Diploma avansată profesională în artă de patiserie italiană pentru servicii de hotel și restaurant
CAST Alimenti
Informatie cheie
Locația campusului
Brescia, Italia
Limbi Străine
Italiană
Formatul de studiu
În campus
Durata
8 - 12 months
Ritm
La zi
Taxe de școlarizare
EUR 14.900 *
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Contactează şcoala
* Pornind de la 11.900 €
Burse de studiu
Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile
Introducere
Chef de patiserie în Industria Restaurantului și Ospitalității
Bucătarul "pasticcere" sau bucătăria de patiserie din industria hotelieră și de catering îmbină în sine toate cunoștințele și abilitățile tehnice ale bucătarului tradițional de patiserie, dar în același timp interpretează și creează o artă de patiserie cu obiective complet diferite de cele ale laboratorului convențional: își contextualizează activitatea într-o echipă, în strânsă colaborare cu Chef Executiv, pentru a asigura o calitate superioară în serviciul de catering și în cadrul ospitalității.
Acestea sunt responsabile de toate deserturile, și nu numai, servite în timpul meselor principale, la micul dejun și la pauzele de dimineață și mijlocul după-amiezii. Acestea se ocupă de pregătirea aluatului pentru bucătărie, cum ar fi pastele proaspete, dar și alte preparate coapte, cum ar fi produsele de panificație. Elemente esențiale: atenție extremă la detalii, o componentă estetică puternică în timpul serviciului, creativitate și transversalitate față de brigada de bucătărie în care sunt inserate.
În zilele noastre avem nevoie de personalități profesionale pregătite special pentru a satisface nevoile clientelei moderne de hoteluri și restaurante renumite, pentru a oferi un serviciu de calitate. CAST Alimenti , Școala italiană de artă culinară, mereu atentă la nevoile pieței, din ianuarie 2019 propune un nou curs avansat, pentru a răspunde cerințelor actuale de profesionalism, care au devenit din ce în ce mai mari și mai specializate.
Punctele forte ale noastre
- Practica continuă
- Numărul închis pentru a garanta o excelentă relație profesor-student
- Laboratoare cu echipament de ultimă oră cu stații de lucru unice
- Simularea situațiilor de lucru
- Lucrări individuale și de grup
- Materiale multimedia
- Stagiu în companii de excelență
- Tururi cu ghid și excursii educaționale
- Sprijin în timp prin actualizarea profesională a specializării
Durată
Numărul opțiunii 1
16 săptămâni în clasă 16 săptămâni de stagiu într-o companie italiană 3 zile de examene finale.
Numărul opțiunii 2
16 săptămâni în clasă + 16 săptămâni 1 stagiu + 16 săptămâni 2 stagii + 4 zile de examen final.
Cursul este adresat
Cursul este destinat tuturor celor care doresc să perfecționeze sau să învețe profesia de bucătar de patiserie în industria restaurantului și ospitalității. Este, de asemenea, conceput pentru operatorii din industria alimentară care au deja experiență în domeniul alimentației și doresc să-și completeze și să-și extindă fundalul cultural, învățând toate competențele unui bucătar de pahar modern și modern. Nu este esențial să existe experiență anterioară în acest sector.
Eligibilitatea de a se alătura programului CAST Alimenti din Italia
- Trebuie să aibă un nivel A2 în limba italiană (pentru o mai bună înțelegere a produselor de patiserie italiană și crearea unei oportunități de muncă mai largi);
- Trebuie să aibă bune abilități de comunicare în limba engleză;
- Trebuie să aibă cel puțin 18 ani;
- Trebuie să fie extrem de motivați pentru a începe o carieră în industria alimentară și a băuturilor;
- Dorind să învețe o altă limbă străină și stilul de viață.
Certificat eliberat
- Certificat de participare (5 stele la cel mai merit)
- Certificat HACCP
- Certificat de siguranță la locul de muncă
- Certificat de calificare dobândit EQF (Cadrul european al calificărilor) eliberat de Regiunea Lombardia și valabil în întreaga Europă pentru profilul de șef de produse de patiserie EQF: 3
Obiective
- Efectuarea de rețete dulci și savuroase, precum și rețete de cofetărie și băuturi tipice de patiserie naționale și internaționale potrivite pentru restaurant și industria hotelieră.
- Rulați un meniu de desert, în colaborare cu bucătarul executiv.
- Să gestioneze calitatea ingredientelor în mod independent pentru a menține standardele produselor.
- Organizați prezentarea bufetelor, de la alegerea produselor până la pregătirea acestora.
Conținuturile
- Bazele produselor de patiserie clasice, naționale și internaționale.
- Mediu, mașini și instrumente ale comerțului: cum să organizați atelierul și pasul.
- Elementele de bază ale preparării și preparării alimentelor savuroase.
- Deserturi restaurant: placat, la coș, bufet și porție unică.
- Patiserie pentru micul dejun, dulce și savuros, bufet și à la carte.
- Produse dulci și sărate pentru pauze de cafea, brunches și gustări.
- Deserturi pentru intoleranțe și opțiuni sănătoase.
- Pâine pentru micul dejun, produse în supă, pâine clasică și pâine specială pentru catering.
- Praline, produse de cofetărie clasice și gastronomice.
- Pre-deserturi și petit patru produse de patiserie.
- Inghetata, sorbeturi si deserturi congelate pentru catering si restaurante.
- Decorațiuni de zahăr, ciocolată și biscuiți pentru placare.
- Decorarea torturilor pentru prezentări tematice, ceremonii și evenimente.
- Organizarea de bufet și servicii à la carte.
- Schițe pentru management, costul alimentelor și ingineria meniurilor: meniul de desert al restaurantului.
- Baze de analiză senzorială, criterii de selecție a materiilor prime și a produselor semifinite de calitate.
- Siguranța la locul de muncă și aspectele sanitare ale profesiei.
De ce să alegeți CAST Alimenti
- Din cauza istoriei noastre: ne-am născut în 1997.
- Din cauza marilor maeștri care predau în sălile noastre de clasă.
- Din cauza rețelei solide de contacte în cadrul oportunităților de angajare.
- Pentru că suntem școala campionilor mondiali: învățăm excelența.
- Din cauza prestigiul nostru international.
- 80% dintre studenți găsesc locuri de muncă în acest sector, datorită serviciului de postare de locuri de muncă rezervat celor care frecventează școala.
Despre Școală
Întrebări
Cursuri similare
Asociat de știință în panificație și patiserie
- Riverside, Statele Unite ale Americii
Certificat în artele de coacere și patiserie (BAKE)
- Barrie, Canada
- Online
Programul de patiserie italiană
- Parma, Italia