Keystone logo
© Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology
Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Introducere

Învăţare

Ce facem?

Catalyst – Institutul pentru Arte și Tehnologie Creativă este o comunitate internațională de învățare creativă, cu sediul la emblematicul Funkhaus din metropola creative media din Berlin.

Cursurile noastre scurte de licență, postuniversitare și de vară acoperă producția și interpretarea muzicii electronice, producția audio, ingineria sunetului, sunetul pentru media vizuală, realizarea de filme, scenariul, efectele vizuale și actoria.

Studenții noștri învață în limba engleză ca parte a unei comunități de peste 75 de naționalități. Prin învățarea și colaborarea bazate pe proiecte și îndrumați de tutori experți, aceștia sunt împuterniciți să-și descopere identitatea creativă unică.

Origine

De unde venim?

Oferim cursuri de producție creativă de clasă mondială în Marea Britanie de 20 de ani și în Berlin de mai bine de 7 ani sub vechile noastre mărci de dBs Music Berlin și dBs Film Berlin. Avem o reputație stabilită pentru a oferi educație interesantă, practică, relevantă și captivantă într-un mediu relaxat și pentru adulți.

Programele noastre de licență și master din Berlin sunt livrate în parteneriat cu Universitatea Plymouth Marjon, care este instituția noastră de validare din Marea Britanie. Avem în mod constant evaluări excelente pentru calitatea furnizării noastre educaționale în toate auditurile publice și numeroși absolvenți care lucrează în industriile creative.

Metodă

Ce ne stimulează învățarea?

Convingerea noastră că „măreția crește, nu se naște” dă putere tot ceea ce facem. Vă oferim un proces de învățare și auto-dezvoltare care vă permite să vă construiți cel mai bun sine și să vă maximizați măreția unică.

Programele noastre de licență inovatoare sunt construite pe învățarea bazată pe proiecte. Folosim un model de educație progresivă, respectând în același timp cerințele riguroase ale unei universități din Marea Britanie. Educația progresivă se concentrează pe construirea nu doar a abilităților tale creative de specialitate, ci și a abilităților de zi cu zi din lumea reală, care vor continua să-ți transforme viața de zi cu zi mult după ce ai lăsat Catalyst în urmă.

Credem că cea mai bună învățare presupune să puneți mâna pe echipament și să maximizați timpul pe care îl petreceți „făcând”. Învățarea prin acțiune și colaborarea cu alții este cheia metodei Catalyst.

Desigur, studenții noștri învață și teoria care le susține și le îmbogățește acțiunea. Dar a face este esențial și credem că face parte din datoria noastră să le oferim cel puțin câteva dintre cele zece mii de ore de practică deliberată pe care cercetările lui Anders Ericsson ne sugerează că toți avem nevoie pentru a deveni un adevărat expert.

O comunitate de învățare creativă diversă

Când spunem că Catalyst este un spațiu sigur pentru a visa mare, vorbim cu adevărat. Sigur este un cuvânt suprautilizat în zilele noastre și, în consecință, trebuie definit în mod corespunzător. Cel mai simplu, la asta ne referim. Indiferent de unde vii (crez, cultură, gen, culoarea pielii), ne propunem să creăm un spațiu în care să te simți liber să te exprimi ca ființă umană creativă.

Pentru început, găzduim peste 75 de naționalități diferite în școala noastră. Aceasta este o comunitate cu adevărat internațională. Dar întotdeauna este mai mult de lucru. Este un munte fără vârf.

Echipa noastră va continua să urce acel munte și să construiască o comunitate incluzivă care ne îmbogățește pe toți și le permite studenților noștri să înflorească atât ca creativi, cât și ca ființe umane.

Acest lucru se extinde la procesul nostru de admitere. Nu există o „potrivire potrivită” pentru niciunul dintre cursurile noastre în special. Comunitatea noastră va fi mai puternică și într-o poziție mai bună de a spune povești care reflectă lumea în care trăim și viitorul pe care dorim să-l creăm împreună.

Salutăm persoane de toate vârstele, etniile, identitățile de gen, abilitățile fizice, religiile, mediile educaționale, locațiile geografice și stările de viață. Alăturați-vă nouă și spuneți-ne cum putem face comunitatea noastră să se simtă ca un spațiu provocator, dar sigur și pentru dvs.

Caracteristici Campus

În metropola creativă a media din Berlin, la opt minute cu tramvaiul de la Ostkreuz, pe lângă un peisaj industrial de fabrici de beton și centrale electrice, complexul emblematic și istoric Funkhaus iese în vedere.

Campusul nostru de pe malul râului de la Funkhaus face parte din clădirea istorică care a fost cândva gazda postului de radiodifuziune din RDG și a fost unul dintre cele mai mari complexe multi-studiouri din lume în timpul erei sovietice.

Facilitățile noastre standard din industrie sunt construite având în vedere un singur lucru: maximizarea accesului „practic” pentru a face ceea ce vă place. Gândește-te la el ca la propriul tău loc de joacă tehnologic.

Veți găsi totul în detaliu mai jos pe pagină, dar dacă nu aveți timp, iată o prezentare generală rapidă a tuturor.

