Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna ECLIRE - Etica schimbărilor climatice: Remodelarea responsabilităților pentru generațiile prezente și viitoare
Scuola Superiore Sant’Anna

ECLIRE - Etica schimbărilor climatice: Remodelarea responsabilităților pentru generațiile prezente și viitoare

Pisa, Italia

5 Days

Engleză

La zi

08 Dec 2024

24 Feb 2025

EUR 200 *

În campus

* de la 200 EUR la 1000 EUR, în funcție de venitul anual al solicitantului

Introducere

Școala sezonieră își propune să instruiască participanții cu privire la etica schimbărilor climatice dintr-o perspectivă triplă: individuală, globală și intergenerațională. De asemenea, va face acest lucru prin deschiderea către discipline dincolo de filosofia politică și morală, cum ar fi științele politice, metafizica, sociologia și economia. Obiectivul general este de a oferi participanților cheile normative pentru a analiza politicile de atenuare a schimbărilor climatice în lumina unor criterii precum responsabilitatea istorică, asimetriile globale ale puterii economice și ale capacității de adaptare și îndatoririle de dreptate față de generațiile viitoare. Problema acceptabilității sociale și a consecințelor socio-economice va fi, de asemenea, luată în considerare prin contribuția sociologilor și a oamenilor de știință din domeniul social. Aceasta va fi precedată de o zi de deschidere cu oameni de știință dedicați introducerii schimbărilor climatice și discutării posibilelor scenarii viitoare de risc.

Metodologii de predare

Școala sezonieră include prelegeri interactive față în față conduse de perechi de lectori, simulări ale elaborării politicilor climatice și ateliere interdisciplinare (deschise și personalităților din lumea comunicării, a afacerilor și a instituțiilor europene).

Admitere

Taxa de școlarizare a programului

Despre Școală

Întrebări