Keystone logo
Roffey Park Institute

Roffey Park Institute

Roffey Park Institute

Introducere

Aflați mai multe despre webinarul nostru MSc

Roffey Park Institute pregătește organizațiile pentru a-și dezvolta abilități de afaceri pentru toată lumea, oriunde.

Oferim educație în afaceri în întreaga lume pentru persoane, echipe și organizații, care dezvoltă mentalități și abilități pentru bunăstarea tuturor. Vă ajutăm pe dvs. și pe oamenii dvs. să creați o cultură colaborativă, rezistentă, performantă și incluzivă.

Suntem alături de tine pentru fiecare pas al călătoriei tale de învățare – dezvoltând abilitățile de care ai nevoie atunci când ai nevoie de ele. Roffey Park Institute oferă învățare cu impact ridicat în leadership, management, OD și HR. Oferim calificări de la diplomă la master și efectuăm cercetări internaționale atât pentru clienții noștri, cât și pentru a ne îndeplini scopul caritabil.

Obiectivele noastre caritabile sunt

  • Să desfășoare activități de promovare și susținere în beneficiul cercetării publice în problemele care afectează sănătatea și bunăstarea tuturor celor implicați în industrie, comerț și servicii publice și în special în ceea ce privește problemele referitoare la relațiile dintre conducere și angajați și la aplicarea sistemului social. Științe pentru astfel de întrebări și pentru a publica rezultatele acestor cercetări.
  • Pentru a avansa educația prin oferirea de cursuri de formare și discuții în toate sau în orice aspecte ale științei managementului personalului pentru manageri, administratori și supraveghetori și alții care au responsabilități similare.

Istoria noastra

Originile parcului Roffey s-au întemeiat în Marea Britanie în timpul războiului, când bunăstarea unor indivizi a fost afectată negativ de orele lungi de lucru combinate cu anxietățile create de bombardamente frecvente, raționare și membri ai familiei care luptă în forțele armate.

În 1943, un consiliu al companiilor industriale și comerciale a luat hotărârea îndrăzneață de a înființa un centru de reabilitare pentru a trata persoanele din industrie care sufereau de suprasolicitare, tulburări nervoase și depresie.

Consiliul Național pentru Reabilitarea Lucrătorilor Industriali - care a inclus reprezentanți ai Băncii Angliei, Courtaulds, De Haviland Aircraft, Imperial Chemical Industries, Reckitt & Colman și Rowntree - a achiziționat două moșii adiacente cu terenuri frumos retrase în pădurea St Leonard, lângă Horsham , numit Roffey Park și Beedingwood House. Centrul de reabilitare Roffey Park a fost creat pentru a trata persoanele stresate - într-un cadru agreabil, departe de restricțiile la locul de muncă - și pentru a le readuce la roluri productive în industrie.

Extinderea pe plan internațional

În iulie 2010, Roffey Park Asia Pacific a fost înființat ca un hub în Singapore, oferind educație executivă în Asia Pacific. În ultimii zece ani, afacerea a crescut și acum lucrăm cu persoane și organizații din sectorul public, servicii financiare, asistență medicală, imobiliare și logistică. În 2014, am publicat primul nostru raport de cercetare Asia Pacific - Working in Asia - care include acum date ale sondajelor din Singapore, China, Australia și Hong Kong.

În aprilie 2019, Roffey Park Institute Ireland a fost înființat ca un hub în Irlanda pentru a deservi o bază de clienți în creștere în toată Europa.

Inovație de învățare digitală

Ca răspuns la Pandemia Coronavirus din 2020, Roffey Park Institute și-a extins în continuare portofoliul de programe pentru a include învățarea online, pe lângă învățarea la clasă. Abordarea învățării digitale se bazează pe aceleași principii, facilitare și abordare dinamică de grup utilizate în programele față în față.

De ce Roffey Park Institute ?

Roffey Park Institute pregătește organizațiile pentru a-și dezvolta abilități de afaceri pentru toată lumea, oriunde.

Oferim programe la distanță, digitale, combinate și față în față, servicii de diagnosticare și cercetare în întreaga lume pentru a dezvolta persoane, echipe și organizații. Munca noastră este condusă de scopul nostru principal de a sparge barierele din cadrul organizațiilor, de a face locurile de muncă cât mai bune.

