Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna CESM - Economia circulară și managementul durabilității
Scuola Superiore Sant’Anna

CESM - Economia circulară și managementul durabilității

Pisa, Italia

5 Days

Engleză

La zi

08 Sep 2024

14 Oct 2024

EUR 200 *

În campus

* de la 200 EUR la 1000 EUR, în funcție de venitul anual al solicitantului

Introducere

Obiectivul principal al școlii sezoniere CESM este reprezentat de studenții din medii diferite interesați de domeniul gestionării eficiente a resurselor și al economiei circulare. Cursul CESM explorează aspectele organizaționale și fațetele inovării legate de toate fazele ciclului de viață al produsului; în plus, acesta oferă o perspectivă practică asupra modului în care procesele, deciziile și modelele de afaceri ar trebui să se schimbe în lumina noii paradigme a economiei circulare.

Mai detaliat, școala sezonieră CESM constă în 9 module de formare cu durata de o jumătate de zi fiecare pe teme precum proiectarea circulară, dezvoltarea strategiei & modele de afaceri și comunicare. În cele din urmă, un laborator de o jumătate de zi este programat pentru a aplica ceea ce elevii au învățat în toate lecțiile anterioare. Prin urmare, obiectivele de învățare ale CESM cuprind: ajutarea participanților să dobândească un cadru de competențe utile pentru a profita de oportunitățile oferite de schimbarea economică; și gestionarea provocărilor și a proceselor de transformare într-o logică circulară pentru a încuraja aplicarea practică a cunoștințelor dobândite.

Metodologii de predare

Studenții vor fi implicați în mod interactiv și proactiv în procesul de formare datorită integrării conceptelor teoretice cu experiența practică sub îndrumarea formatorilor, cuprinzând atât cadre universitare, cât și practicieni. Utilizarea tehnicilor experiențiale și articularea formării și a laboratoarelor vor permite participanților să consolideze competențele existente și să își sporească conștiința de sine. Metodele inovatoare de predare se vor baza, de asemenea, în mare măsură pe experiențele companiilor pentru a oferi exemple din lumea reală și lecții învățate. Studiile de caz vor fi, de asemenea, incluse printre instrumentele de predare cu scopul de a încuraja aplicarea practică a conceptelor teoretice, reducând astfel decalajul dintre teorie și practică.

Admitere

Taxa de școlarizare a programului

Despre Școală

Întrebări