Diplomă avansată profesională în artele culinare italiene
CAST Alimenti
Informatie cheie
Locația campusului
Brescia, Italia
Limbi Străine
Italiană
Formatul de studiu
În campus
Durata
8 - 12 months
Ritm
La zi
Taxe de școlarizare
EUR 15.900 *
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Contactează şcoala
* Pornind de la 11.900 €
Burse de studiu
Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile
Introducere
Modern Cook: cunoștințe, abilități și tehnică
Bucătarul este cu siguranță una dintre cele mai solicitate pe piața muncii.
Este o profesie care necesită pasiune, angajament, cunoștințe aprofundate și abilități manuale: caracteristici și abilități care, dacă sunt cultivate și dezvoltate, pot duce la o mare satisfacție în ceea ce privește creativitatea și afirmarea personală.
Apariția noilor tehnologii a îmbogățit și completat această cifră, evidențiind multiple posibilități de angajare sau de activitate independentă.
Evoluția comerțului trebuie să se bazeze pe fundații solide, iar CAST Alimenti , puternic în istoria și expertiza sa, oferă un program concret și complet intens pentru a construi un bucătar și un restaurator în pas cu vremurile, gata să facă față provocării pieței prin instrumentele învățate: tehnici de bază de procesare a alimentelor, sisteme de gătit tradiționale și moderne, criterii de estetică și de pereche pentru sporirea creativității felurilor de mâncare, o modalitate organizată, rațională și eficientă de lucru, echipamente specifice și utilizarea corectă a acestora, o ofertă gastronomică câștigătoare.
Și nu în ultimul rând, evaluarea bucătăriei italiene într-o versiune mai realistă și modernă, în comparație cu bucătăriile din restul lumii.
Un student al CAST Alimenti , la sfârșitul cursului de Învățământ Superior, este gata să fie un "bucătar modern" și să se îmbrace într-o multitudine de oferte variate din industria de restaurante.
Punctele forte ale noastre
- Instruire continuă pe mâini
- Numerele limitate pentru a garanta o excelenta relatie profesor-student
- Laboratoare cu echipament de ultimă oră și stații de lucru unice
- Simularea situațiilor de lucru
- Lucrări individuale și de grup
- Materiale multimedia
- Stagiu la companii de excelență
- Cursuri de masterat cu bucătari și / sau protagoniști ai bucătăriei internaționale
- Sprijin în timp prin actualizarea profesională a specializării
Durată
- 16 săptămâni la CAST Alimenti , pregătire internă la clasă;
- 16 săptămâni de stagiu practic;
- 4 săptămâni de exercițiu post-stagiu extra-realist, sub noua bucătărie centrală de pregătire a CAST Alimenti adică în „Sala principală de bucătărie” a școlii.
Cursul este adresat
Toți cei care doresc să învețe sau să perfecționeze ambarcațiunile bucătarului în artele culinare, dobândesc abilități manuale în bucătărie și înțeleg aspectele organizatorice și de management ale unei afaceri de ospitalitate. Nu este esențial să existe experiență anterioară în acest sector.
Eligibilitatea de a se alătura programului CAST Alimenti din Italia
- Trebuie să aibă nivelul A2 n limba italiană (pentru o mai bună înțelegere a culinarilor italieni și crearea unei oportunități de muncă mai largi);
- Trebuie să aibă bune abilități de comunicare în limba engleză;
- Trebuie să aibă cel puțin 18 ani;
- Trebuie să fie extrem de motivați pentru a începe o carieră în industria alimentară și a băuturilor;
- Dorind să învețe o altă limbă străină și stilul de viață.
Certificate emise
- Certificat de participare (5 stele la cel mai merit)
- Certificat HACCP
- Certificat de siguranță la locul de muncă
- Certificat de calificare dobândit EQF (Cadrul european al calificărilor) eliberat de Regiunea Lombardia și valabil în întreaga Europă pentru profilul șef-șef EQF Nivel: 5
Obiective
- Selectați produse și materii prime pentru a găti o mare varietate de feluri de mâncare italienești.
- Crearea de rețete proprii folosind cele mai inovatoare tehnici și metode, alături de cele tradiționale.
- Deplasați-vă în cele mai diferite contexte organizaționale ale companiei: de la restaurantul à la carte la centrele mari de distribuție și de la cei care oferă banchete, catering și catering colectiv în general.
Conținuturile
- Istoria bucătăriei italiene și arta bucătarului.
- Mediul de bucătărie, spațiile, echipamentele, uneltele.
- Tehnici de curățare, preparare și prelucrare de bază pentru legume.
- Principiile bunei practici de igienă în bucătărie.
- Conservarea și depozitarea preparatelor.
- Realizarea preparatelor din tradiția culinară italiană: paste uscate și proaspete, gratinate și umplute.
- Ouă, tehnici de procesare și tipuri de gătit. Bazele stocurilor și sosuri.
- Orez: clasificare, tipuri și utilizări; Gnocchi.
- Pești, crustacee și moluste, tehnici de curățare și de gătit.
- Producerea plăcilor de cimbru.
- Pâine pentru restaurante.
- Restaurant deserturi.
- Organizarea ospitalității moderne, meniul restaurantului a la carte, centre de catering mari, banchete, catering și ospitalitate colectivă.
- Gestionarea operațională a evenimentelor gastronomice.
- Mâncat sănătos.
- Creativitatea în bucătărie: texturi, arome și preparate speciale.
- Proiectarea și executarea unui meniu.
- Prezentare generală a costului produselor alimentare.
- Analiza tendințelor actuale ale restaurantelor: noi formate.
- Elemente de analiză senzorială și enologie.
De ce să alegeți CAST Alimenti
- Din cauza istoriei noastre: ne-am născut în 1997.
- Din cauza marilor maeștri care predau în sălile noastre de clasă.
- Din cauza rețelei solide de contacte în cadrul oportunităților de angajare.
- Pentru că suntem școala campionilor mondiali: învățăm excelența.
- Din cauza prestigiul nostru international.
- 80% dintre studenți găsesc locuri de muncă în acest sector, datorită serviciului de postare de locuri de muncă rezervat celor care frecventează școala.
Despre Școală
Întrebări
Cursuri similare
Programul de patiserie italiană
- Parma, Italia
Program de paste italiene
- Parma, Italia
ALMA Noul program culinar italian
- Parma, Italia