Citește Descrierea Oficială

PREZENTARE GENERALĂ

Un program cuprinzător de 10 luni, cu o abordare bazată pe practici privind designul durabil și sustenabilitatea mediului în contextul profesional al MC Architects, susținute de vizite la fața locului în industrie, excursii de studii de proiect, întâlniri cu clienți și comunități.

Partea 1

3 LUNI

Trei cursuri de fundație

PREGĂTIREA PENTRU TOATE PROIECTE CONSTATĂ ÎN LECTURILE ȘI LUCRĂRILE DE LUCRU

Designul de mediu

cultura durabilității prin dialog cu diferite personalități, dar care împărtășesc o viziune a viitorului.

Teren comun

aplicați o înțelegere a principiilor, strategiilor și tehnicilor analitice ale designului de mediu la problemele de proiectare din lumea reală

Leadership Practices

pentru a oferi capacitatea și potențialul profesioniștilor de design "de a conduce în domeniul profesional, în practică și în proiecte

Partea 2

2 LUNI

 • Studii de caz
 • Simulare
 • Cercetarea proiectelor

Partea 3

5 LUNI

Trei melodii de proiect

PROIECTUL CU PERFECȚIONALITATE CA O SIMULARE DIRECTĂ A PRACTICILOR PROFESIONALE

Arhitectura post-carbon

Proiectarea următoarei generații de clădiri

Urmăriți co-lideri: Irene Giglio, Andrea Rossi / MC Architects

5 luni, cu normă întreagă în echipe

Temă

Sectorul imobiliar și sectorul construcțiilor sunt responsabile pentru 50% din emisiile globale de CO2. Prognoza creșterii indică faptul că, în următorii 20 de ani, zonele construite vor crește cu 50%, ceea ce va avea un impact semnificativ asupra soluționării crizei ecologice. În ciuda atenției acordate de politicienii internaționali (Conferința părților, Foaia de parcurs pentru Europa 2050, Arhitectura 2030) spre dezmembrarea societății noastre, profesioniștii din domeniul construcțiilor și industria construcțiilor nu au cunoștințele și abilitățile necesare dezvoltării clădirilor cu impact zero .

Abordare

O abordare holistică a designului permite strategii de mediu adaptate în mod specific contextului local și evită opțiunile aparent adecvate, făcute în faza de proiectare, care pot avea efecte negative în etapele ulterioare (construirea, utilizarea, reutilizarea, reciclarea, eliminarea). Alegerile de materiale și tehnicile de construcție devin esențiale pentru reducerea impactului asupra mediului al clădirii pe întreaga sa durată de viață.

Una dintre provocările de astăzi este redefinirea relației dintre arhitectură și inginerie, nu doar tehnologică, ci și genetică. Proprietarii clădirilor, proiectanții și constructorii sunt invitați să-și schimbe radical abordarea de proiectare, identificând evoluția tehnicilor tradiționale de construcție și căutând tehnologii emergente pentru oportunități unice de a restabili o legătură profundă cu clima, cultura și peisajul natural al sitului a fiecărei intervenții.

Afaceri sociale

Regenerarea mediului urban prin crearea de oportunități de angajare

Lider de urmărire: Simone Gheduzzi, Gabriele Sorichetti / Diverserighestudio

5 luni, cu normă întreagă în echipe

Temă

Până în prezent, 3,5 miliarde de oameni, aproximativ jumătate din populația globală, trăiesc în orașe: această populație urbană sa concentrat pe 2% din suprafața Pământului, eliberând în atmosferă 70% din emisiile globale de CO2, provocând un impact enorm asupra mediului. Conform proiecțiilor demografice ale Organizației Națiunilor Unite, până în 2030, populația mondială va crește cu 1,5 miliarde, sau cu aproximativ 100 de milioane de oameni pe an. Aceasta implică o expansiune extraordinară, în special în centrele urbane. Pe baza acestor date, orașele se confruntă cu o perioadă de mare transformare socială, economică și de mediu, care face obiectul cursului. Criza economică și de producție, provocările de mediu, noua migrație și integrarea socială, recuperarea clădirilor abandonate pentru a combate consumul continuu de teren, toate necesită o nouă abordare, care trebuie privită și împărtășită între cetățeni, nu impusă de sus.

Abordare

Designerii, administratorii și întreprinzătorii locali sunt invitați să se angajeze cu stocul imens de clădiri existente în oraș, să îmbunătățească calitatea vieții și să răspundă apelului cetățenilor de a-și transforma orașele.

