale clienților și feedback, fezabilitate.
2 Strategii, politici și planuri de afaceri existente
Strategii de afaceri: utilizarea instrumentelor adecvate - analiza lanțului valoric, cele cinci forțe ale lui Porter, matricea cotei de creștere din Boston etc, sondaje și statistici interne, durata de viață a produsului, deriva strategică, cota de piață, măsuri de monitorizare și evaluare, strategie nerealizată și emergentă, ciclu de viață analiză, efectele globalizării, avantaj competitiv durabil, strategii de stabilire a prețurilor, analiză a resurselor, economii de scară și de anvergură, abilități și competențe de bază, analiza culturii organizaționale, echilibrul pieței, curbe de experiență, analiză comparativă.
3 Opțiuni pentru planificarea strategică
Planificare strategică: strategii Ansoff, integrare verticală, înapoi și înainte, integrare orizontală, diferențiere, leadership cost, strategii Mintzberg emergente, leadership și diferențiere, alianță strategică, fuziune, achiziție, strategii competitive, strategie bazată pe valoare, strategie de contingență, nișă de piață, segmentarea pieței, adăugarea de valoare, cota de piață.
UNITATEA 12: MANAGEMENTUL LANTULUI DE Aprovizionare
Descrierea unității
Scopul acestei unități este de a oferi o înțelegere a strategiilor, sistemelor, politicilor, procedurilor și tehnicilor implicate în gestionarea lanțului de aprovizionare. Unitatea va ajuta cursanții să înțeleagă evoluția managementului lanțului de aprovizionare și strategiile dezvoltate de organizații pentru a menține relații eficiente cu furnizorii. Unitatea oferă cursanților posibilitatea de a-și evalua contribuția crescândă la obiectivele de afaceri. Unitatea ia în considerare, de asemenea, modul în care soluțiile de afaceri pentru lanțul de aprovizionare electronic ajută la integrarea lanțului de aprovizionare pentru un avantaj competitiv.
Conţinut
1 Evoluția managementului lanțului de aprovizionare (SCM)
Dezvoltare: managementul distribuției fizice, managementul materialelor, managementul logisticii și SCM (în amonte și în aval).
Concepte: managementul cererii și ofertei, modele push și pull, planificarea resurselor întreprinderii (ERP), inventar gestionat de furnizor (VMI), răspuns eficient al consumatorilor (ECR), lanțuri valorice, aprovizionare slabă, SCM global, contribuție la obiectivele de afaceri.
2. Strategii utilizate pentru dezvoltarea și menținerea unor relații eficiente cu furnizorii
Diferite tipuri de relații: ex alianțe adverse, de dezvoltare, colaborative și strategice, dezvoltarea furnizorilor, e-tailing, business to business, business to consumer, intermediere și dezintermediere.
Rețele: asociații de furnizori, niveluri de furnizori, rețele organizaționale, rețele personale, licitații.
3. Cum contribuie aplicațiile bazate pe web la integrarea deplină a lanțului de aprovizionare
Elemente individuale: utilizarea intranet-urilor și extranet-urilor în construirea lanțurilor valorice pentru organizațiile legate în lanțul de aprovizionare, procesarea comenzilor, EDI bazat pe web, sisteme de urmărire.
4. Sisteme, politici și procese
Aplicații diferite pentru reducerea costurilor și serviciul clienți: comprimarea timpului, satisfacerea cererii, reducerea costului total de proprietate.
UNITATEA 13: MANAGERUL CREATIV
Descrierea unității
Această unitate este preocupată de creativitate și inovație. Oamenii inovativi contestă, în general, status quo-ul și caută o varietate de opțiuni, manifestând curiozitatea de a învăța și de a încerca lucruri noi și generând și recunoscând soluții imaginative. Inovatorii își asumă riscuri calculate și gestionate, după ce au învățat din experiență și au reflectat asupra experiențelor, folosindu-le pentru a informa acțiunile viitoare. Ei stabilesc obiective solicitante, dar realizabile și răspund pozitiv și creativ la eșecuri. Important, ei anticipează scenarii probabile bazate pe analiza realistă a tendințelor și evoluțiilor și caută și acționează asupra noilor oportunități. Inovatorii sunt imaginativi și creativi. Unitatea urmărește să ofere cursanților cunoștințele și abilitățile necesare pentru a fi inovatori eficienți.
