Read the Official Description

Cursul de costum de film este un curs de doi ani și acoperă toate cifrele industriale și de afaceri legate de departamentul de costume. Orele sunt furnizate aproximativ 950, care variază în funcție de producțiile planificate.

Anul - Istoria și tehnici

Costumele pentru cinema este un element cheie în crearea și construcția personajelor și poveste, precum și aspectul și modul de un film. Ca și în cazul oamenilor, costumul nu poate fi generice, dar este realitatea; acesta este motivul pentru care lucrarea costum poate fi comparată cu cea a unui antropolog. Primul an se concentrează, prin urmare, pe elementele de bază și fundamentale ale istoriei costume de film, organizarea departamentului, măiestrie și tehnici de croitorie, în paralel cu știința de carte limba de film a tuturor departamentelor și tehnologiei informației de bază.

II Anul - Performer

Costumul este de a prezenta caracterul personajului înainte să se prezinte, oferind privitorului starea, locația, locația geografică, cum și când. Costumul pune accentul in volum si paleta de culori scene dramatice și comice ale unui film. În al doilea an aprofunda, prin urmare, aspectele legate de construcția personajului și defalcarea, începând cu script-ul, activitatea de dezvoltare și de gestionare a bugetului, relația cu make-up departament și actorii, împreună cu modulele de design digital, Set Proiectare si baze grafica 3D.

Cerințe preliminare

 • majoritate
 • Diploma de liceu sau echivalent
 • Permis de ședere (pentru studenții străini)
 • Cunoașterea Italiană - Excelent
 • Cultura de film / televiziune - Excelent
 • Abilitatea de a lucra in echipa - Bun
 • Cunoașterea limbii engleze - de bază

oportunităţi de angajare

Oportunitățile de angajare inerente acestui curs sunt:

 • Designerul de costume,
 • Asistent de costume,
 • Set de Sarto,
 • Invecchiatore de costume,
 • Designer de costume.

Material produs

Studenții cursului universitar de direcție, cu excepția cazului în excluderea unor studenți pentru orice absențe sau din motive disciplinare, se vor întâlni la sfârșitul cursului pentru a avea un portofoliu de 4/6 produse anuale audiovizuale create în timpul burghie lunare de personal.

Aceste produse includ, printre altele, exercitarea, nivelul de secvență, lupta, muzica video, comedie și SF pe ecran verde.

Sage Studio încheie anul, un maxim de 6 minute, iar Diploma de Film de Scurt, la sfârșitul celui de al doilea an de până la 12 de minute, va fi întotdeauna o parte a cursului portofoliului studentului în funcție de producțiile care au participat.

Se preconizează o examinare la sfârșitul anului, desigur, esențiale pentru aprobarea producției de Diploma de scurt.

limbă

Cursul este în limba italiană, dar unele module și / sau clase vor avea loc în limba engleză.

activități practice

Cursul include lecții de predare obiect unitate de alfabetizare a exercitării lunii; exercită pe platoul de filmare și la sfârșit de săptămână; viziune și lecții critice de exerciții finalizate.

Întrebări frecvente

Lecții și frecvența

Când cursurile începe și când se termină?

Cursurile RFA începe în octombrie și se încheie în luna mai; Iunie și iulie sunt organizate producții la sfârșitul anului, în care toți elevii împărțit de către echipaj.

Participarea este obligatorie?

Da. Cursurile au RFA prezența obligatorie în fiecare zi. Calitatea de frecvență este un parametru important care ajută Academia să selecteze și să identifice mai merituoși elevi.

Voi face lecții practice în timpul cursului?

. Da Roma Film Academy de Roma Film Academy de la Roma Film Academy are drept scop de a instrui elevii în două etape: alfabetizare și tehnică în primul an, în funcție de genuri și de limbă. Metoda de formare se bazează în principal pe tehnicile practice și conceptele teoretice prin prelegeri pe platourile de filmare, exercițiile lunare, eseuri de studiu și filme de scurt diplome.

Atunci când sunt lecții și la ce oră?

Clasele sunt deținute de luni până vineri, cu una sau două ture de zi cu zi si un weekend pe lună de producție. Lecțiile pot fi calendarizzate 9.30-18.30; producția lunară privind orarul de zbor stabilite și oferă durate diferite, raportate din timp în timp pe calendarele de instruire.

Unde vă luați lecții?

