Keystone logo
Cornerstone Bible College for Mission Training

Cornerstone Bible College for Mission Training

Cornerstone Bible College for Mission Training

Introducere

Centrul de bază pentru studii interculturale este ...

... un Colegiu Biblic pentru pregătire în domeniul misiunii, oferind studenților pregătire practică și academică într-un cadru orientat spre misiune. Cei mai mulți membri ai personalului Cornerstone au o experiență de misiune în profunzime.

La Colegiul Biblic Cornerstone îi instruim pe oameni să comunice Evanghelia în mai multe culturi. Pe lângă studiile biblice și teologice generale, accentul nostru este pus pe subiectele misologice, comunicarea interculturală și pregătirea pentru a trăi și a lucra într-o altă cultură. A trăi în comunitatea internațională și interculturală a colegiului este parte a formării.

Piatra de temelie este un colegiu biblic evanghelic interdenominational. Stăm ferm pe credințele evanghelice de bază. Suntem deschisi pentru discuții și diferențe de opinie cu privire la aspectele secundare, dar încercăm să evităm controverse și extreme.

Școala a fost înființată și este deținută de WEC-International (site-ul web), dar pregătim candidați pentru multe organizații de misiune, agenții de ajutorare și misiuni bisericești.


Scopul nostru

Scopul Cornerstone este exprimat în declarația noastră de misiune:


"Practicarea misiunii biblice bazate pe instruirea în întreaga cultură"


Instrumentele noastre sunt un program de studii biblice, teologice, misiologice și implicarea unui minister practic într-o comunitate internațională.

Scopul nostru este de a dezvolta studenții din punct de vedere spiritual, mental și moral și de a le echipa cu informațiile și abilitățile necesare pentru expansiunea și dezvoltarea Bisericii lui Isus Hristos.


Noi credem în

 1. Un Dumnezeu, creator și susținător al tuturor lucrurilor, care există veșnic în trei persoane: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.
 2. Divinitatea și umanitatea Domnului nostru Isus Hristos, nașterea sa fecioară și viața fără de păcat, minunile sale, moartea sa ispășitoare pe cruce pentru noi, învierea lui trupească, înălțarea sa la dreapta Tatălui, munca lui ca mediator și întoarcerea în putere și glorie.
 3. Slujirea Duhului Sfânt pentru transformarea vieții și împuternicirea pentru viață și slujire.
 4. Sfintele Scripturi, atât Vechiul, cât și Noul Testament, așa cum au fost date inițial de Dumnezeu, au fost inspirați de Dumnezeu, au fost infailibile, au fost încredințate în întregime și autoritatea supremă în toate chestiunile de credință și comportament.
 5. Păcatul și vina întregii omeniri de la cădere, astfel încât fiecare persoană să fie judecată de Dumnezeu.
 6. Răscumpărarea prin sângele Domnului nostru Isus Hristos și regenerarea prin Duhul Sfânt ca esențială pentru mântuire.
 7. Justificarea păcătosului numai prin harul lui Dumnezeu prin credința în Hristos.
 8. Învierea morților: cei care sunt în Cristos au înviat o viață pentru totdeauna împreună cu Dumnezeu și cei care sunt în afara lui Hristos au înviat la judecata finală.
 9. Unitatea în Hristos a tuturor credincioșilor care alcătuiesc Biserica, trupul său, care este martorul său în întreaga lume.


Un loc pentru tine și familia ta!

În zilele noastre, cuplurile cu copii reprezintă un procent mare din candidații misionari. Cornerstone Bible College for Mission Training străduiește să creeze un mediu prietenos cu familia în colegiu. Facem tot ce putem pentru a oferi servicii și sfaturi pentru a ajuta studenții cu copii să combine studiul și îngrijirea familiei.


Istoricul istoriei

În 1947, WEC International a înființat Colegiul de pregătire misionară din Glasgow. Marea nevoie a fost resimțită de o pregătire a colegiilor biblice special destinată pregătirii candidaților misionari. Câțiva ani mai târziu, a fost deschis un al doilea MTC în Tasmania, Australia. La sfârșitul anilor șaptezeci, GTC din Glasgow a trebuit să se închidă datorită locuirii sale limitate. Conducerea WEC a decis că ar trebui căutată o nouă locație pe continentul Europei. După multă rugăciune și căutarea în fosta mănăstire din Beugen, în sud-estul Țărilor de Jos, a fost găsită și achiziționată în 1988. Mănăstirea a găzduit două sorții catolice, care au slujit comunității locale de mulți ani. Cum surorile lui Julie Postel au auzit de accentul pe care WEC l-au avut asupra rugăciunii și misiunii, ei au fost bucuroși să vândă proprietatea.


Două cupluri de la MTC australian au pionierat acest nou "Euro MTC" și au fost depuse multe eforturi înainte ca primii studenți să sosească în toamna anului 1989. A fost o adevărată afacere de credință și mult ajutor și finanțare au venit din multe surse neașteptate.


În 1997, numele școlii a fost transformat în Cornerstone - Centrul pentru Studii interculturale. În 1998, clădirea adiacentă a școlii primare locale a devenit vacantă și a fost cumpărată, sporind spațiul pentru sălile de clasă și facilitățile de îngrijire a copiilor.

Locații

 • Beugen

  Hagelkruisstraat 19, 5835, Beugen

Întrebări