Conţinut
1. Modalități actuale de lucru și servicii și produse actuale
Metode de deblocare a creativității proprii și a creativității altora: evoluții politice, economice, sociale, tehnologice, de mediu și juridice actuale și emergente; importanța așteptărilor și percepțiilor clienților și a modului de monitorizare și vizualizare a tendințelor viitoare; importanța concurenților și identificarea tendințelor și schimbărilor în comportamentul acestora.
2. Soluții creative și inovatoare
Soluții creative și inovatoare: teoria și aplicarea gândirii laterale, a tehnicilor de viziune și de rezolvare a problemelor; teoria și utilizarea instrumentelor analitice - tehnici SWOT și PESTLE; utilizarea analizei cost/beneficiu; procese și stiluri de luare a deciziilor; analiza riscului si tehnici de management al riscului.
3. Cazuri pentru inovare
Cazuri de inovare: principalele modele și metode pentru efectuarea managementului schimbării și punctele forte și punctele slabe ale acestora; relația dintre schimbarea transformațională și cea tranzacțională; stiluri și comportamente de conducere.
4. Obstacole și bariere în calea inovației
Obstacole și bariere în calea inovației: tehnici de abordare a barierelor politice, birocratice și de resurse; rezolvarea conflictului; politica relațiilor de muncă; teoria și practica managementului recompensei; tehnicile și aplicațiile acestora în gestionarea așteptărilor; teoria şi aplicarea curbei de schimbare/performanţă.
UNITATEA 14: MANAGEMENTUL FINANȚELOR PENTRU MANAGERI STRATEGICI
Descrierea unității
Această unitate este a doua dintre cele două care oferă cursanților o bază în principiile și tehnicile financiare relevante pentru procesul de management strategic. Pentru a le permite cursanților să folosească abilitățile adecvate de luare a deciziilor în propriile organizații, această unitate îi încurajează să exploreze natura datelor și informațiilor financiare bazate pe costuri, impactul procesului de bugetare asupra organizației și dezvoltarea reducerii costurilor și proceduri si procese de management.
Conţinut
1. Concepte de cost și aplicarea lor
Concepte și sisteme: clasificări în termeni de obiect, funcție, produs (serviciu) și comportament, cost de oportunitate, costuri de înregistrare și analiză, costul locurilor de muncă, costul loturilor, costul proceselor, costul contractului.
Responsabilitate și control: centre de cost, centre de profit, centre de investiții, management responsabil, metode de planificare și control.
2. Procesul bugetar
Proces: importanță pentru management, scurtă acoperire a pașilor procesului de la bugetul funcțional la bugetul principal, relația cu controlul costurilor și calității, utilizarea resurselor și rentabilitatea, procese asistate de computer.
Bugete: tipuri, bugete flexibile și fixe, bugetare bazată pe zero.
3. Reducerea costurilor și management
Reducerea costurilor: scop în comparație cu controlul costurilor (costarea standard și controlul bugetar), analiza valorii și ingineria valorii, dificultăți în introducerea programelor de reducere a costurilor, calitate și valoare, managementul calității totale (TQM), măsurarea costurilor calității.
Managementul costurilor: dezvoltarea costurilor bazate pe activități (ABC), utilizarea în calcularea costurilor și a politicii de prețuri, bugetarea pe activități, meritele și limitările acestor sisteme.
