Revoluția în domeniul producției digitale a devenit piatra de temelie a industriei 4.0, pe de o parte, crearea de noi modele de afaceri, iar pe de altă parte, devine standard în sectoare foarte competitive, cum ar fi industria automobilelor, asistența medicală și aerospațială.

Industria creativă și sectorul industrial în care aceasta converge, necesită profiluri foarte specializate care înțeleg această nouă schimbare de paradigmă. Este necesar să se creeze noi profiluri profesionale capabile să implementeze tehnologii de fabricare a informațiilor digitale și să țină evidența evoluției constante care apare în jurul lor și a posibilelor proiecte care ar putea apărea din ecosistemul lor.

Cursul postuniversitar de artizanat în domeniul manufacturii digitale oferă studenților cunoștințele și instrumentele necesare care să le permită să utilizeze tehnologiile de fabricare a materialelor digitale în proiectele lor viitoare, formând o imagine de ansamblu asupra procesului de artizanat digital și analogic și expunându-le noilor metodologii de proiectare aplicate în domeniu de fabricatie digitala.

Obiective

Scopul postuniversitarului este de a oferi studenților cunoștințele și instrumentele necesare care să le permită să utilizeze tehnologiile de fabricare a tehnologiei digitale în proiectele lor viitoare, să-și modeleze viziunea asupra procesului de artizanat digital și analogic și să le expună la noile metodologii de proiectare aplicate în domeniu de fabricatie digitala.

  • Identificați ce tip de tehnologii de fabricare digitală se aplică proiectului sau procesului de proiectare.
  • Înțelegeți cum să lucrați într-un mediu în care atât industria analogică cât și cea digitală se reunesc.
  • Creați produse sau servicii personalizate care să se axeze pe designul centrat pe om.

Metodologie

Școala de masterat IED oferă formare continuă, calificări, specializări și șansa de a fi la curent cu toate aspectele de design, susținute de bogatul patrimoniu istoric și cultural al designului italian.

Strategia noastră pentru viitor este mereu în acord cu macrotrendurile sociale, de mediu și financiare și ne uităm cu atenție la schimbările pe care orașele și împrejurimile noastre vor trebui să le adapteze în următorii 30 de ani. Credem că putem oferi răspunsuri și soluții prin design.

Predarea noastră aici la Master IED se bazează pe cele patru scenarii pe care le considerăm cruciale pentru a face față nevoilor viitorului : design pentru dezvoltare durabilă, design pentru noi modele de afaceri, design pentru noile medii și design pentru oameni.

Obiectivul nostru este de a instrui profesioniști capabili să valorifice valorile culturale și instrumentele de proiectare pentru a nu numai să depășească provocările viitorului, ci și să creeze și să conducă inovația. Vrem ca elevii noștri să-și asume responsabilitatea pentru traseul lor de formare și să învețe cum să o conducă cu sprijinul și îndrumarea experților și a profesioniștilor.

La Master IED, vedem Școala ca un laborator în care studenții pot fi inovativi, întreprinzători și o forță motrice; unde sunt liberi să experimenteze și să creeze.

Profilul studenților

Cursul este destinat profesioniștilor care lucrează în industriile creative care doresc să împingă limitele fabricării digitale în domeniul lor de expertiză. Profesioniști și absolvenți în domeniul modă, arte plastice, design sau arhitectură. Solicitanții solicită o cunoaștere de bază despre modelarea 3D și gândirea de proiectare și vor fi rugați să-și prezinte portofoliul creativ pentru examinare.

Posibilități de angajare

Posibile posturi de carieră includ:

  • Manager de inovare
  • Director de creație
  • Produs
  • Manager de proiect
  • Dezvoltator de business

Coordonator

Tito Favaro

Designer industrial specializat în factorul uman - ergonomie. Peste 14 ani de experiență în dezvoltarea de produse și servicii, colaborând cu companii și companii multinaționale precum Hewlett Packard, Applus, robotica Pal, roboți universali, RuckerLipsa, Alstom, Caf, STE Group, Ideaded, Xavier Garcia, Evaluz sau Nacar.

El a participat la conferințe în instituții precum Universitatea Ramon Llull, Universitatea Politehnică UPC din Catalonia, Institutul de Robotică și Calculatoare Industriale din Catalonia, Consiliul Superior de Investigații Științifice al Statului Spaniol CSI, proiectul școală Eina, proiectul școlii IED Barcelona, școala de design a Balearei Insulele, Universitatea din Gagrobo Bulgaria)

Joris Debo

Designer industrial și co-fondator al brandului de modă spaniolă Revisited. Peste 16 ani de experiență în domeniul producției de aditivi în calitate de director creativ al materialului și ca specialist de imprimare 3D pentru industria creativă.

Construiți o vastă experiență într-o gamă largă de domenii, cum ar fi produsele de consum, mobilierul și designul de iluminat, arta

El a participat la conferințe precum Universitatea Harvard (SUA), Universitatea Columbia (SUA), Institutul Pratt (SUA), The New School (SUA), Academia Red Dot (China) și colaborarea strânsă cu muzee

Program predat în:
Engleză

Vezi 23 mai multe cursuri de la IED – Istituto Europeo di Design Barcelona »

Ultima actualizare June 8, 2019
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Ian 16, 2020
Duration
6 luni
La zi
Price
6,200 EUR
Taxă de înscriere 2.000 € taxă de școlarizare 4.200 €
După locații
După dată
Start Date
Ian 16, 2020
Termen limită de aplicare

Ian 16, 2020

Location
Termen limită de aplicare
End Date