Keystone logo
© Stellenbosch University
Stellenbosch University

Stellenbosch University

Stellenbosch University

Introducere

Începând cu 1918 în orașul istoric de stejar-liniate de Stellenbosch, Universitatea Stellenbosch a avut patru facultăți (Arte, Știință, Educație, și Agricultură), 503 studenți, și 40 personalul de predare. De atunci, Universitatea Stellenbosch (SU) a crescut într-o comunitate vibrantă și cosmopolită de peste 32.000 de studenți și aproape 3.500 de cadre didactice și personal de servicii de sprijin, repartizate în zece facultăți și cinci campusuri, cu o gamă extinsă de programe de studii din care puteți alege. Comunitatea noastră studențească universitară și postuniversitară include peste 3.000 de studenți internaționali din 100 de țări.

Universitatea este acasa, la unele dintre cele mai bune și cele mai strălucite cercetători națiunii. Înrădăcinată în Africa, globală în atingerea Stellenbosch University (SU) atrage studenți din întreaga lume. Studenți din peste 100 de țări, din țări precum Coreea de Sud, Elveția, Australia, Gabon și Columbia, cutreieră campusurile noastre, făcând din SU o universitate cu adevărat internațională.

În timpul șederii lor în Africa de Sud, studenții internaționali sunt sprijiniți de Stellenbosch University International. Biroul oferă o serie de servicii, de la cele logistice la cele academice și sociale. Înființat în 1993, biroul internațional al SU atestă angajamentul de lungă durată al instituției față de internaționalizare.

Ne concentrăm pe cercetarea interdisciplinară care aduce beneficii societății la nivel național, continental și global.

 • SU este un partener fondator al Alianței universităților africane de cercetare (ARUA) Alianța formată din 16 universități africane promovează & consolidează cercetarea pe continent.
 • Conform cifrelor oficiale pe care Departamentul de Învățământ Superior și de Formare (DHET) a lansat în 2022, suntem printre primele trei universități din Africa de Sud de cercetare intensivă, atât pe cap de locuitor și în ceea ce privește producția totală de cercetare.
 • SU a avut 7 centre de excelență ale Departamentului pentru Știință și Inovare și ale Fundației Naționale de Cercetare (DSI-NRF).
 • 504 cercetători cu un rating al Fundației Naționale de Cercetare (NRF). Printre aceștia se numără 17 cercetători cu rating A,
 • 47 de catedre de cercetare, inclusiv unul dintre cele mai multe catedre naționale (SARChI) din țară.

Universitatea Stellenbosch (SU) este ferm angajat la urmărirea cunoașterii, cercetare, și inovare, în serviciul societății. Oferim un centru de clasă mondială pentru învățare și dezvoltare, care este relevant la nivel global, dar înrădăcinat în ridicarea și transformarea comunităților noastre locale. Acțiunile noastre sunt ghidate de valori și atribute cheie și sunt facilitate de un personal și studenți excepționali, de sisteme de operare solide și de un sentiment profund de scop.

Cele zece facultăți noastre (Agriștiințe, Arte și Științe Sociale, Științe economice și de management, Educație, Inginerie, Drept, Medicină și Științe ale Sănătății, Științe militare, Știință, și Teologie), precum și Școala pentru Studii Climatice, Școala pentru Știința Datelor și Gândire Computațională și Școala de Afaceri Stellenbosch sunt situate în cinci campusuri din provincia Western Cape din Africa de Sud.

Potrivit cifrelor oficiale ale Departamentului de Învățământ Superior și de Formare (DHET) publicate în 2022, SU este printre primele trei universități din Africa de Sud de cercetare intensivă, atât pe cap de locuitor, cât și în ceea ce privește producția totală de cercetare.

SU se mândrește acum cu un total de 20 de cercetători cu rating A - cel mai mare număr de până acum - după ce a primit nouă noi ratinguri A în runda de evaluare din 2021.

Am găzduit 44 de catedre de cercetare - 23 în cadrul programului DSI-NRF SARChI și 21 de catedre înzestrate sau finanțate de industrie. În 2012, acest număr a fost de 16. Scaunele de cercetare au o contribuție foarte importantă la rezultatele cercetării, la impactul și la veniturile SU, ca instituție prosperă și intensivă în cercetare.

Numărul bursierilor postdoctorali a crescut de la 154 în 2012 la peste 340 de cercetători postdoctorali înregistrați la SU în 2022.