UNITATEA 15: MANAGEMENTUL ORGANIZATIILOR VIRTUALE
Descrierea unității
Evoluțiile rapide în domeniul comunicațiilor și tehnologiei informaționale din ultimul deceniu au permis o interacțiune mai mare între organizații la scară globală, nu numai în comerț și prin organizații trans/multinaționale, ci și prin parteneriate și întreprinderi mixte. Aceasta înseamnă că legăturile și rețelele pot, și sunt în curs de formare, nu numai între economiile industriale mai avansate ale „Vestului” și economiile în curs de dezvoltare din „Sud”, ci și, în urma reformelor recente, cu, mai recent, cu noile economii în tranziție. din fosta Uniune Sovietică, blocul sovietic și China. Creșterea dimensiunii Uniunii Europene adaugă o dimensiune suplimentară acestei creșteri și oportunității de externalizare a activităților. Ca urmare, un număr tot mai mare de manageri lucrează în activități de afaceri care nu mai sunt limitate de limitări geografice și operează în ceea ce se numește „organizații virtuale”.
Conţinut
1. Diferențele culturale
Teoria globalizării: globalizatori, tradiționaliști, transformatori, gestionarea între culturi, oportunități și amenințări.
Hegemonie culturală și imperialism: state-națiune și cultura națională și practica de afaceri, diferențele dintre cultură și etnie, evitarea practicii xenofobe, observarea practicii culturale și impactul asupra practicii de management, explorarea înțelegerii locale.
2. Structuri organizatorice alternative și sisteme de comunicare
Teoria organizației virtuale: „organizații fără limite”, structuri organizaționale, structuri matrice, birocrație managerială, structuri organice și mecanice, structuri globale, rețele, reinginiere a proceselor de afaceri, dezvoltare organizațională, organizații deschise și închise.
3. Echipe și rețele virtuale adecvate
Echipe și rețele virtuale: construirea și menținerea relațiilor de afaceri, relații informale și formale, rețea globală, echipe vs grupuri, comunicații interactive, limbajul corpului, teoria dezvoltării echipei, schimbul de informații, teoria rolului în echipă, teorii de conducere, stil de management, luare și luare a deciziilor .
UNITATEA 16: MANAGEMENTUL POLITICII DE RESURSE UMANE
Descrierea unității
Această unitate este concepută pentru a le permite cursanților să examineze critic politicile de resurse umane (HR) din propriile organizații și să le compare cu alte organizații pentru a identifica bunele practici. Cursanții vor avea ocazia să cerceteze legislația relevantă și să facă recomandări adecvate cu privire la modul de îmbunătățire a politicii în mediul lor de lucru.
Conţinut
1. Cerințele politicii de resurse umane
Politica de resurse umane: definirea politicilor de resurse umane în comparație cu procedurile, importanța politicilor de resurse umane, domenii de politică, de ex. calitatea vieții în muncă, condiții de muncă, echitate. Tipuri de politică: dezvoltarea angajaților, promovare, echilibrul dintre viața profesională și viața privată, calitatea angajaților, vârsta și angajarea, concedierea, monitorizarea etnică, disciplină, plângere, denunțare, hărțuire, fumat, hărțuire, recompensă, egalitate de șanse, relații cu angajații, sănătate și Siguranță.
2. Structură și cultură
Structura: teorii ale structurii organizatorice de ex. Weber, Mintzberg, Handy, diferite forme de structură și design și modul în care acestea influențează resursele umane, de ex funcțional, bazat pe produs, geografic, divizionat, matrice; centralizare, descentralizare. Cultura: ce este cultura organizației, interrelațiile dintre cultură și alte aspecte ale organizației, de ex scopul și scopurile, regulile și procedurile, politicile organizației; modul în care cultura influențează funcția HR, modele teoretice de cultură de ex Handy, Hofstede, Schein.
3. Politica de resurse umane într-o organizație dată
Evaluați: analizați politicile de resurse umane și notele de orientare existente, examinați o gamă largă de influențe externe, de ex legislatia muncii, coduri de practica, ACAS; identificați domeniile care necesită îmbunătățiri sau revizuiri, consultați și conveniți cu managementul de linie și cu angajații pentru a determina opiniile asupra politicilor.
