Considerat mâncarea zeilor, ciocolata nu lasă niciodată pe nimeni necondiționat. El ridică pasiunile și există întotdeauna loc pentru el. Mult mai mult decât o bară de ciocolată, cacao este povestea vie a civilizației și a dezvoltării multor culturi. Din acest motiv, la CIB vrem să descoperiți pasiunea pentru aurul brun al producției de bucătărie și de cofetărie.

Acest curs este destinat bucătarilor și cofetarilor profesioniști care doresc să-și aprofundeze cunoștințele și să dobândească o viziune largă asupra posibilităților acestui ingredient căutat, de la origini până la avangarda culinară și transformările oferite de cacao, oferind studenților cunoștințe noi și noi tehnici de implementare în bucătăriile lor.

Obiective

1. Pentru a instrui profesioniștii să aibă o specializare solidă în ciocolată.

2. Să cunoască ciocolata pornind de la materia primă: cacao. Pentru a oferi studenților o bază solidă pe diferitele tipuri de cacao cultivate în întreaga lume, o analiză senzorială și să-i învețe pe elevi cum să facă ciocolată din boabele de cacao.

3. Să ofere o mai bună înțelegere a nivelurilor de calitate a cacaoului existente pe piața mondială și impactul alegerii fiecărui tip de cacao asupra aromei ciocolatei ca urmare a originii sale.

4. Permite studenților să dezvolte abilități practice în prelucrarea ciocolatei, pentru a putea face toate tipurile de produse. De la ciocolata de lucru în masă, bureți și pastă la crearea de bomboane, înghețate, dulciuri și prețuri decorative, printre altele.

5. Să obțină o cunoaștere largă a noilor unelte, containere și mașini pentru a putea dezvolta produse de cofetărie fără limitări, de la restaurant la o companie de cofetărie.

6. Să obțină o abordare globală în diferitele tehnici de prelucrare a ciocolatei și execuția fiecăruia. Cursul își propune, de asemenea, să ajute studenții să dobândească o cultură culinară pentru cacao sau ciocolată în feluri de mâncare sărate.

Cui îi este destinat

La bucătari și cofetari care doresc să se specializeze în arta ciocolatei.

La iubitorii de produse de cofetărie care doresc să deschidă o afacere specializată în ciocolată.

Recomandări pentru admitere

Cei 16 candidați acceptați pe acest curs tind să fie indivizi cu o pasiune pentru lumea dulciurilor.

Procesul de admitere

1. Completați formularul de admitere și trimiteți documentația.

Acest proces este finalizat online folosind acest link.

2. Testul de admitere și nivelul de competență în limba spaniolă.

Chiar dacă vă vom oferi sistemul pilot de traducere simultană, unele cunoștințe spaniole ar fi utile. Testul de admitere va da o indicație a nivelului și a trăsăturilor de personalitate, dorința de a lucra și creativitatea.

3. Interviu cu coordonatorul programului.

Veți avea un interviu telematic cu coordonatorul programului, care vă va evalua compatibilitatea cu grupul și contribuția dvs. la același lucru.

4. Comitetul de admitere.

Cererea dvs. va fi trimisă Comitetului de admitere, care va lua decizia finală pe baza informațiilor primite în timpul procesului.

5. Aprobare și rezervare.

În cazul în care opinia este pozitivă, vă veți putea înscrie plătiți pentru o rezervare la un loc. Bine ați venit la CIB!

Program predat în:
Spaniolă
Engleză

Vezi 10 mai multe cursuri de la Culinary Institute of Barcelona »

Ultima actualizare May 21, 2019
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Duration
3 luni
Part time
Price
7,500 EUR
După locații
După dată
Termen limită de aplicare
Termen limită de aplicare
Start Date
Sept 2019
Termen limită de aplicare
Location
Termen limită de aplicare
End Date
Termen limită de aplicare
End Date

Sept 2019

Location
Termen limită de aplicare
End Date