Keystone logo
OTOXO Productions

OTOXO Productions

OTOXO Productions

Introducere

Despre noi

OTOXO Productions este o companie de producție de documentare premiată, fondată în 2008 și cu sediul în Barcelona. Facem filme despre fețele umane și vocile neauzite din spatele marilor probleme sociale și despre oamenii de pionierat și inovatori care modelează schimbarea socială. Prin munca noastră, dorim să provocăm nedreptatea socială și să sprijinim oamenii și grupurile care luptă pentru o lume mai incluzivă, progresistă și plină de speranță.

Documentarele OTOXO au apărut în mod regulat la televizor și în mass-media, atât în Spania, cât și la nivel internațional, pe canale și platforme precum The Guardian, GuideDoc, TV3 și BTV și BCN Mes. Filmele au câștigat și premii în festivaluri din întreaga lume, de la Beirut la Toronto, de la Sarajevo la Mumbai, de la Los Angeles la Loch Ness.

OTOXO Productions de asemenea, desfășoară „The In Industry Program”, care oferă participanților selecționați oportunitatea de a face primii pași profesionali în industria audiovizualului, co-regizând documentare și scurtmetraje documentare pentru televiziune și media online, în colaborare cu BTV și BCN Mes.

Ioan

Director

John realizează documentare din 2006 și, deși OTOXO a fost întotdeauna principalul său obiectiv, a colaborat cu REC Audiovisuals, Noon Films și Andrés Bartos Amory. Munca sa a fost recunoscută la festivaluri de film din întreaga lume, inclusiv Festivalul Internațional de la Sarajevo, Festivalul Internațional de Film KASHISH Mumbai, Festivalul de Film pentru Femei din Nevada, Festivalul de Film Portobello, Festivalul de Film Loch Ness și Festivalul GREC de la Barcelona.

Pe lângă succesul său ca regizor și scenarist, este și lector pe tema realizării documentarelor, în special în munca sa cu cineaștii emergenți. Pe lângă faptul că este director al Programului INto INdustry, a lucrat cu King's College London și Sheffield Doc / Fest. De asemenea, este un panelist regulat la emisiunea de știri și de actualitate „Our Finest Hour” de la El Punt Avui TV.

John este originar din Scoția, dar locuiește în Barcelona din 2007. Are o diplomă postuniversitară în cercetare socială de la Universitatea din Aberdeen și s-a implicat în documentare printr-o pregătire profesională în jurnalism, cercetare socială și a lucrat pentru Comisia scoțiană pentru egalitatea rasială.

Tom

Director

Tom lucrează în documentare din 2007. Pe lângă munca sa cu OTOXO, a filmat și pentru National Geographic, Padi Productions și TV3. Filmele sale au fost proiectate pe tot globul în festivaluri precum Ottowa International Shorts Festival, Ourense International Film Festival, Wiper New York Film Festival, The Riga International Tourism Film Festival, Riga, Barcelona International Environmental Film Festival și Ozark Filmfest.

Pe lângă recunoașterea pe care a primit-o pentru regia și munca de filmare, este și lector pe ambele subiecte, cu accent pe estetica cinematografică în documentarele sociale și dezvoltarea relațiilor regizor/personaj. Este director și co-fondator al Programului INto INdustry și a prezentat, de asemenea, la Sheffield Doc / Fest și la Universitatea Aarhaus din Danemarca.

Tom este originar din Anglia, dar este aici în Catalunya din 2005. A studiat la Universitatea din Nottingham și la ELISAVA, National Escola Superior de Disseny, unde s-a specializat în Art Direcție și The Moving Image.

Mărturii studențești

Locații

  • Barcelona

    Otoxo Productions Centre Cívic Convent de Sant Agustí Carrer del Comerç, 36, 08003, Barcelona

    Întrebări