UNITATEA 17: MANAGEMENTUL STRATEGIC DE MARKETING
Descrierea unității
Această unitate prezintă strategia de marketing cursanților care nu sunt profesioniști în marketing, dar care ar dori să înțeleagă cum să susțină procesul de marketing strategic. Această unitate prezintă cursanților principiile strategiilor de marketing. Dezvoltă cunoștințele și înțelegerea cursanților cu privire la formularea unui plan de marketing, le permite să investigheze mediul de marketing actual și îi ajută să ia în considerare modul în care toți managerii dintr-o organizație pot contribui la atingerea obiectivelor de marketing. Cursanții vor învăța despre conceptele teoretice asociate cu o strategie de marketing și procesul de planificare a marketingului și aplicarea acestuia la diferite situații de piață.
Conţinut
1. Principii de planificare și gama de instrumente și tehnici
Principii: concepte, abordare sistematică, secvențierea și programarea activităților, integrarea activităților, cerințele de resurse, scalarea timpului, monitorizarea și elementele de control.
Procese: procese de planificare strategică de marketing (de ex Peter Doyle, Malcolm McDonald), inclusiv analiza strategică de marketing, stabilirea obiectivelor strategiei de marketing, evaluarea opțiunilor, alegerea, formularea, implementarea și controlul.
Marketing strategic: definiții cheie ale marketingului strategic de la Chartered Institute of Marketing și autori cheie, (de ex. Hugh Davidson; Peter Doyle; Philip Kotler; Malcolm McDonald), natura strategiei și a legăturilor de marketing cu strategia corporativă (de ex. Michael Porter), rolul și importanța marketingului strategic într-o organizație.
Strategia de marketing: stabilirea obiectivelor de marketing și a strategiei de marketing, segmentare, direcționare și poziționare, strategii de activitate de marketing pentru produs/serviciu, prețuri, distribuție, promovare (publicitate, promovare a vânzărilor, vânzare personală, marketing direct.
Instrumente și tehnici: instrumente și tehnici de analiză a situației organizației, industriei și mediului de piață (modelul celor cinci forțe ale lui Porter; model de structură, conduită și performanță; analiză SWOT, analiză STEEPLE, audit de marketing), tehnici de analiză a portofoliului (de ex. matricea BCG, modelul ciclului de viață al produsului).
2. Opțiuni de strategie de marketing
Opțiuni: strategiile generice ale lui Porter (concentrare, leadership în costuri și diferențiere), competențe de bază (G Johnson și K Scholes, G Hamel și CK Prahalad), avantaj competitiv (H Davidson, M Porter), evaluarea oportunităților de investiții (DF Abell și JS Hammond) , modelul General Electric, matricea politicii direcționale Shell.
3. Implicațiile schimbărilor în mediul de marketing
Schimbări în mediul de marketing: trecerea de la mediul de ofertă la cel al cererii, modernizarea piețelor, micro-piețelor, așteptări în creștere, schimbări tehnologice, concurență, globalizare, importanța serviciilor, marfă, erodarea mărcilor, noi constrângeri.
UNITATEA 18: DEZVOLTAREA UNEI STRATEGII DE COMUNICARE
Descrierea unității
Comunicarea este crucială pentru eficacitatea organizațională, ca bază pentru menținerea ritmului și pentru asigurarea faptului că schimbarea poate avea loc la toate nivelurile organizației. Prin gestionarea sistemelor de comunicare solide și coordonate, o organizație își poate integra diferitele părți pentru a asigura armonizarea forței de muncă pentru a obține gradul de conștientizare și performanță. Organizațiile de astăzi trebuie să își planifice sistemele de comunicare pentru a asigura informații actualizate; cunoștințele și conștientizarea sunt întotdeauna disponibile pentru toți cei care au nevoie de ele.
Conţinut
1. Punctele forte și punctele slabe ale actualelor procese de comunicare internă
Procese de comunicare internă: sisteme eficiente și eficiente, integrate și coordonate, canale și fluxuri de comunicare, viță de vie, networking, conferințe, buletine informative și reviste de companie, videoconferințe, e-mail și site-uri web, roadshow-uri, seminarii, training și evaluări, întâlniri de echipă, briefing de echipă procese, sisteme de actualizare, echipe verticale, seturi de acțiuni, sisteme de comunicare laterale, în jos și în sus.
