Keystone logo
FERRANDI Paris

FERRANDI Paris

FERRANDI Paris

Introducere

FERRANDI Paris este o școală de ospitalitate, membră a Conférence des grandes écoles (CGE, care formează elita în gastronomie și ospitalitate pentru a fi actori de reînnoire în Franța și în străinătate. FERRANDI Paris a fost creat acum 100 de ani, ca instituție de învățământ superior ( CESE) aparținând CCI Paris Ile-de-France Education.

Școala are mai multe generații de bucătari distinși și manageri culinari și de ospitalitate , cunoscuți pentru lucrările lor culinare și talentul pentru inovație.

Recunoscută pentru nivelul său de excelență în toate locurile și în orice moment, școala oferă cursuri de formare axate pe stăpânirea elementelor fundamentale, capacitatea de a inova, dobândirea de abilități manageriale și antreprenoriale și exersarea în situații reale:

Mai mult decât o școală, FERRANDI Paris este un spațiu de descoperire, inspirație și schimb care îmbină bucătăria, managementul, arta, știința, tehnologia și inovația. Reunește cele mai mari nume din sector în jurul provocărilor reînnoirii din industria ospitalității și creativității culinare.

Un purtător de stindard al artei franceze a ospitalității și membru al Consiliului Interdepartamental de Turism, al Comitetului Strategic Atout France și al Conferinței de Excelență în Turism, școala atrage în fiecare an studenți din întreaga lume.

misiuni

Pregătiți actori de reînnoire în gastronomie și ospitalitate

 • Oferiți cursuri de formare solide, cuprinzătoare și recunoscute pentru toate profesiile din gastronomie și managementul ospitalității, pentru a oferi soluții personalizate care să răspundă nevoilor sectorului
 • Însoțiți transformarea în fața noilor modele de consum, digitalizării, dezvoltărilor tehnice și de reglementare și noilor practici manageriale.
 • Contribuiți la succesul antreprenorial al profesioniștilor din industria de catering și ospitalitate, precum și al celor care doresc să-și perfecționeze abilitățile sau să-și schimbe cariera.

Hrăniți ambițiile

 • Transmiteți gustul pentru excelență studenților și ucenicilor noștri alături de expertiza noastră unică care combină tradiția și inovația
 • Promovați predarea și o mentalitate care stimulează rigoarea, curiozitatea, îndrăzneala și dorința de a inova
 • Identificați și încurajați talentul, astfel încât fiecare persoană să primească o experiență de învățare bogată și inspirată, atât individual, cât și colectiv, pentru a le permite să câștige încredere în abilitățile sale și să facă cele mai bune alegeri pentru cariera sa.

Apărați și împărtășiți patrimoniul nostru cultural

Diseminarea abilităților culinare și de ospitalitate franceze, care fac parte din moștenirea noastră culturală, pentru a inspira noi alegeri profesionale și pentru a crea noi talente.

valori

FERRANDI Paris oferă cursuri și suport unic

Fiecare dintre absolvenții noștri este un candidat de dorit pentru companii: impecabil din punct de vedere tehnic, responsabil, capabil să lucreze în echipă și să implementeze propuneri noi, creative și de mare impact.

Predarea noastră este structurată în jurul a 6 valori cheie:

 • Standarde înalte pentru a alimenta ambiția
 • Creativitate pentru a contesta codurile, a conduce inițiative și a ieși în evidență
 • Generozitatea pentru a crește încrederea, forța motrice pentru succes
 • Convivialitate pentru a încuraja schimburile și spiritul de echipă
 • Responsabilitatea de a răspunde provocărilor dezvoltării durabile în profesiile noastre
 • Integritate toate profiturile sunt reinvestite în formarea studenților și ucenicilor în conformitate cu misiunea noastră istorică de a servi publicul

Excelență, în toate domeniile și în orice moment

 • În palate, hoteluri de stil de viață, restaurante cu stele Michelin, bistronomie și food service
 • În gătit și cazare de înaltă calitate
 • În respectarea oamenilor și a mediului

O școală deschisă diversității

Salutăm tineri studenți din diverse medii din întreaga lume, oferind calificări în gătit, managementul ospitalității, servicii și artele mesei, precum și primind profesioniști care își propun să își perfecționeze abilitățile sau să schimbe cariera.

Ceea ce contează este pasiunea ta pentru profesiile solicitante pentru care oferim pregătire, curiozitatea și perseverența ta.

Statistică

 • Studenti internationali:

  8%

 • 0
 • Raport student-facultate:

  12 la 1

Caracteristici Campus

  Admitere

  FERRANDI Paris oferă mai multe programe predate integral în limba engleză atât în Managementul ospitalității, cât și în Arte culinare pentru studenții internaționali.

