Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna Modele bazate pe agenți în economie: teorie, set de instrumente și laboratoare politice
Scuola Superiore Sant’Anna

Modele bazate pe agenți în economie: teorie, set de instrumente și laboratoare politice

Pisa, Italia

5 Days

Engleză

La zi

18 May 2025

07 Jul 2025

EUR 200 *

În campus

* de la 200 EUR la 1000 EUR, în funcție de venitul anual al solicitantului

Introducere

Studiul economiilor văzute ca sisteme complexe în evoluție s-a dovedit a fi o lentilă de analiză adecvată pentru a interpreta și a oferi diagnostice pentru numeroasele cazuri de structură a capitalismului. Eterogenitatea, neliniaritatea, procesele interdependente și cumulative, crizele structurale, schimbările de regim, dependența de parcurs și inegalitățile se numără printre proprietățile cheie ale fenomenelor micro și macroeconomice.

  • Modelele bazate pe agenți sunt un instrument puternic și în creștere pentru dezvoltarea de modele teoretice disciplinate de dovezi empirice, capabile să abordeze natura complexă și evolutivă a economiilor; în plus, ele constituie un laborator natural de politici care oferă posibilitatea de a efectua analize de scenarii utile pentru a informa alegerile politice.
  • Institutul de Economie al Școlii de Studii Avansate Sant'Anna lansează cea de-a doua ediție a Școlii de sezoane în "Modele bazate pe agenți în economie: teorie, set de instrumente și laboratoare de politici".
  • Școala sezonieră este menită să atingă următoarele obiective:

Metodologii de predare

Admitere

Taxa de școlarizare a programului

Despre Școală

Întrebări