 • 31 studiouri de înregistrare și producție pentru muzică/film
 • 110 stații de lucru Mac audio digital complet încărcate
 • 9 stații de lucru pentru PC VFX de mare putere
 • 1 studio mare de film cu ecran verde
 • 2900 de articole rezervabile, inclusiv sintetizatoare, tobe, microfoane, console de mixare, preamplificatoare, FX, recordere de teren, controlere MIDI, deck-uri, CDJ-uri, chitare, amplificatoare, pedale, sisteme wireless, camere, lumini, aparate de ceață, kituri de filtre, lentile, plăci turnante ,
 • Bucătărie prietenoasă cu cafea și ceai gratuite
 • Mai multe locații atmosferice frumoase
 • Locație pe malul râului, cu șezlonguri și soare liber

  Admitere

  Termenele de aplicare

  • Termenul limită pentru solicitanții care necesită viză de student: vineri 29 martie 2024
  • Termen de prioritate: vineri 5 aprilie 2024
  • Termen limită pentru cursul de vară: vineri 17 mai 2024
  • Termenul final: vineri 31 mai 2024
  • Aplicații cu întârziere: Din iunie 2024 încoace

  Alți solicitanți (inclusiv cetățenii UE/AELS): Dacă nu aveți nevoie de o viză de student, vă recomandăm insistent să aplicați până la data limită prioritară (5 aprilie 2024) pentru cele mai bune șanse de a vă asigura un loc la cursul ales. Aveți până la termenul limită final (31 mai 2024) pentru a aplica, deși nu putem garanta că vor mai fi locuri disponibile. Dacă cursul este plin, veți fi adăugat pe o listă de așteptare.

  Aplicații cu întârziere: Acceptăm doar cereri cu întârziere de la cei care nu au nevoie de viză de student. Dacă mai avem locuri rămase la cursul ales de dvs., putem accepta cereri cu întârziere începând cu iunie 2024. Dacă cursul este plin, veți fi adăugat pe o listă de așteptare.

  Cum să aplicați

  Cererile pentru intrarea la cursurile noastre în 2024 sunt acum deschise. Toate cererile trebuie depuse digital prin portalul nostru de aplicații online. Înainte de a face clic pe link, citiți mai departe pentru informații importante despre cerințele de intrare, procesul de admitere și ce va trebui să includeți în cerere.

  Formular

  Formularul de înscriere la cursul scurt de vară este doar o pagină. Trebuie să trimiteți datele dumneavoastră personale și de contact, precum și o scurtă declarație de motivație (250-300 de cuvinte). Dacă aplicați pentru unul dintre cursurile noastre de vară de nivel mediu sau avansat, asigurați-vă că ne spuneți despre experiența dumneavoastră anterioară cu subiectul și software-ul aferent, dacă este relevant.

  Formularul nostru de cerere de licență (certificat HE și diplomă de licență) are 7 secțiuni:

  • Selectarea nivelului de curs
  • Alegerea cursului
  • Detalii personale
  • Educația anterioară
  • Portofoliu
  • Introducere personală
  • Termeni si conditii*

  Formularul nostru de cerere postuniversitară (MA) are 7 secțiuni:

  • Selectarea nivelului de curs
  • Alegerea cursului
  • Detalii personale
  • Educația anterioară
  • Propunere de proiect MA
  • Portofoliu
  • Termeni si conditii*

  *Făcând clic pe „trimite” la sfârșitul formularului de cerere, sunteți de acord cu Termenii și condițiile noastre

  Cerințe de intrare

  Vârstă

  Nu avem o limită superioară de vârstă, dar avem o vârstă minimă: 18 ani. Pentru a vă alătura în 2024, data dumneavoastră de naștere trebuie să fie înainte de 31 decembrie 2006. Dacă veți avea totuși 17 ani la începutul cursului. , vom avea nevoie de un formular de consimțământ de la un părinte sau tutore legal, pe care îl vom solicita după ce vă oferim un loc.

  Limba

  Toate cursurile noastre sunt predate în limba engleză, iar solicitanții trebuie să demonstreze un nivel egal cu IELTS 6. Nu solicităm rezultate oficiale ale examenului, dar vom evalua standardul limbii engleze în aplicația și materialele de sprijin. Nu avem nevoie de cunoștințe de limba germană.

  Educaţie

  Curs scurt de vară: fără cerință de educație

  Diploma de BA (Hons) / Certificat HE: absolvirea liceului la un nivel care ar permite în mod normal accesul la universitate în țara în care a fost obținut. Acesta ar fi A-Levels în Marea Britanie și Abitur în Germania, de exemplu. Nu avem nevoie de anumite materii sau fluxuri academice.

  MA: diplomă de licență într-o disciplină relevantă, cu o notă de onoare (de exemplu, 2:1 în sistemul universitar din Regatul Unit).

  Dacă sunteți în ultimul an de studii, fie că este în liceu sau la un curs de nivel al treilea, puteți aplica în continuare. În loc de diploma dvs. finală, vă rugăm să ne trimiteți o transcriere a notelor dvs. cele mai recente sau cele anticipate. Dacă limba originală nu este engleza sau germană, vă rugăm să includeți și o traducere în engleză.

  Locații

  • Berlin

   Funkhaus Berlin Nalepastraße 18, 12459, Berlin

  Programe

  Întrebări