Curs pe Pizza

Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF

Descrierea programului

Citește Descrierea Oficială

Curs pe Pizza

Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF

Curs pe Pizza

Lecții teoretice și practice despre pizza: excelența ingredientelor, aluaturilor, drojdiei, diferite tipuri de pizza, cu ocazia unei perioade de antrenament la pizzerii de nivel mediu și înalt.

ICIF a elaborat, în colaborare cu Academia de Producători de Pizza, un nou curs de formare: Cursul de Pizza. Un curs de formare de 4 săptămâni, împărțit în 3 săptămâni de instruire, sa concentrat pe pizza cu cadre didactice de la Masters Pizza, trimise de Academia de Pizza Makers, și o săptămână trecută de pregătire pentru patiserie cu profesioniști Chefs de patiserie comandate de ICIF . Programul de instruire vă permite să vă angajați, printr-o abordare integrată între teorie și abilități practice, o profesie care este considerată un fenomen popular, cultural și social, care este de obicei italian, în creștere continuă atât în ​​Italia, cât și în străinătate. Cursul este în limba italiană, iar profesorii sunt susținuți de un interpret în limba engleză.

Numărul minim de participanți: 12.

Durată

Cursul are o durată totală de 12 săptămâni:

  • 4 săptămâni de lecții teoretice și practice la Institut
  • 8 săptămâni de internship (opțional) la pizzerii care vor fi selectate anterior de Institut.

Cei care se pot inscrie sunt:

  • Italieni și străini profesioniști de alimente și vin
  • Italieni și străini iubitorii de alimente și entuziaști

Subiecte de lecție

Pizza: un produs popular italian care a devenit un fenomen social și cultural mondial

  • ICIF : un cadru de referință
  • Istorie și tradiții de Pizza
  • Profesia producătorului de pizza
  • O piață în creștere
  • Materii prime alimentare
  • Făina: clasificări, tipuri, calitate și utilizare
  • Apa: o resursă care trebuie exploatată
  • Sare: selectarea și gestionarea unui element de bază
  • Ingredientele: o alegere care ne caracterizează, importanța sezonalității și a teritorialității
  • Pizza clasică și pan pizza

Aluțele și drojdiile

  • Dovada: secretele unei arte antice
  • Adeziv direct.
  • Aluat: fermentarea și înmuierea
  • Aluat: faza de maturare.
  • Aluatul și echipamentul de susținere
  • Cuptorul: inima pizzeriei
  • Pizza de coacere: tehnici și dexteritate

Pizza: perspective și concepte

  • Proiectarea laboratorului: contextul și perspectivele, veniturile și marjele de profit
  • Takeaway Pizza: livrare și regulile de livrare
  • Focaccia, pizza cu pâlnie și pâinea din pizzerie

Tehnici de specialitate

  • Sectorul ecologic și modalități alternative de a crea o clientelă
  • Pizza acrobatică
  • Aluaturi indirecte (The Biga - The Poolish)
  • Aluat alternativ cu făină diferită (ex: făină Kamut, făină de orez negru, făină Enkir etc.)
  • Aluat cu făină Kamut
  • Aluat cu produse pre-preparate (Soia - Cereale)
  • Gluten Free aluat
  • Pizza cu pâlnie și pizza în formă de tavă în stil roman
  • Pizza napolitană (specialitate tradițională cu statut protejat garantat)
  • Pizza ca un desert

Profesori de fabricare a pizza

  • Lecții aprofundate cu seminarii teoretice și practice deținute de profesioniștii Pizza Chefs

Micul dejun uscat mic care să însoțească ceaiul și cafeaua și soiurile de biscuiți

  • Săruturile doamnei, Ugly but Good (Brutti ma Buoni), Biscuiți Cornflour, Biscuiți de limbă Cat, Biscuiți pentru biscuiți

Prăjiturile proaspete mici, cremele italiene și prăjiturile tradiționale

  • Crema de ingrijire, crema de ciocolata, crema Zabaione, crema de cafea pentru umplutura bignè si Funghetti bignè
  • Bomboană de aluat pentru producția de tartă și prăjituri cu cremă și fructe proaspete, Tort de paradis, Tort Sacher, Burete pentru producerea de torturi umplute cu creme de stil italian

Deserturi cremoase pentru restaurant

  • Ciorchine de ciocolată din Piemonte (Bonet), spumă de ciocolată, Panna cotta, Tiramisù

Tehnica de temperare a ciocolatei, bomboane și decorațiuni de ciocolată

Produse de panificatie pentru micul dejun

  • Stil croissant italian, cannoli sicilieni, bomboloni (Krapfen), ciocolată Girella și Trecce