Regenerarea cartierelor și a spațiilor publice, regândirea proceselor de planificare în conformitate cu agenda de mediu, activarea proceselor de regenerare socială și ecologică urbană, reproiectarea pachetului de clădiri pentru creșterea confortului și reducerea cheltuielilor cu energia, precum și redeschiderea relațiilor urbane pierdute cu orașul istoric sunt unele dintre potențialitățile pe care le poate oferi o abordare durabilă a designului.

Dreptul la (calitatea) adăpost

Susținerea dezvoltării umane și consolidarea rezistenței.

Lider de urmărire: Alessio Battistella / Ar-co '

5 luni, cu normă întreagă în echipe

Temă

Acum este un moment important pentru comunitatea internațională, odată cu expirarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, care ne-au permis să îmbunătățim în mod semnificativ condițiile de viață ale celor mai vulnerabile segmente ale populațiilor de pe planetă în conformitate cu principiile demnității, egalității și corectitudine. În ciuda eforturilor mari de reducere a sărăciei extreme și de promovare a educației și a sănătății, unele dintre principalele obiective nu au fost atinse, cum ar fi conservarea resurselor naturale, controlul emisiilor de CO2 și accesul la serviciile esențiale.

În prezent, aproximativ o treime din populația urbană locuiește în mahalale fără servicii de bază (apă, canalizare și energie), 750 de milioane de oameni nu au acces la apă potabilă sigură, iar numărul de refugiați noi sa triplat în ultimii trei ani. Cu previziunile de creștere a populației mondiale estimate la 3 miliarde de persoane până în 2050, este clar că, în absența unor acțiuni concrete, aceste statistici se vor agrava doar în deceniile următoare, subliniind necesitatea urgentă de a regândi strategiile de dezvoltare.

Abordare

Pentru a restabili demnitatea oamenilor și, în același timp, pentru a asigura o dezvoltare economică și socială durabilă și pentru a asigura o rezistență adecvată la situații de urgență, este necesar să se adopte programe de dezvoltare pe termen lung care să stimuleze cunoașterea și resursele din regiune.

Optimizarea energiei și a resurselor naturale prezente pe amplasament, reutilizarea materialelor și proiectarea în funcție de cerințele climatice sunt transformate în necesitatea îmbunătățirii condițiilor de viață și a accesului la resurse în orice loc, dar mai ales în țările în curs de dezvoltare.

STRUCTURA SOS: Arhitectura integrării

Cei trei piloni ai școlii:

1- SOS CONSORTIUM

2-SOS CORE

3 SOS OPEN

Acestea sunt concepute pentru a mobiliza energia colectivă și experiențele individuale ale studenților și echipei SOS în contextul profesional al lui Mario Cucinella Architects (MCA).

Susținute de activități conexe, inclusiv vizite la fața locului din industrie, excursii de studii de proiect și întâlniri regulate ale clienților și ale comunității, secvența combină EDUCAȚIA PRACTICĂ CU PRACTICĂ PE BAZA CERCETĂRII ȘI EXPERIENȚA DE BAZĂ PE SITE.

SOS CORE este activitatea centrală a școlii, oferind educație, cercetare și practică într-o perioadă de zece luni, după care studenții demni au acces la un stagiu de șase luni plătiți în Italia și în întreaga Europă în cadrul rețelei membrilor consorțiului.

SOS CONSORTIUM pentru practică și cercetare:

Consorțiul SOS pentru practici și cercetare cuprinde o gamă largă de firme / practici / studiouri (arhitectură, dezvoltare, inginerie, peisaj,

urban, etc.) guverne, parteneri din industrie și organizații din Italia și Europa. Consorțiul servește o funcție critică în misiunea SOS, care trebuie să fie o legătură și o platformă pentru schimbul de cunoștințe și experiență în domeniul practicilor avansate, acordând o atenție specială durabilității.

SOS CORE:

Cele trei cursuri de fundație

Cele trei cursuri de fundație sunt pregătitoare pentru toate pistele proiectului. Acestea constau într-o serie de cursuri și ateliere de lucru pentru a dezvolta o bază solidă de cunoștințe în domeniul designului și practicilor durabile.

SOS OPEN:

Evenimentele SOS OPEN au ca scop promovarea conștientizării culturale a publicului, precum și promovarea în practică a profesioniștilor activi. Fiecare curs și workshop oferă credite de dezvoltare profesională continuă (CPD) pentru arhitecți și ingineri înregistrați.

PUBLICAȚII SOS

SOS PUBLICATIONS sunt concepute pentru a transfera experiența și cunoștințele despre activitățile SOS către public și profesie.