  Pasul 1 – Aplicație online

  Vă rugăm să completați cererea în secțiunea „Aplicați aici” a site-ului nostru, care poate fi accesată făcând clic aici:

  • Copie după cel mai înalt grad obținut
  • Copie dupa pasaport
  • Curriculum vitae
  • Scrisoare de motivație
  • Scrisoare de referință (dacă este cazul)
  • Copie după orice certificat sau diplomă culinară obținută (dacă este cazul)
  • Dovada plății taxelor de aplicare (dacă este cazul)
  • Dovada fluenței limbii engleze (opțional, dar recomandat)

  Vă rugăm să rețineți că pentru a urma un Program Internațional de Arte Culinare la FERRANDI Paris , trebuie să aveți cel puțin 18 ani până la începerea programului.

  Documentele trebuie traduse în engleză de către un traducător oficial. Sunt acceptate copii, cu toate acestea, documentele originale pot fi solicitate.

  După ce trimiteți cererea, veți primi un e-mail de confirmare și dosarul dvs. va fi examinat de echipa noastră de admitere.

  Pasul 2 – Interviu de selecție (depinde de program)

  Candidații calificați pentru programele profesionale intensive și avansate sunt invitați la un interviu de selecție online de 20 până la 30 de minute cu un ofițer de admitere.
  Scopul acestei întâlniri este de a înțelege mai bine trecutul candidatului, obiectivele de carieră și motivația de a se alătura FERRANDI Paris .
  Vă rugăm să rețineți că, în timpul interviului, candidaților la Programul Avansat li se pun și întrebări tehnice privind domeniul programului la care aplică (patiserie franceză sau bucătărie franceză). Acest lucru este important deoarece programul se adresează profesioniștilor cu experiență care stăpânesc deja tehnicile de bază.

  Pasul 3 – Juriul de admitere

  Ținem jurii de admitere în fiecare săptămână. Consiliul de admitere se va întruni pentru a vă examina în detaliu cererea, precum și feedback-ul de la interviul dvs. de selecție. Vom lua în considerare toate aspectele formale ale cererii dvs., inclusiv pregătirea dumneavoastră academică, experiența profesională și expunerea internațională, precum și o scrisoare de motivare și, dacă este cazul, o scrisoare de recomandare.

  Pasul 4 – Decizia de admitere

  Deciziile sunt luate aproape în fiecare săptămână, iar candidații sunt anunțați în termen de 48 de ore de la Juriul de admitere. Reprezentanții noștri de admitere vă vor notifica cu privire la rezultatele dvs. printr-o scrisoare oficială prin e-mail. Dacă un rezultat pozitiv, pe lângă o scrisoare oficială de admitere, candidații primesc și un document cu următorii pași pentru înscrierea lor.

  Cerinte pentru viza

  Studenți din UE

  Cetățenii UE și cetățenii din Liechtenstein, Norvegia, Islanda, Suedia și Elveția nu au nevoie de viză.

  Studenții din afara UE

  Cetățenii tuturor celorlalte țări trebuie să solicite o viză de 12 luni Long Séjour – Titre de Séjour étudiant (VLS-TS) (Viză de lungă ședere pentru studenți) la un consulat sau ambasada Franței sau la biroul Campus France. Acest lucru vă va permite și să lucrați în Franța.

  Notite importante

  • Nu puteți rămâne în Franța cu o VISA de ședere eliberată pentru o altă țară din UE
  • Dacă aveți o viză (studentă sau alta) valabilă într-o altă țară din UE, aceasta nu va acoperi șederea dumneavoastră în Franța; va trebui să aplicați pentru un VLS-TS pentru Franța

  (Aveți o viză valabilă între 6 și 12 luni pe care trebuie să o validați când ajungeți în Franța. )

  • Dacă locuiți în prezent într-o țară în care nu aveți cetățenie oficială, este posibil să nu vă puteți solicita viza din această țară, trebuie să vă întoarceți în țara de cetățenie pentru a depune cererea
  • Dacă sunteți un soț însoțitor sau aveți orice alt tip de statut în Franța, vă rugăm să vă asigurați că verificați cu FERRANDI și/sau cu autoritățile franceze cele mai apropiate dvs. eligibilitatea pentru a face studii și pentru a face un stagiu în companie.
  • Participanții care au nevoie de viză sunt invitați să contacteze Consulatul Franței sau Biroul Campus France cel mai apropiat de ei cât mai curând posibil pentru a afla care sunt cerințele de aplicare. Cerințele și timpii de procesare variază de la o țară la alta, așa că asigurați-vă că vă ocupați de acest lucru în timp util.
  • Va trebui să prezentați un certificat de înscriere („Atestarea” care este inclusă în pachetul de admitere, precum și alte documente referitoare la actul dvs. de identitate, situația financiară etc. Este posibil să solicitați alte documente de la FERRANDI (de exemplu, o chitanță pentru plata depozitului) – dacă acesta este cazul, vă rugăm să ne anunțați și vă vom oferi cu plăcere.

  Mărturii studențești

  Locații

  • Paris

   Rue de l'Abbé Grégoire, 28, 75006, Paris

   • Dijon

    Parvis de l'unesco, 12, 21231, Dijon

    Întrebări