Keystone logo
Columbia

Studiu Curs Academic în Columbia 2024

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  173
 • Ponderea utilităților

  24
 • Abonament la internet

  23
 • Transport local

  30

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  6
 • Bilet de cinema

  4
 • Pint de bere locală

  1

Cerințe pentru Viză

 • Viză de migrant de categoria 9 (viza M-9) - înlocuiește vechea viză TP-3 din 15 decembrie 2017.
 • Dacă cursul durează mai puțin de 6 luni, este posibil să poți folosi o viză de turist.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza de migrant de categoria 9 (viza M-9); Viză de turist

Preț și valută

Taxa de viză va depinde de naționalitatea dumneavoastră. Pentru solicitanții din SUA, costul pentru viza de student M-9 este de 67 USD.

Cine poate solicita viza?

Pentru a vă califica pentru Viza de student în Columbia, trebuie să fiți înscris într-o instituție de învățământ calificată din Columbia, cu o intensitate a clasei de cel puțin 10 ore pe săptămână.

Toate universitățile vă cer să aveți o viză de student dacă vă înscrieți la un curs de 3 luni sau mai mult.

Cetățenii mai multor țări, inclusiv Australia, Canada, Franța, Germania, Regatul Unit și Statele Unite, nu au nevoie de viză pentru a intra în Columbia ca turist timp de până la 90 de zile. O viză de „turist” columbian nu este o viză oficială. Este doar o ștampilă în pașaportul tău. În plus, o viză de „turist” poate fi prelungită cu 90 de zile la orice birou Migración Columbia din țară. Dacă studiați la o școală neacreditată pentru o perioadă mai mică de 180 de zile, puteți face acest lucru în baza unui permis de turism normal (PIP-5) și nu trebuie să solicitați o viză.

Unde puteți face cererea?

Consulatul columbian sau online

Puteți solicita o viză de student pentru Columbia la un consulat columbian sau online.

website:

Cum se face cererea?

Dacă aplicați online, veți avea nevoie de următoarele:

 • Fotocopie a primei pagini a pașaportului valabil cu datele dumneavoastră personale.
 • Fotocopie a paginii pașaportului cu ultima ștampilă de intrare sau plecare din Columbia.
 • Dacă ați avut o viză columbiană anterioară, o fotocopie a acestei vize.
 • Fotocopie a formularului de înscriere la universitate, semnată de un funcționar al școlii.
 • Adeverință sau document de la școală, din care să rezulte că orarul de curs este de minim zece (10) ore pe săptămână.
 • Fotocopia „certificatului de existență și reprezentare legală” de la universitate.
 • Autorizarea părinților și desemnarea persoanei responsabile de student pe durata șederii acestuia în Columbia, autentificată de un notar sau consul columbian în cazul minorilor.
 • O scrisoare (în spaniolă) de la persoana cu responsabilitate economică pentru student care garantează cheltuielile studentului și documente care arată solvabilitatea economică. Dacă sunteți student, scrisoarea ar trebui să spună că veți fi responsabil financiar pentru dvs. în timp ce vă aflați în Columbia. Pentru a arăta „solvabilitatea economică” puteți folosi un „certificat” bancar care arată că soldul mediu din ultimele șase luni este mai mare de 10 ori salariul minim legal în Columbia sau 7.812.420 de pesos (2.605 USD la un curs de schimb de 3.000 de pesos în USD) în 2018. Și acest certificat ar trebui să fie legalizat și tradus. Sau puteți furniza șase luni extrase de cont fără a fi nevoie de traducere. De asemenea, pot fi folosite extrasele cardului de credit care arată un sold disponibil suficient.
 • Fotografie fata stil pasaport cu fundal alb, dimensiunea la 3 cm latime X 4 cm inaltime, dimensiunea maxima de 300 kb fisier jpg pentru aplicare online.

Dacă consulatul dvs. nu vă permite să aplicați online, atunci duceți documentele menționate mai sus la consulat în momentul programării și finalizați procesul pe care îl indică.​ Dacă aplicați în persoană, agentul vă va pune întrebări, completați aplicația online pentru tine, scanează-ți toate documentele și ți le returnează, precum și fă-ți fotografia cu o cameră digitală.

Odată ce primiți viza electronică, trebuie să mergeți la un consulat columbian pentru a o ștampila pe pașaport.

După ce ați primit cu succes viza de student pentru Columbia, veți avea la dispoziție maximum 15 zile pentru a vă înregistra viza la Migración Colombia pentru a obține o Cedula de Extranjeria (ID columbian pentru străini). Acest lucru trebuie făcut în persoană.

Când trebuie să aplicați?

Perioada de timp acordată pentru viza de student columbian depinde de durata de înscriere planificată și poate fi de până la trei ani.

Timp de procesare

Oportunități de lucru

Cu viza de student M-9, nu aveți voie să lucrați în Columbia.

Ore pe săptămână

0

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.