Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna INNO-GOOD - Managementul inovării și al binelui comun
Scuola Superiore Sant’Anna

INNO-GOOD - Managementul inovării și al binelui comun

Pisa, Italia

5 Days

Engleză

La zi

19 Jan 2025

03 Mar 2025

EUR 200 *

În campus

* de la 200 EUR la 1000 EUR, în funcție de venitul anual al solicitantului

Introducere

Această școală sezonieră abordează un subiect foarte important cu o abordare interdisciplinară puternică, implicând, în special, managementul inovării, dar și managementul durabilității și al sănătății. Abordarea specifică a acestei școli sezoniere

  • urmărește să trezească interesul participanților din diferite discipline științifice și cu diferite obiective profesionale și
  • Se axează pe obiectivul de a contribui la binele comun (la nivel de universități, întreprinderi, instituții și teritorii).

Teoriile și instrumentele de gestionare a inovării în organizații vor fi prezentate și discutate nu atât cu obiectivul de a crea un avantaj competitiv, ci ca un sprijin pentru capacitatea de a lansa noi inițiative de diferite tipuri menite să creeze valoare pentru societate în ansamblu, în special în concordanță cu necesitatea de a regândi sistemul capitalist actual. Se va pune accentul pe rolul organizațiilor orientate către scopuri, pe capacitatea acestora de a declanșa soluții inovatoare care să abordeze problemele societății, precum și pe apariția unor noi modalități de interacțiune cu contextele sociale, de mediu și culturale. În acest sens, vor fi prezentate unele paradigme care se află astăzi în centrul dezbaterii privind transformarea economiei, de care este nevoie urgentă, cum ar fi cele ale creării de valoare comună, ale inovării deschise și ale economiei civile.

Metodologii de predare

Școala sezonieră va include prelegeri susținute de profesori, vizite la întreprinderi, precum și prezentări și seminarii susținute de persoane active în diferite tipuri de inițiative cu scop lucrativ și non-profit menite să contribuie la binele comun. Studenții vor fi, de asemenea, invitați să contribuie nu numai cu întrebări, ci și cu scurte prezentări despre probleme specifice, precum și despre experiențele lor personale. Școala va fi, de asemenea, caracterizată de activități intense "în afara clasei", în timpul cărora participanții și profesorii vor avea ocazia să se cunoască mai bine.

Admitere

Taxa de școlarizare a programului

Despre Școală

Întrebări