Curs: Programul de management al proiectelor

Generalități

Programul de descriere

PROIECT MANAGEMENT PROGRAM

Știința managementului de proiect devine tot mai complexă. Întreprinderile de astăzi se bazează din ce în ce mai mult pe managerii profesioniști de proiect sau pe programe pentru a conduce proiecte complexe care sunt esențiale pentru sănătatea și succesul financiar al firmei. Sa observat că gestionarea eficientă a proiectelor presupune construirea și gestionarea echipelor, controlul costurilor, elaborarea de termene, gestionarea riscurilor, respectarea termenelor limită și rezolvarea problemelor pentru a aduce proiectele la timp și la buget. Acest program va educa participanții oferindu-le tehnici dovedite de la companii de vârf care oferă informații esențiale și instrumente practice pentru gestionarea proiectelor, portofoliilor și sistemelor complexe. Participanții vor înțelege natura diversă a proiectelor, vor fi expuși unei suite de instrumente de management al proiectelor profesionale și vor avea capacitatea de a-și aplica învățarea în organizarea actuală. Acest program este potrivit pentru manageri de proiect cu experiență care trebuie să depășească fundamentele și pot câștiga credite PDU pentru certificarea PM sau pregătirea pentru examen PMP

Impactul personal

 • Îmbunătățiți abilitățile de proiect, de program și de gestionare a portofoliului
 • Aflați cum să definiți cerințele proiectului și să scrieți o schemă de proiect
 • Elaborarea unui proces structurat pentru gestionarea cerințelor părților interesate de proiect
 • Organizați-vă proiectele, înțelegeți structura detaliată a proiectului și diagrama rețelei
 • Să echilibrați strategia durata proiectului, costul și domeniul de aplicare
 • Elaborați un plan de resurse și un buget al proiectului
 • Monitorizați și controlați progresul unui proiect în timpul executării
 • Elaborarea și implementarea unui plan de management al riscului pentru proiect
 • Câștigați mâinile pe diferite instrumente și software de management de proiect utilizat în planificarea proiectelor
 • Conduceți abilitățile unice de conducere necesare pentru a conduce o echipă de proiect

Metodologia de formare

Seria Masterclass pentru Managementul Proiectelor GBNTC oferă participantului o scară, alpinism care crește cunoștințele de la un curs la altul. Fiecare clasă de master constă în cursuri scurte, studii de caz, exerciții practice, discuții de grup, schimb de cunoștințe cu colegii din industrie și o experiență reală care este direct atașată rolului și funcției pe care participantul o va servi în cadrul organizației respective. Instrumentele educaționale utilizate în dezvoltarea acestor sesiuni se bazează pe cele mai bune practici; GBNTC va utiliza sondajele reale ale CEO-ului, analizele de impact ale industriei și observațiile pieței. Aceste sesiuni vor provoca participantul, vor fi practice și ușor de înțeles și pot fi difuzate în limbile arabă și engleză.

Management aplicat de proiect pentru servicii financiare (2 zile)

Acest Masterclass integrează conceptele și funcțiile de management al proiectelor într-un cadru coerent de management al proiectelor pentru serviciile financiare. Acesta oferă exemple și metodologia de gestionare a proiectelor aplicabile spectrului financiar. Acesta va permite participanților să înțeleagă ciclul de viață al proiectului, grupurile de procese de management al proiectelor și domeniile de cunoaștere cu aplicarea lor la serviciile financiare, să elaboreze criterii pentru maturitatea proiectelor în organizațiile financiare și să pregătească carta de proiect specifică legată de industria financiară.

Practici agile în managementul proiectelor (1 zi)

Metodologia agilă este o alternativă la managementul tradițional al proiectelor. Acesta este de obicei utilizat pentru a determina cerințele și a crea planuri de proiect pentru dezvoltarea de software și proiecte IT. Aceste tehnici sunt extrem de flexibile, cu legături puternice cu Six Sigma și pot face față schimbărilor permanente inerente în proiecte. Este cel mai bine aplicat în proiecte de mici dimensiuni sau în componente mai mari. Acest Masterclass vă va permite să înțelegeți ciclul de viață agil al proiectului, construirea unor echipe agile, diferențele dintre cadrele tradiționale și agile, explorarea proceselor de management al calității și a riscurilor și adaptarea proiectelor agile.