Clasele sunt deținute în sălile de clasă de la Cinecittà Studios și Teatrul de stabilire a Roma Film Academy de Roma Film Academy de la Roma Film Academy . lecții specifice în loc să aibă loc direct la sediile partenerilor selectați cu școala. producții educaționale și sfârșitul anului, lunar, în cele din urmă, sunt ținute la locul identificate din timp în timp de către elevi în funcție de tipul de proiect.

În ce limbă sunt cursurile?

Cursuri academice sunt organizate în limba italiană, este, prin urmare, necesară pentru studenții străini un nivel de cunoștințe de bază. Toți elevii sunt necesare cunoștințe de bază de limba engleză, deoarece unele dintre module de lecție sunt în limba engleză.

Pot participa la mai multe cursuri simultan?

Nu educațională planul doi ani de Roma Film Academy de Roma Film Academy de la Roma Film Academy oferă un număr semnificativ de ore dedicate cursuri interdisciplinare sau clase mixte, în care două sau mai multe clase lucrează împreună. În unele zile, oferă, de asemenea schimburi duble de clasă, astfel încât nu este posibil să participe la două cursuri simultan.

Pot schimba cursul meu?

Da. Primele patru săptămâni de curs de pregătire sunt definite: primul an trebuie să participe la lecții de toate cursurile academice în școală. Această perioadă este dedicată alfabetizare pe ambele departamente generale cu privire la echipamentele tehnice și ierarhiile care clarifică lucrurile celor care sunt indeciși pe care curs de a alege. La sfârșitul faza de pregătire, prin urmare, este posibil să se efectueze o schimbare de peste, ca urmare a testului de intrare care urmează să fie susținute de referentul profesor al noului curs ales.

Există examinări, teste sau verificări în cursul anului?

Da. Periodic vom testa și teste educaționale. Acestea, împreună cu burghie lunare, cu eseuri până la sfârșitul primului an și parametrii disciplinare, sunt principalele aspecte care alcătuiesc hotărârea academice, utile pentru admiterea la al doilea an. La sfârșitul celui de al doilea an, în plus, va exista un examen final care determină aprobarea diplomei film de scurt metraj.

admitere

Care sunt cerințele de bază pentru a înregistra pentru un curs?

Cerințele de bază pentru toate cursurile academice sunt de vârstă, o diplomă de liceu, o competență înaltă și cunoașterea limbii italiene, o cultură film bun și cunoștințe de bază de limba engleză.

Deoarece cerințele pentru fiecare curs sunt evaluate?

Cerințele sunt evaluate în timpul testului de intrare, care determină nivelul de pornire al fiecărui candidat. Cu toate acestea, Școala își rezervă dreptul de a efectua în timpul perioadei de doi ani, la libera sa alegere, verificări suplimentare pentru a monitoriza evoluția fiecărui elev în parte.

Care este testul de intrare și cât timp?

Testul de intrare va dura aproximativ 30 de minute și este instrumentul cu care șeful de Resurse Umane și profesorul determina nivelul de pornire al fiecărui candidat. Interviul este, de asemenea, util pentru a înțelege ce este atitudinea și motivația candidatului. Candidații care nu îndeplinesc, la discreția școlii, cerințele sunt considerate nepotrivite. Testul de intrare este liberă și nu se leagă de înscriere. Puteți rezerva una sau mai multe probe de intrare prin formularele corespunzătoare.

Am experiență în industria de film / televiziune pentru a avea acces la cursuri de RFA?

Nu. Pentru a avea acces la cursurile RFA nu este necesar să aibă o pregătire tehnică / artistică la începutul celor doi ani anteriori ca furnizarea de formare include alfabetizare pentru fiecare departament.

Trebuie să se pregătească materialul pentru a lua testul de intrare?

Nu este necesar să aibă un material produs, dar poate și trebuie să aducă atunci când intrarea testa potențialul lor deja făcute materiale (de ex. Clip video, povestiri scurte, scurte, poezii, portofoliu de fotografie, desene, carte, extrase de script și altele asemenea ). Materialele trebuie să fie introdusă pe un suport USB sau hard disk formatat pentru Mac; El va fi profesorul de a alege ce sa ma uit printre materialele prezentate în faza de testare de intrare.

Dacă vreau să se înscrie în clasa actorie, trebuie să se confrunte cu un proces?

