Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna WAT-CHANGE - Servicii ecosistemice legate de apă pentru adaptarea societăților la schimbările climatice
Scuola Superiore Sant’Anna

WAT-CHANGE - Servicii ecosistemice legate de apă pentru adaptarea societăților la schimbările climatice

Pisa, Italia

7 Days

Engleză

La zi

08 Sep 2024

21 Oct 2024

EUR 200 *

În campus

* de la 200 EUR la 1000 EUR, în funcție de venitul anual al solicitantului

Introducere

În timp ce schimbările climatice reprezintă un risc pentru gestionarea tradițională a resurselor de apă, există o nevoie urgentă de a concepe soluții cu consum redus de energie și impact redus pentru a adapta mediul, societățile și economiile la această amenințare.

Școala sezonieră WAT-CHANGE își propune să prezinte participanților noul domeniu în creștere al soluțiilor oferite de serviciile ecosistemice legate de apă.
În special, ne vom ocupa de soluțiile bazate pe natură pentru aprovizionarea cu apă, tratarea apei poluate și atenuarea riscului de inundații, cum ar fi reîncărcarea acviferelor, restaurarea râurilor, construirea de zone umede, sisteme de drenaj durabile și remedierea siturilor contaminate folosind tehnici de fitorremediere.

La sfârșitul cursului, studenții vor fi dobândit cunoștințele și abilitățile care le vor permite să înțeleagă impactul și funcțiile principalelor soluții bazate pe natură pentru rezolvarea celor mai comune probleme de gestionare a resurselor de apă și să înceapă proiectarea acestora.

Metodologii de predare

Cursul se bazează pe 20 de ore de învățare interactivă și interdisciplinară din mediul academic și profesional, împreună cu 8 ore de exerciții de laborator sau cu ajutorul PC-urilor și al software-ului liber și open-source. Va avea loc o excursie pentru a vizita infrastructurile ecohidrologice din zona Val di Cornia. Această zonă a fost recent recunoscută de Programul internațional de hidrologie al UNESCO ca un sit de importanță globală pentru ecohidrologie.

Un atelier final de 4 ore va pune participanții în contact cu companii italiene implicate în proiectarea și gestionarea soluțiilor bazate pe natură și cu organisme de reglementare, pentru a le aprofunda cunoștințele despre cadrul de reglementare.

Admitere

Taxa de școlarizare a programului

Despre Școală

Întrebări