Keystone logo
Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Lithuanian University of Health Sciences

Introducere

Universitatea de azi

Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) este cea mai mare instituție de învățământ superior pentru științe biomedicale din Lituania, integrând cu succes studii, cercetare și practica clinică. LSMU este format din două academii principale: și .

Studenții la Medicină, Odontologie și Nursing își dobândesc abilitățile practice la Spitalul Kauno Klinikos al LSMU , care este cea mai mare instituție de asistență medicală din regiunea țărilor baltice. Peste 1.200 de medici cu înaltă calificare și 2.400 de membri ai personalului medical îngrijesc anual peste 78.000 de pacienți la Spitalul LSMU. Întregul personal medical apreciază metodele inovatoare și progresive de tratament și diagnosticare, care îndeplinesc standardele globale.

Studenții de la farmacie dobândesc abilități practice la Farmacia Universității, care oferă servicii nu numai pentru comunitatea locală, ci servește și ca un centru de formare a Facultății de Farmacie, oferind studenților un spectru larg de cunoștințe și abilități practice și oferindu-le experiență de lucru directă. . Studenții veterinari își dezvoltă abilitățile clinice la clinicile pentru animale mari și mici. Studenții la kinetoterapie și terapie ocupațională primesc abilități practice la Spitalul de Recuperare Kulautuva și Clinica Palanga a Institutului de Neuroștiințe.

LSMU este un participant activ în programul de schimb ERASMUS+ . Studenții pot studia la universități străine sau pot pleca în străinătate pentru practică pentru o perioadă de până la un an. Au fost semnate contracte de schimb academic cu universități din 49 de țări. Majoritatea partenerilor ERASMUS+ se află în Germania, Spania, Franța, Finlanda și celelalte state membre ale UE.

128626_dr-2157993_1920.jpg

Viziunea noastra

O universitate europeană de științe a sănătății pentru prosperitatea societății. Vom căuta, prin eforturile întregii noastre comunități, să devenim una dintre cele mai bune 701 de universități din clasamentele universitare QS World.

Misiunea noastră

Viziunea va fi urmărită prin MISIUNEA noastră - pentru a crea, acumula, sistematiza și răspândi cunoștințe științifice și cele mai noi realizări în studii și științe, a învăța și a dezvolta o personalitate creativă, onestă, cu inițiativă, educată, independentă și întreprinzătoare, încurajarea democrației și bunăstare, dezvoltă o societate sănătoasă și educată. Rolul esențial al LSMU în acest proces de educație este urmărirea unei societăți sănătoase, care garantează progresul social și economic al țării, identitatea sa civilizațională, precum și crearea, sprijinul și dezvoltarea tradițiilor culturale naționale și globale. Sănătatea și bunăstarea lumii animale reprezintă o parte integrantă a acestui obiectiv.

Mediu inovator

Biblioteca și Centrul de Informații al Universității este una dintre cele mai moderne biblioteci din UE, care este membră a Asociației Bibliotecilor Europene de Cercetare, LIBER, rețeaua principală pentru bibliotecile de cercetare din Europa. Biblioteca are atât tehnologii virtuale cât și RFID și este foarte populară printre cercetători și studenți, nu numai în Lituania, dar și în țări străine, pentru arhitectura și sistemele sale de informații unice.

LSMU participă la dezvoltarea proiectelor care au ca rezultat noi tehnologii, cercetare și dezvoltare științifică augmentată, precum și infrastructura reînnoită și modernizată a Universității.

O alegere pentru studenții străini

Din 1990, LSMU a fost Alma Mater al multor studenți internaționali și peste 1600 de studenți străini cu normă întreagă din 87 de țări (în principal din Suedia, Israel, Germania, Spania, Regatul Unit, Liban, India, Coreea de Sud) sunt înscriși aici. . A cuprins aproape 26% din populația totală de studenți la LSMU.

Numărul studiilor la nivel internațional crește în fiecare an. Germania, Italia, Franța, Turcia, Republica Cehă, Finlanda și Norvegia sunt cele mai populare țări partenere Erasmus printre studenții LSMU. Studenții străini care aleg să studieze la LSMU provin cel mai adesea din Spania, Italia, Letonia, Belgia și Polonia.

128627_medicine-91754_1920.jpg

Experiența și recunoașterea internațională

LSMU colaborează cu mai mult de 140 de universități europene, americane și asiatice în scopuri de studiu și de cercetare.

Universitatea este membră a numeroase organizații internaționale, precum Asociația Europeană a Universității (EUA), Asociația Școlilor de Sănătate Publică din Regiunea Europeană (ASPHER), Asociația Școlilor Medicale din Europa (AMSE), Asociația pentru Educația Medicală din Europa (AMEE), Rețeaua Universității Regiunii Mării Baltice (BSRUN), Organizație pentru doctorat. Educația în Biomedicină și Științele Sănătății în Sistemul European (ORPHEUS), Asociația Europeană a Instituțiilor pentru Educație Veterinară (EAEVE), Asociația Veterinară Mondială etc.

LSMU este, de asemenea, un membru al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), unde îndeplinește rolul unui centru de colaborare pentru cercetare și instruire în epidemiologie, precum și pentru prevenirea bolilor cardiovasculare și a altor boli cronice nepermisibile.

Programele de studiu de la LSMU îndeplinesc standardele de învățământ universitar aplicate în țările UE, iar absolvenții sunt eligibili să ia examenul de licență medicală din Statele Unite (USMLE) și examenul PLAB al Consiliului Medical General din Marea Britanie.

Studiu la LSMU

LSMU salută studenții internaționali la următoarele programe de studiu:

Program Durata Limba Licență și calificare
Premiat
Studii integrate
Medicament 6 ani Engleză Master în Științe ale Sănătății, Doctor în medic
Odontologie (Stomatologie) 5 ani Engleză Master în Științe ale Sănătății, Doctor Odontolog
Farmacie 5 ani RO Master în Științe ale Sănătății, Farmacist
Medicină Veterinară 6 ani RO Master în științe veterinare, doctor veterinar
studii de licență
Asistență medicală 4 ani Engleză Licențiat în Științe ale Sănătății, Asistent medical generalist
Ergoterapie 4 ani Engleză Licențiat în Științe ale Sănătății, Terapeut Ocupațional
Psihologia Sănătății 4 ani Engleză Licență în Științe Sociale
Fizioterapie 4 ani Engleză Licențiat în Științe ale Sănătății, kinetoterapeut
Genetica medicala si veterinara 3,5 ani Engleză Licențiat în Științe ale Sănătății, Tehnolog Biomedical
Igiena dentara 4 ani Engleză Licență în Științe ale Sănătății și calificare de igienist dentar
studii de masterat
Psihologie clinică a sănătăţii 2 ani Engleză Master în Științe Sociale
Medicina de laborator Biologie 2 ani Engleză Master în Științe ale Sănătății
Chimie medicală 2 ani Engleză Master în Științe Fizice
Sănătate Publică Aplicată 2 ani Engleză Master în Științe ale Sănătății
Medicina stilului de viata
(Amestecat)
2 ani Engleză Master în Științe ale Sănătății
Practică avansată de nursing 2 ani Engleză Master în științe ale sănătății, asistent medical de practică avansată
Știința alimentelor 2 ani Engleză Master în Științe Agricole
Știința animalelor 2 ani Engleză Master în Științe Agricole
Interacțiunea dintre animale și om 2 ani Engleză Master în Științe Agricole
Cursuri scurte
Curs pre-med 10 săptămâni Engleză
Burse postuniversitare Engleză

Locații

  • Kaunas

    A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas, , Kaunas

Întrebări