Chiar și pentru cursul de actorie este de așteptat să test de intrare individuale. Profesorul poate, la discreția sa, necesită citirea unui text sau pune întrebări mai specifice util să ia în considerare nivelul de pornire. Există, totuși, este necesar prepararea materialului specific.

Mă pot înscrie direct în al doilea an?

Pentru unele cursuri vă puteți înscrie direct în al doilea an, după trecerea unui examen de admitere.

Care este scrisoarea de intenție pe care am trimis înainte de testul de intrare?

Scrisoarea de intentie este o scurtă prezentare a unui candidat scrie pentru a explica de ce a decis să propună un anumit curs academic, care sunt obiectivele declarate, cum ar fi oricare dintre experiențe, care studiile au făcut. O scurta prezentare de sine și motivație, prin urmare, dorința de a întreprinde o carieră tehnică / artistică din sectorul audiovizual, care personalul ajutorul RFA pentru a obține o idee mai bună a candidatului. Scrisoarea ar trebui să constea dintr-o singură pagină, eventual, într-un „dosar“, adică 1800 de caractere, inclusiv spațiile și salvate în format PDF. Acestea au inclus întotdeauna: locul, data, detaliile personale ale solicitantului, inclusiv numele, prenumele, numărul de telefon și adresa de e-mail; note de subsol ar trebui să fie în locul dat consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal actualizate cu referire la Decretul-lege nr. 196/2003.

Când am să trimit o scrisoare de motivație secretarului?

Scrisoarea trebuie trimisă numai după ce ați primit confirmarea testului de intrare. Acesta va fi secretariatul să vă întreb acest formular, segnalandoti termenul limită pentru trimiterea și adresa de e-mail pentru a trimite.

înregistrare

Cum vă înregistrați?

Pentru a se înscrie la cursuri universitare trebuie să luați un test de intrare la momentul respectiv, liber și înregistrarea fără caracter obligatoriu. Puteți rezerva test de intrare , folosind forma într - una din sesiunile indicate de Roma Film Academy de Roma Film Academy de la Roma Film Academy . Nu puteți susține testul de intrare în alte momente ale anului și fiecare sesiune are o taxă de intrare diferită. După ce a primit rezultatul procesului, dacă este cazul risultassi, secretariatul va va informa ce să facă pentru a se înscrie.

Ce este de înregistrare?

Înregistrarea este suma necesară pentru a confirma locul său în sala de clasă și ar trebui să fie plătit numai pentru primul an după comunicarea cu succes a testului de intrare. Taxa de înregistrare variază în funcție de sesiune la care vă abonați și acordați chiar dacă nu intenționează să continue participarea curs. Puteți semna după primirea rezultatelor pozitive ale testului de intrare, atât la sediul central si on-line, urmând orientările furnizate de secretariatul.

Care sunt datele și termenele până la care să se înscrie?

Înregistrarea este deschisă din martie-septembrie 2018. Suma care trebuie plătită variază în funcție de sesiune în care vă înscrieți. Rețineți că, dacă face testul de intrare în lunile mai și vă calificați, vă puteți înscrie chiar mai târziu; Cu toate acestea, trebuie să plătească costul de școlarizare prevăzute în acea lună. Pentru cereri de înregistrare, care sosesc incepand cu luna august, rezervele Scoala pentru a stabili teste de intrare doar pentru cursuri care încă mai au locuri disponibile.

La sfârșitul primului an în care sunt înscriși automat în al doilea?

La sfârșitul primului an secretariatul trimite studenților formularele necesare pentru a aplica pentru intrarea în al doilea an. Acceptarea cererii depinde de calea luată în primul an, evaluările finale ale cadrelor didactice, precum și orice măsuri disciplinare sau administrative. Studentul, prin urmare, decide să termine studiile în primul an doar obtinerea unui certificat de participare și, prin urmare, nu este obligat să plătească linia de al doilea an.

Ce se întâmplă odată ce sunteți membru?

După ce au trecut cu succes testul de intrare, secretariatul trimite formularele să se aboneze. După ce a trimis înapoi formularul completat, sunteți în mod oficial un student RFA. Pentru a perfecționa practica, vi se va cere să trimită unele documente, timpul și modul specificat de secretarul:

 • copie a certificatului de diploma de bacalaureat;
 • 2 fotografii tip pașaport, un imprimate și digitale pentru a trimite prin e-mail;
 • ștampila la valoarea de € 2,00;
 • copie a codului fiscal;
 • certificat de sănătate bună (numai pentru curs în actorie).