Excelență academică, Cercetare, și inovare

Potrivit cifrelor oficiale ale Departamentului de Învățământ Superior și de Formare (DHET) publicate în 2022, SU este printre primele trei universități din Africa de Sud de cercetare intensivă, atât pe cap de locuitor, cât și în ceea ce privește producția totală de cercetare. SU se mândrește acum cu un total de 20 de cercetători cu rating A - cel mai mare număr de până acum - după ce a primit nouă noi ratinguri A în runda de evaluare din 2021. Noi găzduim 44 de scaune de cercetare - 23 ca parte a programului DSI-NRF SARChI și 21 de scaune dotate sau finanțate de industrie.

În 2012, acest număr a fost de 16. Catedrele de cercetare contribuie în mod semnificativ la rezultatele cercetării, la impactul și la veniturile SU, o instituție prosperă și intensivă în cercetare. Numărul bursierilor postdoctorali a crescut de la 154 în 2012 la peste 340 de bursieri de cercetare postdoctorală înregistrați la SU în 2022.

SU își consolidează reputația de instituție de clasă mondială. Conform clasamentului mondial al universităților Times Higher Education, SU se numără printre primele 300 de universități din lume și printre primele 20 din țările BRICS. De asemenea, se numără printre instituțiile de elită ale lumii în 10 dintre cele 36 de discipline prezentate în QS World University Rankings by Subject pentru 2015. De asemenea, SU a fost inclusă în clasamentul CWTS Leiden Ranking 2014, care măsoară performanța științifică a 750 de universități importante din întreaga lume.

Cu 18 catedre de cercetare în cadrul NRF South African Research Chairs Initiative (SARChi), Universitatea este considerată un lider în domeniile cercetării și managementului tuberculozei biomedicale, biotehnologiei vinului, științelor animale și bioștiințelor matematice. O altă catedra SARChi, în domeniul biologiei invaziei, este împărțită între SU și Universitatea din Venda. Acesta nu reprezintă decât unul dintre numeroasele parteneriate ale SU, atât locale, cât și internaționale. În calitate de partener de cercetare preferat, SU participă și la diverse rețele academice internaționale.

Viziunea noastra

Universitatea Stellenbosch va fi liderul universității de cercetare intensivă din Africa, recunoscută la nivel mondial ca fiind excelentă, incluzivă și inovatoare, în cazul în care avansăm cunoașterea în serviciul societății.

Misiunea noastră

Universitatea Stellenbosch este o universitate de cercetare intensivă, în cazul în care atragem studenți remarcabili, angaja personalul talentat și de a oferi un mediu de clasă mondială; un loc conectat la lume, în timp ce îmbogățirea și transformarea comunităților locale, continentale și globale.

Caracteristici Campus

Campusul principal din pitorescul oraș universitar Stellenbosch din inima Western Cape Winelands este o atracție destul de mare pentru studenți. Stellenbosch este situat la aproximativ 50 km de Cape Town și la doar 30 km de Aeroportul Internațional Cape Town.

Opt facultăți sunt în campusul principal, cu Facultatea de Medicină și Științe ale Sănătății situate în campusul Tygerberg adiacent spitalului academic Tygerberg și Facultatea de Științe Militare - singura de acest fel din Africa de Sud și una dintre doar două din Africa - cu sediul la Academia Militară a Forței de Apărare din Africa de Sud din Saldanha. Stellenbosch Business School și alte programe postuniversitare de afaceri și planificare ale Facultății de Științe Economice și Management sunt situate în campusul Bellville Park.

Al cincilea campus SU, din Worcester, a fost deschis oficial în 2012, odată cu lansarea Școlii Clinice Rurale Ukwanda a Facultății de Medicină și Științe ale Sănătății. Aici, studenții la medicină și științele sănătății conexe au posibilitatea de a-și finaliza pregătirea clinică pe o platformă rurală. Acesta este încă un exemplu de activitate de pionierat a SU în domeniul inovației academice.

În fiecare an, campusul găzduiește, de asemenea, un nou grup de absolvenți de școală care participă la programul de legătură de știință și matematică al Stellenbosch University (SciMathUS). Programul oferă studenților din comunitățile dezavantajate din punct de vedere educațional oportunitatea de a obține acces la învățământul superior.

  Admitere

  Vă rugăm să vă familiarizați cu Politica de admitere Stellenbosch University și cu Termenii și condițiile noastre pentru aplicații noi.

