Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna ESEAS - Explorarea mării și a spațiului: Tehnologii, oportunități și provocări
Scuola Superiore Sant’Anna

ESEAS - Explorarea mării și a spațiului: Tehnologii, oportunități și provocări

Pisa, Italia

5 Days

Engleză

La zi

28 Jul 2024

16 Sep 2024

EUR 200 *

În campus

* de la 200 EUR la 1000 EUR, în funcție de venitul anual al solicitantului

Introducere

În ultimele secole, omenirea a explorat și cartografiat pe deplin fracțiunea emergentă a suprafeței Pământului; în prezent, are un interes tot mai mare pentru explorarea și exploatarea intensivă a fracțiunii scufundate a Pământului, precum și a regiunilor spațiale din apropiere. În acest scop, inginerii pun la dispoziție noi mijloace performante (roboți, sisteme de comunicații subacvatice și spațiale, noi soluții nano-satelit); explorarea și exploatarea resurselor ridică, de asemenea, probleme legate de biologia ființelor vii. În plus, apare o gamă largă de noi probleme legate de implicațiile economice și juridice.

Școala își propune să ofere o imagine de ansamblu concisă a provocărilor științifice relevante și a perspectivelor de dezvoltare într-un cadru unitar în care sunt abordate, de asemenea, aspecte privind impactul economic și de mediu, conflictele potențiale și evaluările de reglementare.

Școala de sezon va adopta o abordare holistică și va prezenta participanților tehnologiile cheie într-un cadru unitar, în care rolul ingineriei este văzut împreună cu aspectele biologice și medicale, aspectele economice și problemele juridice.

La sfârșitul școlii sezoniere, participanții vor avea o imagine de ansamblu cuprinzătoare a tendințelor viitoare în domeniile provocatoare ale explorării spațiale și maritime.

Metodologii de predare

Studenții vor găsi un mediu de învățare interdisciplinar, interacționând cu profesori și manageri industriali care sunt lideri în domeniile lor de cercetare. De asemenea, li se va oferi posibilitatea de a vizita laboratoarele Scuola Superiore Sant'Anna și de a experimenta cele mai recente abordări de cercetare.

Admitere

Taxa de școlarizare a programului

Despre Școală

Întrebări