Tehnicile fundamentale și avansate ale patiseriei franceze
Ferrières
Informatie cheie
Locația campusului
Ferrières-en-Brie, Franţa
Limbi Străine
Engleză, Franceză
Formatul de studiu
În campus
Durata
7 months
Ritm
La zi
Taxe de școlarizare
EUR 11.500 / per course
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
03 Sep 2024
Introducere
Ucenicul de la nivelul cursului de patiserie își poate extinde cunoștințele teoretice și abilitățile practice în patiserie franceză. El învață să facă creații clasice de patiserie și să le deconstruiască pe cele standard, jucându-se în jurul formelor, culorilor, structurilor și metodelor de asamblare. Învață să surprindă oaspeții, mulțumindu-le ochii și papilele gustative.
Obiectiv
- Realizați preparatele de bază (aluaturi: frământare, modelare, detaliere, modelare, coacere, creme, mousse, ganaches, înghețate și sorbeturi, amestecare, deserturi clasice, prăjituri, deserturi, plăcinte și tarte, producții contemporane; creații tip bufet; produse de patiserie creative, inițiere cu ciocolată; inițiere artistică cu zahăr…)
- Definiți rolurile și pozițiile într-o patiserie și într-un restaurant
- Stăpânește terminologia profesională
- Clasificați instrumentele și spațiile profesionale
- Identificați echipamentul și învățați cum să îl utilizați
- Organizarea productiei conform standardelor si masurilor stabilite
- Identificați produsele alimentare și conservanții alimentari
- Identificați criteriile de calitate în produsele alimentare
- Stăpânește pregătirea preliminară
- Dezvoltați credibilitatea și eficiența profesională (cultură gastronomică profesională, practici profesionale de excelență, vizite pe teren, ecosistem PAP diversificat, stagiu operațional opțional).
- Asigurați-vă că zonele de lucru sunt întreținute corespunzător
- Respectați standardele de igienă și siguranță
Structura cursului
- Aluaturi
- Viennoiserie
- Creme
- Aluat foietaj
- Choux patiserie
- Tartele
- Entremets
- Prăjituri mici
- În vizită la prăjituri
- Ciocolată
- Biscuiti
- Introducere în fabricarea pâinii (baghetă tradițională, pâine cu fructe, pâine moale, pâine surpriză)
Metoda pedagogică
- Învăța
- A intelege
- Practică
- Evalua
- Control
Cerințe de admitere
Acest curs de certificat este deschis candidaților cu vârsta de 18 ani și peste care doresc să-și dezvolte experiența și să-și extindă setul de abilități, sau celor care trec într-o altă zonă de expertiză și care nu au un fundal academic standard. Dacă doriți să aplicați pentru acest program, vă rugăm să creați un profil online, să încărcați CV-ul, scrisoarea de intenție și o copie a cărții de identitate. Un interviu cu consiliul nostru academic va fi programat după procesarea dosarului dumneavoastră.
Perspectivele de carieră
Posibilitatea de a progresa ca comis într-o echipă de bucătărie sau într-o patiserie.