Keystone logo
© Jesper Rais, AU-foto
Aarhus University

Aarhus University

Aarhus University

Introducere

Universitatea Aarhus (AU) este o instituție de cercetare de top la nivel mondial, cu un mediu de studiu modern, dinamic și foarte internațional. Universitatea are o reputație de excelență academică și se situează printre primele 100 de universități din întreaga lume, clasându-se cel mai recent pe locul 78 în clasamentul Shanghai Rankings 2023. Universitatea Aarhus oferă peste 50 de programe de studii cu predare în limba engleză la nivel de licență și masterat și are o comunitate internațională vibrantă. 12% dintre studenții de la AU sunt internaționali, reprezentând mai mult de 120 de țări diferite. Campusul principal este situat în orașul Aarhus din Danemarca (Scandinavia). Aarhus este al doilea oraș ca mărime din Danemarca și este situat pe coasta de est, cu plaje frumoase și peisaje naturale. Danemarca este o țară minunată și sigură, unde toată lumea vorbește limba engleză.

Principalele motive pentru a alege Universitatea Aarhus

Universitatea din Aarhus este o universitate dinamică, modernă și foarte internațională. De la înființarea sa în 1928, a crescut și a devenit o universitate publică de top, cu impact internațional și cu o acoperire a întregului spectru de cercetare. Aarhus este un loc minunat pentru a studia și un loc minunat pentru a lucra. Iată câteva dintre cele mai importante motive pentru a veni să lucrați sau să studiați la noi.

Danemarca este un loc minunat pentru a trăi

Danemarca este citată pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai bune locuri de locuit din lume, din mai multe motive. Conform OCDE, Danemarca are cel mai ridicat nivel de egalitate a veniturilor din lume. În plus, Danemarca este citată pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai bune locuri de locuit din lume. Pe baza indicelui de transparență a corupției, Danemarca este cea mai puțin coruptă țară din lume. Nivelurile de încredere publică sunt ridicate, iar criminalitatea este scăzută.

Suntem mereu aici pentru tine

AU vă oferă tot sprijinul și îndrumarea practică de care aveți nevoie pentru a vă simți ca acasă aici. Pentru studenți, Centrul internațional oferă un program complet de inițiere și de introducere, precum și sprijin și îndrumare profesională și prietenoasă pe tot parcursul perioadei petrecute la AU.

Pentru cercetători și doctoranzi, Universitatea Aarhus oferă o gamă completă de servicii pentru a vă face tranziția la universitate cât mai ușoară posibil. IAS (International Academic Staff) asistă cercetătorii și doctoranzii din străinătate cu toate aspectele practice, inclusiv vize, permise de ședere și de muncă, servicii de cazare, îngrijire a copiilor etc.

Principalele motive pentru a studia în Aarhus

Profesorii noștri sunt lectori de clasă mondială

La UA, cursurile sunt predate de cercetători activi, într-o atmosferă informală și stimulantă. Toate programele de studii sunt adânc înrădăcinate în cele mai recente cercetări și sunt supuse unui program riguros de asigurare a calității pentru a se asigura că îndeplinesc cele mai înalte standarde de calitate la nivel mondial.

Oferim taxe de școlarizare competitive

Învățământul este gratuit pentru cetățenii UE, SEE și elvețieni. Pentru ceilalți studenți, taxele de școlarizare variază între 8.000 și 15.300 de euro pe an.

Engleza este a doua noastră limbă

AU oferă mai mult de 50 de programe de studii complete în limba engleză la nivel de licență și masterat. Toate programele de doctorat sunt în limba engleză. Iar danezii au fost recent clasificați printre cei mai buni vorbitori de limba engleză non-nativi din lume în cadrul Indexului anual de competență în limba engleză (EPI), astfel încât studenților internaționali le este ușor să se simtă ca acasă în Danemarca din prima zi.

Corpul nostru de studenți este divers și foarte internațional

În jur de 12 la sută din cei 36,500 de studenți ai UA sunt internaționali - din peste 120 de țări.

Danemarca oferă un sistem atractiv de carte verde

Permisul de ședere de tip carte verde acordat studenților universitari internaționali în Danemarca este valabil pentru încă șase luni după finalizarea studiilor, ceea ce le oferă absolvenților timp pentru a-și căuta un loc de muncă în Danemarca.

UA în clasamentul mondial

O serie de clasamente mondiale recunoscute la nivel internațional evaluează universitățile din lume în raport cu celelalte. Universitatea din Aarhus se numără printre primele 100 și 150 de universități din lume în mai multe dintre acestea - din peste 17 000 de universități din întreaga lume - și se află printre primele 25 de universități din UE.

Caracteristici Campus

  Cerințe de admitere la program

  Demonstrați-vă angajamentul și disponibilitatea de a reuși în școala de afaceri susținând examenul GMAT - cel mai utilizat examen pentru admitere care vă măsoară gândirea critică și abilitățile de raționament.

  Descărcați mini-chestionarul GMAT pentru a obține o aromă a întrebărilor pe care le veți găsi la examen.

  Locații

  • Aarhus

   Aarhus University Nordre Ringgade 1 , 8000, Aarhus

  • Ghent

   Ghent, Belgia

  Întrebări