Fundamentele managementului de proiect (2 zile)

În mediul de afaceri competitiv de astăzi, în care organizațiile sunt din ce în ce mai dependente de competențele de multitasking ale angajaților, rolul managementului de proiect a devenit extrem de important pentru menținerea standardelor și a calității necesare a rezultatelor. Punerea în aplicare a proiectelor în conformitate cu organismul standard de management al cunoștințelor a dovedit că aduce valoare clienților și, prin urmare, a dus la o creștere a cererii profesioniștilor în managementul proiectelor. Acest Masterclass oferă o imagine de ansamblu asupra tuturor grupurilor de proces și a domeniilor de cunoștințe ale managementului de proiect. Acesta vă va ajuta să proiectați charterul proiectului, să creați un plan de proiect, să dezvoltați programul și să estimați costurile.

Proiecte de top în organizații (2 zile)

Pentru a atinge succesul proiectului și organizațional, este imperativ să avem un nivel înalt de conducere a proiectelor. Acest Masterclass vă va pregăti pe abilitățile esențiale de soft necesare pentru a conduce și a atinge excelența proiectului. Acesta vă va dezvolta abilitățile de rezolvare a conflictelor prin comunicarea eficientă și gestionarea persoanelor. Vă va permite să conduceți echipe eficiente de proiectare, să ghidezeți și să motivați membrii echipei de proiect, să gestionați interacțiunea umană implicată în managementul proiectelor, să comunicați eficient între diferiți actori și să selectați proiectele potrivite pentru succesul organizațional. Subiectele acoperite de acest Masterclass includ: construirea și dezvoltarea de echipe, crearea unui model de maturitate PMO și de management al proiectelor, comunicare și rezolvarea conflictelor și selectarea proiectelor pe baza strategiei organizaționale.

Gestionarea proiectelor dispersate geografic (1 zi)

Deoarece granițele se diminuează, având în vedere impactul globalizării, întreprinderile devin din ce în ce mai răspândite din punct de vedere geografic pentru a spori impactul acestora pe piețe noi. Acest lucru a determinat presiuni crescânde asupra managerilor de proiect, ceea ce le face mai dificilă gestionarea eficientă a proiectelor care au o răspândire globală. Acest Masterclass vă va permite să înțelegeți fundamentele proiectelor globale răspândite, planificarea, execuția și controlul acestora. Veți învăța cum să gestionați proiectele în setări culturale diverse și să supravegheați echipele virtuale de proiect. Acesta va acoperi riscurile relevante ale proiectelor și provocările legate de gestionarea proiectelor transnaționale.

Gestionarea programelor și a portofoliului (2 zile)

Acest Masterclass vă va permite să înțelegeți modul în care managerii de programe și de portofoliu pot contribui la succesul organizațional, asigurând că valorile și beneficiile proiectului sunt furnizate printr-un management eficient. Veți învăța ultimele concepte de gestionare a programelor și a portofoliului și vă va dezvolta abilitățile de a alege proiectul potrivit la momentul potrivit și în modul potrivit. Vă va ajuta să obțineți abilitățile financiare și analitice de care aveți nevoie pentru a selecta portofoliul potrivit care să maximizeze valoarea organizațională totală.

Metode de recuperare a proiectului (1 zi)

Cercetările sugerează că mai mult de jumătate dintre proiecte nu reușesc să-și atingă obiectivele dorite. Deși este important să știm de ce aceste proiecte nu reușesc, este chiar mai important să învățăm cum să recuperăm rapid proiectele în dificultate și cum să prevenim întâi acest lucru. În această Masterclass, veți învăța cum să reduceți probabilitatea unei eșecuri a proiectului și ce măsuri pot fi luate pentru a recupera un proiect tulburat. Subiectele acoperite de acest Masterclass includ: identificarea unui proiect în dificultate, dezvoltarea de soluții pentru a recupera proiectele tulburi, evitarea problemelor care duc la proaste probleme, maturitatea managementului proiectelor, implicarea părților interesate și alinierea strategică.

Implementarea și controlul proiectului (2 zile)

Acest Masterclass descoperă motivele care stau la baza implementării cu succes a proiectelor, subliniind în același timp capcane comune din cauza proiectelor care nu reușesc să facă o marcă. În acest sens, răspunde la întrebarea importantă, de ce reușesc anumite proiecte în timp ce altele nu reușesc? Acesta introduce instrumente și tehnici pentru monitorizarea și controlul costurilor, calității și duratei proiectului. Acesta vă va permite să efectuați analize privind contractele de proiecte, să abordați aspecte legate de contractul de proiect și gestionarea crizelor și să comunicați în mod eficient problemele de proiect. Temele abordate în acest Masterclass includ: planificarea cererii și a capacității, managementul contractelor, achizițiile, analiza compromisului, gestionarea crizelor și estimările proiectelor.

