Keystone logo
Kühne Logistics University

Kühne Logistics University

Kühne Logistics University

Introducere

Kühne Logistics University – Wissenschaftliche Hochschule für Logistik und Unternehmensführung ( KLU ) – este o universitate privată situată în HafenCity din Hamburg. KLU este una dintre puținele universități private din Germania care au dreptul să-și confere propriile doctorate.

Principalele domenii de cercetare ale universității independente, certificate de stat, sunt durabilitatea, transformarea digitală și crearea de valoare în domeniile transportului, logisticii globale și managementului lanțului de aprovizionare. 2020 KLU sărbătorește a 10-a aniversare sub motto-ul „10 ani de predare și cercetare premiate”.

Clasamentul din 2019 al Wirtschaftswoche identifică KLU drept una dintre cele mai puternice universități de cercetare în domeniul administrării afacerilor din Germania, Austria și Elveția. Din cele 200 de universități concurente, KLU ajunge în primele 20 în clasamentul general și ocupă locul 2 între toate universitățile private. În ceea ce privește rezultatele cercetării per profesor, facultatea KLU se află pe locul 7 în clasamentul general și pe locul 1 al tuturor universităților private. În cel mai recent clasament al Universității CHE, KLU a obținut cele mai mari note pentru toate criteriile majore. Aflați mai multe despre rezultatele noastre de clasare aici.

Cu o licență și trei programe de master, un program de doctorat structurat și un MBA part-time, KLU oferă celor 400 de studenți cu normă întreagă un nivel înalt de specializare și condiții excelente de învățare. KLU are o echipă internațională de 24 de profesori care predau în limba engleză. În serii de seminarii de management deschise, personalizate, specialiștii din industrie și managerii beneficiază deopotrivă de aplicarea constatărilor academice la probleme practice.

Admitere

Mai jos găsiți cei 6 pași care vă conduc să fiți student la KLU .

 1. Aplicați online.
 2. Primești trusa de admitere.
 3. Vă returnați acordul de studiu semnat.
 4. Primiți un e-mail de bun venit de la Student Services, inclusiv linkul către intranetul nostru pentru studenți.
 5. Urmați ghidul de înscriere în intranetul studenților și trimiteți documentele necesare către Serviciile pentru studenți.
 6. Începeți la KLU . În campus, veți primi cartea de identitate de student și certificatele de înscriere.

Bun venit la bord! Așteptăm cu mare nerăbdare să vă cunoaștem.

Cerinte pentru viza

În calitate de student internațional, va trebui să obțineți o viză și un permis de ședere pentru perioada de studii în Germania. Toți noii rezidenți din Hamburg trebuie să se înregistreze în termen de o săptămână de la mutare - indiferent dacă sunteți un student internațional sau un student german.

Solicitarea unui permis de ședere necesită destul de mult timp și pregătire. Pentru a vă ușura planificarea și pentru a oferi o anumită orientare, vă rugăm să găsiți mai jos prezentarea noastră de ansamblu asupra a ceea ce trebuie să faceți dacă intrați în țară în scopul studiului. Nu toți pașii se aplică tuturor, dar depind, printre altele, de naționalitatea dvs.

Informațiile detaliate de mai jos vă vor ajuta prin procesul de solicitare a vizei, înregistrare și cerere pentru un permis de ședere în Hamburg.

Prezentare generală a procesului de viză

Solicitanți din afara UE, rețineți: procesul de obținere a vizei durează până la două luni, începând de la data acceptării de către KLU . Vă rugăm să rețineți că există o mulțime de alte chestiuni organizatorice de care trebuie să vă ocupați atunci când vă planificați studiul în străinătate. Recomandăm solicitanților din afara UE să solicite cu KLU cinci luni înainte de începerea studiilor și să solicite o viză imediat după ce au primit acceptarea până la KLU .

PașiCeCând
1Solicitați o viză de student solicitant/viză de student în țara dvs. de origine, dacă aplicați.Imediat după ce a primit acceptarea de către KLU
2Înregistrați-vă în Hamburg (toți studenții/rezidenții, indiferent de naționalitatea dvs.)Începutul studiilor
3Solicitați permisul de ședere, dacă este cazul.Max. 90 de zile după ce ați ajuns în Germania
4Prelungiți-vă permisul de ședere până la sfârșitul studiilor, dacă este cazul.În timpul studiilor tale la KLU
5În cazul în care vă mutați în Hamburg sau Germania: înregistrați-vă întotdeauna noua adresă (toți studenții/rezidenții, indiferent de naționalitatea dvs.)În timpul studiilor tale la KLU

Detalii viza

În general, solicitanții de studii universitare trebuie să solicite o viză de student pentru a intra în Germania și a studia în Germania.

Acest lucru nu se aplică pentru:

 • cetățeni ai UE,
 • Cetăţeni ai altor ţări europene (Islanda, Norvegia, Liechtenstein, Elveţia),
 • Cetățenii din Andorra, Australia, Brazilia, Canada, El Salvador, Honduras, Israel, Japonia, Monaco, Noua Zeelandă, San Marino, Republica Coreea de Sud și Statele Unite ale Americii pot solicita un permis de ședere („Aufenthaltstitel”) după sosind in Germania.

Cetăţenii din ţările menţionate mai sus nu au nevoie de viză pentru a intra în Germania. Solicitanții din toate celelalte țări au nevoie de viză pentru a intra în Germania și a studia în Germania. O viză de turist nu dă dreptul titularului să se înregistreze ca student. Cererile de viză trebuie făcute cu mult timp în avans la ambasada locală germană sau la un consulat german.

Există două tipuri de vize aplicabile:

 • Solicitant de viza de student,
 • Viza de student.

Trebuie prezentate următoarele documente:

 • Cerere de viză,
 • Pasaport valid,
 • 1 fotografie biometrică de dimensiunea pașaportului,
 • KLU scrisoare de admitere,
 • Dovada unei finanțări suficiente (extras de cont bancar, de exemplu),
 • Dovada asigurării de sănătate valabilă în Germania.

Pentru detalii despre vize, vă rugăm să contactați ambasada sau consulatul german din țara dumneavoastră.

Înregistrare & Co.

După sosirea în Hamburg, va trebui să vă înregistrați la orice centru de service din Hamburg sau la Centrul de primire din Hamburg (HWC). Nu contează dacă sunteți un student internațional sau un student german – toți noii rezidenți din Hamburg trebuie să se înregistreze în termen de o săptămână după mutarea într-un apartament sau o cameră nouă.

KLU studenții găsesc toate informațiile și formularele relevante în intranetul studenților până la KLU .

Permis de rezidenta

Pentru a li se permite o ședere prelungită în Germania, cetățenii din afara UE trebuie să solicite un permis de ședere imediat după migrarea în Germania. Este esențial să aveți întotdeauna un permis de ședere valabil pe durata șederii dumneavoastră în Germania. De regulă, acest permis poate fi prelungit atâta timp cât scopul dvs. de ședere este încă valabil.

Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) oferă informații detaliate despre permisele de ședere.

KLU studenții găsesc toate informațiile și formularele relevante în intranetul studenților până la KLU .

Clasamente

Locații

 • Hamburg

  Kühne Logistics University - KLU Grosser Grasbrook 17

Chat with students

Întrebări