Roffey Park Institute oferă învățare cu impact ridicat în dezvoltarea leadershipului, dezvoltarea managementului, schimbarea și reziliența, învățarea organizațională, dezvoltarea organizațională și resurse umane. Oferim programe deschise și calificări de la diplomă la masterat și desfășurăm cercetări internaționale atât pentru clienții noștri, cât și pentru a ne îndeplini scopul caritabil. Vă ajutăm oamenii să înțeleagă, să creeze și să funcționeze mai bine împreună. Conectează-te cu noi și începe-ți călătoria.

Dezvoltarea conducerii

Programele de dezvoltare a conducerii Roffey Park sunt concepute pentru persoanele care conduc organizații de succes, durabile și echitabile. Programele noastre de învățare pentru dezvoltarea leadershipului cu impact ridicat vă vor spori și extinde abilitățile de leadership, astfel încât să puteți aduce oamenii împreună cu un scop pozitiv.

Programele de dezvoltare a conducerii Roffey Park permit o învățare dinamică, colaborativă, bazată pe aplicații din viața reală și cercetări de ultimă oră. Combinând învățarea online față în față și live, programele noastre sunt internaționale, accesibile și puternic axate pe aplicații practice. Veți învăța alături de lideri din numeroase organizații din întreaga lume, câștigând minți transformatoare și seturi de abilități pentru creșterea și performanța organizațională.

Dezvoltare de management

Managerii experți sunt esențiali pentru construirea și dezvoltarea organizațiilor de succes. Progresiv, incluziv și precis, un manager eficient crește implicarea, îmbunătățește reținerea și stimulează productivitatea. Într-un mediu internațional în care reglementarea și supravegherea sunt din ce în ce mai stricte și complexe și în care organizațiile sunt din ce în ce mai diverse, managementul calificat nu a fost niciodată atât de important.

Programele de dezvoltare a managementului Roffey Park permit o învățare dinamică, colaborativă, bazată pe aplicații din viața reală și cercetări de ultimă oră. Combinând învățarea online față în față și live, cursurile noastre sunt internaționale, accesibile și puternic axate pe aplicații practice. Veți învăța alături de manageri din numeroase organizații din întreaga lume, câștigând minte și seturi de abilități esențiale pentru performanța și eficiența organizației.

Dezvoltare organizațională și resurse umane

Profesioniștii în dezvoltare organizațională și resurse umane pun oamenii în centrul organizațiilor. Împreună creează un mediu de lucru pozitiv și incluziv, încurajând colaborarea, eliminând inegalitățile, sporind performanța. HR și OD le permit oamenilor să prospere.

Programele complete de OD și HR ale Roffey Park sunt structurate pentru a vă permite să vă dezvoltați abilitățile. Învățarea tehnicilor esențiale, practice și avansate de OD și HR, multe progresează la MSc unic în Dezvoltare Organizațională și Oameni. Toate programele noastre OD și HR permit învățarea dinamică, colaborativă, bazată pe cazuri din viața reală și pe cercetări de ultimă oră. Combinând învățarea față în față cu învățarea online live, cursurile noastre sunt internaționale, accesibile și puternic concentrate pe aplicarea practică. Veți învăța alături de profesioniști OD și HR din multe organizații diferite din întreaga lume, dobândind mintea și seturile de abilități vitale pentru cel mai important activ al organizației dvs. - oamenii săi.

Schimbare și rezistență

Toate organizațiile trebuie să aibă capacitatea de a se adapta la o lume în schimbare rapidă. Fie că vine sub formă de noi reglementări, piețe în curs de dezvoltare, concurență în creștere, schimbări climatice sau o pandemie globală, schimbarea este o provocare perpetuă și o oportunitate continuă.

Programele de schimbare și reziliență ale Roffey Park sunt concepute pentru liderii organizaționali care doresc să dezvolte și să aprofundeze capacitatea organizațiilor lor de a prospera indiferent de lumea largă. Cursurile noastre pleacă de la înțelegerea faptului că reziliența nu este un atribut individual - derivă din capacitatea unei organizații de a permite tuturor oamenilor săi să lucreze colectiv. O organizație rezistentă este una în care toată lumea poate vedea dincolo de status quo la posibilitățile care se află dincolo.