SELECȚIA CANDIDATULUI:

SOS caută absolvenți recenți și profesioniști în curs de dezvoltare cu medii diverse pentru a forma un grup multidisciplinar capabil să întreprindă provocări de mediu folosind o abordare creativă. Programul și, în special, cele patru piste sunt destinate în primul rând arhitecților, inginerilor și designerilor, deși Școala invită candidați cu alte profiluri, pe baza motivației și abilităților lor în legătură cu problemele propuse în cursuri.

CALIFICĂRI:

 • EDUCAȚIE: Licență profesională sau Master în arhitectură, inginerie, proiectare și altele
 • APTITUDINE / ATITUDINE: Colaborator, creativ, curios, antreprenorial, resurse, auto-directionat
 • EXPERIENȚA EXPERIENȚĂ EXPERIENȚĂ: O experiență de unu până la cinci ani preferată, dar nu este necesară
 • APTITUDINI DE LIMBA ENGLEZA: Engleza B2 Nivel (CEFR), sau Superior Intermediar Exprimate / Validari scrise prin certificate oficiale

DURATĂ

 • 10 LUNI - PERIOADA COMPLETĂ: În perioada octombrie-iulie a anului următor
 • Limba: engleză
 • Certificat / Credite: variază în funcție de țara de origine

CALCUL DE APLICARE

 • 31 ianuarie / Termenul de înregistrare unu
 • 31 martie / Termenul de înregistrare a doua
 • 31 Mai / Final Deadline

Cererile primite după datele de mai sus pot fi acceptate la discreția școlii.

PROCESUL DE APLICARE

DOCUMENTE DE APLICARE

1. SCRISOARE DE COVER

includ motivații pentru a fi admiși la curs și a acordat bursa

2. CURRICULUM VITAE / RESUME

include informații de grad și experiență practică

3. PORTOFOLIUL DE DESIGN

Format PDF - maximum 8 pagini A4, dimensiune maximă a fișierului de 10 MB

APTITUDINE INTERVIU:

Toți candidații trebuie să treacă printr-un interviu de aptitudini.

Solicitanții vor fi contactați de către Școală în termen de două săptămâni de la data limită de depunere a cererii pentru un interviu de aptitudini.

Interviurile vor fi programate prin Skype sau personal (dacă este posibil). Solicitanții sunt întotdeauna bineveniți să viziteze Școala.

PERFORMANȚA EXPUNERILOR:

Programul SOS este intens și constă în prelegeri, proiecte, vizite la fața locului, ateliere și activități conexe.

Este necesară prezența obligatorie și participarea activă pe parcursul întregii perioade.

Elevii trebuie să folosească dispozitivele laptop în timpul orelor.

ACCEPTARE:

Termenul limită pentru toate cererile va fi la data de 31 mai.

Rezultatele vor fi comunicate prin e-mail cât mai curând posibil, dar nu mai târziu de 30 iulie.

ÎNREGISTRARE:

Înregistrarea pentru Program va fi finalizată cu taxa de plată în avans de 1.000 de euro.

SERVICII DE ORIENTARE:

Se vor oferi îndrumări și informații pentru obținerea vizei, cazarea și asigurarea medicală pentru studenții străini care călătoresc în Italia pentru program.

TAXE ȘI BURSE

BURSE:

În urma interviurilor, bursele alocate bazate atât pe merit cât și pe nevoi vor fi comunicate solicitanților care merită 15 zile de la data limită de depunere a cererii

TAXE DE ȘCOLARIZARE:

Taxe: 10.000 Euro inclusiv TVA.

Înregistrarea înainte de data de 31 martie va avea dreptul la o reducere de 5% din taxele totale.

Pentru a finaliza înregistrarea, primul depozit de 1000 Euro este obligatoriu

Suma rămasă a taxelor poate fi plătită în întregime sau în rate în cursul lunar al cursului.

Toate plățile trebuie efectuate în contul bancar:

Banca Monte dei Paschi di Siena

Cont bancar: nr. 000001306601

IBAN: IT 29 E 01030 23401 000001306601

Titular de cont: SOS School of Sustainability SRL

SERVICII DE ORIENTARE:

Se vor oferi îndrumări și informații pentru obținerea vizei, cazarea și asigurarea medicală pentru studenții străini care călătoresc în Italia pentru program.

Program predat în:
Engleză
Ultima actualizare January 20, 2019
Acest curs este Campus based
Start Date
Oct. 2019
Duration
10 luni
La zi
Price
10,000 EUR
cu TVA
Deadline
Contactează şcoala
Final Deadline
După locații
După dată
Start Date
Oct. 2019
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Final Deadline

Oct. 2019

Location
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Final Deadline
End Date