  Care sunt cerințele academice minime pentru un permis NSC (National Senior Certificate)?​

  Pentru a obține un permis NSC în anul Gr12, trebuie să aveți minimum 7 materii. Dintre aceste 7 materii, trebuie să aveți:

  • Două (2) limbi sud-africane;
  • Matematică sau alfabetizare matematică (1);
  • Trei (3) subiecte de 20 de credite și;
  • Orientarea vieții (1).

  În plus, trebuie să treci cu cel puțin:​

  • 40% minim pentru limba maternă;
  • 40% pentru alte două materii și;
  • 30% pentru alte două materii, dintre care una trebuie să fie o limbă oficială la nivelul Primului Suplimentar sau Limba Acasă și;
  • ​20% la subiectul final

  *Orientarea către viață nu va fi considerată ca parte a mediei tale.

  Care sunt cerințele academice minime pentru o diplomă de licență?

  • 30% pentru o limbă sud-africană de învățare și predare (engleză sau afrikaans) și
  • Un rating de realizare de 4 (50% - 59%) la patru subiecte cu 20 de credite.

  Cum calculăm media dvs. națională de certificat de senior?

  Folosim cel mai mare scor la Limba de învățare și predare (Eng sau Afr) + (5 ori cele mai bune rezultate la subiectele cu 20 de credite, excluzând Orientarea vieții, Matematică avansată, Matematică 3 și orice alte discipline non-NSC). Totalul este apoi împărțit la 6.

  Cum evaluăm calificările internaționale?

  • Folosim rezultatele școlare finale din Curriculum-ul Internațional (Cambridge International, International Bacalaureate etc.), inclusiv School of Tomorrow.
  • Faceți clic aici pentru cerințele minime pentru programele internaționale. (Cambridge A-levels, AS-levels, GCSE/IGCSE/O-levels; IB Diploma; American School and Abitur)
  • De asemenea, îndepliniți cerințe suplimentare specifice programului (programelor) alese de dvs., așa cum este stabilit în schițele programului în cadrul diferitelor facultăți.

  Care sunt cerințele de bază de admitere pentru a studia la Stellenbosch University ?

  • Un certificat național de studii superioare (NSC) sau un certificat de absolvire a școlii de către Comitetul independent de examene (IEB), certificat de Umalusi pentru admiterea la studiile de licență.
  • Cerințe specifice facultății

  Cerinte pentru viza

  Viza de studiu înainte de sosire

  Studenții internaționali trebuie să aibă o viză de studiu valabilă pentru a studia la Stellenbosch University (SU).

  SU nu are permisiunea de a înregistra un student fără o viză de ședere temporară valabilă.

  Ca parte a cererii de viză, vi se va cere să prezentați un certificat medical în plus față de orice alte documente care ar putea fi necesare (consultați-vă cu misiunea sud-africană cea mai apropiată de dvs.). De asemenea, va trebui să furnizați dovada recunoașterii acoperirii medicale în Africa de Sud de la un furnizor care este înregistrat la Consiliul South African pentru Scheme Medicale în conformitate cu Legea Schemelor Medicale, 1998, conform următorului link Consiliul Sud African pentru Scheme Medicale.

  Vă rugăm să contactați cea mai apropiată Înaltă Comisie din Africa de Sud pentru a confirma procesul de aplicare și documentele justificative necesare pentru cererea de viză.

  Important: Rețineți că poate dura până la opt (8) săptămâni pentru a obține o viză, dar circumstanțele pot varia de la o țară la alta. Începeți cererea dvs. de viză familiarizându-vă cu documentele justificative necesare, care poate necesita timp pentru a obține. Vă rugăm să vă asigurați că trimiteți o cerere completă pentru viză.

  Aceste informații servesc doar ca ghid. Cerințele pentru obținerea unei vize pentru Africa de Sud pot fi modificate și fiecare cerere este tratată ca un caz individual. Întrebați întotdeauna de la cea mai apropiată misiune SA înainte de a călători în Africa de Sud.

  Reînnoirea vizei de studii în Africa de Sud

  Vă rugăm să vizitați pagina web pentru informații legate de permis și trebuie să aplicați online. Vă rugăm să vă conectați pe site-ul web > Pagina de pornire > Tipuri de vize > Reședință temporară/Reședință permanentă, apoi derulați în jos pentru diferite categorii de permise și cerințele acestora.

  Faceți clic pe pagina de pornire pe COMPLETARE FORMULAR ONLINE, pentru a aplica și sistemul vă va ghida automat prin întregul proces de înscriere online.