Simularea managementului de proiect (2 zile)

O forță de muncă calificată de management al proiectelor oferă un avantaj recunoscut în capacitatea unei organizații de a-și îndeplini misiunea. Simulările de învățare oferă puntea între învățarea celor mai bune practici și aplicații solide. Teoria managementului de proiect devine reală deoarece participanților li se cere să sintetizeze abilitățile învățate în clasele individuale în imaginea de ansamblu a unui proiect simulat. Acest Masterclass va ajuta indivizii și organizațiile să realizeze succesul proiectului prin furnizarea de cursuri și certificări complete în Microsoft Project și Primavera Software. Aceste clase de masterat detaliate le vor ajuta să înțeleagă relația dintre scopul proiectului, resursele și programul și să determine obiectivele realiste ale proiectului în fața incertitudinii. Înțelegeți modul în care nivelul de calificare al echipei, moralul echipei, termenele limită și calitatea muncii sunt interconectate și afectate și analizați efectul muncii slabe asupra rezultatelor proiectului.

Managementul calității în proiecte (1 zi)

Acest Masterclass oferă o imagine de ansamblu asupra cadrelor importante de management al calității, inclusiv ISO, Six Sigma și alte standarde sectoriale. Scopul este de a dezvolta o înțelegere a principiilor managementului calității și modul în care acestea pot fi aplicate în diferite procese de proiect. Vă va permite să înțelegeți: cum să dezvoltați strategia de management al calității pentru un proiect, să monitorizați calitatea proiectului pe parcursul ciclului său de viață, să estimați costurile proiectului menținând un anumit nivel de calitate și să gestionați nivelurile de calitate pentru diferite proiecte. Acest Masterclass vă va ajuta să explorați diferite modalități de a implementa practici și politici de calitate pentru a asigura succesul proiectului în toate fazele ciclului de viață al proiectului.

Managementul riscului în proiecte (1 zi)

Un risc este asociat atât cu oportunități, cât și cu amenințări; managerii de proiecte bune ar trebui să știe cum să controleze amenințările, maximizând oportunitățile. Acest Masterclass vă va permite să identificați, să evaluați și să gestionați amenințările utilizând avantajele oportunităților de a le depăși. Acesta vă va dota cu instrumente și tehnici pentru a vă asigura că proiectele pot reuși în fața riscului. Acest Masterclass vă va ajuta: să identificați și să clasificați riscurile proiectului, să utilizați instrumentele analitice pentru măsurarea riscurilor și să dezvoltați planuri cuprinzătoare de control al riscului, asigurând succesul proiectului.

Configurarea biroului de management al proiectului (1 zi)

Este esențial pentru succesul oricărui proiect și, de asemenea, pentru a satisface așteptările părților interesate că finalizați proiectul la buget și la timp - de fiecare dată. Acest Masterclass vă va permite să aflați cum se poate obține acest lucru prin înființarea Biroului de Management al Proiectului (PMO) care poate sprijini managerii de proiect pentru a atinge excelența. Vă va ajuta să înțelegeți prioritatea proiectelor, să stabiliți liniile directoare și strategiile de comunicare ale PMO, să dezvoltați politici pentru angajarea și gestionarea talentelor și să formați metrici de proiect măsurabili care vă pot ajuta să urmăriți performanța. Acest Masterclass va face uz de studii de caz din industrie, de exerciții practice și de discuții în clasă pentru a da o înțelegere necesară.

Care ar trebui să participe

 • Persoanele interesate să dezvolte o mai bună înțelegere a metodologiilor de management al proiectelor
 • Managerii managerilor de proiect cu responsabilitate generală pentru o gamă largă de proiecte
 • Persoanele responsabile pentru gestionarea mai multor proiecte, întreprinse simultan și schimbate în mod regulat
 • Managerii de proiect care doresc să devină lideri ai proiectelor de transformare la nivel de întreprindere
 • Managerii și directorii care doresc să implementeze eficient inițiativele de inovare
 • Administratori de rang superior cu responsabilități de supraveghere pentru mai multe proiecte
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Established in 1993, the Gulf Business Network Group (GBN) has developed into one of the largest business networks in the Gulf region, offering value-added professional consultancy and specialized tec ... Citeste mai mult

Established in 1993, the Gulf Business Network Group (GBN) has developed into one of the largest business networks in the Gulf region, offering value-added professional consultancy and specialized technical services in the ever-expanding fields of Water Treatment, Plant Automation and Environment. Citește mai puţin