2. Punctele forte și punctele slabe ale actualelor procese de comunicare externă
Procese de comunicare externă: sisteme eficiente și eficiente, integrate și coordonate, networking, conferințe, parteneriate, joint ventures, forumuri pentru clienți și afaceri, seturi de acțiuni, incluziune și integrare a părților interesate, canale și fluxuri de comunicare, dezvoltarea relațiilor de încredere, crearea de sinergie.
3. Implementarea, integrarea și evaluarea unei strategii pentru o comunicare eficientă
Strategie pentru comunicații eficiente: comunicații ca infrastructură, obiective strategice, implementare strategică, strategii planificate și emergente, deriva strategică, monitorizare versus evaluare, procese de feedback, stabilirea și măsurarea rezultatelor, planificarea acțiunilor, stabilirea unor intervale de timp, analiză cost-beneficiu, sisteme de feedback, control buclă.
UNITATEA 19: MANAGEMENTUL CALITĂŢII ŞI SISTEMELOR
Descrierea unității
Această unitate se concentrează pe planificarea și controlul strategic eficient și eficient al sistemelor operaționale pentru a îmbunătăți eficacitatea și eficiența acestora. Cursanții vor dezvolta o înțelegere a proiectării și monitorizării sistemelor și proceselor și a modului în care acestea pot fi monitorizate și îmbunătățite.
Această unitate le permite cursanților să studieze dezvoltarea și evoluția modelelor de calitate și calitate și modul în care acestea se raportează la management. Cursanții se vor putea concentra pe aspecte importante de calitate din cadrul propriei organizații și pe îmbunătățirea performanței organizaționale. Ca urmare a studierii acestei unități, cursanții vor putea contribui la excelența în afaceri în cadrul propriei organizații.
Conţinut
1. Obiectivele strategice ale managementului operațiunilor
Obiective strategice: importanța managementului eficient al operațiunilor; rolul operațiunilor; strategia operațională; obiective strategice; calitate; sincronizare; fiabilitate; flexibilitate; cost; decizii strategice.
2. Sisteme adecvate
Calitate: definiții, guru al calității, evoluția calității, calitatea produsului și calitatea serviciilor, cinci lacune de calitate, benchmarking, bune practici, autoevaluare, viziune, îmbunătățire continuă.
Proiectarea sistemelor: proces, obiective, sisteme și operațiuni, structura și fluxul proceselor, impactul tehnologiei asupra operațiunilor și sistemelor, filozofia managementului calității totale (TQM), principii, metode și tehnici. Sisteme de monitorizare: sisteme de calitate, cercuri de calitate, ISO9000/EN29000, TQM, management și monitorizare a calității.
Modele: dezvoltare, de ex. Japoneză, SUA, European, Deming, Baldridge, Fundația Europeană pentru Managementul Calității, „6 Sigma”, focalizare curentă, tendințe viitoare.
3. Performanța organizațională
Plan de acțiune: scop, scopuri/obiective, de ex. Specific, măsurabil, realizabil, realist, constrâns în timp (SMART), resurse, ținte.
Inițiative: ex declarație de misiune, planuri de afaceri, audit/verificări de calitate, standarde de servicii, dezvoltarea oamenilor, sănătate și siguranță, eficiență energetică, evaluarea riscurilor, Investitori în oameni (IiP), Analiza pericolelor Calea de control critic (HACCP), ISO9000, sinergia îmbunătățirii afacerii .
Despre Școală
Întrebări
Cursuri similare
Diploma de nivel 8 în management strategic și leadership
- Cambridge, Regatul Unit
Diplomă de nivel 7 în management strategic și leadership care duce la completarea MBA (etapa de disertație)
- Cambridge, Regatul Unit
Programul Oxford Leading Strategic Projects
- Oxford, Regatul Unit