Pentru studenții străini este de asemenea necesar:

 • certificare care atestă eliberarea vizelor care urmează să fie obținute de studiu la Ambasada sau consulatul italian din țara lor de reședință.

Cât costă un curs de RFA?

Prețul cursurilor este indicat direct în cartea de curs specific.

Școala are un număr maxim de elevi pe clasă?

Da. În fiecare an, Academia definește un număr maxim de elevi pe clasă în funcție de candidații considerați de management adecvat și de aprovizionare cu lanț. În acest fel, toți studenții sunt garantate o educație de profil în ceea ce privește predarea distribuit, spațiu și echipamente. Numărul de locuri disponibile pentru înscrierea în primul an și pentru cea directă, în al doilea an sunt specificate direct în cartea de clasă.

Calea academice

Pe parcursul celor doi ani de Academia îmi permite să fac stagii?

Indicarea școlii este de a se consacra capacitate maximă la frecvența cursurilor și a activităților de producție pe parcursul a bienal. În cazuri excepționale, sau pentru activități deosebit de importante, Academia aprobă perioadele de formare / stagiu în timpul cursului, cu toate că nu în conformitate cu formarea prevăzută.

Pot combina munca mea cu frecvența la Academia?

Academia este un angajament atotcuprinzător: prelegeri, sesiuni de lucru independente și de grup, pregătirea de proiecte lunare și evenimente speciale, umple student la rutina RFA. E „poate lucra în programele extracurriculare, cu toate acestea, orice absență din motive legate de muncă nu sunt justificate.

După cum susține Academia din intrarea în lumea muncii?

RFA urmează studenții săi până la absolvire și continuă să le monitorizeze după. În funcție de caracteristicile specifice pe care elevul a dezvoltat peste doi ani, profesionalismul dobândit și merit al fiecărui elev, raportul școlar profilul studentului sau Alumnus să nominalizeze producții și locuri de muncă profesionale. intrare directă în circuitul profesional nu este garantată chiar mai mult dacă unul dintre standardele tehnice sau etice nu este îndeplinită în opinia școlii.

Pot să lucrez pentru Academia?

Da. Se întâmplă adesea ca un fost student de a deveni asociat sau asistent pentru segmentele educaționale sau tehnice ale RFA. Profesionalismul, excelenta, fiabilitatea și curriculum-ul global fostul student sunt parametri importanți în selectarea colaborării.

Ce dovezi pot ajunge la sfârșitul cursului?

Studenții care finalizează cu succes cursul de studiu a indicat de către școală, a obținut eliberarea de Diplomă de studii aprofundate. În caz de abandon al cursului sau suspendarea elevului din lecțiile, acestea vor fi emise numai certificatele indicate în regulamentele școlare.

Cum pot deveni un „RFA ambasador“?

De „Ambasadorul“ (sau Ambasadorii) sunt absolvenți care lucrează în școală propune evenimente sau activitati in afara de predare și de a face munca îndrumare către elevii școlii. La sfârșitul studiilor lor, pe care pot fi transmise la Biroul Secretarului pentru un loc de muncă pentru a deveni un „ambasador“. În cazul în care conducerea consideră că aveți toate cerințele pentru a reprezenta Academie, poti deveni un „ambasador“ și să se bucure de beneficiile legate de această cifră.

Pot participa la activitățile RFA chiar și atunci când am terminat cursul meu?

Da. Academia va păstra dvs. de contact în baza de date pentru inițiativele evidenziarti, evenimente, ocazii sau oportunitati de afaceri, în funcție de calificarea dumneavoastră. Fiți la curent, astfel încât contactele să comunice secretariatului e-mail și telefon.

Va putem oferi cursuri în limba italiană, cu module de limba engleză. Noi nu oferim cursuri în întregime în limba engleză.

Program taught in:
Italiană
Roma Film Academy

See 5 more programs offered by Roma Film Academy »

Acest curs este Campus based
Start Date
Oct. 2019
Duration
2 anii
La zi
Price
6,500 EUR
- pe an universitar
By locations
By date
Start Date
Oct. 2019
Application deadline

Oct. 2019

Location
Application deadline
End Date