Siguranța alimentară și HACCP

  • Notiuni de microbiologie aplicate produselor alimentare
  • Sistemul HACCP
  • CDF principală (boli transmisibile cu alimente)
  • Sisteme principale pentru depozitarea alimentelor
  • Proceduri sanitare (igienă la locul de muncă, igienă personală)
  • Alegerea corectă a materialelor și a articolelor care intră în contact cu alimentele

Teoria nutriției alimentelor

  • Nutriție ca știință alimentară: domenii de aplicare în societatea modernă, în sprijinul sectorului culinar
  • Compunerea unui meniu echilibrat din punct de vedere sanatos
  • Aspecte nutritive ale diferitelor alimente (proteine, carbohidrați, lipide, fibre și vitamine) și piramida alimentară
  • Informații privind compoziția unei alimentații echilibrate din punct de vedere al dietei și sănătății

Teoria privind dieta mediteraneană

  • Concepte privind echilibrul alimentar al diferitelor materii prime cu noțiuni de bază privind dieta mediteraneeană
  • Menționarea principalelor simboluri ale materiilor prime ale dietei mediteraneene și numele rețetelor care reflectă aspectul sănătos al dietei mediteraneene
  • Noțiuni despre alte culturi culinare ale emblemelor mediteraneene din această dietă

Stagiu profesional (opțional)

Studentul poate alege dacă să continue programul cursului prin efectuarea unei perioade de stagiu care durează în total 8 săptămâni la pizzerii de nivel mediu și înalt selectate anterior de Institut.

Taxe

Taxa pentru Cursul de Pizza este de 4.800,00 Euro. Este posibil să se înscrie pentru perioade de o săptămână, taxa pentru fiecare modul săptămânal este de 1.500,00 Euro. Taxa pentru curs include:

  • Cazare la pensiunea ICIF în apartamente mici (cuprinzând două dormitoare cu una, două sau trei paturi și o baie) și un serviciu de mic dejun
  • Mese la Institut de luni până vineri (școala este închisă duminică și în sărbătorile naționale)
  • Lecții teoretico-practice așa cum este indicat în program
  • Materiale de predare (broșuri de rețetă, sisteme audio-video etc.)
  • Produse alimentare și produse vitivinicole pentru lecții și degustări
  • Folosirea echipamentului și a ustensilelor în timpul lecțiilor din diferite laboratoare
  • O uniformă plină de bucătar: o jachetă de bucătar cu sigla ICIF , o pereche de pantaloni șefi, un șorț cu sigla ICIF și o bandană cu sigla ICIF
  • Asistență în timpul cursului pentru eliberarea documentului de permis de ședere și pentru numărul de identificare fiscală italian
  • Certificat de participare de la Institutul ICIF la finalizarea cursului și Diplomă oficială acordată de Academia Italiană de Producători de Pizza.

Orice altceva care nu este specificat în mod expres mai sus nu este inclus.

TAXE SUPLIMENTARE CARE NU SUNT INCLUSE LA TAXA CURSULUI:

50 € pentru asigurarea de sănătate care acoperă cheltuielile medicale de bază și cheltuielile sau recuperarea la Spital doar pentru accidente în timpul timpului de lucru pe întreaga perioadă a cursului (numai dacă studentul nu prevede deja o Asigurare Sanitară în propriul său țară).

50 € pentru cei care intenționează să profite de transferul de grup în grup doar la sosirea în Italia, organizat de Institutul ICIF duminică înainte de începerea cursului, de pe aeroportul din Milano Malpensa. Plata celor 50 de euro se poate face în soldul cursului prin transfer bancar sau în numerar sau prin card de credit la biroul Direcției ICIF în prima zi a cursului.

burse de studiu

Bursele sunt disponibile participanților de naționalitate italiană care sunt rezidenți în Italia. Pentru a afla cum să aplicați, vă rugăm să ne contactați sau să sunați la Institutul ICIF din Costigliole d'Asti.

Această școală oferă programe în:
  • Engleză
  • Italiană


Ultima actualizare March 27, 2018
Durata & Pret
Acest curs este Bazat în Campus
Start Date
Data începerii
Apr. 15, 2019
Sept. 30, 2019
Duration
Durata
12 săptămâni
Cu normă întreagă
Price
Preţ
4,800 EUR
Locations
Italia - Turin, Piedmont
Data începerii : Apr. 15, 2019
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala
Data începerii : Sept. 30, 2019
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala
Data începerii : Oct. 2019
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala
Dates
Apr. 15, 2019
Italia - Turin, Piedmont
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala
Sept. 30, 2019
Italia - Turin, Piedmont
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala
Oct. 2019
Italia - Turin, Piedmont
Termen limită de aplicare Contactează şcoala
Data terminării Contactează şcoala
Videoclipuri

ICIF Course on Pizza