Curs de bacalaureat
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Informatie cheie
Locația campusului
Turin, Italia
Limbi Străine
Engleză, Italiană
Formatul de studiu
În campus
Durata
4 months
Ritm
La zi
Taxe de școlarizare
EUR 5.000 / per course
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Contactează şcoala
Burse de studiu
Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile
Introducere
Curs de bacalaureat
Cursul de Chocolaterie: 4 săptămâni de lecții teoretice și practice, cu ocazia unei perioade de antrenament la magazine de ciocolată sau laboratoare artizanale
Acest curs este potrivit pentru cei care doresc să deschidă un magazin de ciocolată și pentru cei care vor să devină master profesionist Chocolatier. Cursul include lecții în designul ferestrelor, crearea de piese artistice de prezentare, precum și tehnici noi de decorare a ciocolatei. Cursul include lecții detaliate deținute de Master Chocolatiers, membri ai Academiei de Maestru de Ciocolată și vizite la producătorii de ciocolată. Cursul este în limba italiană, iar profesorii sunt susținuți de un interpret în limba engleză .
Numărul minim de participanți: 12.
Durată
Cursul are o durată totală de 4 luni:
- 4 săptămâni de lecții teoretice și practice la Institut
- 12 săptămâni de practică (opțional) la laboratoarele specializate selectate de ICIF .
Cei care se pot înscrie la curs sunt:
- Italieni și străini profesioniști de alimente și vin
- Italieni și străini iubitorii de alimente și entuziaști
Subiecte de lecție
Cultivarea fasolei de cacao
- Cacao în lume
- Ciocolata, un mister infinit: transformarea de la sămânță la ciocolată și de la ciocolată la ciocolată
- Aspect tehnic al cacao
- Profile aromatice de cacao
- Artisan folosește ciocolata
Prelucrarea cacaoelor
- Cacao: analiză senzorială a 28 de soiuri din întreaga lume
- Friptura
- Crăparea fasolei: pregătirea boabelor de cacao de la boabe întregi până la pene
- Șlefuirea: prima măcinare a cacao
- Rețetele de ciocolată și aplicarea programului de calcul
- Rafinarea
- Coningul
- Tehnica de temperare profesională
Ingrediente, producția și utilizarea ciocolatei
- Artisan Chocolate: înțelegerea diferitelor tehnici de topire și prelucrare
- Manipularea manuală a ciocolatei: înțelegerea tehnicilor mecanice într-un ciclu continuu
- Modelarea ciocolatei pentru carcasele goale: prepararea de praline cu diverse umpluturi
- Pregătirea umpluturilor: ganache, prinți, cremini sau jeleuri
- Acoperiri de ciocolată: perspective asupra utilizării culorilor și a metalelor
- Pregătirea obiectelor mici în ciocolata modela
- Prelucrarea ciocolatei de satin
- Mici piese pentru prezentare: realizarea unei piese artistice de prezentat
- Noi tehnici pentru decorarea ciocolatei
Profesori de ciocolată
- Lecții aprofundate cu seminarii teoretice și practice deținute de cofetarii profesioniști de renume mondial - Maeștri de la Academia de Maestru de Ciocolată
- În fiecare zi, un alt Master Chocolatier își va pregăti specialitatea de ciocolată pornind de la pregătirile simple până la cele mai clasificate
Stagiu profesional (opțional)
Studentul poate alege dacă va continua programul cursului, urmând o perioadă de internship (stagiul este opțional), care durează în total 3 luni (12 săptămâni) la producătorii de patiserie sau producătorii de ciocolată selectați anterior de Institut și care aparțin Academiei de Master Chocolatiers.
În companiile care nu pot oferi locuințe, alegerea unei alte companii capabile să ofere locuințe va fi la discreția studenților, în caz contrar, școala poate fi de ajutor în găsirea unor locuințe alternative, care vor fi alocate studenților împreună cu mesele.
Taxe
Taxa pentru cursul Chocolaterie este de 5.000,00 Euro. Este posibil să vă înscrieți pentru o perioadă de 1 săptămână, taxa pentru fiecare modul săptămânal este de 1.500,00 Euro. Taxa pentru curs include:
- Cazare la pensiunea ICIF în apartamente mici (cuprinzând două dormitoare cu una, două sau trei paturi și o baie) și un mic dejun pentru 3 săptămâni (săptămânile 1, 3 și 4)
- Hotel de cazare în Vicoforte în timpul săptămânii 2, cu serviciu de mic dejun și mese de luni până vineri, re-intrarea la Școala de sâmbătă
- Mese la Institut de luni până sâmbătă (Școala este închisă duminică și în sărbătorile naționale)
- Lecții teoretico-practice așa cum este indicat în program
- Materiale de predare (broșuri de rețetă, sisteme audio-video etc.)
- Produse alimentare și produse vitivinicole pentru lecții și degustări
- Folosirea echipamentului și a ustensilelor în timpul lecțiilor din diferite laboratoare
- O uniformă plină de bucătar: o jachetă de bucătar cu sigla ICIF , o pereche de pantaloni șefi, un șorț cu sigla ICIF și o bandană cu sigla ICIF
- Asistență în timpul permisului de ședere temporară și pentru numărul de identificare fiscală italian
- Transfer de autobuz spre și de la Vicoforte pentru săptămâna 2
- Diploma de la Institutul de la finalizarea cursului
Orice altceva care nu este specificat în mod expres mai sus nu este inclus.
TAXE SUPLIMENTARE CARE NU SUNT INCLUSE LA TAXA CURSULUI:
- 50 € pentru asigurarea de sănătate care acoperă cheltuielile medicale de bază și cheltuielile sau recuperarea la Spital doar pentru accidente în timpul timpului de lucru pe întreaga perioadă a cursului (numai dacă studentul nu prevede deja o Asigurare Sanitară în propriul său țară).
- 50 € pentru cei care intenționează să profite de transferul de grup în grup doar la sosirea în Italia, organizat de Institutul ICIF duminică înainte de începerea cursului, de pe aeroportul din Milano Malpensa. Plata celor 50 de euro se poate face în soldul cursului prin transfer bancar sau în numerar sau prin card de credit la biroul Direcției ICIF în prima zi a cursului.
burse de studiu
Bursele sunt disponibile participanților de naționalitate italiană care sunt rezidenți în Italia. Pentru a afla cum să aplicați, vă rugăm să ne contactați sau să sunați la Institutul ICIF din Costigliole d'Asti.
Despre Școală
Întrebări
Cursuri similare
Marea diplomă elvețiană în patiserie și arte ciocolatei
- Port-Valais, Elveţia
Postuniversitar în Avansat Patiserie și Ciocolată
- Barcelona, Spania
Introducere în noțiunile fundamentale ale ciocolatei și cofetăriei (certificat)
- Paris, Franţa