Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna CISOD - Alimentație, durabilitate și drepturi
Scuola Superiore Sant’Anna

CISOD - Alimentație, durabilitate și drepturi

Pisa, Italia

5 Days

Italiană

La zi

01 Dec 2024

03 Feb 2025

EUR 200 *

În campus

* de la 200 EUR la 1000 EUR, în funcție de venitul anual al solicitantului

Introducere

Școala sezonieră va introduce participanții la subiectul urgent al sustenabilității alimentare, explorând modul de construire a unor sisteme agroalimentare sustenabile și rezistente la schimbările climatice printr-un dialog între științele sociale și cele ale vieții. Vor fi abordate măsuri de reglementare și nereglementare pentru sisteme alimentare incluzive din punct de vedere social și mai eficiente din punct de vedere ecologic. Implicațiile politice și juridice ale unei abordări transformative pentru trecerea la soluții mai durabile într-o perspectivă holistică vor fi analizate în detaliu în timpul școlii de sezon. Subiecte precum securitatea alimentară și dreptul la hrană, siguranța alimentară, comerțul internațional, inovarea digitală și blockchain vor fi în centrul atenției. În plus, problemele legate de modelele de agricultură și de consum vor fi luate în considerare prin seminarii susținute de cercetători de la Institutul de Științe ale Vieții.

Metodologii de predare

Studenții vor găsi un mediu de învățare interactiv și interdisciplinar care facilitează rezolvarea problemelor, precum și luarea de decizii solide, comunicarea strategică și conducerea. Interdisciplinaritatea va caracteriza atât personalul didactic (inclusiv profesori de drept, economie, management, agronomie și medicină), cât și participanții. Fertilizarea încrucișată între discipline este, de fapt, cea mai eficientă modalitate de a concepe sisteme alimentare mai durabile.

Admitere

Taxa de școlarizare a programului

Despre Școală

Întrebări