  • Creați un ID de e-mail și o parolă pentru a putea completa cererea online.
  • După ce ați completat formularul online, vi se vor oferi următoarele opțiuni:
  • Plata online prin card de debit/credit prin portalul online securizat
  • Plată prin TEF prin portalul online securizat
  • Plată anticipată la Standard Bank prin descărcarea și completarea chitanței bancare generate online și depunerea numerarului la cea mai apropiată Standard Bank.
  • După ce ați efectuat plata, veți putea rezerva o întâlnire pentru a trimite cererea de reînnoire. De asemenea, veți putea face cererea pentru certificatul de autorizare de poliție la biroul VFS.​

  Acoperire medicală

  Cerințe de acoperire medicală pentru studenții Stellenbosch University

  • Departamentul Afacerilor Interne din Africa de Sud (DHA) solicită dovada acoperirii medicale înregistrată la Consiliul SA pentru Scheme Medicale în conformitate cu Legea Schemelor Medicale, 1998, pe durata vizei dvs. de studiu dintr-un sistem înregistrat în conformitate cu Legea Schemelor Medicale .
  • Orice student care se înregistrează la Stellenbosch University cu o viză de studiu trebuie să aibă acoperire medicală sud-africană de la începerea vizei de studiu până la 31 decembrie a anului universitar specific de înregistrare.
  • Dacă un student se reînregistrează pentru un nou an universitar, reînnoirea acoperirii medicale trebuie să înceapă de la 1 ianuarie până la 31 decembrie a noului an universitar.
  • Niciun student care continuă să fie înregistrat fără acoperire medicală din ianuarie și până în decembrie.
  • Studenții sunt sfătuiți să citească cu atenție conținutul acoperirii medicale pentru a se asigura că au o acoperire suficientă în timpul șederii lor în SA și să trateze direct cu furnizorul.

  Explorați opțiunile dvs.:

  Vă rugăm să rețineți că Stellenbosch University nu este afiliată cu niciun furnizor de asistență medicală. Universitatea acceptă orice acoperire medicală, atâta timp cât este înregistrată la Consiliul pentru Scheme Medicale SA. Majoritatea studenților înregistrați la Stellenbosch University folosesc următoarele opțiuni:

  • Momentum Sănătate
  • CompCare Wellness

  Documente suport de la SU International

  • Scrisoare de sprijin
  • Cerere de scrisoare de continuare (proces de reînnoire a vizei pentru studenții de licență
  • Formular de reînnoire a calității de membru de ajutor medical
  • Solicitare scrisoare de invitație

  Mărturii studențești

  Viața în campus și facilități

  Stellenbosch University poate găzdui aproximativ 6.500 de studenți în aproximativ 31 de reședințe universitare și alte locuri de cazare universitare din campusul Stellenbosch. Cele cinci reședințe de pe campusul Tygerberg, unde este situată Facultatea de Științe ale Sănătății, găzduiesc încă 1.000 de studenți. Majoritatea Maties care studiază în aceste două campusuri (în total sunt peste 30.000 de studenți) folosesc cazare privată în Stellenbosch și împrejurimile sale.

  Studenții care sunt plasați în oricare dintre aceste reședințe sunt sub supravegherea unui șef de rezidență. Șeful rezidențial, la rândul său, este asistat de un comitet al casei. În fiecare reședință există și mentori. Mentorii sunt studenți în vârstă care sunt numiți în reședințe și organizații private de studenți (studenți care locuiesc în privat) pentru a ajuta studenții noi în adaptarea lor la viața universitară.

  Fiecare student nou ar trebui să aibă acces la un mentor. Mentorul joacă deja un rol important în perioada de primire cu asistență generală privind întrebările din viața universitară și sprijin psihosocial. Prin mentor, noii studenți au posibilitatea de a participa la programul Wellness al Universității, care își propune să sporească starea de bine a studenților pe tot parcursul anului.

  Facilități de rezidență

  • Fiecare cameră are un punct de rețea pentru conectarea propriului computer la rețeaua Universității, resurse electronice de informații, Internet și instrumente de e-learning bazate pe web.
  • Facilități de spălătorie
  • O zonă comună de „cameră de zi” pentru socializare, vizionat la televizor sau doar pentru „pe petrecere”
  • Toate locuințele pentru femei și unele dintre cele pentru bărbați au, de asemenea, o zonă de lounge comună și/sau privată, unde vizitatorii pot fi primiți și distrați.
  • Majoritatea reședințelor se laudă cu curți și/sau grădini minunate pentru joacă și relaxare.

  Locații

  • Stellenbosch

   Private Bag X1, Matieland, 7602, Stellenbosch

  Întrebări