Programele noastre de schimbare și reziliență permit o învățare dinamică, colaborativă, bazată pe cazuri din viața reală și cercetări de ultimă oră. Oferim instrumente de dezvoltare a abilităților și de diagnosticare pentru a ajuta cursanții să identifice unde ar putea îmbunătăți capacitatea organizațiilor de a absorbi și de a se adapta la schimbare, menținând în același timp o cultură de înaltă performanță. Combinând învățarea online față în față și live, cursurile noastre sunt internaționale, accesibile și puternic axate pe aplicații practice. Veți învăța alături de lideri din numeroase organizații din întreaga lume, câștigând mintea și abilitățile vitale pentru succesul continuu al organizației și al oamenilor săi.

Învățarea organizațională

Într-o lume instabilă și incertă, este esențial ca organizațiile să învețe mai repede decât ritmul schimbării. La Roffey Park, știm că învățarea organizațională eficientă are loc atunci când toată lumea este implicată în învățare tot timpul. Abordând fiecare dimensiune a vieții organizaționale - internă și externă - ca o oportunitate de a învăța colectiv, eficiența tuturor la locul de muncă este îmbunătățită. Învățarea colectivă încurajează colegii să devină cetățeni organizaționali cu un puternic sentiment de proprietate și implicare.

Suita noastră de programe de învățare organizațională se concentrează pe atributele cheie ale cursanților individuali și pe învățarea colectivă necesară pentru a aduce coeziunea și incluzivitatea adevărate unei organizații. acestea includ abilități de comunicare, gândire critică, învățarea de a învăța, rezolvarea problemelor, învățare agilă și multe altele. Combinând învățarea online față în față și live, cursurile noastre sunt internaționale, accesibile și puternic axate pe aplicații practice. Veți învăța alături de lideri din numeroase organizații din întreaga lume, câștigând mintea și seturile de abilități vitale pentru a încorpora o cultură a învățării în centrul organizației dvs.

Coaching executiv și de echipă

Serviciul nostru de coaching executiv și de echipă de primă clasă este conceput pentru a permite indivizilor și echipelor să își deblocheze potențialul și să îmbunătățească rezultatele pentru ei și organizațiile lor - livrate față în față, online sau telefonic.

Coachingul este o soluție activă chiar acum, chiar aici. Coachingul vă va ajuta să gestionați provocările imediate și să explorați soluții la întrebări critice. Un antrenor este un consilier extern capabil să adapteze o serie de întrebări la nevoile unei persoane sau ale unei echipe. Antrenorii noștri nu vă vor oferi răspunsuri și vor colabora cu dvs. pentru a construi pe ceea ce știți deja, apoi vă vor ajuta să faceți distincția între ceea ce funcționează, ce blochează progresul și la ce trebuie să lucrați. Sarcina antrenorului este de a vă ghida obiectiv și confidențial către propriile răspunsuri.

Cadrul de învățare PULSE

PULSE reprezintă modul în care învățăm prin cap, inimă și mâini, precum și alte persoane și influențe. Acesta demonstrează că învățarea nu este statică. Când suntem în fluxul de învățare, modelul nostru PULSE este probabil să fie puternic, dar în alte momente când suntem provocați sau întinși, modelul nostru PULSE poate părea mai slab. Acest lucru este normal, iar facilitatorii noștri experți sunt aici pentru a vă ghida cu oportunități, perspective și abilități pentru a vă ajusta PULSE pe parcursul călătoriei.

Și mult dincolo de programul dvs., abordarea noastră PULSE Learning vă va ajuta să navigați în complexitățile vieții profesionale; fă un pas înapoi și folosește PULSE pentru a-ți evalua critic deciziile și alegerile. Ca rezultat, vei fi un practicant, manager sau lider mai eficient în beneficiul tuturor.

Locații

  • Horsham

    Forest Road, RH12 4TB, Horsham

    Întrebări